Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2025. március 1., szombat 15:01

Gascoigne írta:
kecsu10 írta:

Többször megnéztem, mint aki (sokkal-sokkal kisebb szinten) vezetői és tárgyalói pozícióban vagyok, igyekszem objektív módon bemutatni hol csúszott el a dolog szerintem. Az Ukrán elnök felkészítésében. Ahhoz van szokva, hogy ha előrevetíti, hog y teszem azt ennek a háborúnak milyen következményei lehetnek másokra, az adott országra nézve, és hogy mennyi áldozatot hoznak évek óta, akkor ez pozi tív hatást vált ki. Nem készítették fel arra, (vagy nem hallgatott rá) hogy itt republikánus, kemény vonalas emberekkel fog beszélni, ahol ez épp ellenkezőleg fog hatni. Nem szabad lett volna azt mondani, hogy majd ti is megérzitek, mert a szép óceán ott van ugyan közöttetek, de hát majd meglátjátok... Ez a demokratákkal szemben még pozitív is lett volna, de most csak kontraproduktív lett. Egy vezető nem veszítheti el így a fejét, egyszerűen van, hogy muszáj tűrni és lenyelni a békát, mert olyan helyzetben vagyok, hogy nekem van szükségem támogatásra. Persze van, hogy nem tetszik valami, de akkor is tartom magam és a hűvös diplomáciai nyelvezetet. Közbe kérdezett, többször is, rendkívül rosszul beszélt, úgy, hogy nem egyenlő partnerek beszélgetése volt. Ez az objektív, saját tapasztalatom alapján (is) lévő véleményem.
Te két keményvonalas republikánust láttál, én két puha, hisztis draft dodgert, akik a fehér ház biztonságából packáztak egy kiszolgáltatott háborús vezetővel. De biztos az ukránok hibája ez is.
Egy szóval nem mondtam ilyet, ne értsd félre. Két republikánus vezetővel beszélt, akik világnézetben, stílusban, beállítottságukban, politikai állásfoglalásukban, és tegyük hozzá kampányukban sem érthetnek egyet azzal, hogy majd "ti is meglátjátok". Különösen igaz ez, amikor olyan pozícióban megyek oda, hogy nekem van szükségem támogatásra minden formában, és azokhoz megyek akik ezt megadták és a jövőben is megadhatják. Korábban akikkel és ahol beszélt ott ez pozitív lehetett, sőt bizonnyal az is volt, de ebben a kontextusbaan viszont mint láthattuk nem működött, sőt. Erre fel kellett volna készíteni. Nekem is rengeteg olyan eset van, (ma is volt) amikor egyáltalán nem tetszik a dolog, de nem szabad mutatni, és mindig tudnom kell, hogyan és milyen stílusban kell beszélni. Ezt lehet az előnyünkre is fordítani, mert azt is lehetett volna. Amit leírtál az abból fakadt, hogy van a realitás, hogy egy háborúban lévő ország segítséget kér az egyik nagyhatalomtól, akiket olyan emberek vezetnek akikkel pragmatikus módon kell fogalmazni, hogy a csírájában sem érezzék azt, hogy nem tisztelem őket. Ezek az érzelemmentes objektív dolgok, csak persze nehéz erre úgy tekinteni, hogy nem vonódik be az ember érzelmileg, de a kedves fórumozó társ épp ezt kérte, és én igyekeztem válaszolni neki.

Gascoigne
Kedvenc játékosaid: Paul/Fernando/Roberto

HozzászólásSzerző: Gascoigne » 2025. március 1., szombat 14:53

kecsu10 írta:
Steve írta:

Amúgy erről szívesen olvasnám a Madridom bölcs fórumozóinak kiművelt véleményét.
Többször megnéztem, mint aki (sokkal-sokkal kisebb szinten) vezetői és tárgyalói pozícióban vagyok, igyekszem objektív módon bemutatni hol csúszott el a dolog szerintem. Az Ukrán elnök felkészítésében. Ahhoz van szokva, hogy ha előrevetíti, hog y teszem azt ennek a háborúnak milyen következményei lehetnek másokra, az adott országra nézve, és hogy mennyi áldozatot hoznak évek óta, akkor ez pozi tív hatást vált ki. Nem készítették fel arra, (vagy nem hallgatott rá) hogy itt republikánus, kemény vonalas emberekkel fog beszélni, ahol ez épp ellenkezőleg fog hatni. Nem szabad lett volna azt mondani, hogy majd ti is megérzitek, mert a szép óceán ott van ugyan közöttetek, de hát majd meglátjátok... Ez a demokratákkal szemben még pozitív is lett volna, de most csak kontraproduktív lett. Egy vezető nem veszítheti el így a fejét, egyszerűen van, hogy muszáj tűrni és lenyelni a békát, mert olyan helyzetben vagyok, hogy nekem van szükségem támogatásra. Persze van, hogy nem tetszik valami, de akkor is tartom magam és a hűvös diplomáciai nyelvezetet. Közbe kérdezett, többször is, rendkívül rosszul beszélt, úgy, hogy nem egyenlő partnerek beszélgetése volt. Ez az objektív, saját tapasztalatom alapján (is) lévő véleményem.
Te két keményvonalas republikánust láttál, én két puha, hisztis draft dodgert, akik a fehér ház biztonságából packáztak egy kiszolgáltatott háborús vezetővel. De biztos az ukránok hibája ez is.

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2025. március 1., szombat 14:25

Steve írta:
sebydani írta: Fehér házban ahogy nézem Mónika show új évadot forgattak ma
Amúgy erről szívesen olvasnám a Madridom bölcs fórumozóinak kiművelt véleményét.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 1., szombat 14:18

Orbán azonnal levelet küldött az Európai Tanácsnak, miután meglátta össze akarnak fogni a tegnapi események miatt :lol:

Szürreális ami történik

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 1., szombat 13:49

Dupla D írta:
1madridista írta:

en ertem hogy miert jo trumpnak. kina nagyon durvan noveli a gazdasagi jelenletet (es ezt a politikai fogja kovetni) delamerikaban... brazilianak pl ha jol tudom mar nem az usa hanem kina a legfontosabb gazdasagi partnere (es ott sem kis nyersanyag keszletek vannak)... es trump valoszinuleg az amerikai kontinens folott akarja visszaszerezni az iranyitast europa meg megy a levesbe... arrol nem is beszelve hogy a haboru kezdeteig az olcso orosz nyersanyag europaba aramlott azota kinaba... szerintem usanak jobban megeri ha az oroszok kicsit megerosodnek mert oroszo es kina kozt van egy eros rivalizalas es az oroszok onszantukbol nem allnak be kina moge de az elmult evekben kenytelenek voltak...

szerintem amerikanak ez nem rossz deal europanak es nekunk annal szarabb...
Ha nekünk egyik végkimenetel szarabb, mint a másik, akkor Viktor minek örül?
annak hogy el tudja adni emberek egy reszenek hogy ezt a beket mi csinaltuk... meg a beke egy ilyen hivoszo...

nekunk az lett volna jo ha el se kezdodik a haboru, minden mas szar... (velemenyem szerint egyebkent ez a kisebbik rossz ha meg evekig tart a haboru akkor europa es oroszorszag is tropara megy ukran nep meg megszunik letezni...)

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. március 1., szombat 13:43

1madridista írta:
Azt értem, világos, hogy Moszkvának miért ez a szimpatikus forgatókönyv, de Trumpnál egyáltalán. Az egyetlen logikus magyarázat, hogy valóban szorongatja a tökeit az FSZB, és az oroszoktól arra azért kapott engedélyt, hogy valamiféle politikai győzelmet hazavihessen, ezért van ez az üzleti ajánlatnak álcázott ultimátum, maffiamódszer, amit az elmúlt hetekben láttunk.
en ertem hogy miert jo trumpnak. kina nagyon durvan noveli a gazdasagi jelenletet (es ezt a politikai fogja kovetni) delamerikaban... brazilianak pl ha jol tudom mar nem az usa hanem kina a legfontosabb gazdasagi partnere (es ott sem kis nyersanyag keszletek vannak)... es trump valoszinuleg az amerikai kontinens folott akarja visszaszerezni az iranyitast europa meg megy a levesbe... arrol nem is beszelve hogy a haboru kezdeteig az olcso orosz nyersanyag europaba aramlott azota kinaba... szerintem usanak jobban megeri ha az oroszok kicsit megerosodnek mert oroszo es kina kozt van egy eros rivalizalas es az oroszok onszantukbol nem allnak be kina moge de az elmult evekben kenytelenek voltak...

Ha nekünk egyik végkimenetel szarabb, mint a másik, akkor Viktor minek örül?
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 1., szombat 13:23

nuevo_ericco írta:
1madridista írta: szerintem usanak jobban megeri ha az oroszok kicsit megerosodnek mert oroszo es kina kozt van egy eros rivalizalas es az oroszok onszantukbol nem allnak be kina moge de az elmult evekben kenytelenek voltak.
Erre írtam nem rég, hogy ha azt hiszi, hogy Moszkva és Kína majd távolodik egymástól azért, mert odadobja Ukrajnát, akkor annál is ostobább, mint gondoltam. Ez a világtörténelemben még sosem jött be. Pl. ha Peking helyében lennék, ezek után kétszeresre pörgetném a bizniszt Dél-Amerikával, pont azért, amit te is írtál. Arról nem is beszélve, hogy Taiwannal szemben is bekeményítenék.
Nekem sehogy nem adja ki a képlet. Ha Kína és Oroszország érdekszövetséget kötött a nyugat ellen, akkor szerintem a legrosszabb taktika amit a nyugat, elsősorban az USA tehet, hogy engedményeket tesznek nekik. Nagyon is rossz deal ez nekik, mert Mexikótól kezdve délre azt is elveszítik, ami eddig volt, Európát és a többi szövetségesét (Japán, Dél-Korea) pedig elmarja magától.
de ponthogy az egyiknek engedmenyeket tesz a masiknak nem en emogott az oszd meg es uralkodj logikajat latom... egyedul egyik sem eleg eros ketten viszont siman erosebbek mint az usa...

https://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Soviet_split

vannak regi serelmeik kinanak az oroszokkal szemben es nehogy azt hidd hogy elfelejtettek... sosem voltak jobaratok es ossze lehet szerintem ugrasztani oket

nem azt mondtam hogy biztos mukodik amit trump csinal azt mondtam h latom mogotte a logikat. es a delamerikai reszt mar nagyabol elveszitettek ezt irtam hogy kina betette a labat... szerintem annak kicsit nagyobb prioritasa van az usa szempontjabol mint hogy ukrajnaban mi van...

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 1., szombat 13:18

amire szinten van vedelmi megoldas kipockolni a levegobol a raketakat
:(
legyel szives utananezni hogy hany ballisztikus raketavedelmi rendszer es hany ballisztikus atomraketa van a vilagon (a mirv kepessegeket beleszamolva meg rosszabb a dolog) mielott baromsagot irsz...

a foldon rendelkezesre allo ballisztikusraketa elleni rendszerek szamat a kovetkezo szerzodes korlatozza (a hideghaboru kozepe ota):
https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Ball ... ile_Treaty

tegyuk fel hogy egy raketanak van egy 95%os talalati pontossaga (az kurvajo olyan nincs). egy balliszikusraketanak meg 24 mirv (multiple independently targetable reentry vehicle) robbanofej. ez azt jelenti hogy az urbol mar 24 kis robbanofej jon vissza nagyjabol eltero palyakon (elotte meg nagyon nehez leloni). ha mindegyikre 1 db raketat inditasz az esely hogy az osszeset lelovod 0,95^24=0.29 nagyjabol 29%...

kipockolni a raketakat a levegobol az... tobb mint 24 legvedelmi raketa jutna minden egyes kilott nuklearis raketara...
tehat vagy egyszerre inditja az osszeset
ez megint nem igaz erre valo az un second strike capability amit a nuklearis tengeralattjarok tesznek lehetove...

https://en.wikipedia.org/wiki/Borei-class_submarine

egy ilyen 16 atomraketat tud vinni (+mirv rendszer) es van belole 8 db az oroszoknak. foldalatti bunkerbol, parancsnoki repulogeprol kb akarhonnan ki lehetne adni az inditasi parancsot es menne a 8*16 raketa...

megint hulyeseget irtal esely nem lenne egy nukelaris habrouban senkinek oroszorszag (usa) ellen...

arrol nem is beszelve hha lelovod a raketat mi lesz a robbanofejjel?

:coffee:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 1., szombat 13:16

1madridista írta: szerintem usanak jobban megeri ha az oroszok kicsit megerosodnek mert oroszo es kina kozt van egy eros rivalizalas es az oroszok onszantukbol nem allnak be kina moge de az elmult evekben kenytelenek voltak.
Erre írtam nem rég, hogy ha azt hiszi, hogy Moszkva és Kína majd távolodik egymástól azért, mert odadobja Ukrajnát, akkor annál is ostobább, mint gondoltam. Ez a világtörténelemben még sosem jött be. Pl. ha Peking helyében lennék, ezek után kétszeresre pörgetném a bizniszt Dél-Amerikával, pont azért, amit te is írtál. Arról nem is beszélve, hogy Taiwannal szemben is bekeményítenék.
Nekem sehogy nem adja ki a képlet. Ha Kína és Oroszország érdekszövetséget kötött a nyugat ellen, akkor szerintem a legrosszabb taktika amit a nyugat, elsősorban az USA tehet, hogy engedményeket tesznek nekik. Nagyon is rossz deal ez nekik, mert Mexikótól kezdve délre azt is elveszítik, ami eddig volt, Európát és a többi szövetségesét (Japán, Dél-Korea) pedig elmarja magától.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 1., szombat 13:06

Azt értem, világos, hogy Moszkvának miért ez a szimpatikus forgatókönyv, de Trumpnál egyáltalán. Az egyetlen logikus magyarázat, hogy valóban szorongatja a tökeit az FSZB, és az oroszoktól arra azért kapott engedélyt, hogy valamiféle politikai győzelmet hazavihessen, ezért van ez az üzleti ajánlatnak álcázott ultimátum, maffiamódszer, amit az elmúlt hetekben láttunk.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 1., szombat 13:02

1madridista írta:
hehetheoriginal írta: rendes normalis vilagban, amint egy szovjet tamadas er egy fuggetlen allamot, minden mas orszag egykent fog ossze és torli el a szovjetek hadsereget a szinrol, es tavolitja el a vezetot a picsaba 1-2 heten belul.
a szovjetek hadsereget a szinrol
ugy erted a foldet... a vilag legtobb nuklearis robbanofejevel rendelkezo orszagrol beszelsz, szerinted csak ugy el lehet oket torolni?

ugye aki nem tud erzelemmentesen higgadt fejjel gondolkodni...
de realisan igen.
amint putyin inditana vmit, azonnal eltuntetnek a fold szinerol az egesz orszagat vele egyutt.
tehat vagy egyszerre inditja az osszeset - amire szinten van vedelmi megoldas kipockolni a levegobol a raketakat -, vagy azonnal kuka az ember.
itt csakis gazdasagi erdekek miatt nincs lezarva meg pont teve a vegere, leszarja itt mindenki az embereket, meg a halottakat.
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 1., szombat 12:56

1madridista írta: szerintetek a haboru folytatasa megoldotta volna a problemat?
Eleve hamis a dilemma, amit feszegetsz. Senki sem akarja, hogy a háború folytatódjon. Sőt, az ukránok szerintem már lélekben lemondtak a megszállt területekről is. Arra akarnak az EU-val együtt garanciát, hogy Putyin pár év múlva nem jön vissza a többiért. Trump még ezt sem hajlandó megadni, mint ahogy természetesen Putin sem.
A háború eleje óta az a téma, hogy mivel lehet Putint eltántorítani attól, hogy evés közben jöjjön meg az étvágya, és tankokkal visszamenjen Kijevbe, amit a háború elején ostromolt. Ezért voltak a szankciók, a fegyverszállítások, most pedig Trumppal az elnöki székben már az is a képbe került, hogy engednek bizonyos követeléseknek. Viszont garanciát továbbra sem akar adni, egyértelmű miért. Hülye lenne Ukrajna ebbe belemenni. Itt nem a béke, háború kérdése áll fenn, mert Putin és Trump békéje minden lenne, csak tartós nem. Azt értem, világos, hogy Moszkvának miért ez a szimpatikus forgatókönyv, de Trumpnál egyáltalán. Az egyetlen logikus magyarázat, hogy valóban szorongatja a tökeit az FSZB, és az oroszoktól arra azért kapott engedélyt, hogy valamiféle politikai győzelmet hazavihessen, ezért van ez az üzleti ajánlatnak álcázott ultimátum, maffiamódszer, amit az elmúlt hetekben láttunk.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 1., szombat 12:51

hehetheoriginal írta:
szerintetek a haboru folytatasa megoldotta volna a problemat? szerintem az ukran ferfiak hamarabb fogytak volna el mint az oroszok... akkor mit csinaltunk volna? mert voltak olyan mondasok akar a lengyelektol akar masoktol hogy akkor majd mennek ok... ez jo lett volna?
rendes normalis vilagban, amint egy szovjet tamadas er egy fuggetlen allamot, minden mas orszag egykent fog ossze és torli el a szovjetek hadsereget a szinrol, es tavolitja el a vezetot a picsaba 1-2 heten belul.
a szovjetek hadsereget a szinrol
ugy erted a foldet... a vilag legtobb nuklearis robbanofejevel rendelkezo orszagrol beszelsz, szerinted csak ugy el lehet oket torolni?

ugye aki nem tud erzelemmentesen higgadt fejjel gondolkodni...

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 1., szombat 12:50

M1Ö írta:
1madridista írta: mert a haboru folytatasahoz kene tapsolni? az utolso ukranig? az mivel lenne jobb?
Ez a 2 véglet van? Nem, ahhoz sem kellene, senki se háborúpárti. De normális, erkölcsös ember ilyet nem ír/mond, hogy 3 év után a tegnapi volt a legjobb hír. És hidd el, ez fog pörögni a kormánymédiában. Amire írhatnám, hogy mindennek az alja, de folyamat meglepnek egy még nagyobb hányingerrel, úgyhogy azzal várjunk még. Az majd akkor jön el, mikor "fél" Ukrajna Oroszországé lesz és Orbán vigyorogva bemondja, hogy tessék pornépem, elhoztam a békét... Na de én kiszálltam, nem akarok egy ilyen semmirevaló ember (Orbánra gondolok, nem rád :kalapos: ) miatt agyvérzést kapni...
most nem orbanra gondolok meg nem gondolom hogy o csinalta a beket csak nyilvan iygekszik itthon eladni hogy szavazzanak ra... ahogy elozo kommentekben leirtam normalis erkolcsos ember nem vasarol atcimkezett orosz olajat mikozben nyilvanosan alazza ugyanazt aki egyenes uton vasarol orosz olajat... https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250 ... int-737405

bocsanat lng-t

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 1., szombat 12:49

szerintetek a haboru folytatasa megoldotta volna a problemat? szerintem az ukran ferfiak hamarabb fogytak volna el mint az oroszok... akkor mit csinaltunk volna? mert voltak olyan mondasok akar a lengyelektol akar masoktol hogy akkor majd mennek ok... ez jo lett volna?
rendes normalis vilagban, amint egy szovjet(barmilyen) tamadas er egy fuggetlen allamot, minden mas orszag egykent fog ossze és torli el a szovjetek(barmik) hadsereget a szinrol, es tavolitja el a vezetot a picsaba 1-2 heten belul.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. március 1., szombat 12:50-kor.
thereisonly1ronaldo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 1., szombat 12:48

mp ugye megindult ma orszagot jarni, most beleneztem a gyulai liveba, azert boven tobben voltak, mint az elozo alkalommal.
kivancsi leszek a nagyobb varosokra, este pl bekescsaba.

1madridista

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. március 1., szombat 12:43

ferni írta:
1madridista írta:

csak arra vagyok kivancsi ki ellen fogunk harmadik vilaghaborut vesziteni ha az usa es oroszorszag is velunk egyutt vannak a rossz oldalon... majd az europai allamok ellen?

a nagyok ujraosztottak egymas kozt a vilagot azt ennyi. orban ezt ugy kommentalja ahogy akarja nekunk semmikepp nem jo mert ugyis kihagynak belole...

neha ugy beszel itt a forum nagy resze mintha jotekonykodasbol allna az egesz politika es mi lennenk a vilag pocegodre mert nem joemberkedunk...
Szted az oroszok vagy az amerikaiak fognak bármiféle szolidaritást mutatni felénk, fogja őket bármennyire is érdekelni az országunk?

Le se vagyunk szarva, Vitya hiszi azt csak hogy tétel bármiben is nemzetközi politikában.

Vagy majd neki mennek az EUnak tegyünk fel egy jobb esetet, hogy csak gazdaságilag és azt mondja a 2 fafej, hogy ez az Orbán jó gyerek, őt valahogy kihagyjuk ebből :lol:
olvasd ujra a kommentet leirtam hogy nem vagyunk tenyezok
R. Carlos írta:
1madridista írta: csak arra vagyok kivancsi ki ellen fogunk harmadik vilaghaborut vesziteni ha az usa es oroszorszag is velunk egyutt vannak a rossz oldalon... majd az europai allamok ellen?

a nagyok ujraosztottak egymas kozt a vilagot azt ennyi. orban ezt ugy kommentalja ahogy akarja nekunk semmikepp nem jo mert ugyis kihagynak belole...

neha ugy beszel itt a forum nagy resze mintha jotekonykodasbol allna az egesz politika es mi lennenk a vilag pocegodre mert nem joemberkedunk...

az usa (bidenek)+ eu eddig nezte ahogy az oroszok ledaraljak az ukran ferfilakossag javat most meg trump odadobja oket oroszorszagnak aztan mi vagyunk a pocegodor, mikozben csak a szokasos amcsi tempot (meg az orosz brutalitast) lathattuk ujra a vilagpolitikaban (meg a vegen az eu is oda lesz dobva az oroszoknak ha nem szall ki idoben...)
Mivel a pöcegödör szót én írtam pár kommenttel előtte, ezért úgy veszem, hogy nekem címezted a hozzászólást.

Én nem azt írtam, hogy a világ pöcegödre vagyunk, hanem azt, hogy Európáé és ezt joggal mondom, mivel erkölcstelen ahogy a vezetőink viselkednek és ez egyedülállóan szar itt ezen a kontinensen. Ezen felül a repülő rajtunk 2025-ben és az elmúlt évek (számunka és csak számunkra - más országok ugyanis sokkal könnyebben vészelik át ezt - különösen erős) gazdasági nehézségei, illetve a szétlopott ország helyzete is azt támasztja alá, hogy pöcegödör vagyunk. Bulgáriával éppen hogy tudunk versenyezni még minden gazdasági mutatóban, de hamarosan ők is elhúznak. Hogy a különbség mi köztünk és más európai államok között? Talán az, hogy kevésbé korrupt más országok kormánya mint a miénk.
egy reszet igen.

nem tudom olvastatok e a kb 1 honapja linkelt portfolio cikket hogy a nemetek zsakoljak a "belga" olajat. nincs tudomasom belga olajmezokrol belga kikotokben atcimkezett orosz olajrol viszont annal inkabb irtak... ugyanezek a nemetek habzo szajjal ugatnak arra aki az oroszoktol nyiltan olajat mer vasarolni... ki is europa pocegodre?
swfan írta:
1madridista írta: mert a haboru folytatasahoz kene tapsolni? az utolso ukranig? az mivel lenne jobb?
Te vagy az, Dr. Orbán Balázs? :mrgreen:
akkor maskepp kerdezem

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 1., szombat 12:29

1madridista írta:
"Look at the bright side, Hungary lost in every WW, so all of the others are on the good side, we made our sacrifice :,) (dying inside)"
csak arra vagyok kivancsi ki ellen fogunk harmadik vilaghaborut vesziteni ha az usa es oroszorszag is velunk egyutt vannak a rossz oldalon... majd az europai allamok ellen?

Szted az oroszok vagy az amerikaiak fognak bármiféle szolidaritást mutatni felénk, fogja őket bármennyire is érdekelni az országunk?

Le se vagyunk szarva, Vitya hiszi azt csak hogy tétel bármiben is nemzetközi politikában.

Vagy majd neki mennek az EUnak tegyünk fel egy jobb esetet, hogy csak gazdaságilag és azt mondja a 2 fafej, hogy ez az Orbán jó gyerek, őt valahogy kihagyjuk ebből :lol:

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. március 1., szombat 11:05

Kercsó írta:
realmadrid95 írta: Politikat csak itt, toletek kovetem, mert rengeteg ferdites van kulonfele oldalakon
én is csak itt követem, mert itt nincs ferdítés :mrgreen:
Nezopont elteresek vannak, azzal nincs baj, ahany ember, annyi latasmod. Viszont nincs olyan, hogy peldaul Magyar Peter felholtra verte a feleseget, de lehetne mondani forditva is sztorikat. :mrgreen: Tobbsegeben ide tenyeket irnak be, normalis eszmecsere folyik, ugyhogy hetente egyszer inkabb ide nezek fel, mint origora, vagy tudom is en mik vannak meg.

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. március 1., szombat 11:05

1madridista írta:
"Look at the bright side, Hungary lost in every WW, so all of the others are on the good side, we made our sacrifice :,) (dying inside)"

az usa (bidenek)+ eu eddig nezte ahogy az oroszok ledaraljak az ukran ferfilakossag javat most meg trump odadobja oket oroszorszagnak aztan mi vagyunk a pocegodor, mikozben csak a szokasos amcsi tempot (meg az orosz brutalitast) lathattuk ujra a vilagpolitikaban (meg a vegen az eu is oda lesz dobva az oroszoknak ha nem szall ki idoben...)
Mivel a pöcegödör szót én írtam pár kommenttel előtte, ezért úgy veszem, hogy nekem címezted a hozzászólást.

Én nem azt írtam, hogy a világ pöcegödre vagyunk, hanem azt, hogy Európáé és ezt joggal mondom, mivel erkölcstelen ahogy a vezetőink viselkednek és ez egyedülállóan szar itt ezen a kontinensen. Ezen felül a repülő rajtunk 2025-ben és az elmúlt évek (számunka és csak számunkra - más országok ugyanis sokkal könnyebben vészelik át ezt - különösen erős) gazdasági nehézségei, illetve a szétlopott ország helyzete is azt támasztja alá, hogy pöcegödör vagyunk. Bulgáriával éppen hogy tudunk versenyezni még minden gazdasági mutatóban, de hamarosan ők is elhúznak. Hogy a különbség mi köztünk és más európai államok között? Talán az, hogy kevésbé korrupt más országok kormánya mint a miénk.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

Vissza: