Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. november 28., csütörtök 20:26

Ház a ködben

Annak ellenére, hogy tényleg vannak a filmnek hibái, néha felületes, és tényleg nem tudja az ember eldönteni, hogy melyik fél mellett is álljon, ez egy kifejezetten erős film azért.
Connely ő Conelly, ahogy a szemébe néz az ember kishíján szerelmes lesz, eddig csak a Rekviemben láttam, de itt is elég jól lehozza szerintem. A rendőr karaktere nem volt annyira erős, viszont ott is voltak szivszorító dolgok Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!pl. mikor a két kisgyerek meg a volt neje ott bőgnek neki, hát elég szarul érzi magát az ember az ilyeneket látva.
Az iráni család karakterei meg szintén jól el lettek találva, a makacssággal és a vallásossággal együtt.

Majdnem tökéletes film.

8.5/10

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. november 28., csütörtök 18:22

Ház a ködben (House of Sand and Fog) - 2003

Jó ötlet volt, de ebben benne maradt, sok. Nagyon sok. A játékidő pedig meg lett volna hozzá, de még az ügy érdekében mehetett volna rá 20-25 perc, ha szükséges, de akkor télleg minden jobban részletezve, megoldva, kibontva, elénk tárva, mert így kissé felületes lett az egész.
Egynek azért jó volt ígyis, de kicsit olyan az ember érzése, hogy több lehetőséget is kialakíthattak volna, és bár ígyis megvoltak a ziccerek, de sajnos még ezek nagyrésze is kimaradt. Egyszer meg lehetett persze nézni, de így nem lett több, egy erős közepes drámánál.

6/10

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. november 28., csütörtök 15:49

Ház a ködben.

A végére pörgött fel ez is, akkor kezdtem el élvezni a film nézést, addig sajnos nem igazán. Talán a legnagyobb bajom az volt, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem igazán bírtam eldönteni, hogy kinek is a drámája lesz ez. Eleinte úgy tekintettem, hogy a csajé, talán az is volt. De ő valahogy nem volt nekem annyira szimpatikus. Nem tudom miért, de nem igazán tudtam megsajnálni. Úgy érzem a film nem tudta, de talán nem is akarta megkedveltetni velem. Egyetlen pozitívum, amit fel tudok hozni mellette, az a gyönyörű szép zöld szeme. Csodásan meseszép szeme volt. Ugyanakkor valahogy rémisztő is. Na mindegy, elég az hozzá, hogy nem kedveltem. Erre nagyban rájátszott a rendőr barátja is, akit valahogy egyenesen rühelltem. Sajnáltam a csajt, meg átéreztem a helyzetét, meg is értettem a picsogását, de hát ő baszta el. És így valahogy, mivel eleinte a drámaiság leginkább belőle fakadt, annyira nem tudott meghatni a film, a sztori, meg kb semmi sem. Ehhez hozzájön, hogy valamiért Behranit kedveltem. Vagy inkább nem is kedvelés, hanem neki adtam igazat eleinte, úgy éreztem, hogy jogosak az ő nézetei, elvei is. És tényleg két kezével megküzdött ezért a házért, megvette, és most így baszhatná ki a kukába az egészet. Inkább neki szorítottam. Viszont ő sem volt minden elemében szimpatikus figura számomra. Így az elején igazán ellentmondásos volt minden. Úgy gondoltam Kathyért kellett volna szorítani, az ő drámáját átélni, viszont nem ment, Behraninak adtam igazat, és az ő sikeréért szorítottam, viszont ő sem volt túl szimpatikus. Ez egyrészt amúgy jó, mert kedvelem, ha egy film ellentmondásos érzelmeket ér el bennem, és egyértelműen elért, viszont némileg rontott a dráma élményén, mert nem igazán tudtam beleélni magam, drámaiságát átérezni.
Aztán a film kb 3/4 részénél ment át az egész egy valami másba. Kezdtem megsajnálni a csajt. És kezdett Behrani is szimpatikusabb lenni. És akkor lehetett érezni, hogy nem is biztos, hogy Kathy drámája lesz ez a végén. Nem is lett. Így megszűntek az ellentmondások, és totál átéltem a drámát a végére. Durva hova elfajult. Kicsit sokkoló is volt. Egyébként nem nagyon bírom felfogni, hogy mi volt a tervük, vagy hogy mi a tökömet is akartak. A másik meg, amin nem bírok túljutni, de ezt inkább apró betűbe is teszem, hogy hogy a fenébe lehet akkora akaratereje, hogy még az életösztönt is legyűri? Mert az rendben van, hogy öngyilkosság. Sajnos ilyen sok van. Viszont azok olyanok, hogy már mikor az életösztön érvénybe lépne, addigra nincs visszaút. Itt azért volt elég ideje, hogy letépje magáról. Na mindegy, ez igazából nem is fontos, csak elgondolkodtam rajta.

Ja.. és a végszóra betoppant a köd is..

Kicsit bajban vagyok, de hosszas mérlegelés után:

7/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. november 28., csütörtök 13:10

Éjféltől nincs több Ház a ködben.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. november 27., szerda 22:02

Holnap remélhetőleg érkezik ismét egy jó film :coffee:
"And my heart will leave you never."

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. november 27., szerda 17:20

az anyját, nem is ő az? bocsánat :mrgreen:

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. november 27., szerda 17:18

Ő az, aki az X-Menben is visszaköszön ránk.
Először amúgy én is azt hittem, eléggé hasonlít :)
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. november 27., szerda 17:16

Szerintem az mindegy hogy ki húzza az utolsó napig. Simán előfordulhat, hogy valaki mondjuk hónapok múlva véleményt kér egy filmről a másik topicban, és azt a választ kapja, hgoy olvasson utána a filmklubban, mert van róla egy tonna értékelés. Na ilyenkor belefutni egy spoilerbe, eléggé zavaró lehet...és tényleg nem nehéz rányomni arra a gombra.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. november 27., szerda 17:10

Victor írta:Ház a ködben

Ben Kingsley? X-men? :roll:

Egyébként csak pár bekezdést kellett volna spoilerbe tenni, közel sem az egészet. Ettől függetlenül engem sem zavar, mert láttam, aki meg eddig nem látta, az legközelebb nem húzza az utolsó napokig. :lol:

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. november 27., szerda 16:48

nem gondoltam, hogy ez ekkora gond (másnál is láttam, hogy nem mindig tette spoilerbe a dolgokat), bocsánat. most már nem tudom szerkeszteni, máskor jobban figyelek rá.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. november 27., szerda 16:43

Én nem, de más simán beleolvashat. Illene spoilerbe rakni, én így gondolom. De ha másokat nem zavar, akkor bocsánat.

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. november 27., szerda 16:34

de miért zavar ennyire? még nem láttad, és most beleolvastál?

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. november 27., szerda 16:33

Akkor írd ki mindig, vagy tett spoilerbe. Nem nehéz.

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. november 27., szerda 16:32

múltkor már leírtam, hogy kb. az összes értékelésem egy kiszabott nagy spoiler, így aki még nem látta a filmet, ne olvassa :mrgreen:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. november 27., szerda 16:25

Spoiler gomb minek van he?

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. november 27., szerda 16:02

Ház a ködben

Hááát Roli, ezzel rendesen betaláltál nálam. Nagyon régóta nem hatott rám így egy film, még majdnem könnyeket is kifacsart belőlem (amiben nagyon nagy szerepe volt a zeneválasztásnak, ugye-ugye a gyilkossághoz öltözve rendezőjének be kéne mutatni ennek a filmnek a rendezőjét) :roll:

A csaj nagyon kis helyes, tudnék vele mit kezdeni. A palit rögtön felismertem, tudtam, hogy Ő az, aki az X-Menben is visszaköszön ránk.

Nekem nem volt vontatott, nem untatott, tetszett nagyon a sztori, tetszett a lebonyolítás is (bár az elején nagyon levágós volt, hogy az a rendőr segíteni fogja a csajt, és egymásba is szeretnek), fentebb ugye már említettem azt, hogy a zeneválasztás is igen jóra sikeredett, tehát nem tudok hol belekötni a műbe.

Azt hittem, hogy elég nagy tragédia lesz a végén az, hogy lelövik a gyermeket, ám akkor kezdtem azt hinni, hogy nem fog meghalni, és a pali imádkozása nem vész semmibe, és sikerül happy enddel zárni a filmet (bár akkor kicsit csalódtam is volna talán a befejezésen), de mikor meghalt a srác, akkor már tudtam, hogy itt nagy tragédiák lesznek, de ilyen durvára azért nem számítottam.
Kellően hatásos, kellően drámai befejezés volt, a hideg futkosott a hátamon, a csajban elképesztő érzések lehettek, hogy gyakorlatilag miatta meghalt egy egész család... :roll:

Hú... hát nem nagyon tudok összefüggő sorokat írni, de ez tényleg k.rva jó volt. Kingsley elképesztőt alakított, Connelly kisasszony a néha unott pofájáról elterelte szépségével a figyelmet, a többiek szerintem kifogástalanul szerepeltek (pedig egyikőjüket sem ismertem).
Azt még megszeretném itt jegyezni a végén, hogy mikor a csaj az autóban ülve megakarta magát ölni és kiment a pali (akinek már elege lehetett és volt is abból, amit a csaj művel), majd megfogta, bevitte a házba és nagyon kedvesen bánt vele... ott rázott ki először a hideg, élvezet volt nézni. :agree:

köszönöm tehát még1x az ajánlást, egyedül egy kis kérdőjel miatt (kicsit zavaros volt amikor lelőtték a gyereket és azt sem értem, tulajdonképp miért került dutyiba Lester) vonok le egyetlen pontot, de ez így is nálam egy erős:

9/10

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. november 27., szerda 10:32

Final Cut

Hát ez érdekes volt, de nagyon élveztem. :D
Még jó, hogy volt ez a meghatározatlan kategória, mert ez tényleg az volt... Igazából a játékidő nagyon hamar elrepült, sokat nevettem, nagyon nagy ötlet volt összehozni egy ilyet.
Az már más kérdés, hogy ezt mindenki máshogy csinálná meg, más filmeket tennének be, esetleg más kapna nagyobb hangsúlyt.. de hát ez teljesen szubjektív, és nyilván jó is ez így.
Nem volt vele sok gondom, de azért most nem pörgetném még le százszor egymás után. Voltak jelenetek, amikor nem nagyon értettem, hogy most miért pont abból a filmből tettek be jeleneteket, meg olyan is volt, amikor szerintem nem illett oda egy éppen bevágott kép. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azért szerintem, amikor menekül valaki valami elől pl. az nem fér bele oda, mint amikor valaki a szerelméhez fut.. volt pár ilyesmi, amin szerintem látszódott, hogy nem feltétlenül illik pont oda. Persze a célját így is elérte, mert a hangsúly inkább magán a mozdulatokon volt..

Ettől függetlenül tényleg nagy ötlet volt, és remek kivitelezés.
Egy 7/10-t bőven megér, aztán még lehet feljebb megy. Köszi!
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. november 23., szombat 15:24

Final cut - Hölgyeim, és uraim

6.5|10

Érdekes megoldás, kicsit oktatófilmre hajaz, ha kategorizálni kéne.
A vágások javarészt nagyon jól voltak megoldva, és a képsorok üteme sem tért el, csak néhol akadt meg egy-két képkockánál, ami talán annyira nem passzolt oda. Egy jó kétszáz ismerős film volt legalább, sőt több, a filmklubban ajánlott filmek közül is pár darab.
A poénok is egész jól eltaláltak voltak, a váratlan jelenetekkel.
Nem tudom miként lehetne pontozni. Egyszer adok rá ennyit, de még átgondolom.
De a zene 10, meg a színészi játék is 9, csak ez "komplex". :lol:

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. november 23., szombat 9:55

Ház a ködben

Hát bevallom kicsit többet vártam, pedig imádom a jó drámákat. Ez sem volt rossz persze, sőt, egészen élvezhető darab volt, de a játékidőt kicsit túlzásnak érzem, főleg az elején voltak üresjáratok számomra.
A karakterek sem fogtak meg túlságosan, meg valamiért az egész történet nem hatott meg annyira, mint kellett volna, nem tudta elérni a kívánt hatást a film. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Persze azért amikor meghalt az ezredes fia, az elég kemény volt, utána meg amikor megölte magát is... no comment.

Szóval azért voltak benne kemény részek is, meg úgy összességében nincs nagy baj vele, egyszer mindenképpen jó volt látni, de ennyi.
10/6.5 Köszi szépen!
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. november 22., péntek 23:40

House of Sand and Fog
Ház a ködben

Hát,igazi egyszer nézős darab, de annak nem rossz. A két órát túlzásnak érzem, egy 20 perccel nyugodtan lehetett volna rövidebb, iszonyatosan lassú volt, és a karakterekkel sem vagyok teljesen kibékülve, gyakorlatilag senkiről nem tudunk semmit.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A végénél azt a jelenetet nem igazán sikerült felfognom, mikor mennek hárman a bíróságra, kivenni a 45ezres csekket a faszinak meg a csajnak.. Na, ott végül is gondolom azért kapta el az arab a rendőrt, mert nem akarta mégsem kifizetni azt a 45 ezer dollárt, na de, az arab lefogja a RENDŐRT bazmeg, a fia fegyvert fog a RENDŐRRE, és az arab kiabál, hogy segítség, rendőrség. Na ez mi volt? Én ezt nem tudom hova tenni. :lol:

Amúgy nem volt rossz.

6,5 / 10

Vissza: