Oldal: 17 / 29
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. április 28., csütörtök 14:38
Szerző: morientes
Na..
Mozzarellás csirkemell sutoben.
-1,5 csirkemell
-2 zacsko mozzarella
-4-5 paradicsom (nagyobbak ha lehet)
-so,bors
-oregano,bazsalikom
-oliva olaj /nem extra szuz/
Megmosod faszán a csirkemellet.Azután átlósan,(ès nem szálirányban),vèkonyabb szeletekre vágod.Belerakod egy kiolajozott,tuzállo uvegtálba.Rákarikázod a mozzarellát.Aztán a paradicsomot.A rètegeket fuszerezed,meglocsolod az olivával.
180°ra elomelegited a sutot.Foliával letakorod,aztán sutod ugy 25-30 per ig.Aztán leveszed a foliát,ès piritod mèg 10 percig.
Gorog vagy,sima sali,grillezett zoldsègek,bármivel jo.
Gordon?Alan Ducasse,na az chef...Gordon csak egy tv sztár

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. április 28., csütörtök 14:32
Szerző: csababarca
miro írta:Penteken lesz szulinapja a baratnomnek,kontarkodnek neki valami vacsit.. Tudasom amolyan ferfiasan szegenyes.. Morientes,esetleg meg valaki tudna valami finomat?:) Valami csirkere gondoltam,megmondom oszinten egy csirkemell,rajta mozzarrella csikokkal,plussz paradicsom karikaval melle egy gorogsali,de barmit elfogadok toletek,viszont csak ovatosan,nem vagyok egy gordon..

egyszerű,de nagyszerű
hamar megvan, és kb azokból áll amiket leírtál.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. április 28., csütörtök 14:28
Szerző: h3x0r
miro írta:Penteken lesz szulinapja a baratnomnek,kontarkodnek neki valami vacsit.. Tudasom amolyan ferfiasan szegenyes.. Morientes,esetleg meg valaki tudna valami finomat?:) Valami csirkere gondoltam,megmondom oszinten egy csirkemell,rajta mozzarrella csikokkal,plussz paradicsom karikaval melle egy gorogsali,de barmit elfogadok toletek,viszont csak ovatosan,nem vagyok egy gordon..

Csirkemellhez tokeletes a
maggi vagy
knorr alap.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. április 28., csütörtök 13:13
Szerző: MesQueUnClub
miro írta:Penteken lesz szulinapja a baratnomnek,kontarkodnek neki valami vacsit.. Tudasom amolyan ferfiasan szegenyes.. Morientes,esetleg meg valaki tudna valami finomat?:) Valami csirkere gondoltam,megmondom oszinten egy csirkemell,rajta mozzarrella csikokkal,plussz paradicsom karikaval melle egy gorogsali,de barmit elfogadok toletek,viszont csak ovatosan,nem vagyok egy gordon..

Tessék kijevi recept férfi biztos leírással. 
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. április 28., csütörtök 13:02
Szerző: miro
Penteken lesz szulinapja a baratnomnek,kontarkodnek neki valami vacsit.. Tudasom amolyan ferfiasan szegenyes.. Morientes,esetleg meg valaki tudna valami finomat?:) Valami csirkere gondoltam,megmondom oszinten egy csirkemell,rajta mozzarrella csikokkal,plussz paradicsom karikaval melle egy gorogsali,de barmit elfogadok toletek,viszont csak ovatosan,nem vagyok egy gordon..

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. április 28., csütörtök 12:09
Szerző: Realista24
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. április 28., csütörtök 12:03
Szerző: Remy
Konzerves polip. Mennyei.
Elkészítés: Kinyitod --> megeszed.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. március 19., szombat 16:15
Szerző: morientes
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. március 19., szombat 15:59
Szerző: IkerCasillas
morientes írta:peti_madrid írta:Ebéd lesz belőle, levest főzök végül

Èn meg begèpeltem neked egy kisregènyt

Nosaltyra?

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. március 19., szombat 15:52
Szerző: peti_madrid
morientes írta:peti_madrid írta:Ebéd lesz belőle, levest főzök végül

Èn meg begèpeltem neked egy kisregènyt
Amugy a fagyasztott kagylo ok,mivel èlve fagyasztják szerencsètleneket.
Ez is meg lesz csinálva, ne félj

Nem volt felesleges begépelni

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. március 19., szombat 14:21
Szerző: morientes
peti_madrid írta:Ebéd lesz belőle, levest főzök végül

Èn meg begèpeltem neked egy kisregènyt
Amugy a fagyasztott kagylo ok,mivel èlve fagyasztják szerencsètleneket.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. március 19., szombat 13:28
Szerző: peti_madrid
Ebéd lesz belőle, levest főzök végül

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. március 19., szombat 13:25
Szerző: KAG
Remélem elkapod este, ha már ennyit szenvedsz a vacsival...

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. március 19., szombat 13:24
Szerző: peti_madrid
morientes írta:kèk kagylo tagliattelevel
hozzávalók / 4 adag
1 kg kèkkagyló
3 gerezd dundi fokhagyma
1 db piros chili
8 db érett koktélparadicsom
3 db szardella (filé)
0.5 dl fehérbor
1 ek olívaolaj
tengeri só ízlés szerint
50 dkg tagliatelle
1 csokor petrezselyem
elkészítés
Az élő kèkkagylókat HIDEG folyó víz alatt egyenként átnézve őket megmossuk, a homoktól, egyéb szennyeződéstől megtisztítjuk, a kagylófonalat (mivel ez fogyasztásra nem alkalmas) egy rántással kitépjük belőle vagy késsel levágjuk.
Ha néhány kagyló nyitva van,nem biztos, hogy halott a kagylónk. Kissé nyomjuk össze a két kagylóhéjat az ujjainkkal, és ha erre sem reagál, akkor az azt jelentheti, hogy alszik. Kocogtassuk oda a kagylónkat a mosogató széléhez. Ha összezáródik a két héj, az azt jelenti, hogy a kagyló még él, és fogyasztásra alkalmas, de ha nem reagál, akkor valószínű,hogy már nem él, és fogyasztásra NEM alkalmas. Ha törött héjút találunk közöttük, dobjuk ki!
Most, hogy túl vagyunk a recept nehezén, forraljunk vizet a tésztának egy kevés tengeri sóval ízesítve.
Egy serpenyőben óvatosan melegítsünk fel némi olívaolajat a szeletelt fokhagymával, a csíkokra vágott chilivel s az anchovy filékkel.
Adjuk hozzá a félbe vágott koktél paradicsomokat, továbbra is közepes lángon pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a megtisztított feketekagylókat.
Keverjük össze, adjuk hozzá a fehérbort, majd a serpenyőt fedjük le (akinek nincs fedője a serpenyőhöz, betakarhatja alufóliával), hogy a kagylók kinyíljanak. Ez eltart kb. 5 percig, azután alaposan keverjük át, amelyik kagyló nem nyílt ki, DOBJUK KI a serpenyőből, ne fogyasszuk el.
Vágjuk össze a finomra vágott petrezselymet, és keverjük össze az időközben megfőtt tésztával, majd öntsük bele a kagylós raguba. Pár pillanatra tegyük vissza a lángra, hogy összeforrjanak az ízek, majd kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Csak azèrt foglalkoztam ennyit azzal,hogy kagylo mennyire friss kell legyen,mert csunyán le lehet állot kagylotol betegedni.Persze ezt mondani sem kell,na de na...
Fagyasztott kagylókkal operálok ma, remélem nem lesz cinkem tőle

