Football Manager

FIFA vs. PES, és természetesen az egyetlen manager.
MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Football Manager

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. augusztus 6., szerda 12:39

Évezredes makkom van mindig ebbe az FM14-be! :D Most éppen a Wolverhamptonnal vagyok. December közepén 2. vagyok az angol harmadosztályban, bejutottam a Johnstone's Paint Trophy fináléjába, állok még a FA Kupában, de ami a legszebb, hogy eljutottam a ligakupa elődöntőéig. A Crystal Palace leszámítva nem kaptam eddig első osztályú gárdát. Most az elődöntőben is a Nottinhgam Foresttel csapok össze, mely 2.osztályú. A negyeddöntő volt a legszebb, amikor 5-2-2-1-ben játszottam. (2 vkpval.) elmentünk a hosszabbításig, amikor a Bolton vezetést szerzett én, pedig a 122. percben az első kapura lövésemből egyenlítettem. Majd mentem tovább büntetőkkel. :mrgreen:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. augusztus 4., hétfő 22:59

Az mekkora kamu már, hogy Ghána az FM12-ben bejut az idei vb-döntőbe :D A csoportkörben már taliztunk, akkor a 83. percben egyenlítettek.... Részletekkel majd holnap jövök :)
"And my heart will leave you never."

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2014. augusztus 4., hétfő 20:57

hát gyerekek, ilyen nem létezik.
De, többek között ezért is hagytam abba sok karrierem. Persze, van ilyen, hogy 1-2 alkalommal becsúszik egy "lemákolás", de amikor zsinórban 3-4-5 meccsen is úgy kapok ki, hogy van 4-5 ajtó-ablak ziccerem, 25 lövésem, az ellenfél meg elmegy egyszer, vagy szögletnél odaér, akkor kicsit fel tudom magam húzni...

Most pl. a Napolival kezdtem egyet, nagyon csúnyán beragadtam a rajtnál, a megálmodott 5-3-2 nem akart működni, de persze folyamatosan úgy kaptam ki, hogy minden jelentős statisztikában az ellenfelek fölé nőttem... De ezt betudom a kezdeti nehézségeknek, illetve gyorsan váltottam a régi, jól bevált 4-2-3-1-re, úgy tűnik ez jobban fekszik...
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2014. augusztus 4., hétfő 20:51

Munki_ írta:pesszimisták bezony, Vecsés Stadium, nem ám a nádasdisco. enyém a legnagyobb birkalegelő az országban. habár igazán elnevezhették volna rólam, egy EL-cím csak leesett.
Hat ez igazan a miafaszom kategoria. :lol: Neha nagyon retardalt tud lenni az FM.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Munki_
Kedvenc játékosaid: Zidane, Marcelo
Kedvenc csapatod: Siempre fieles

HozzászólásSzerző: Munki_ » 2014. augusztus 3., vasárnap 22:55

pesszimisták :mrgreen: :mrgreen: bezony, Vecsés Stadium, nem ám a nádasdisco. :shifty: enyém a legnagyobb birkalegelő az országban. habár igazán elnevezhették volna rólam, egy EL-cím csak leesett.

amúgy már majdnem a 2. kalapból sorsoltak (jövőre onnan fognak), csak a válogatottal nagyon nehéz elérni bármit is :D 108. helyen állunk, már tele vagyok légióssal, mert 1-2 generált magyartól eltekintve még mindig a tőzsér, juhász, dzsudzsák vonal él (2020 augusztusa van, nem fiatalok), olyan fos az utánpótlás. a 2022-es vb esélytelen sztem, de az utána következő eb meglehet. tudnék már kurvajó játékosokat behívni, de persze várnak a brazil, argentín, német meghívóra. :/ úgyhogy ilyen kikukázott afrikaiak vannak a válogatottban (még a másodosztályból is behívtam egy szaracén fiút :lol: ), mert még ők is jobbak, mint a fiatalok...

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. augusztus 3., vasárnap 15:35

hát gyerekek, ilyen nem létezik.
0-2 volt, onnan fordítottuk meg 3-2-re. a 91. percben szerzett góllal, majd a 93. percben kaptunk egyenlítettek, a 4. (!!!) kapura lövésükből. szétbasz az ideg. :fpalm:
az a szerencsém, hogy egyelőre se a City, se az Arsenal nincs nagy formában.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. augusztus 2., szombat 17:48

Ferencváros írta:
Dupla D írta:...
Van ott azért pénz igazolni. Pl.: Balantát simán elhozhatod, belőle később nagyon jó kis hátvéd lesz. :)
Egyébként szép karrier eddig, sok sikert a továbbiaknak.

Hétfőn szóbeli nyelvvizsgázok, aztán nekifekszek egy MTK karriernek. :mrgreen:
Egy középhátvédet akartam a nyáron venni, Balantával meg is egyeztem, de akkor nem volt pénz kifizetni a maradék 15%-ot, amit más birtokolt, úgyhogy alternatíva után kellett néznem, és végül Musacchiora esett a választásom, amit eddig nem is bántam meg, hiszen elég olcsó volt és nagyon megbízható. Most azért van 7 millióm igazolni, mert mikor ajánlottak új szerződést, akkor megmondtam a vezetőségnek, hogy adjanak plusz pénzt a büdzsémhez meg a fizetésekhez. De ebből a kis pénzből maximum kapust fogok venni, de valószínűleg azt sem. Majd nyáron meglátjuk mennyit fogok kapni.

Ferencváros
Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott

HozzászólásSzerző: Ferencváros » 2014. augusztus 2., szombat 17:08

Dupla D írta:...
Van ott azért pénz igazolni. Pl.: Balantát simán elhozhatod, belőle később nagyon jó kis hátvéd lesz. :)
Egyébként szép karrier eddig, sok sikert a továbbiaknak.

Hétfőn szóbeli nyelvvizsgázok, aztán nekifekszek egy MTK karriernek. :mrgreen:

Dupla D

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2014. augusztus 2., szombat 17:05

Gyors értékelés első komolyan vett FM14-es karrieremről.

Múltkor sírtam, hogy nem tudok normális taktikát csinálni, úgyhogy most utánaolvasgattam a dolgoknak kicsit, és egész jól megy a sorom. a Southamptonnal kezdtem egy karriert, és jelenleg félévnél járok. Igazolni nem nagyon volt pénz, így csakegy játékos érkezett, de nem is volt nagyon szükség többre, hiszen nagyon fasza a keret. Minden poszton két játékos. A felállás 4-3-1-2, ahol a szélső védők a kulcsok, mivel a támadásnál fent vannak, védekezésnél visszazárnak, ha meg nem érnek vissza, akkor Wanyama kilép a helyükre segíteni. Lambert ritka jó játékos majdnem 1-es gólátlaga van, de mégis a legjobban teljesítő játékosom az Clyne, aki a jobbhátvédem, de balhátvédként is bevethető. Csak azért nem ő vezeti a legtöbb futómennyiséget a ligában, mert pihentettem egy meccset, de már így is 4 gólja van a 8 aszisztja mellett a szezonban.
Itt van a statisztika.
Tabella. Nem is lehetnék elégedettebb a csapattal, főleg annak tükrében, hogy szezon előtt a táblázat közepét tűztem ki célul. December hónapban megválasztottak a hónap menedzserévé, miután 6 meccsből 6-ot megnyertünk ráadásul úgy, hogy 10 nap alatt játszottunk 4 bajnokit. Ezután még új szerződést is ajánlottak, amit természetesen elfogadtam, és most már 'érinthetetlen' vagyok. :mrgreen:

Célom az első 4-be kerülés. Év végén jövök megint, remélhetőleg egy BL indulással.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 31., csütörtök 9:06

Amúgy Huni engem az edzőid érdekelnének inkább. :)
Most akarok bevásárolni edzőkből, egyelőre így nézek ki edzők nélkül. Meghogy ettől kell több gyúró vagy elég ez az egy darab? :D

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. július 30., szerda 11:21

Santi írta:Na ilyen kinek volt már? Utoljára még anno a Fifa International Soccerben csináltam ilyen gólokat. :lol:
Nálam tegnap volt ilyen először, azt hittem rosszul látok. :lol:

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 30., szerda 9:16

Na ilyen kinek volt már? Utoljára még anno a Fifa International Soccerben csináltam ilyen gólokat. :lol:

Munki_
Kedvenc játékosaid: Zidane, Marcelo
Kedvenc csapatod: Siempre fieles

HozzászólásSzerző: Munki_ » 2014. július 28., hétfő 21:46

a Huni az csal... :angry: :mrgreen: :salute:

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. július 28., hétfő 20:27

messideco írta:A csatárod poacher? A mögötte levő poszt inside forward, attacking midfielder, inside forward, vagy trequartista?
vagy advanced playmaker :D (nálam azt játsza az AMC)

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. július 28., hétfő 20:16

Esetleg ha nem top secret, akár fel is töltheted a taktikát... (nem mintha nem lenne hatalmas választék).

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. július 28., hétfő 20:12

A csatárod poacher? A mögötte levő poszt inside forward, attacking midfielder, inside forward, vagy trequartista? Bocsi, hogy körülményes vagyok, de érdekel :D A holland válogatottat szeretném a csúcsra járatni, az EB-n a negyeddöntőben kaptam ki a franciáktól :vivo:

Huni
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Huni » 2014. július 28., hétfő 18:34

sonic írta:2-3-5, Very fluid, Overload, Shoot on sight, Sweeper keeper... :mrgreen:

A BL agrajzbol kiindulva. :)
0-5-5 igazából :mrgreen:

4231-es felállásban csapatom általában, very fluid és control, ez igaz. A játékunk főképp a labdabirtoklásra épül, de nem úgy, mint a Barca tiki-takája. Mi úgy birtokoljuk a labdát, hogy közben támadunk és passzolunk előre is :lol: Viszonylag nagy szabadsága van a játékosoknak, mehetnek amerre akarnak, csak lőjenek gólt. A támadó négyes egyébként a kulcs, főképp a két szélső, aki Kakuta és Salvio volt. Ők mindkét szélen megélnek, így cserélgethetik a pozíciót egymás között. Wingerként sokkal hatékonyabbak egyébként, mint inside forwardként. Próbáltam ezt a verziót is, de kevesebb gólt lőttek és kevesebb gólpasszt adtak. A két középső kp ball winning midfielder, stabilitást adnak a csapatnak, főleg ha a két szélső védőm az ellenfél tizenhatosán belül van és kontrázik az ellenfél :mrgreen:
7-8 ember támad amúgy, ezért kell egy jó kapus, aki a kontráknál állja a sarat ha a védőknek nem jön össze a lesre állítás. Mondjuk én nem vagyok elégedetlen a védekezéssel, ilyen támadó mentalitás mellett elfogadható a bekapott gólok mennyisége. Meg én amúgy sem tudtam soha úgy összerakni a (csapat)védekezést, hogy kevés gólt kapjunk, de ne menjen a támadások rovására, úgyhogy inkább támadok, azt meg elsősorban a széleken. Ehhez viszont kell egy jó támadó középpályás, és egy olyan csatár, mint Benzema a Realban, aki megteremti a helyzetet a két szélsőnek, elviszi az embert, remek ütempasszokkal kiugratja őket.

Az edzés része nekem nem gyere be, nem is foglalkozom túl sokat vele. Az előszezonban nyilván kemény erőnléti megy, aztán begyakoroltatom a taktikát, hogy álmukból felkelve is ismerjék, kapnak egy kis team cohesiont, és nyomhatják az attacking movementet :)
accel: "vidal, kondogbia, pogba, casemiro? mind a négyen 180 fölött vannak jóval."
R24: "Vidal 35-40, Kondogbia 10-15, Pogba 25, Casemiro 6 misi.
Vagy félreértek valamit?"
:mrgreen:

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. július 28., hétfő 17:56

messideco írta:
tucsoki írta:Huni, milyen taktikát használsz? Esetleg írnál a taktikai "szokásaidról" picit részletesebben?
+1 Én is sok elemre kíváncsi lennék, az edzés részére is :)
Elég lenne átolvasni az FMBase-t, de se időm, se türelmem nincs rá... Természetesen bárkitől jöhetnek tanácsok, mert én még mindig nem tudtam dőlőre jutni a 14 "AI"-vel.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. július 28., hétfő 17:52

tucsoki írta:Huni, milyen taktikát használsz? Esetleg írnál a taktikai "szokásaidról" picit részletesebben?
+1 Én is sok elemre kíváncsi lennék, az edzés részére is :)

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2014. július 28., hétfő 17:50

2-3-5, Very fluid, Overload, Shoot on sight, Sweeper keeper... :mrgreen:

A BL agrajzbol kiindulva. :)
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Vissza: