Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. május 30., hétfő 20:45
Részegen a fagyasztóból a fagylaltnak hitt jeges pörkölt kanállal. 

Haltej .Kinek mi volt a legextrémebb étele az életében?
Nekem a pacal, elég is volt egyszerRemy írta:Kinek mi volt a legextrémebb étele az életében?
Marci77 írta:Porcukros zsiroskenyér...Remy írta:Kinek mi volt a legextrémebb étele az életében?![]()
Porcukros zsiroskenyér...Remy írta:Kinek mi volt a legextrémebb étele az életében?
Hát...tengeri moszat,japán ètterem.Ugy szar ahogy van.Kinek mi volt a legextrémebb étele az életében?
Az osztriga nagyyon finom egy étek, ám baromira veszélyes is. Az egyik tanárom mondta, hogy ez okozta Bujtor István halálát is a léböjt mellett.Remy írta:Kinek mi volt a legextrémebb étele az életében? Most nem olyanra gondolok, hogy ki evett már kutyát vagy csótányt, hanem olyanra, ami nem mindennapi Magyarországon. (nyilván azok se...)
Mostanában ráálltam a tengeri ételekre. Különböző halakon kívül, tintahal, polip, kagyló, (korábban volt már béka is)
Szóval, mit érdemes kipróbálni, ami elérhető itthonról is. Bejárni a világot sajna nem tudom, de legalább kaja szinten jó lenne bővíteni az ismereteket.
Ha már a filmkritika nem volt sikeres, ez majd bejön Zironak
HibaaaaGombát nem szeretem
Csirkemellet szeleteld fel, tedd be egy nagyobb zacskóba, mellé mehet koktélparadicsom szárastól, só, bors, illetve olyan fűszer, amit akarsz, plusz meglocsolod olajjal. Bezárod a zacskót, a cuccot összekevered benne, aztán egy alufóliával leterített tepsire kiszórod az egészet. A csirkemell tetejére mehet 1-2 levél friss bazsalikom, meg sajt, aztán 190 fokon sütheted 15 percig. Ha megvan, kapcsold be a grill üzemmódot (vagy tekerd fel a gázt), 10 perc pirítás, amíg szép aranyszínű nem lesz a sajt. Ha megvan, kiveheted a csirkét, kenj rá egy vékony réteg pesztó szószt (csinálhatod magadnak, de a bolti is jó, recept lejjebb), a paradicsomot pedig tedd vissza amíg meg nem fonnyad, ez kb 2-3 perc. Ezután mehet a tálalás, és viszlátmiro írta:Penteken lesz szulinapja a baratnomnek,kontarkodnek neki valami vacsit.. Tudasom amolyan ferfiasan szegenyes.. Morientes,esetleg meg valaki tudna valami finomat?:) Valami csirkere gondoltam,megmondom oszinten egy csirkemell,rajta mozzarrella csikokkal,plussz paradicsom karikaval melle egy gorogsali,de barmit elfogadok toletek,viszont csak ovatosan,nem vagyok egy gordon..
Nézz be a gyurma topicba, oda szoktak írni ilyeneket.___Samy___ írta:Nos, én még nem írtam ide, nem is nagyon olvasgattam eddig ezt a topikot, de ha valaki tud egyszerűen elkészíthető, diétás recepteket, az ne tartsa magában, szívesen olvasnám. Leginkább edzés mellé kellene bepárolnom, mert lassan el kellene kezdeni edzeni is, mert nem kicsit vagyok eltunyulva![]()
A lényeg az egyszerűségen legyen. Meló után nem sok kedvem/energiám van még bonyolult kajákat elkészíteni. Gombát nem szeretem
Somlóit nehéz elkottázni, itt valakinek tuti lesz bevált receptje (valahol nekem is van, ha kell, elő tudom keresni) összedobod, aztán be a hűtőbe. Vannak már viszonylag jobb előre kész piskóta lapok, azzal se kell bajlódni, gyakorlatilag szendvicskészítés szintjén van így a dolog.miro írta: Esetleg valami kis desszert? Tök alap..Ehhez elképzelésem sincs meg igazából nem is ragaszkodok hozzá,de ha belejövök és lenne kedvem akkor szerintem neki esnék talán,így teljes lenne.![]()
( Azért egy tejszínhabot betettem a hűtőbe......)![]()
Eper+tejszínhab!miro írta:Esetleg valami kis desszert? Tök alap..Ehhez elképzelésem sincs meg igazából nem is ragaszkodok hozzá,de ha belejövök és lenne kedvem akkor szerintem neki esnék talán,így teljes lenne.![]()
( Azért egy tejszínhabot betettem a hűtőbe......)![]()
Leveszed a lábáról.miro írta:( Azért egy tejszínhabot betettem a hűtőbe......)![]()