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. március 18., péntek 19:28
Szerző: morientes
kèk kagylo tagliattelevel
hozzávalók / 4 adag
1 kg kèkkagyló
3 gerezd dundi fokhagyma
1 db piros chili
8 db érett koktélparadicsom
3 db szardella (filé)
0.5 dl fehérbor
1 ek olívaolaj
tengeri só ízlés szerint
50 dkg tagliatelle
1 csokor petrezselyem
elkészítés
Az élő kèkkagylókat HIDEG folyó víz alatt egyenként átnézve őket megmossuk, a homoktól, egyéb szennyeződéstől megtisztítjuk, a kagylófonalat (mivel ez fogyasztásra nem alkalmas) egy rántással kitépjük belőle vagy késsel levágjuk.
Ha néhány kagyló nyitva van,nem biztos, hogy halott a kagylónk. Kissé nyomjuk össze a két kagylóhéjat az ujjainkkal, és ha erre sem reagál, akkor az azt jelentheti, hogy alszik. Kocogtassuk oda a kagylónkat a mosogató széléhez. Ha összezáródik a két héj, az azt jelenti, hogy a kagyló még él, és fogyasztásra alkalmas, de ha nem reagál, akkor valószínű,hogy már nem él, és fogyasztásra NEM alkalmas. Ha törött héjút találunk közöttük, dobjuk ki!
Most, hogy túl vagyunk a recept nehezén, forraljunk vizet a tésztának egy kevés tengeri sóval ízesítve.
Egy serpenyőben óvatosan melegítsünk fel némi olívaolajat a szeletelt fokhagymával, a csíkokra vágott chilivel s az anchovy filékkel.
Adjuk hozzá a félbe vágott koktél paradicsomokat, továbbra is közepes lángon pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a megtisztított feketekagylókat.
Keverjük össze, adjuk hozzá a fehérbort, majd a serpenyőt fedjük le (akinek nincs fedője a serpenyőhöz, betakarhatja alufóliával), hogy a kagylók kinyíljanak. Ez eltart kb. 5 percig, azután alaposan keverjük át, amelyik kagyló nem nyílt ki, DOBJUK KI a serpenyőből, ne fogyasszuk el.
Vágjuk össze a finomra vágott petrezselymet, és keverjük össze az időközben megfőtt tésztával, majd öntsük bele a kagylós raguba. Pár pillanatra tegyük vissza a lángra, hogy összeforrjanak az ízek, majd kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
Csak azèrt foglalkoztam ennyit azzal,hogy kagylo mennyire friss kell legyen,mert csunyán le lehet állot kagylotol betegedni.Persze ezt mondani sem kell,na de na...
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. március 18., péntek 19:12
Szerző: peti_madrid
Valakinek van valami patent receptje kékkagylóhoz? Legfőképp valami olaszos receptnek tudnék örülni, előre is kösz

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. február 14., vasárnap 10:49
Szerző: morientes
Ha valaki unja a vasárnapi tik levest akkor egy alternativa.(èn mondjuk nem

)
Soupe de Lègumes a Lá provancale /Zoldsègleves provance-i módra/
Hozzávalók:
3 db kockára vágott burgonya
3 db kockára vágott sárgarépa
1 szál karikára vágott póréhagyma
15 dkg feldarabolt zöld hüvelyű bab (franciabab)
1 db fehérbab-konzerv
10 dkg csavart levestészta
2 evőkanál zsemlemorzsa
A pistouhoz:
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
félmaroknyi friss bazsalikomlevél
2 evőkanál parmezán sajt, só
A leveshez 1,5-2 liter vizet forralj fel, és dobd bele a feldarabolt zöldségeket: burgonya, sárgarépa, póréhagyma, zöldbab, és lefedve főzd legalább 20 percig. Ekkor add hozzá a fehér babot, a levestésztát, a zsemlemorzsát, és fedő nélkül főzd további 15 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ezalatt készítsd el a szószt: turmixold össze a fokhagymát, a paradicsomszószt, a bazsalikomot és a parmezánt, cseppenként adagold hozzá az olívaolajat.
Ezt a krémet keverd bele a levesbe. Tálald pirítóssal, sajttal megszórva.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. február 13., szombat 10:55
Szerző: Norbii
ja akkor illatot.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. február 13., szombat 10:05
Szerző: morientes
Pedig pucolás közben olyan édeskés ízt éreztem.
Megetted a hèját?
.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. február 13., szombat 9:54
Szerző: Norbii
morientes írta:
Mehet belole a rakottkrumpli.
Ez az un. "A" tipusu burhonya,nem fo szèt mikor elofozod,aztán a tepsibe is szèpen egybe marad.
Köszi szépen.

el is készítettem, igaz ízbeli különbséget nem vettem észre. Pedig pucolás közben olyan édeskés ízt éreztem.