Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. április 28., csütörtök 14:38

Na..
Mozzarellás csirkemell sutoben.
-1,5 csirkemell
-2 zacsko mozzarella
-4-5 paradicsom (nagyobbak ha lehet)
-so,bors
-oregano,bazsalikom
-oliva olaj /nem extra szuz/

Megmosod faszán a csirkemellet.Azután átlósan,(ès nem szálirányban),vèkonyabb szeletekre vágod.Belerakod egy kiolajozott,tuzállo uvegtálba.Rákarikázod a mozzarellát.Aztán a paradicsomot.A rètegeket fuszerezed,meglocsolod az olivával.
180°ra elomelegited a sutot.Foliával letakorod,aztán sutod ugy 25-30 per ig.Aztán leveszed a foliát,ès piritod mèg 10 percig.

Gorog vagy,sima sali,grillezett zoldsègek,bármivel jo.

Gordon?Alan Ducasse,na az chef...Gordon csak egy tv sztár :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 4568
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: csababarca » 2016. április 28., csütörtök 14:32

miro írta:Penteken lesz szulinapja a baratnomnek,kontarkodnek neki valami vacsit.. Tudasom amolyan ferfiasan szegenyes.. Morientes,esetleg meg valaki tudna valami finomat?:) Valami csirkere gondoltam,megmondom oszinten egy csirkemell,rajta mozzarrella csikokkal,plussz paradicsom karikaval melle egy gorogsali,de barmit elfogadok toletek,viszont csak ovatosan,nem vagyok egy gordon.. :lol:
egyszerű,de nagyszerű

hamar megvan, és kb azokból áll amiket leírtál.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Avatar
h3x0r
Hozzászólások: 9805
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Nagyvárad

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2016. április 28., csütörtök 14:28

miro írta:Penteken lesz szulinapja a baratnomnek,kontarkodnek neki valami vacsit.. Tudasom amolyan ferfiasan szegenyes.. Morientes,esetleg meg valaki tudna valami finomat?:) Valami csirkere gondoltam,megmondom oszinten egy csirkemell,rajta mozzarrella csikokkal,plussz paradicsom karikaval melle egy gorogsali,de barmit elfogadok toletek,viszont csak ovatosan,nem vagyok egy gordon.. :lol:
Csirkemellhez tokeletes a maggi vagy knorr alap.

Avatar
MesQueUnClub
Hozzászólások: 2913
Csatlakozott: 2014. október 21., kedd 23:29
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2016. április 28., csütörtök 13:13

miro írta:Penteken lesz szulinapja a baratnomnek,kontarkodnek neki valami vacsit.. Tudasom amolyan ferfiasan szegenyes.. Morientes,esetleg meg valaki tudna valami finomat?:) Valami csirkere gondoltam,megmondom oszinten egy csirkemell,rajta mozzarrella csikokkal,plussz paradicsom karikaval melle egy gorogsali,de barmit elfogadok toletek,viszont csak ovatosan,nem vagyok egy gordon.. :lol:
Tessék kijevi recept férfi biztos leírással. :D
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

Avatar
miro
Hozzászólások: 2275
Csatlakozott: 2014. augusztus 16., szombat 10:49
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Ausztria, Dornbirn

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: miro » 2016. április 28., csütörtök 13:02

Penteken lesz szulinapja a baratnomnek,kontarkodnek neki valami vacsit.. Tudasom amolyan ferfiasan szegenyes.. Morientes,esetleg meg valaki tudna valami finomat?:) Valami csirkere gondoltam,megmondom oszinten egy csirkemell,rajta mozzarrella csikokkal,plussz paradicsom karikaval melle egy gorogsali,de barmit elfogadok toletek,viszont csak ovatosan,nem vagyok egy gordon.. :lol:
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 68373
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. április 28., csütörtök 12:09

Remy írta:Konzerves polip. Mennyei. :| :-*

Elkészítés: Kinyitod --> megeszed. :mrgreen:
Baj van a világgal, mert ezen most jót röhögtem :lol: :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
Remy
Hozzászólások: 30141
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Remy » 2016. április 28., csütörtök 12:03

Konzerves polip. Mennyei. :| :-*

Elkészítés: Kinyitod --> megeszed. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. március 19., szombat 16:15

Nosaltyra? :mrgreen:
Innen
http://bookline.hu/product/home.action? ... 21&type=10
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
IkerCasillas
Hozzászólások: 504
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 11:17
Kedvenc játékosaid: IC
Kedvenc csapatod: RMCF

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: IkerCasillas » 2016. március 19., szombat 15:59

morientes írta:
peti_madrid írta:Ebéd lesz belőle, levest főzök végül :D
Èn meg begèpeltem neked egy kisregènyt :D
Nosaltyra? :mrgreen:

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2016. március 19., szombat 15:52

morientes írta:
peti_madrid írta:Ebéd lesz belőle, levest főzök végül :D
Èn meg begèpeltem neked egy kisregènyt :D

Amugy a fagyasztott kagylo ok,mivel èlve fagyasztják szerencsètleneket.
Ez is meg lesz csinálva, ne félj :D Nem volt felesleges begépelni :D

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. március 19., szombat 14:21

peti_madrid írta:Ebéd lesz belőle, levest főzök végül :D
Èn meg begèpeltem neked egy kisregènyt :D

Amugy a fagyasztott kagylo ok,mivel èlve fagyasztják szerencsètleneket.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2016. március 19., szombat 13:28

Ebéd lesz belőle, levest főzök végül :D

Avatar
KAG
Hozzászólások: 10230
Csatlakozott: 2014. március 18., kedd 20:53
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: KAG » 2016. március 19., szombat 13:25

Remélem elkapod este, ha már ennyit szenvedsz a vacsival... :mrgreen:
ZIDANE

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2016. március 19., szombat 13:24

morientes írta:kèk kagylo tagliattelevel
hozzávalók / 4 adag
1 kg kèkkagyló
3 gerezd dundi fokhagyma
1 db piros chili
8 db érett koktélparadicsom
3 db szardella (filé)
0.5 dl fehérbor
1 ek olívaolaj
tengeri só ízlés szerint
50 dkg tagliatelle
1 csokor petrezselyem
elkészítés
Az élő kèkkagylókat HIDEG folyó víz alatt egyenként átnézve őket megmossuk, a homoktól, egyéb szennyeződéstől megtisztítjuk, a kagylófonalat (mivel ez fogyasztásra nem alkalmas) egy rántással kitépjük belőle vagy késsel levágjuk.
Ha néhány kagyló nyitva van,nem biztos, hogy halott a kagylónk. Kissé nyomjuk össze a két kagylóhéjat az ujjainkkal, és ha erre sem reagál, akkor az azt jelentheti, hogy alszik. Kocogtassuk oda a kagylónkat a mosogató széléhez. Ha összezáródik a két héj, az azt jelenti, hogy a kagyló még él, és fogyasztásra alkalmas, de ha nem reagál, akkor valószínű,hogy már nem él, és fogyasztásra NEM alkalmas. Ha törött héjút találunk közöttük, dobjuk ki!
Most, hogy túl vagyunk a recept nehezén, forraljunk vizet a tésztának egy kevés tengeri sóval ízesítve.
Egy serpenyőben óvatosan melegítsünk fel némi olívaolajat a szeletelt fokhagymával, a csíkokra vágott chilivel s az anchovy filékkel.
Adjuk hozzá a félbe vágott koktél paradicsomokat, továbbra is közepes lángon pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a megtisztított feketekagylókat.
Keverjük össze, adjuk hozzá a fehérbort, majd a serpenyőt fedjük le (akinek nincs fedője a serpenyőhöz, betakarhatja alufóliával), hogy a kagylók kinyíljanak. Ez eltart kb. 5 percig, azután alaposan keverjük át, amelyik kagyló nem nyílt ki, DOBJUK KI a serpenyőből, ne fogyasszuk el.
Vágjuk össze a finomra vágott petrezselymet, és keverjük össze az időközben megfőtt tésztával, majd öntsük bele a kagylós raguba. Pár pillanatra tegyük vissza a lángra, hogy összeforrjanak az ízek, majd kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Csak azèrt foglalkoztam ennyit azzal,hogy kagylo mennyire friss kell legyen,mert csunyán le lehet állot kagylotol betegedni.Persze ezt mondani sem kell,na de na...
Fagyasztott kagylókkal operálok ma, remélem nem lesz cinkem tőle :D

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. március 18., péntek 19:28

kèk kagylo tagliattelevel
hozzávalók / 4 adag
1 kg kèkkagyló
3 gerezd dundi fokhagyma
1 db piros chili
8 db érett koktélparadicsom
3 db szardella (filé)
0.5 dl fehérbor
1 ek olívaolaj
tengeri só ízlés szerint
50 dkg tagliatelle
1 csokor petrezselyem
elkészítés
Az élő kèkkagylókat HIDEG folyó víz alatt egyenként átnézve őket megmossuk, a homoktól, egyéb szennyeződéstől megtisztítjuk, a kagylófonalat (mivel ez fogyasztásra nem alkalmas) egy rántással kitépjük belőle vagy késsel levágjuk.
Ha néhány kagyló nyitva van,nem biztos, hogy halott a kagylónk. Kissé nyomjuk össze a két kagylóhéjat az ujjainkkal, és ha erre sem reagál, akkor az azt jelentheti, hogy alszik. Kocogtassuk oda a kagylónkat a mosogató széléhez. Ha összezáródik a két héj, az azt jelenti, hogy a kagyló még él, és fogyasztásra alkalmas, de ha nem reagál, akkor valószínű,hogy már nem él, és fogyasztásra NEM alkalmas. Ha törött héjút találunk közöttük, dobjuk ki!
Most, hogy túl vagyunk a recept nehezén, forraljunk vizet a tésztának egy kevés tengeri sóval ízesítve.
Egy serpenyőben óvatosan melegítsünk fel némi olívaolajat a szeletelt fokhagymával, a csíkokra vágott chilivel s az anchovy filékkel.
Adjuk hozzá a félbe vágott koktél paradicsomokat, továbbra is közepes lángon pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a megtisztított feketekagylókat.
Keverjük össze, adjuk hozzá a fehérbort, majd a serpenyőt fedjük le (akinek nincs fedője a serpenyőhöz, betakarhatja alufóliával), hogy a kagylók kinyíljanak. Ez eltart kb. 5 percig, azután alaposan keverjük át, amelyik kagyló nem nyílt ki, DOBJUK KI a serpenyőből, ne fogyasszuk el.
Vágjuk össze a finomra vágott petrezselymet, és keverjük össze az időközben megfőtt tésztával, majd öntsük bele a kagylós raguba. Pár pillanatra tegyük vissza a lángra, hogy összeforrjanak az ízek, majd kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Csak azèrt foglalkoztam ennyit azzal,hogy kagylo mennyire friss kell legyen,mert csunyán le lehet állot kagylotol betegedni.Persze ezt mondani sem kell,na de na...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2016. március 18., péntek 19:12

Valakinek van valami patent receptje kékkagylóhoz? Legfőképp valami olaszos receptnek tudnék örülni, előre is kösz :D

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. február 14., vasárnap 10:49

Ha valaki unja a vasárnapi tik levest akkor egy alternativa.(èn mondjuk nem :D )

Soupe de Lègumes a Lá provancale /Zoldsègleves provance-i módra/

Hozzávalók:

• 3 db kockára vágott burgonya
• 3 db kockára vágott sárgarépa
• 1 szál karikára vágott póréhagyma
• 15 dkg feldarabolt zöld hüvelyű bab (franciabab)
• 1 db fehérbab-konzerv
• 10 dkg csavart levestészta
• 2 evőkanál zsemlemorzsa

A pistouhoz:

• 2 gerezd fokhagyma
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 evőkanál sűrített paradicsom
• félmaroknyi friss bazsalikomlevél
• 2 evőkanál parmezán sajt, só

A leveshez 1,5-2 liter vizet forralj fel, és dobd bele a feldarabolt zöldségeket: burgonya, sárgarépa, póréhagyma, zöldbab, és lefedve főzd legalább 20 percig. Ekkor add hozzá a fehér babot, a levestésztát, a zsemlemorzsát, és fedő nélkül főzd további 15 percig, amíg a tészta megpuhul.
Ezalatt készítsd el a szószt: turmixold össze a fokhagymát, a paradicsomszószt, a bazsalikomot és a parmezánt, cseppenként adagold hozzá az olívaolajat.
Ezt a krémet keverd bele a levesbe. Tálald pirítóssal, sajttal megszórva.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
Norbii
Hozzászólások: 1502
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 17:49
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. február 13., szombat 10:55

ja akkor illatot. :D

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2016. február 13., szombat 10:05

Pedig pucolás közben olyan édeskés ízt éreztem.
Megetted a hèját? :roll:







. :mrgreen:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
Norbii
Hozzászólások: 1502
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 17:49
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Coentrao, Isco, Benzema, Modric, Jesé

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Norbii » 2016. február 13., szombat 9:54

morientes írta: Mehet belole a rakottkrumpli.
Ez az un. "A" tipusu burhonya,nem fo szèt mikor elofozod,aztán a tepsibe is szèpen egybe marad.
Köszi szépen.:) el is készítettem, igaz ízbeli különbséget nem vettem észre. Pedig pucolás közben olyan édeskés ízt éreztem.


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 3 regisztrált és 0 vendég