Real Madrid vs. Barcelona
- Veidt
- Kedvenc játékosaid: guti, de rossi, arbeloa
- Kedvenc csapatod: real madrid
Re: Real Madrid vs. Barcelona
Valoban igy van, a tobb mint egy klub arra utal hogy a csapat a katalán öntudat fizikai megvalósulása volt, persze az egy teljesen mas vilag volt mint manapsag.
JUANITO MARAVILLA
LM19 - TK8
LM19 - TK8

- DinhoL
- Kedvenc játékosaid: Michael Laudrup, R10, Carles Puyol, Xavier Hernández
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona, LA Lakers
Igy van fasizmus vt, bocsanat kevertem a diktaturakat. Viszont komolyan nem akartam ebbe a politikai vonalba belemenni, egyaltalan nem vagyok "franco-zos".. Nem szentiras persze de barcelonai utazasaim soran beszeltem katalanokkal, barca drukkerekkel es a nagy tobbseguk igy tudta a szlogen eredetet.
Som i Serem!
6oat
6oat
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Ezeknek a meséknek a 80%a szóbeszéd csak.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- Chris
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Az különösen ad egy pikantériát ennek az egész ügynek, hogy a hungarokatalánok mennyire érzékenyek és öntudatosak katalán ügyben, amikor a mi honfitársaink meg lassan 100 éve ennél kiszolgáltatottabb helyzetben vannak a határon túl. A székelyek pl. szerintem ölnének ezért az elnyomásért, legfeljebb álmodozhatnak saját parlamentről.
Amúgy is visszatetsző, amikor 13 éves gyerekek kezdenek el a töredéknél töredékebb infók alapján frankózni. Ki kéne hagyni ebből a politikát és egyszerűen kijelenteni, hogy valamilyen oknál fogva én nekik szurkolok és kész. Nem kell a hülye duma minden másról.
Amúgy is visszatetsző, amikor 13 éves gyerekek kezdenek el a töredéknél töredékebb infók alapján frankózni. Ki kéne hagyni ebből a politikát és egyszerűen kijelenteni, hogy valamilyen oknál fogva én nekik szurkolok és kész. Nem kell a hülye duma minden másról.
- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Oreg, folyamatosan adtak ki konyveket katalanul es ahogy irtam ujsagok is azon a nyelven jelentek meg. Ja es a kozteruletes komment sem igaz, legfeljebb annyiban, hogy mindent spanyolul irtak ki. A 70 eves Josep nagypapa sem fog spanyolul beszelni a 73 eves Aleix bacsival, hiaba tartozkodtak volna kozteruleten.
A kommunistas hozzaszolasod alapjan egyertelmu mennyire kell komolyan venni a "szimpla tenyt" amit megosztottal velunk.
Ahogy irtam korabban, semmivel sem volt a nyelv jobban elnyomva, mint Fico ota a magyar Felvideken. A kulturajuk mas kerdes, neptancokat es egyeb dolgokat is betiltott Franco.
A kommunistas hozzaszolasod alapjan egyertelmu mennyire kell komolyan venni a "szimpla tenyt" amit megosztottal velunk.
Ahogy irtam korabban, semmivel sem volt a nyelv jobban elnyomva, mint Fico ota a magyar Felvideken. A kulturajuk mas kerdes, neptancokat es egyeb dolgokat is betiltott Franco.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
kommunizmus?DinhoL írta:Nyilvan a kozteruletekre gondoltam.. A sajto csak kesobb allt rendelkezesre eteeren amikor a kommunizmus enyhult. Mondjuk ha cs az utalat beszel beloled hagyjuk is inkabb..Bencze írta:Szimpla teny, ami szimplan nem igaz. A hivatalokban valoban betiltottak mivel csak a spanyolt nyilvanitottak hivatalos nyelvnek, ezert az ugyintez is ezen a nyelven zajlott. Konyvek es ujsagok is jelentek meg katalanul, csak a katalanok nagyresze nem volt kepes elolvasni mivel az iskolakban csak spanyolt tanitottak.
Ismet egy torzitas amivel a hon szeretett klubbotok tunik nagyobbnak. Meg eleve, majd pont otthon nem katalanul beszelnenek a csaladok, csak es kizarolag a stadionon belul... Persze

ennyire kell komolyan venni a hozzászólásod

“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
amikorra te gondolsz,akkor nem kommunizmus volt,inkább fasizmusDinhoL írta:Nyilvan a kozteruletekre gondoltam.. A sajto csak kesobb allt rendelkezesre eteeren amikor a kommunizmus enyhult. Mondjuk ha cs az utalat beszel beloled hagyjuk is inkabb..Bencze írta:Szimpla teny, ami szimplan nem igaz. A hivatalokban valoban betiltottak mivel csak a spanyolt nyilvanitottak hivatalos nyelvnek, ezert az ugyintez is ezen a nyelven zajlott. Konyvek es ujsagok is jelentek meg katalanul, csak a katalanok nagyresze nem volt kepes elolvasni mivel az iskolakban csak spanyolt tanitottak.
Ismet egy torzitas amivel a hon szeretett klubbotok tunik nagyobbnak. Meg eleve, majd pont otthon nem katalanul beszelnenek a csaladok, csak es kizarolag a stadionon belul... Persze

- DinhoL
Nyilvan a kozteruletekre gondoltam.. A sajto csak kesobb allt rendelkezesre eteeren amikor a kommunizmus enyhult. Mondjuk ha cs az utalat beszel beloled hagyjuk is inkabb..Bencze írta:Szimpla teny, ami szimplan nem igaz. A hivatalokban valoban betiltottak mivel csak a spanyolt nyilvanitottak hivatalos nyelvnek, ezert az ugyintez is ezen a nyelven zajlott. Konyvek es ujsagok is jelentek meg katalanul, csak a katalanok nagyresze nem volt kepes elolvasni mivel az iskolakban csak spanyolt tanitottak.

Som i Serem!
6oat
6oat
- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Szimpla teny, ami szimplan nem igaz. A hivatalokban valoban betiltottak mivel csak a spanyolt nyilvanitottak hivatalos nyelvnek, ezert az ugyintez is ezen a nyelven zajlott. Konyvek es ujsagok is jelentek meg katalanul, csak a katalanok nagyresze nem volt kepes elolvasni mivel az iskolakban csak spanyolt tanitottak.
Hasonlo helyzet volt, mint a szlovak nyelvtorveny amit 2010 korul iktattak be.
Hasonlo helyzet volt, mint a szlovak nyelvtorveny amit 2010 korul iktattak be.
- DinhoL
A szlogen eredetevel kapcsolatban meg mindig nagyon sok tevhit el sajnos..Az igazsag az h nagyon regrol, a 40es evekbol jon ez a mondat es nagyon roviden a katalanok egysegere hivja fel a figyelmet. Ez a focihoz es a klubhoz pedig ugy kotheto, h a katalan nyelvet abban az idoben csakis a stadionban hasznalhattak az emberek.
Es ebbol most senki ne azt vonja le h "mar megint frankozas", egy szimpla teny.
Es ebbol most senki ne azt vonja le h "mar megint frankozas", egy szimpla teny.

Som i Serem!
6oat
6oat
- MesQueUnClub
- Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
- Kedvenc csapatod: Barca
Ha már úgy is szét van offolva, egyezünk ki Puskásba, Maradonát, hagyjuk meg az Argentínoknak.

♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦
- numberone1
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros
Ahogy lentebb is irtak, h mindenkinek mas a legnagyobb, de bent van a vha volt legjobb 3-ban.ikarus93 írta:Kár hogy nem láthattam Maradonát játszani max csak ilyen youtube videokon de az nem adja vissza.R.M.C.F írta:Maradona volt minden idők legnagyszerűbb labdarúgója. Ez persze csak az én véleményem,van akinek Lehota vagy Garaba.....a foci ilyen.
Tényleg ilyen hatalamas volt ?
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou
KAK 
34. Liga, 13. BL

Merci Zizou

- ikarus93
Kár hogy nem láthattam Maradonát játszani max csak ilyen youtube videokon de az nem adja vissza.R.M.C.F írta:Maradona volt minden idők legnagyszerűbb labdarúgója. Ez persze csak az én véleményem,van akinek Lehota vagy Garaba.....a foci ilyen.
Tényleg ilyen hatalamas volt ?
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc
-
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Maradona barcában töltött rövid ideje felét begipszelve feküdte végig.
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Eleve mikor nem jössz ki az edződdel,ott már megette a fene...Menotti meg ő nem jöttek ki soha.Nem elveve Maradona nagysagat, de jatszott o a barcaban is, es hat nem igazan emelte europa fole, pedig ott is volt par klasszis tarsa.
LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

- numberone1
Nem is arrol van szo, csak azert nekezeljuk ugy, h olyan mint ha csak egy Buszkec lenne egyutt Messivel.morientes írta:Nem akarom offolni a topicot de tessèk vègszóra...nem volt egy barcelona.Azert voltak meg ott, fiatalabb korosztajnak is ismeros lehet Zola is es nem is keves meccset jatszott eleg szepen termelt golokban is. De voltak meg, biztos, ha melyen utanna neznek akkor talalnek tobb nevet is.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/1989%E2 ... ason#Squad
Azert finoman is szolva eleg kozepszeruve tette Maradona akkori csapattarsait. Nem elveve Maradona nagysagat, de jatszott o a barcaban is, es hat nem igazan emelte europa fole, pedig ott is volt par klasszis tarsa.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou
KAK 
34. Liga, 13. BL

Merci Zizou

- morientes
Nem akarom offolni a topicot de tessèk vègszóra...nem volt egy barcelona.Azert voltak meg ott, fiatalabb korosztajnak is ismeros lehet Zola is es nem is keves meccset jatszott eleg szepen termelt golokban is. De voltak meg, biztos, ha melyen utanna neznek akkor talalnek tobb nevet is.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/1989%E2 ... ason#Squad
LEGIO PATRIA NOSTRA

-
Maradona volt minden idők legnagyszerűbb labdarúgója. Ez persze csak az én véleményem,van akinek Lehota vagy Garaba.....a foci ilyen.
- numberone1
Azert voltak meg ott, fiatalabb korosztajnak is ismeros lehet Zola is es nem is keves meccset jatszott eleg szepen termelt golokban is. De voltak meg, biztos, ha melyen utanna neznek akkor talalnek tobb nevet is.morientes írta:Na jó ott volt mèg Ciro Ferrara meg Bruno Giordano azt annyiNem tudom, h mennyit lattal abbol a Napolybol, de ne hogy azt hidd, h csak Maradona volt. Azert nem kozepszeru tarsai voltak, h csak Carecat emlitsem aki egy mostani Suarezhez hasonloan szalitotta a golokat.
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou
KAK 
34. Liga, 13. BL

Merci Zizou

- morientes
Na jó ott volt mèg Ciro Ferrara meg Bruno Giordano azt annyiNem tudom, h mennyit lattal abbol a Napolybol, de ne hogy azt hidd, h csak Maradona volt. Azert nem kozepszeru tarsai voltak, h csak Carecat emlitsem aki egy mostani Suarezhez hasonloan szalitotta a golokat.

LEGIO PATRIA NOSTRA