OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
KAG
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: OFF

HozzászólásSzerző: KAG » 2016. november 16., szerda 10:07

Ha bejött a windows egyszerűsége, akkor én inkább az Apple-t mondanám.

Ha viszont szereted, hogy teljesen egyénire szabhatod a mobilt, illetve csábít, hogy a fizetős app-ok mehetnek jailbreak nélkül, akkor szerintem Android.

Egyébként nincs túl sok különbség egy csúcs Samsung,Sony,Htc,Lg féle android és a legújabb Iphone között.

Sokan úgy szidják az androidot, hogy egy 40 ezres droid után ülnek át egy 300 ezres almába.
Persze, hogy így sokkal jobb az apple :lol:
Tényleg nagyjából uazt tudják már ezek a telefonok, mind1iknek van egy kis előnye.
Van ahol jobb a kamera, van ami 1 mp-el gyorsabb, van ahol az akksi bírja tovább.

www.mobilarena.hu
Itt olvasgass, kb minden mobilról van teszt és összehasonlító teszt is sok.
ZIDANE

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. november 16., szerda 9:44

Májusban már kedvezményesen tudok telefont cserélni a t-mobile-nál. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek apple vagy android?

Androidom volt (gyengébb hardvere volt igaz), azután váltottam windows-ra mert olvastam hogy kis túlzással "hülyebiztos". Amíg nem ment rá a telóra win10, addig számomra hibátlan volt. Ráment és kuka az egész teló. Szóval most váltanék majd ismét.

Chris
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Zidane

HozzászólásSzerző: Chris » 2016. november 16., szerda 9:32

Nagyon keresett csak mindig ott kell lenni a szeren, viszont ha jó design es UX érzéked van akkor szupi. HTML-t és CSS-t Boostrappal 2-3 hét alatt napi tanulással profi szinten el lehet sajátítani szerintem.
Köszönöm szépen, akkor megerősítetted a tapasztalataim, meg az eddig hallottakat. Humán területről térnék át, úgyhogy pont ezért közelebb áll hozzám ez a user interface terület. A html, css, bootrstrap és a jquery az valóban gyorsan tanulható. JS alapfunkcióit is hamar felfogtam, csak az alkalmazása az már nem mindig megy gyorsan. Ezért is próbálok mindent alkalmazni, kipróbálgatni másképpen.

metalBOY

HozzászólásSzerző: metalBOY » 2016. november 15., kedd 20:42

Chris írta:
metalBOY írta:Én főállásban programozó vagyok.

Kezdjétek az alapokkal. El kell sajátítani a gondolkodásmódot Head Firstnek jó könyvei vannak.

Aztán milyen nyelvet szeretnétek.

Ha biztos munkát akartok akkor az Object-Oriented felé forduljatok. Itt a legegyszerűbb a C# vagy Java (Microrosft egyhamar biztos nem fog letűnni a térképről. Nem úgy mint egy pár web framework). A nagy cégek mind ezt használják, és mivel managed code elég egyszerű megtanulni.

Az alábbi oldalak is nagyon hasznosak a kedvencem a Pluralsight de a Lynda is jó bár azt már rég nem használom.

Könyveket könnyű netről beszerezni. De először valami egyszerűvel kell kezdeni. Nem győzöm hangsúlyozni a problémamegoldó készség, gondolkodás elsajátítása a legfontosabb.

Azuán döntsétek el mit szeretnétek: web front-end, web back-end, desktop, nagy business aplikációk fejlesztése, adatbázisok.

Nyugodtan írjatok ha tudok segítek. Még annyit rólam, hogy jelenleg .Net WPF aplikációkat fejlesztek, de dolgoztam már webbel, SQL-lel, valamint mobil app fejlesztéssel is.
Frontendben mennyire vannak lehetőségek (html, css, js, jquery, bootstrap, angularjs stb.). Én azért kezdtem ezzel, mert kezdőként ez volt a legegyszerűbb, legmegfoghatóbb. A js-t sokan lenézek a programozók közt úgy látom, de sokan meg a hosszú távú lehetőségei miatt állnak ki mellette.
Rengeteg lehetőség van, de nagyon hamar változnak a dolgok. Ha csak tisztán front-end. Ez a videó kiválóan szemlélteti. Sokat kell tanulni és változtatni, de ha lehorgonyozol egy vállalatnál nagyon sokáig el lehet lenni.

Vegyük az Angulart a 2-nek semmi köze nincs az 1-hez. A js egyszerű, de mivel nem object-oriented és scripted, nehéz bonyolultabb dolgot benne csinálni. A most menő back-end NodeJS tisztán javascript. A javascript-nek is sok változata van.

Nagyon keresett csak mindig ott kell lenni a szeren, viszont ha jó design es UX érzéked van akkor szupi. HTML-t és CSS-t Boostrappal 2-3 hét alatt napi tanulással profi szinten el lehet sajátítani szerintem.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. november 15., kedd 19:54

Sok-sok video a neten. Python, JS tok jo kezdesnek, melle html, css.
thenewboston szemelyes kedvenc, de tenyleg kurva sok video van, amit a felhasznalok jora ertekelnek, meg sokan latnak, azzal 95% hogy nem fogsz melle. Git, command line kezeles is nagyon fontos alapoknak. Codecademy sokaknak bejon, nekem nem. Nagyon kotott, jobban szeretem osztott kepernyoben nyomni youtuberol, utana meg par hasonlo peldaval begyakorolni, vagy esetleg probalkozni ha modositgatok mi tortenik.

Chris

HozzászólásSzerző: Chris » 2016. november 15., kedd 19:11

metalBOY írta:Én főállásban programozó vagyok.

Kezdjétek az alapokkal. El kell sajátítani a gondolkodásmódot Head Firstnek jó könyvei vannak.

Ha biztos munkát akartok akkor az Object-Oriented felé forduljatok. Itt a legegyszerűbb a C# vagy Java (Microrosft egyhamar biztos nem fog letűnni a térképről. Nem úgy mint egy pár web framework). A nagy cégek mind ezt használják, és mivel managed code elég egyszerű megtanulni.

Az alábbi oldalak is nagyon hasznosak a kedvencem a Pluralsight de a Lynda is jó bár azt már rég nem használom.

Könyveket könnyű netről beszerezni. De először valami egyszerűvel kell kezdeni. Nem győzöm hangsúlyozni a problémamegoldó készség, gondolkodás elsajátítása a legfontosabb.

Azuán döntsétek el mit szeretnétek: web front-end, web back-end, desktop, nagy business aplikációk fejlesztése, adatbázisok.

Nyugodtan írjatok ha tudok segítek. Még annyit rólam, hogy jelenleg .Net WPF aplikációkat fejlesztek, de dolgoztam már webbel, SQL-lel, valamint mobil app fejlesztéssel is.
Frontendben mennyire vannak lehetőségek (html, css, js, jquery, bootstrap, angularjs stb.). Én azért kezdtem ezzel, mert kezdőként ez volt a legegyszerűbb, legmegfoghatóbb. A js-t sokan lenézek a programozók közt úgy látom, de sokan meg a hosszú távú lehetőségei miatt állnak ki mellette.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2016. november 15., kedd 19:05

nmate írta:
fiore írta:Esetleg van közöttetek olyan, aki korábban tanult egy adott dolgot, majd később teljesen másba kezdett bele?
Jelen.

BSc kozlekedesmernok diplomam van, nem igazan ajanlottak olyan munkat, amihez lett volna kedvem. Majd belevagtam a programozasba. Es kurva jo.
Terjednek el ezek a "nem-akkreditalt" programozo sulik, ha van affinitasod a programozashoz, tetszik maga a programozo kozosseg, es hajlando vagy arra, hogy a szabadidodet is ennek szenteld (kezdetekben leginkabb, kesobb inkabb csak egy reszet), akkor ajanlom. En alszok vagy 4-5 orat naponta most, de nem ugy kelek fel, hogy faszom megint valami fos vizsgara kell keszulni, hagyjatok mar a gecibe...szoval kiraly

ja es nem utolso sorban: $$$ :mrgreen: :mrgreen:
Nálam is ez a szituáció, mint Máténál.

2 diplomám van, öt évet fektettem anno bele, majd rajöttem, hogy a marketing nem az én világom. Nem volt gond a pénzzel, egyszerüen a közeg nem jött be. Plusz azt éreztem, hogy ha már újra kezdek mindent a nulláról(nekem volt egy ország váltás is szerelem miatt) akkor azt éreztem, hogy azzal szeretnék foglalkozni amiben igazán jó vagyok és úgy menjek be minden nap, hogy imádom a munkámat. Az elején rizikósnak éreztem, söt egy idö után örültségnek, de annyira motivált voltam, hogy meg sem fordult a fejemben, hogy feladjam..illetve néha(ehhez jött természetesen a honvágy is, amikor meg éppen nem voltunk sínen az asszonnyal akkor pláne.. :) ). Most Európa egyik, Skandinávia legnagyobb bankjánál vagyok programozó. Èn is egy 1 éves képzéssel, kiegészítve egy fél éves gyakorlattal kezdtem. A gyakorlat, a személyiségem talán és az segített, hogy bíztak bennem. Meg nyilván ügyes is voltam...remélem. :)
Majd a gyakorlat után azonnal kaptam egy állás ajánlatot, majd négy éve ugyan annál a cégnél vagyok.

Nem tudom a storymmal tudtam-e segíteni, megerösíteni valamit. Èn mindig is hittem abban, hogy ha az ember dolgos, tesz a lehetöségért és azt keresi, akkor elöbb utóbb ez kifizetödik. Persze sokszor választhatja az ember a könnyebb utat ilyen vagy olyan formában, de az nem biztos, hogy célra vezet. Neked kell érezni és eltökéltnek kell lenni.

metalBOY

HozzászólásSzerző: metalBOY » 2016. november 15., kedd 17:19

Én főállásban programozó vagyok.

Chris

HozzászólásSzerző: Chris » 2016. november 15., kedd 16:56

Amiket én ismerek és kezdésnek nem rosszak:
codecademy Ezt gondolom mindenki ismeri. Nekem pl a Phython tetszik itt, azt próbáltam (végig még nem csináltam, most sajnos nincs rá időm)

Illetve egy srác aki pogramozásból lett írtó gazdag (mobilra fejleszt) összeszedett rengeteg oldalt, ezt nagyon ajánlom:
ALLEN WONG'S BLOG
(bazze most látom a linkek eltűntek, de azért meg lehet találni őket)
Köszi szépen a tippeket, ez a blog jónak tűnik. Codeacademyvel az a baj, hogy a basics után fizetős. A sololearn ugyanez, meg van jó pár ilyen. Még fizetnék is, de nem igazán hiszem, hogy egy ilyen tanfolyam elég lenne. Pláne, hogy egy könyv meg tizedárú. Egyébként én kedvelem az ilyen interaktív felületeket, élőbb, mint a könyv, viszont sokszor keveset magyaráz, tehát ez önmagában szerintem kevés. Én Khan academyvel kezdtem, az tök ingyenes, de az is elég alap tudást ad aztán vége.
Van egy magyar oldal a codeberry, 10e/hó és korlátlan hozzáférés. Csábító a magyar nyelv, mert hiába nem okoz problémát az angol, az összetettebb feladatoknál a gyorsabb értéssel sok időt nyerhetnék. Ilyen öntanulós cuccokért egyelőre nem akarok egy rakás pénzt fizetni.

Nekem eddig a legjobb tapasztalatom a Freecodecamppel van, az nagyon profi és van magyar csoport is, ahol segítenek, vannak összejövetelek. Ennek a végbizonytványa állítólag már olyan tudást ad, ami a munkaerőpiacon is elfogadott sok helyen. Mondjuk komoly pl. frontend részen 500 órás a kurzus és rendesen halad is nem szórakozik. De ezt így ingyenesen (közben lehet civil szervezeteknek adakozni, programozni projektekben) semmi nem biztosítja.

A szelektálás iszonyú nehéz valóban. Ezért is keresek ismerettségi körben is belső embereket, mert így leakad az ember egy idő után, hogy merre tovább.

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2016. november 15., kedd 14:57

Chris írta: Először azt kell valahogy kitalálnod, hogy melyik terület érdekel és akkor arra ráfeküdni (ha ezt megtaláltad a pythonban akkor ok).

Az tényleg problémás, hogy mindenki össze-vissza írogat neten mindent. Magyar fórumokon jellemzően lebeszélnek, hogy 10 év amíg eljutsz arra a szintre, amivel pénzt keresel, külföldi, amerikai helyeken, meg megy a "just do it" szemlélet, úgyis sikerül szóval vicces :).

Bárkinek van ehhez hozzáfűznivalója, én hálásan hallgatnám!
Hahaha :lol: Ugyan ezeket tapasztaltam én is. Szerintem is az a kulcs, hogy először el kell dönteni mi érdekel jobban, aztán ha megvan akkor abba beleásni magát az embernek.

Kiegészítve a saját tapasztalataimmal:
Nekem voltak osztálytársaim akik prog.matra jártak, és van aki rohadt jól él ebből. Ügyes is, és elszánt is. Nekem azt mondta, hogy ha valami érdekel, akkor álljak nyugodtan neki, csak döntsem el mi érdekel jobban. Szerintem meg lehet tanulni otthon is nagyon jól, mert rengeteg segédanyag van hosszá (könyvek, videót, oktatóanyagok, persze főleg angolul de rengeteg van magyarul is).

Amiket én ismerek és kezdésnek nem rosszak:
codecademy Ezt gondolom mindenki ismeri. Nekem pl a Phython tetszik itt, azt próbáltam (végig még nem csináltam, most sajnos nincs rá időm)

Illetve egy srác aki pogramozásból lett írtó gazdag (mobilra fejleszt) összeszedett rengeteg oldalt, ezt nagyon ajánlom:
ALLEN WONG'S BLOG
(bazze most látom a linkek eltűntek, de azért meg lehet találni őket)

Még egy gondolat amit egy hihetetlen tehetséges magyar mérnöktől hallottam, hogy a mai világban már a legnehezebb feladat az, hogy kiszűrd az információk közül, mi az amire szükséged van. :) Szóval ezért javaslom én is, hogy tájékozódj aztán döntsd el mi érdekel jobban.

Remélem tudtam segíteni. :)

k!ll3rcsöcs
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2016. november 15., kedd 14:27

Chris írta:
Nekem onnan indult az egész, hogy különböző vagyonvédelmi rendszerek adatait kinyerve vezérléseket kell végrehajtani. Továbbgondolva, ez akár okosotthon is lehet. Szóval ha jól értem, ez is Front-end kategória. De ahhoz, hogy egyértelműen el tudjam dönteni mivel is akarok programozáson belül foglalkozni, ahhoz jobban bele kellene ásnom magam, idő kell... Számomra talán a C programozás lenne a célravezető, nagyon mélyre amúgy sem akarok menni, mert az tényleg nagyságrendekkel több tanulást igényelne.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2016. november 15., kedd 14:08

En szeptemberben kezdtem el egy 2 eves kepzest (felsofoku szakkepesitest) Kecskemeten, a Pallasz Athene Egyetemen, programozast tanulok. Allamilag tamogatott, szoval egy forintomba nem kerul a kepzes, viszont budapesti lakoskent a lejutas elegge koltseges, havonta majdnem 20 ezer, szoval hiaba ingyenes kepzes, igazabol megsem az. Viszont felhaboritonak tartom, hogy a fovarosban a Gabor Denes Foiskolan kivul egyik muszaki egyetemen sincsen ilyen kepzes.

Chris

HozzászólásSzerző: Chris » 2016. november 15., kedd 13:51

Az utóbbi időben felkeltette az én érdeklődésemet is a programozás. Otthon elkezdtem foglalkozni vele, de az internet alapján ahány ember annyiféle javaslat van arról, hogy hogyan érdemes elindulni. Végül a python-nal kezdtem. Tudsz valamit javasolni, hogyan érdemes ebbe belevetni magát az embernek? Gondolkodtam ezekről a "gyorstalpalós" sulikról is, de félek tőle, hogy csak pénzlehúzás, és nem sokra jutnék vele. Erről van tapasztalatod?
Én is hasonló cipőben járok, májusban kezdtem el magamtól tanulgatni. Először azt kell valahogy kitalálnod, hogy melyik terület érdekel és akkor arra ráfeküdni (ha ezt megtaláltad a pythonban akkor ok). Nekem a legkézzelfoghatóbbnak, leglátványosabbnak így az elején a frontend tűnt így abba vágtam bele.
Az tényleg problémás, hogy mindenki össze-vissza írogat neten mindent. Magyar fórumokon jellemzően lebeszélnek, hogy 10 év amíg eljutsz arra a szintre, amivel pénzt keresel, külföldi, amerikai helyeken, meg megy a "just do it" szemlélet, úgyis sikerül szóval vicces :).

Én személy szerint udemys, lyndás videókkal kezdtem, aztán inkább a könyvre tértem át és mindig próbálom alkalmazni amit tanultam. Freecodecamp nagyon jó, de ott azt hiszem náluk csak webprogramozás van.
Már egy nulláról felépített saját honlapot csináltam is. Ez azért motiváló.
Az még kérdés még mindig számomra, hogy mi az a tudás ami elég a váltáshoz, akik benne vannak mint minden szakmában sokszor szeretik eljátszani, hogy elérhetetlen a tudásuk, szóval nagyon szívesen meghallgatnék egy őszinte szakmabélit :).

A kurzusok színvonala az engem is elgondolkoztat. Vannak a nagyon drágák (green fox academy), ezek állítólag adják azt amit ígérnek, csak baromi drágák és még így is nehéz bekerülni hozzájuk. Az olcsóbbak nagyon kecsegtetőek (2-4 ezer ftosak), de ott általában kevés a gyakorlati "offline" tanítási óra, ami eleve nem tetszik.

Bárkinek van ehhez hozzáfűznivalója, én hálásan hallgatnám!

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 15., kedd 12:55

ericco írta:Szegény ziro csalijára soha senki sem akar láharapni, pedig már párszor belógatta... :mrgreen:
Azokat privátban ügyezzük... :lol: :lol:
Nem illik.

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2016. november 15., kedd 12:24

Szegény ziro csalijára soha senki sem akar láharapni, pedig már párszor belógatta... :mrgreen:
Merci Zizou!

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. november 15., kedd 12:06

Na takarodsz vissza dolgozni :lol: :lol: :lol:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 15., kedd 11:36

Attól függ a franciával hogy állsz. :lol: :lol: :|
Nem illik.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2016. november 15., kedd 11:25

ziro4vr írta:A német nyelvvel is így vagyok.
Már már túl sok ez a sok közös vonás, kezd félelmetes lenni... dupla accon vagyunk mi is?! :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 15., kedd 11:18

nmate írta: Csak a morfium hianyzik :(
Egyébként anno én is kacérkodtam ezzel a területtel, már nem a morfiummal, hanem a programozással. :lol: Csak egyrészt se érzékem nincs hozzá, se türelmem. Meg anno amit programoztunk gimiben, a tanár miatt is, egy életre elment a kedvem. A német nyelvvel is így vagyok.
Nem illik.

k!ll3rcsöcs
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
Kedvenc csapatod: RMCF

HozzászólásSzerző: k!ll3rcsöcs » 2016. november 15., kedd 8:39

fiore írta:Érdekelne a véleményetek......
Annyival szállnék be, hogy én is közlekedésmérnökin indultam, onnan váltottam biztonságtechnikára. Ebben 4 éve dolgozom, de egyre többet érzem, hogy nem akarom ezt csinálni egész életemben. Persze jöhet egyszer egy olyan munkahely ebben a szakmában, ami teljesen magával ragad, de erre kevés esélyt látok. A lényeg, hogy szerintem próbáld meg, és ha úgy sem jön be, ne félj váltani. Nyilván nem egy sétagalopp amikor az ember munka mellett valami újat kezd el tanulni, főleg ha diplomában gondolkodsz ami így már költségtérítést is magával vonhat. Viszont biztosan megéri, csak nagyon jól meg kell gondolni, hogy mire váltasz, nehogy ott is szembesülj azzal, hogy nem tetszik.
nmate írta:
fiore írta:Esetleg van közöttetek olyan, aki korábban tanult egy adott dolgot, majd később teljesen másba kezdett bele?
Jelen.

BSc kozlekedesmernok diplomam van, nem igazan ajanlottak olyan munkat, amihez lett volna kedvem. Majd belevagtam a programozasba. Es kurva jo.
Terjednek el ezek a "nem-akkreditalt" programozo sulik, ha van affinitasod a programozashoz, tetszik maga a programozo kozosseg, es hajlando vagy arra, hogy a szabadidodet is ennek szenteld (kezdetekben leginkabb, kesobb inkabb csak egy reszet), akkor ajanlom. En alszok vagy 4-5 orat naponta most, de nem ugy kelek fel, hogy faszom megint valami fos vizsgara kell keszulni, hagyjatok mar a gecibe...szoval kiraly

ja es nem utolso sorban: $$$ :mrgreen: :mrgreen:
Az utóbbi időben felkeltette az én érdeklődésemet is a programozás. Otthon elkezdtem foglalkozni vele, de az internet alapján ahány ember annyiféle javaslat van arról, hogy hogyan érdemes elindulni. Végül a python-nal kezdtem. Tudsz valamit javasolni, hogyan érdemes ebbe belevetni magát az embernek? Gondolkodtam ezekről a "gyorstalpalós" sulikról is, de félek tőle, hogy csak pénzlehúzás, és nem sokra jutnék vele. Erről van tapasztalatod?

Vissza: