Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 4., kedd 14:58

Semmi baj nem volt a telexes lánnyal. Feltett egy kérdést, nem kapott választ, feltette picit máshogy, majd elengedte. Ennyi elég, hogy a néző eldöntse, MP és a Tisza bizony nem lesz a szexuális kisebbségek melletti élharcos, valószinűleg annyi a különbség köztük és a Fidesz között, hogy talán azonnal nem lesz belőlül ellenségkép gyártva. A NER-hez képest ez is hatalmas előrelépés lenne, és ez az, ami szomorú.
Másik oldalon MP kampányol, pofonokat ad és kap, egyre nagyobbakat, ahogy telnek majd a hónapok, teljesen természetes, és a politika logikája is azt követeli meg, hogy olyan kérdésekbe nem megy bele feleslegesen, ahol több a veszítenivalója, mint amit nyerhet.
Csak arra kell figyelnie, hogy tűrje ezeket a helyzeteket, ne akadjon ki látványosan, mert Rogánék egyből előveszik a pszichopeti paneleket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2025. március 4., kedd 15:03-kor.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. március 4., kedd 14:43

MP és a Tisza esetében 2026-ig szabadon választhatnak az emberek, hogy finanszírozzák-e őket.

Mindjárt megsajnálom a független újságírókat, hogy baromságok esetén sem lehet őket számonkérni.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 4., kedd 14:37

'shutterisland írta: egyebkent a telex akkor most melyik kapura jatszik ?
mindkettore ? :D
Mivel függetlenek, igen.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 4., kedd 14:35

swfan írta: Itt most jogosnak érzem a kritikát, ez a riportercsaj elég felkészületlen volt.

"Mikor fog a Tisza a Pride-dal és más társadalmi kérdésekkel kapcsolatban reagálni", miközben amúgy már reagált. Közben meg alig számolnak be az országjárásról
Lenyegtelen. Ha valamit hatvanszor megkerdeznek, akkor annyiszor kell valaszolnia. Kormanyt akar valtani.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 4., kedd 14:34

egyebkent a telex akkor most melyik kapura jatszik ?
mindkettore ? :D

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 4., kedd 14:32

Itt most jogosnak érzem a kritikát, ez a riportercsaj elég felkészületlen volt.

"Mikor fog a Tisza a Pride-dal és más társadalmi kérdésekkel kapcsolatban reagálni", miközben amúgy már reagált. Közben meg alig számolnak be az országjárásról.

Azzal a résszel viszont nem, hogy a független médiának CÉLJA kéne legyen a kormányváltás. A független nem ellenzékit jelent.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára swfan 2025. március 4., kedd 14:35-kor.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. március 4., kedd 14:23

Mindjart megsajnalom MP-t (vagy barmelyik masik politikust aki a mi penzunkbol van finanszirozva), hogy kerdezni mernek tole olyat is, amire nem tud, nem akar vagy nem lehet valaszolni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 4., kedd 14:19

soadroli írta: telexes videó MP országjárásáról
fogyatékos kérdésekkel megfűszerezve
Ezen többen kiakadtak amúgy, hogy mik ezek a telex kérdések.
random user írta:Kedves Telex, én tudom, hogy kormányváltást szeretnétek úgyhogy mától a nektek szánt támogatást átirányítom a Tiszának.

Teljesen véletlen ráhangoltam ma MP országjárás közvetítésére, gondoltam ha más nem Romulusz miatt a háttérben bekapcsolva hagyom munka alatt. Mikor elérkeztek az újságírói kérdések, a Telex-es hölgy a határkerítés mellett, az első normális ellenzéki vidéki országjárás közepén a következő kérdéseket találta kérdezni:

>\- a TISZA engedélyezi-e majd újra a Pride-ot. (MP jelezte,hogy amíg nincs betiltva a gyülekezési jog, addig nincs miről beszélni)

>\- ha módosítja a Fidesz a jogszabályt, akkor a TISZA visszacsinálja-e ezt (itt kezdtem el abbahagyni a munkát és nézni, hogy mi a fasz történik)

>\- MP kifejti-e a véleményét a Zelensky-Trump találkozóról?

>\- Romulusz valóban úgy gondolja-e, hogy Zelensky nem akar békét

>és a krém a tortán:

>\- ORBÁN VIKTOR MIÉRT JÁR MINDENHOVA, HOGY BÉKÉT TEREMTSEN HA AZ ELSŐSORBAN AZ UKRÁNOKON ÉS AZ OROSZOKON MÚLIK?

Biztos nehéz értelmes és aktuális kérdéseket összeírni, de ennyire? Tényleg az a legfontosabb, hogy HA a fidesz jogszabályt módosit akkor HA a Tisza nyer azt visszacsinálja-e?

Eleve nem tudom melyik az a kérdés ami az adott helyzethez (vidék, határkerítés) kötődik. De ezen felül is teljesen értelmetlennek tartom pl. a Pride-os kérdést ahol egy nem létező törvénymódosításról kell vitatkozni. Vagy pl., hogy Orbán Viktor miért járja a világot béketeremtőként.

Kicsit azt érzem, hogy amit a Fidesznek nem lehet feltenni kérdéseket, azokat rázúdítják az MP-re, ennek így semmi értelme nincsen.
De ahogy nézem a youtube kommentben is darabokra van szedve az egész.

Az a baj, hogy MP lassan tényleg érezheti úgy teljes joggal, hogy mindenki is ellene van, miközben pedig akiknek a legjobban kéne támogatni a változást, lásd független média, a nagy ellenzéki politikusok, akik próbáltak is csinálni valamit stb csak a sarat kapja.

Elhiszem, hogy szép és jó az áldemokrácia világában ringatni magunkat és az alapján cselekedni, de tényleg olyan mintha nem fognák fel mennyire súlyos a helyzet, azok akiknek a legjobban kéne tudniuk.

Én se azt mondom, hogy mostantól csak felszopó cikkek kellenek meg nem kritizálni a dolgokat ha az jogos, de egészen nevetséges ami megy, tényleg olyan mintha OV meg a Fidesz helyett MP-n meg a Tiszán lenne kitöltve minden frusztráció, mert az előbbiek ennyire elérhetetlenek.

Nagyon nincs rendben az egyensúly a két párt tetteihez képest, az ahogy számon vannak kérve.

Akkora balhét kéne csapniuk már amiatt is a független médiának, amit a Fidesz a Kormányinfón megenged mindenkivel szemben is, hogy csak na, helyette kb kussban viselik el, ahogy az újságíróikat alázzák meg folyamat vagy nézik őket teljesen hülyének a teljesen egyértelműen hazug válaszaikkal.
Hol van akkor ez a nagy számonkérés? Miért nem csinálnak ez ellen valamit? Egészen vérlázító ami ott is megy.

Nagyon nem jó, hogy ennyire távolodnak el egymástól ezek a szereplők, akiknek állítólag nagyon közös a céljuk, ez nem egy jó irány a kormányváltáshoz senki részéről, pont azok közé ver éket, akiknek a legbiztosabb alapnak kéne lennie a kormányváltáshoz.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. március 4., kedd 11:25

telexes videó MP országjárásáról
fogyatékos kérdésekkel megfűszerezve
Kép

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 4., kedd 9:36

cart írta: Trump eddig se nagyon volt haboru parti, szerintem nem is erdekli mi lesz Ukrajnaban. Inkabb Kinaval szeret hadakozni gazdasagi ertelemben. Meg most Mexiko es Kanada is felkerult a listara.
Hát eddig tök jó úton jár afelé, hogy az USA befolyása csökkenjen, Kínáé meg nőjön. Make America Small Again

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2025. március 4., kedd 9:25

Trump eddig se nagyon volt haboru parti, szerintem nem is erdekli mi lesz Ukrajnaban. Inkabb Kinaval szeret hadakozni gazdasagi ertelemben. Meg most Mexiko es Kanada is felkerult a listara.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. március 4., kedd 8:31

Trump szünetelteti az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt. Várható volt, ő így tárgyal.

Ahhoz visszatérve, elgondolkodva, hogy mégis mi motiválhatja, mi a logika abban, hogy ennyire orosz érdekeknek megfelelően viselkedik, még van egy elmélet (azon kívül, hogy az oroszok sakkban tartják valamivel), ami szerintem is elég valóságszagú, és nem annyira kifacsart, naív, mint az, hgoy így akarják meggátolni Moszkva és Peking közeledését.
Gondolhatja azt is, hogy egy országban, ahol megveti lábát az amerikai ipar, gazdaság, cégek, az megszűnik célponttá válni, kizárólag az USA katonai ereje miatt. Első látásra ez nem tűnik annyira elragaszkodottnak. Viszont két dolog azonnal az eszembe jutott, mikor ezt olvastam. Első a Közel-Kelet, ahol ez mégsem volt annyira visszatartó erő az elmúlt évtizedekben. A másik, hogy ezzel tk. cáfolódott az az (orosz származású) elmélet, hogy az egész háború azért robbant ki, mert Ukrajnában már ott volt az amerikai nagytőke, CIA, stb, és ők provokálták ki szegény oroszokat, akiknek más választása nem maradt, mint rabló-gyilkos háborút indítatni. Ehhez képest ez a vélemény még ezen a fórumon is elég gyakran előfordult, természetesen semmivel sem alátámasztva, és már első pillantásra is nyilánvaló volt, hogy nettó orosz hazugság az egész, nyugati közvélemény számára kitalált értelmezés.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 4., kedd 6:01

Szerintem kelleni fog még egy fidesz baki, ha nem is kegyelmi ügy kaliberű, de valami olyan ami úgy felháborít mindenkit.
Őrült kompenzációk lesznek itt még addig a kormány részéről, valaminek majd ki kell lengetni az ingát újra.
tokeletes idozites lenne a valasztast megelozo hetekben kijonni majd par erosebb dologgal, amit a digitalis gyontatoszekben kaptak.

tudom, hogy ezeket elvileg a fuggetlen ugyeszsegre tartogatnak majd, de ez lehetne meg egy utokartya a finishben.

persze ha tenyleg utos dolgok vannak, es nem csak taktikazas mp reszerol.

2-300 ezer levélszavazót ne feledjük, miattuk azt mondom a lista se biztos
nagyon remelem, hogy a vajdasagot, felvideket es erdelyt is meglatogatja az orszagjaras keretein belul.

ha ott sikerulne csak egy picit is kozmetikazni, akkor osszesitve az ausztriai, nemetorszagi, angliai, stb magyarokkal az osszes kulhoni/hataron tuli szavazat nem annyira gaz mar.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 4., kedd 0:12

Puding írta: Egyéniken fog múlni, valahogy össze kell kaparni kicsit több, mint a felét legalább. Listától nem félek, az szűkösen már most meglenne.
2-300 ezer levélszavazót ne feledjük, miattuk azt mondom a lista se biztos

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2025. március 3., hétfő 21:55

Egyéniken fog múlni, valahogy össze kell kaparni kicsit több, mint a felét legalább. Listától nem félek, az szűkösen már most meglenne.
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. március 3., hétfő 21:20

Szerintem kelleni fog még egy fidesz baki, ha nem is kegyelmi ügy kaliberű, de valami olyan ami úgy felháborít mindenkit.
Őrült kompenzációk lesznek itt még addig a kormány részéről, valaminek majd ki kell lengetni az ingát újra.

Kérdés, hogy lesz e ilyen mértékű balhé. Itt most nem arra gondolok, hogy Lölő megveszi az a maroknyi magyar céget, ami még nem az övé, vagy hogy Tiborcz vesz még pár szállodát, ezek nem érik el az ingerküszöböt. Ha elérték volna, már le lett volna váltva a fidesz.

Valami komolyabb kellene, legalábbis én így látom.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. március 3., hétfő 20:51

Egészen félelmetes tömegek mennek ki most is, pedig nincs annyira túlhypeolva, mint az első volt, hideg is van, durva mennyien mennek ki mindenhova és tényleg tele van idősebb emberekkel is a tömeg.

Tényleg épül alulról a dolog, kérdés mire lesz elég.

Én a Fidesz+Mi Hazánk duótól félek együtt, azért az sokat dobhat a Fideszen

Szomorú, hogy fair küzdelemben úgy fest a Fideszt fixen leváltanák a magyarok, kár hogy nem az van

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. március 3., hétfő 20:04

Marky írta:
'shutterisland írta: szegeden is kibattyogott 1-2 kosza jarokelo.

bar szorosan, de el lesz szerintem verve a fidesz 26-ban. :kacsint:
Tovabbra sem szamit semmit, hogy a nagy telepuleseken milyen a politikai legkor. A valasztokeruletekben ossze vannak omlesztve a varosi korzetek a kornyezo falvakkal.
Nem fog számítani ez egy ponton túl. Községekben is már csak párszázalékos különbség van a Fidesz javára

Érdemes amúgy nézni a Vétót Ruff Bálinttal, mielőtt pesszimistáskodunk. Az EP eredmények alapján a körzetek majdnem felében minimális volt a különbség a két párt között, azokat mostanra valószínűleg nyerné a Tisza.

Amúgy szerintem meg sokkal inkább azokon az ellenzéki szavazókon fog múlni, akik számára MP nem elég tökéletes, és ezért inkább maradjon a Fidesz. Itt is vannak ilyenek.

Pedig ha az a 10%-nyi DK-s és Kutyapártos mind átszavazna a Tiszára, akkor kb. nem lenne esélye a Fidesznek

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. március 3., hétfő 19:47

nyilvan ez nem foci, de az az erzesem van, mint mikor 2-0-rol visszajon egy csapat a meccsbe es megvan az a lathato lelektani elony.
parszor hoztatok vissza meccseket az elmult 10 evben a sirbol a bl-ben, gondolom tudjatok, mire gondolok.
el fogjak hinni az emberek es lenduletbol le lesz verve a fidesz.

Vissza: