Dressed to kill (gyilkossághoz öltözve)
Tyű az anyjának a hétszentségit, ezzel a filmmel is végeztem. Nos, előre elmondanám, hogy az egész egy kiszabott spoiler, így aki nem látta még a filmet, ne olvassa. Bár én amondó vagyok, hogy semmiféle előzetest nem kell elolvasni egy film előtt (néha mégis beleesem ebbe a hibába, ha sokatmondó a címe), én is csak a film megnézése után olvastam el a Ti hozzászólásaitokat, és hát valljuk be, néhányon nagyon meglepődtem.
mellékinformációként közlöm, hogy felvéltem fedezni a film alatt Uma Thurmant, Harry Pottert és Szabó Zsófit (Kate, Miller és Liz) így ők néhol szerepelnek az irományomban.
Cselekmény:
Már rögtön az elején azt hittem kikapcsolom, ez a kumma idegesítő zene, a csajnak az idegesítő maga simogatása (kinőttem már abból a korból, amikor még az is felizgat, ha egy kődarab elgurul előttem), már elegem volt a peckes csecséből, amikor aztán végre kicsit belelendült a dolog.
aztán a csajszi a kefélés után rohant a pszichomókushoz, ahol az a beszélgetés csúcs volt...maga szerint vonzó vagyok? nem akar lefeküdni velem? de. erről egy vicc jutott eszembe, miszerint: nyuszika megy az erdőben, találkozik a bálnával, majd így szól: neked nem a tengerben kéne lenned? -de. Aki ismer engem, tudja, hogy ezen a bálnás viccen is képes voltam egy adott pillanatban 5 percen keresztül nevetni, így ez a rész is megtetszett, noha itt se a körítés, se a végkifejlett nem volt igazán poénos, de mivel eszembe jutott a feljebb említett kis szösszenet, így megmosolyogtam a dolgot. na de lélekbúvár kollegánk megasszonta a tutit, azt javasolta thurman asszonynak, hogy csalja meg a férjét. szép kis gesztus, nem vitás!
Ezután rögtön jött a lélekölő rész, a vérnyomásom ettől a 10 percig tartó kusstól, az idegesítő fogócskától és a hozzátartozó elviselhetetlenül elviselhetetlenül irritámikor végre ki jött a nyamvadt épületből és elcsendesült a zene, erre rá két ló zenétől 220-ra emelkedett a vérnyomásom, már a szemem is kidüllett, így hát úgy megörültem,
percre már megint rázendült, és mr. titokzatos is felbukkant egy taxiban, kilóbálva a gatyájából a p.csét, az ablakon pedig a kesztyűcskét. Mivel én igen tisztességes, őszinte embernek vallom magam, már az szánalmas volt a szememben, hogy megjátszotta az orgazmust, de utána még inkább elásta magát nálam a nő, miután lefeküdt a palival... de ugye isten nem ver bottal elven hamar
kiderült, hogy secret úr nemibetegségben (ha jól emlékszem szifiliszben) szenved, majd pár percre rá egy titokzatos emberke véget vetett a hűtlen liba életének. hurrá!
Igazából többet a történetről nem is tudok írni, olyannyira unalmasnak találtam, sőt, már akkor tudtam, hogy a pali lesz a gyilkos, mikor Miller megleste a rendelőből ki jött embereket, majd megjegyezte, hogy az a "nő" jött ki utoljára. És kiszokott kijönni utoljára a rendelőből? Az orvos.
Egyet nem értek: ki beszélt neki az üzenetrögzitőn? Elment máshova, és felvette magának? A másik: senki nem említette meg a filmben, de mivel Ő volt a gyilkos, és gyakorlatilag kétszemélyisége volt, így szerintem inkább skizofrén, mint transzvesztita, vagy minimum mindkettő.
A másik, ami nekem nagyon fura volt, hogy potter pont akkor utazott a földalattin és pont ott volt, mint Liz, de hát ha egyszer nem működött a nimbusz 2000...
A végén a kis gag aranyos volt, bár lehetett rá számítani, hogy csak álmodja az egészet a szőkeség.
pár rész (pozitívum) ami tetszett:
Az első rész a filmben, ami végre tetszett (bő 35 perc után) amikor az üzenetrögzítőn megszólalt a férfi testben rekedt rosszkislányunk, a gyilkos, aki kölcsönvette az agyturkász borotváját, bár kicsit fura, hogy a bűnös minek hagy üzenetet az orvosának, ezzel leleplezve magát, de ezt belehet tudni annak, hogy nincs ki mind a négykereke a tökös menyasszonynak. Nem sokkal később (jó pár perc unalom után) a doki beidézésekor újra sikerült egy kis mosolyt csalni az arcomra, amikor a rendőrt kedvesen megkérdezte Dr. Elliott arról, hogy van -e családja és vannak-e gyermekei, Ő lazán csak annyit válaszolt: mi a f.szt érdekli ez magát? Erre az orvos: én is ugyanezt kérdezem, mikor a páciensemről (ugye az elhunyt Kate) kérdez. Végre vittek egy kis színt a filmbe, és legalább addig sincs zene, míg beszélnek.
Ezen a ponton feltenném a kérdést: ezt a palit nem láthattam véletlenül nemrég egy Batman filmben? Annyira ismerős...monnyuk némely szögből nekem a Mentalistás palira hasonlított, de őt egy idő után kizártam, meg amúgyis
fura lenne, ha valaki 30 év elteltével is ugyanúgy nézne ki:)
megint jó sok unatkozás jött, mikor klívlendhez ment dugni a mi kis prostink, majd a nagy meglepődés és kézrázás közben megszólalt a csaj: döntse el, hogy most kint akar-e megbaszni vagy bent.. hát csúcs:D
Szintén a rendőrörsön történt, amikor a zsaru kiderítette az aktából, hogy Szabó Zsófi "művésznőnk" prostituált volt, utána finoman rákérdezett, hogy kivel b.sztál drágám, amire a csaj annyit válaszolt: veled, b.zdmeg. Ez kicsit alpári is volt nekem, kicsit talán már sok is, de még valahol (talán a gagyisága miatt is...) tetszett.
a kis szabó zsófi szépsége szintén kiemelendő még a filmből.
Összegzés:
Borzalmasan vontatott film, elképesztően idegesítő, nagyon sokszor teljesen felesleges és túldramatizált zenével, számomra kicsit kiszámítható végkifejlettel, de jó színészi alakításokkal és alapsztorival.
Sajnos képtelen vagyok eltekinteni attól, hogy gyakorlatilag nem kötött le a film, és inkább idegesített legtöbbször, mint szórakoztatott... próbálok kedves lenni, próbálom értékelni, hogy 80'-as film, de hát itt mégiscsak arra kiváncsiak (vagy nem kiváncsiak) a fórumozók, a filmklub tagjai, hogy én mit gondolok a filmről, hogy nekem hogy tetszett, így hát a pontszámom:
5,5/10
Köszönöm az ajánlást, mert nem volt összességében rossz film, de nagyon nem nekem való ez a nyivákolás és vontatottság.
Sorry a hosszú posztért, most már több időm lesz filmeket nézni, így hozzászokhattok majd a hosszú értékelésekhez