Az utóbbi időben felkeltette az én érdeklődésemet is a programozás. Otthon elkezdtem foglalkozni vele, de az internet alapján ahány ember annyiféle javaslat van arról, hogy hogyan érdemes elindulni. Végül a python-nal kezdtem. Tudsz valamit javasolni, hogyan érdemes ebbe belevetni magát az embernek? Gondolkodtam ezekről a "gyorstalpalós" sulikról is, de félek tőle, hogy csak pénzlehúzás, és nem sokra jutnék vele. Erről van tapasztalatod?
Én is hasonló cipőben járok, májusban kezdtem el magamtól tanulgatni. Először azt kell valahogy kitalálnod, hogy melyik terület érdekel és akkor arra ráfeküdni (ha ezt megtaláltad a pythonban akkor ok). Nekem a legkézzelfoghatóbbnak, leglátványosabbnak így az elején a frontend tűnt így abba vágtam bele.
Az tényleg problémás, hogy mindenki össze-vissza írogat neten mindent. Magyar fórumokon jellemzően lebeszélnek, hogy 10 év amíg eljutsz arra a szintre, amivel pénzt keresel, külföldi, amerikai helyeken, meg megy a "just do it" szemlélet, úgyis sikerül szóval vicces

.
Én személy szerint udemys, lyndás videókkal kezdtem, aztán inkább a könyvre tértem át és mindig próbálom alkalmazni amit tanultam. Freecodecamp nagyon jó, de ott azt hiszem náluk csak webprogramozás van.
Már egy nulláról felépített saját honlapot csináltam is. Ez azért motiváló.
Az még kérdés még mindig számomra, hogy mi az a tudás ami elég a váltáshoz, akik benne vannak mint minden szakmában sokszor szeretik eljátszani, hogy elérhetetlen a tudásuk, szóval nagyon szívesen meghallgatnék egy őszinte szakmabélit

.
A kurzusok színvonala az engem is elgondolkoztat. Vannak a nagyon drágák (green fox academy), ezek állítólag adják azt amit ígérnek, csak baromi drágák és még így is nehéz bekerülni hozzájuk. Az olcsóbbak nagyon kecsegtetőek (2-4 ezer ftosak), de ott általában kevés a gyakorlati "offline" tanítási óra, ami eleve nem tetszik.
Bárkinek van ehhez hozzáfűznivalója, én hálásan hallgatnám!