Matt009 írta:Ez a védekezés pedig az edzői szemlélet eredménye (Carlo vagy nem foglalkozik vele, vagy a játékosok gyenge védekezési képességei miatt ezzel operál), ez nem fog megváltozni egy új vkp beépítésével. Ezzel a védekezésszemlélettel önmagunknak állítunk csapdát, ebből származik a rengeteg kapott gólunk, és ezen fog elmenni ez a szezon is, ha nem változik valami, vagy ha nem lesz orbitális mákunk, és minden kulcsmeccsen mi pofozzuk be az első gólt.
Amennyiben nem foglalkoznánk vele, pontosabban nem foglalkozna vele Carló, akkor nem mondaná el az olyan meccsek után, mint ez a mai is, hogy nem volt minden ok és, hogy nem volt meg az egyensúly a védekezésben és támadásban. Szerintem most az van, hogy próbálunk abból főzni ami van, mert még, ha nehéz is belátni Khedira a passzsávokat jól zárta és ezzel hibázásra késztette az ellenfelet. Szerintem amúgy a második félidőben stabilabb volt a kp Illarra behozatalával, de nem tudom, hogy csak nekem tűnik e biztosabbnak mostanság a fiatal baszk. Nálam jelenleg az Isco-Modric-Illarra kp élvez prioritást, de a következő meccsen szerintem ezt is fogjuk látni.
A másik probléma amúgy a védelem közepe, és engem ez jobban aggaszt... Ramos mostanság messze nem hozza régi önmagát, és simán fordulnak le róla az ellenfél játékosai. Most ezt lehet csak én gondolom túl, de amikor Nacho-Pepe középső védelemmel állunk fel sokkal masszívabb a védelem. Nacho nagyon kemény, és magabiztosan lép oda, úgy mint ahogyan Ramos szokott. A baj az, hogy mostanság ez ritka tőle, és nem tudom, hogy ez annak köszönhető e, hogy nem akar kipontozódni, mert ha jól tudom 4 sárgája van.
Matt009 írta:Sokan azzal nyugtattatok engem, hogy idővel összeáll a csapat, meglesznek az együttmozgások stb... Nos a probléma az, hogy az együttmozgásra való törekvések sincsenek meg. A csapat amennyire tudott, összeszokott. Ennél jobb kohéziót edzői elképzeléssel, és unásig való gyakoroltatással lehetne elérni. De edzői elképzelés az nincs. Nem volt szeptemberben, nem volt novemberben, és most sincs. Hogy ez Carlo hiányosságai, vagy a keret lyukassága és az együtt védekezésre való alkalmatlansága (Bale, CR, Isco ugye nem igen melózik, így meg alapból meg van lőve Carlo) miatt van így, az nem tudom. De a helyzet aggasztó.
Ezzel viszont nem értek egyet, mert tisztán látszanak új elemek. Persze ez nem minden mérkőzésen látszik, de a fontosabb összecsapásokon tisztán kivehetőek amiben változott a csapat. Kapásból a labdabirtoklásunk javult nem is keveset, és ezt már a vak közvetítők, és űber szakértők is észrevették. Több a kis passzos játék, és a kényszerítő plusz a labdás letámadása is agresszívabb (bár ez tegnap inkább a második félidőben volt jobb, az elsőbe kb nulla letámadásunk volt...) + hamarabb megbontjuk az ellenfél védelmét. A baj az, hogy ezt a szintet ritkán állandósítjuk. Sok esetben, ha betömörödik az ellenfél hátrébb hozzuk a labdát, hogy kintébb engedjük az ellenfelet ezzel nagyobb teret csinálunk a támadásoknak (egyébként ezt csinálja a barca), és ez régen sem volt így. A MU ellen is tök tanácstalanul passzolgattuk a labdát, és ha nem lett volna egy tökös Modricunk aki képes ellőni a labdát több mint 16-ról akkor 10 emberrel ejtett volna minket ki a MU kb...
Ami viszont egyértelmű visszaesés az az, hogy gyengültünk kontrázásban. DM borzasztóan vezeti a kontrákat és pontatlan labdákat ad, vagy elcselezi magát. Benzema és Isco pedig sok esetben lassú hozzá, de amikor érkeznek a kapu elé nekik is vannak jó megoldásaik. Normális kontránk akkor van, ha CR, Jesé vagy Bale vezeti fel a labdát és ez nagyobb részben akkor végződik góllal vagy akár csak veszélyesen, ha a 3 játékos közül az egyik minimum követi a támadást, de elég csak pár példát megnézni... ( CR-Jesé a barca ellen, de Bale nem 1x készített már le CR-nek)