Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Sierra

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Sierra » 2014. február 2., vasárnap 2:26

istimester írta:madridomista filmklub tagnak köszönöm az ÉVEK! alatt kifejtett sok esetben értékes véleménycserét
Én is nem rég gondolkodtam el ezen, hogy több, mint 2 éve pörög a filmklub! :) Tök durva!
Az elején nagyon imádtam, de egy idő után már nem hozott izgalomba a dolog, viszont az első 4 kört nagyon bírtam. :)
Azért jó látni, hogy még mindig pörög a klub!

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. február 2., vasárnap 2:04

Victor írta:mindenkinek köszönöm szépen az ajánlását, egy élmény volt ez a kör, és alig várom a következőt, de legjobban szeretnék köszönetet mondani:
soadrolinak, Faustnak és lordgabinak, remek filmeket ajánlottak
:agree: Örülök, hogy neked is tetszett, egész este a zenéje járt a fejemben valamiért. :rock:

Már várom a következő a kört, az első kettőre tisztán emlékszem, olyan hangulatos volt az egész, bár a többiekben is voltak jó filmek, de a kezdete a fő emlék. A kilencedik kör jön, mindig itt voltam ajánlóként, kihagyás nélkül, remélem ismét lesz lehetőségem, jelöltem még egy sincs... :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. február 1., szombat 21:00

nmate! Küldtem pü-t a módosításokról (ha jóltom kettőt lehet). :)

És akkor a körértékelőm:

Legjobb ajánlás:
Final Cut: Hölgyeim és Uraim (Faust)
Ha ez a film egy új műfajt vezet be és másokat is inspirál majd hasonló alkotások elkészítésére, akkor úttörő szerepe miatt, ha nem akkor pedig egyedülálló mivolta miatt lesz igazi kuriózum és egyedi filmélmény, így tőlem egyértelműen megérdemli a legjobb ajánlás címet.

Legrosszabb ajánlás:
Training Day (realistahuni)
Az előbb írtam miért.

Legjobb film:
Il grande silenzio (Santi)
Magamnak adom ez a titulust, mert álszent lennék, ha nem így tennék. Önfényezésbe viszont nem fogok átmenni, az értékelésemben anno mindent leírtam.

Legrosszabb film:
THX 1138 (Remy)
Egyszerűen nem az én műfajom.

Kellemes meglepetés:
I.D. (Tádám)
Azért ért kellemesen a film, mert alapvetően nem szimpatizálok az üggyel, mert acab meg fuck the police, de ez a film szerencsére nem annyira állást kíván foglalni, hanem inkább a karakterdrámára és morális kérdésekre koncentrál, amit nagyon jól tesz.

Negatív meglepetés:
Dirty Rotten Scoundrels (RealRaúl77)
Az eredetihez képest nem igazán sikerült megújulni. A lezárást leszámítva koppra lemásolták a Bedtime Story-t, ami sztem még mindig simán jobb film.

Összességében én rég zártam ilyen jó kört. A filmek felét meg is tartottam majdani újrázásra, ilyen még egyik turnusban sem volt. Külön öröm számomra, hogy ezúttal az én filmem is túlnyomórészt pozitív fogadtatásban részesült.
Természetesen a kilencedikre is maradni fogok és megpróbálom majd tartani ezt a most megkezdett színvonalat ajánlások terén, ahogyan remélem ti is. :agree: :)

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. február 1., szombat 19:51

Kiképzés (Training Day) - 2001

Ilyen egy tisztességes akcióthriller, semmi különösebb extra, de amit kapunk az legalább jól meg van oldva még a kissé sablonos sztori ellenére is. A szereplők húzzák a filmet, de akad némi mondanivaló is. Kellemes, pörgős, jó kis film.
Sajnos viszont van egy hibája, illetve kettő, mert az is, hogy eléggé ismert, de ettől eltekintve, ami a nagyobb probléma, hogy nem nagyon lehet róla mit beszélni. Talán körlezárásnak elmegy, mert ilyenkor az elmaradások miatt, meg némi befásulás miatt már néhány embernek nem sok kedve van az értékelésekhez és már nem is nagyon alakulnak ki érdemi beszélgetések, de sztem egy ilyen film nem igazán illik a filmklubba.
Viszont még1x mondom nem azért, mert rossz lenne a film, nem is fogok rossz pontot adni rá, kikapcsolódásnak abszolút jó, de ennyi és pont.

7/10

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. január 31., péntek 23:38

United

A kevesebb néha több... néha már gyomromig lenyomja a film a drámaiságot, ami anélkül is az lenne, hogy próbálja ezzel instagram színekkel és tragikus hangulatú zenéjével érezteti a súlyosságát az esetnek. Kár érte, ez a téma jobb filmet érdemelne bőven. Színészekre tényleg nincs panasz, ők helytálltak. De amúgy nem tetszett, sokkal jobbat vártam - úgy gondolom jogosan. 5/10

A körből nem emelnék ki semmit, rossz ajánlás szerintem nem volt, ami nagyon jó dobás volt, az az Il grande silenzio és a Final Cut. Ami igen megmozgatta még a fantáziámat, az a Stoker és a Dogma, szintén faszántos ajánlások. Érdekes és jó filmélményekkel lettem gazdagabb, sajnos nagyon kiemelkedő darab ezúttal nem volt. Nem is változtatok a pontokon. Következő körben alighanem itt leszek, bár 2 hete még úgy éreztem nem kéne vállalni. De nem igazán bírnám ki, bikóz filmet nézni jó. :D 48 órája maradt mindenkinek pótolni, gogogo!

Ja, és a 2 hét pihit adom.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. január 31., péntek 13:08

Én is szeretnék csatlakozni négeremersonhoz asszem. :lol:

A körről csak röviden annyit, hogy jobb volt, mint az előző, talán a pontszámaim is magasabbak lettek, bár azt nem néztem, úgyhogy a következő még jobb lesz.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. január 31., péntek 13:02

Nekem 8, hogy mikor kezdünk :) Én jövök mindenféleképpen asszem.
"And my heart will leave you never."

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. január 31., péntek 12:41

RealRaúl77 írta:A következő körös ügyek rendezésénél sem leszek valószínű jelen, szeretnék jelentkezni, ha megtehetem ajánlónak, de úgy, hogy febr. 10-éig egyből kérnék is haladékot. Utána leszek jobban gépnél.
Sztem lesz itt most egy kis szusszanásnyi szünet, egy vagy akár két hétnyi is (legalábbis sztem így lenne jó), mert általában egyből ugrunk a következő körbe és némi befásulással elég döcögősen indulnak be ilyenkor a dolgok (az első 1-2 filmnél nagyon nehezen szoktak jönni az értékelések).
Ami engem illet hétvégén jövök a Kiképzéssel (akár ma, de nem feltétlenül rajtam múlik) és utána "megtartom" a szokásos kis körértékelőmet is. :)

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. január 31., péntek 11:15

na, nekem ezzel sajnos be is fejeződik a köröm, remélem mindenki elégedett az értékelésemmel és a pontszámaimmal, ha nem, az sem érdekel :lol:

Kiképzés

Denzel Washington alapjáraton nem szeretem, de nem is tartozik a "gyűlölöm" kategóriába, tehát nálam abszolút semleges a pali (bár némely filmben irritál), de ebben a filmben szerintem jól játszott.
A cím (már engem idegesít, hogy mindig megjegyzem) egyszerű, lényegre törő és gyakorlatilag hűen tükrözi a film képvilágát, úgyhogy abba most nem tudok belekötni.
Maga a forgatókönyv szerintem nem nagy durranás, teljesen átlagosnak mondható, a befejezés viszont nekem csalódás volt, túlságosan sablonos volt nekem :roll:
Tudni kell rólam, hogy én nem vagyok oda az akciófilmekért, de Remynek tökéletesen igaza van abban, hogy "egyszernézős filmek tökéletes darabja".
lordgabihoz hasonlóan magamtól én sem biztos, hogy megnéztem volna ezt a filmet, így köszönöm szépen az ajánlást, hiszen én sem láttam még korábban.
szintén egyetértek vele abban, hogy elég jól indult a film, de nekem utána kicsit unalmas és idegesítő lett néha, de hálaistennek ezt a film 2/3-tól kb. pótolta, mert ott beindult az igazi akció, szórakoztatás, feszkózás.
Igazából hosszú értékelőt ígértem, de erről nem tudok hosszan beszélni, annyira nem kötött le, annyira nem tetszett, teljesen semleges a részemről.
5/10

tudom, senki se kérte, de szeretnék pár sorban a körről beszélni:
noha a pontszámaim nem teljesen ezt a sorrendet tükrözik (4 film is 8 pontot kapott tőlem, no meg egy 7 pontos eléjük került), leírtam azokat a filmeket, amelyek legjobban megfogtam engem (sorrendben, felül az, ami a legjobban megfogott):
-Ház a ködben (9 pontot kapott tőlem)
-David Gale élete (10 pontot kapott tőlem)
-A halál csöndje (7 pontot kapott tőlem)
-Final cut (8 pontot kapott tőlem)
-Stoker (szintén 8 pontot kapott tőlem)
-Személyazonosság (szintén 8 pont)
-United (a negyedik 8 pontosom)
-Gyilkossághoz öltözve (5,5 pont)
-Thx 1138 (5,5 pontot kapott tőlem)
-A Riviéra vadorzói (5,5 pontot kapott tőlem)
-Kiképzés (5 pontot kapott tőlem)
-Dogma (4 pontot kapott tőlem)

mindenkinek köszönöm szépen az ajánlását, egy élmény volt ez a kör, és alig várom a következőt, de legjobban szeretnék köszönetet mondani:
soadrolinak, Faustnak és lordgabinak, remek filmeket ajánlottak, ezek közül különösen Faust filmje volt számomra igazi kuriózum.
továbbá szeretném megköszönni francoisnak, nálam egyedül az ő filmje kapott 10 pontot.
a számomra legnagyobb pozitív meglepetést okozta és ezáltal a legnagyobb dicséretet kapja: Santi :agree:

természetesen a többieknek is köszönöm az ajánlását, nem azt jelenti, hogy rossz az ízlésük, vagy rossz filmeket hoztak, csupán nekem azok annyira nem nyerték el tetszésem, nem hagytak bennem mély nyomot (bár a Gyilkossághoz öltözve a zenéivel :lol: )
Egyedül a Unitedet láttam ezelőtt, így borzalmasan boldog vagyok, hogy ennyi új filmmel ismerkedhettem meg.
találkozunk a következő körben pukákok :mrgreen:

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. január 30., csütörtök 23:39

Srácok ne haragudjatok, totál offline vagyok.. Nem tudok most értékelést sem írni, és az elkövetkező napokban sem leszek gépnél. A két filmet megnéztem, remélem értékelés nélkül elfogadjátok a pontszámot, talán a közeljövőben írok róluk.

Uinted: 7,5
Kiképzés: 6,5

A következő körös ügyek rendezésénél sem leszek valószínű jelen, szeretnék jelentkezni, ha megtehetem ajánlónak, de úgy, hogy febr. 10-éig egyből kérnék is haladékot. Utána leszek jobban gépnél.

Köszi a megértést.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. január 30., csütörtök 16:17

United

Korrekt tisztelgés a katasztrófa miatt elhunyt focisták előtt, de ennyi. Igazából mint dráma túl giccses, mint történelmi túl rövid, mint életrajzi túl kevés. Önmagában a film a közepesnél ugyan jobb, például a képi világ tetszetős, a színészek sem voltak vészesek, főleg David Tannant. (neki külön örültem), de nem kiugró. Ezt tényleg csak a tisztelgés miatt forgatták le. Viszont kellenek az ilyenek is, mert sokszor jobb látni az adott történelmi eseményt, mint elolvasni a wikipédián vagy a tankönyvben. 6/10

Kiképzés

Denzel Washington nagyon faszán tolja. Ethan Hawke hozza a film által elvárt szintet. Igazság szerint anno nekem eléggé bejött a film, mert szeretem az efféle akciófilmeket, főleg ha a főszereplő karaktere is érdekes. A történetvezetés mondhatni jó volt, végig élveztem a film. Igazából az egyszernézős filmek tökéletes darabja. Ezért sem néztem újra, mert annyira azért nem hatott, hogy többször leüljek elé, de egyszer teljesen jó. Tökös, jó film. 7/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. január 30., csütörtök 16:05

Módosításokról:
Mivel Faust még nem igen ér rá és én firkálom a pontokat, nekem is küldhettek PÜ-t, sőt, kifejezetten kérem, mert Gabién is átsiklottam sajnos. Táblázatot mindenki nézze át, ha lehet.

Továbbá:
Hivatalos határidő: Fausttal egyeztettem, FEBRUÁR 2, 23:59!!!

Na, filmezzetek pupákok :angry: :D

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. január 30., csütörtök 2:52

Kiképzés (Training Day, 2001)

Köszi az ajánlást, nem láttam még korábban, és a témája miatt nem is nagyon vonzott volna, hogy beszerezzem saját akaratból. Jól indított a film, ami az első képsorokat illeti, majd a "kiképzés kezdete" pontról-pontra idegesítőbb lett, és teljesen bealudtam rajta...ez volt tegnap este, de most újrakezdtem, és végignyomtam. A film második fele volt az igazán feszültségkeltő, és szórakoztató darab, ami sokat mentett az egész történeten/filmen. A színészekre nem lehetett panaszunk, Denzel papa megkapta érte a szobrocskát, Ethan Hawke pedig jelölésig jutott, mostanában elég sok filmben láttam, ott van az elitben, ami a korabelieket illeti, szerintem, nekem még nincs ott a kedvenceim között.
Közvetlenül előttem mindent elmondott róla Máté is, nem voltam szőrös szívű egyetlen filmnél sem ebben a turnusban, így jó pontszámmal fog zárni ez is, nem túl stabil:

7/10.

Ezzel tehát én is végeztem, a következő körben találkozunk, ne felejtsétek beírni a módosításaimat is a táblázatba, és pótolgassátok szépen a lemaradásaitok. :Đ

Itt a pihenő... :coffee:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. január 29., szerda 21:10

Kiképzés
Élvezhető kis mozi, szeretem a stílust. Denzel vagány volt, jól áll neki ez a szerep is. Nem a legjobb színész, de magabiztosan hozza mindig a szerepét. Sajnos ez azonban nem volt elég. Ezer ilyen film van, de tényleg. Denzelék viszik az egészet a hátukon, néhol éreztem talán pár percre, hogy jobb egy átlag narkózsaru filmnél, de a főszereplő menő karakterén kívül semmit nem mutat fel pluszba a film. A könnyen kiszámítható befejezés és a sablonos forgatókönyv miatt sajnos nem igazán tud kilépni a közepes kategóriából, ezért csak 6/10

Uniteddel majd jövök valamikor, innen már be tudom fejezni :D

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. január 29., szerda 12:10

Szerintem a vasárnap még beleférhetne, most 2 nap ide, vagy oda...hétvégén mindenki ráér filmezni már.

David Gale élete

Jó film, kicsit Bárányok hallgatnak feeling volt az eleje. Ami kár volt benne, hogy túl drámaira vették szerintem a figurát. Kicsit lehetett volna thrilleresebb, mert ugyan a drámai részek erősek, de ami közte van az igen csak közepes. Érdekesek voltak filozófiai monológok és jól volt ábrázolva Gale karakterfejlődése, szépen vitte a sztori. Spacey remek, Winslet kevésbé, őt sosem csíptem. 6.5/10

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2014. január 29., szerda 0:59

Ne haragudjatok, de én nem fogok érkezni. A hét végéig meg tudnám nézni az elmaradt filmeket, de a péntek számomra esélytelen. Ha megvártok, megvártok, ha nem, nem. Rátok bizom. Mindenesetre minden madridomista filmklub tagnak köszönöm az ÉVEK! alatt kifejtett sok esetben értékes véleménycserét, nekem sajnos jó ideig ez volt az utolsó. Sok sikert a továbbiakban!

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. január 29., szerda 0:49

Határidőre fogok esni, ilyen se volt még gciii. Na mindegy. Előbb az ivászatot kell megejteni. Cudar idők járnak, még Józsi is megtört.

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. január 28., kedd 18:55

United
Már láttam régebben, de újra pörgettem.
Igazából nem tudok róla sok mindent mondani, szerintem (ahogy ezt már többen el is mondták előttem) abszolút klubtól független a film, és az is simán oda lehet érte, aki nem szereti amúgy a manchester unitedet, de a focit igen. a sztorija természetesen ismert volt számomra, így nem jött elő a szokásos mizériám :mrgreen: az a gond, hogy szinte már mindent elmondtak előttem, így nem nagyon tudok tényleg mit írni, ez egy remek film, remek színészekkel, a maga műfajában teljesen rendben van.
a címbe se tudok belekötni, ez idegesít :mrgreen:
8/10 szerintem ajánlásnak elég bátor húzás, de nem mellényúlás. minden további kommentár nélkül

az utolsó filmmel szerintem csak az utolsó pillanatokban fogok majd beesni, egy hosszabb, részletesebb, spoiler gazdag értékeléssel :)

Tádám
El Siete
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Tádám » 2014. január 28., kedd 12:40

Csak mobilnetem van úgyhogy nem leszek hosszú, de muszáj most értékelnem, nem akarok itt a végén elvérezni.

United:

Természetesen a story ismert volt számomra, ennek ellenére nem unatkoztam. Jó volt látni ezt az egészet így film formájában, de kiemelkedően nem volt jó. Nem adott túl sok többlet információt. A maga kategóriájában jó, de ennyi. 10/6.5. köszi.

Kiképzés:
Korábban már láttam a filmet, de jó volt újrázni, mert nem maradt meg bennem semmi elsőre róla. Jó színészi alakítások, remek történet, tetszett a film. Sok újdonságot nem tudok mondani róka most így inkább csak értékelek. 10/7.5. kösz.

Ezzel azt hiszen meg van minden filmem. Köszi ezt a kört, bővebb értékelés majd hétvégén.
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. január 28., kedd 1:40

A két módosítás:
A Riviéra vadorzói (Dirty Rotten Scoundrels, 1988) - 7,5/10--->7/10.
Gyilkossághoz öltözve (Dressed to Kill, 1980) - 6,5/10--->6/10.
lordgabi írta:Korábban írtam valamit Anyaka filmjéről, szóval beírhatjátok rá a 8 pontot, a napokban pedig pótolom az utolsót is, kihasználom mindkét módosítást, és végeztem is. :Đ
United - 8/10.
Ezt majd írjátok hozzá, az utolsó film maradt csak számomra.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Vissza: