Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. július 2., szerda 13:59

The Master

6|10

Valóban kiváló volt a két színész, bár nekem P.S.Hoffman egy kicsivel többet nyújtott, igaz az ő karaktere nem volt annyira "látványos".
A film végig hullámzó teljesítményt nyújtott, sokszor érdektelenségbe ment át, az eleje indokolatlanul hosszú volt, amikor még kereste a helyét Freddie, ha jól emlékszem több, mint fél óra, a fele bőven elég lett volna.
A szcientológiával való párhuzam érdekes, bár inkább kifigurázása sokszor, főleg a Mester karaktere, amikor kritikát kap, vagy csak mellébeszél, próbálkozott más lenni (vagy nem), de a film végére eljutott ehhez az "eszméhez": „Ha egy kis pénzt akarsz csinálni, írj könyvet! Ha egy csomó pénzt akarsz csinálni, alapíts vallást!”. - Hubbard

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. június 30., hétfő 16:42

Az utolsó skót király

Ezer éve terveztem már, hogy megnézem, de végül mindig elmaradt. Azt kaptam, amit vártam tőle, egy remek igaz történeten alapuló drámát, amiben a két főszereplő remekel. Forest Whitaker-t mindig is bírtam, és most sem okozott csalódást. Már csak azért is játszott brutál jól, mert a jelenetei alatt mindig azt vártam, azt érezetette, hogy most ki fog törni, most elkattan. Kézzel fogható feszültséget teremtett. James McAvoy-t pedig az elmúlt 2-3 évben kezdtem megkedvelni, és itt is jól hozta a szerepét.

Igazság szerint néhány üresjáratot leszámítva végig remekül folyt a cselekmény, és tényleg végig élvezhető volt a film, úgyhogy teljesen jó ajánlás. 7,5/10

The Master

Ezt már láttam korábban, még írtam is róla a blogon.

idézek belőle: "Paul Thomas Anderson a Vérző Olaj című filmjével nem szerzett nálam jó pontot, így jegeltem is a munkásságát egészen addig, amíg meg nem hallottam, hogy a The Master nevezetű alkotása mennyire sikeres lett a különböző díjátadókon, amihez a színészek nagyban hozzájárultak. A The Master egy precíz, és minőségi alkotás."

"Az egyetlen hibája, hogy sokszor leül a cselekmény. Ez talán betudható a viszonylag hosszú játékidőnek. (de ha már ilyen hosszúra készítették, akkor erre igazán odafigyelhettek volna, mert emiatt könnyen ráunhat a néző a filmre.) Ugyanakkor Anderson megpróbálta egyensúlyozni ezt a problémát, nem mással, mint a színészi játékkal, és csodák-csodájára sikerül neki. Az Oscarra jelölt filmek közül az eddigi legjobb alakítást ebben a filmben láttam, hála Joaquin Phoenixnek. Ha röviden és tömören akarom megfogalmazni a teljesítményét, akkor azt mondom, hogy; lenyűgöző, zseniális, elképesztő… Egyszerűen tökéletes. Tízből kilencszer megkapják a szobrocskát egy ilyen alakításért, de sajnos van egy eset, ami most is fenn állhat, hogy van egy rivális, aki nem feltétlenül jobb nála, de a film, amiben játszik, sokkal közelebb áll a zsűrihez, és ez az, ami dönthet a végén. Igen, a Lincolnról beszélek, és D. D. Lewisról. Sajnos nem tehetünk más, mint reménykedünk."

"Phoenix azonban nem csak egyedül vitte a hátán a filmet, hanem rajta kívül még két egyén nyújtott olyan produkciót, hogy meg kell említeni. Nevezetesen Philip Seymour Hoffman, és Amy Adams."

"A The Master esetében tehát egy komoly alkotásról beszélünk" 7,5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2014. június 29., vasárnap 17:44

domino

hát jó is volt meg nem is. az öreg scottot mindig is csíptem (pontosabban a filmjeit), tiszta románc, top gun, rajongó, utolsó cserkész alap, de az ujabb filmjei is tűrhetőek voltak mint pl száguldó bomba, deja vu...
ennél a filmnél a szereplő gárda bejött, mindenki jól játszotta amit kellet, két szemhunyás között még kejraknájtliról is elhittem h vmi kemény arc :lol: rourke nagy játékos, imádom azt a szétivott fejét az öregnek :lol: látszott az egészen, hogy próbálnak vmi egyedibb dolgot csinálni mint egy sablon akció film, lás összevissza vágások, full sárga kép meg egyéb trükkök, de vhogy olyan sótlan lett az egész. a feléig még aránylag "nagy" érdeklődéssel követtem a történteket, aztán lett egy kis keszekuszaság, meg érdektelenség, de azért csak sikerült kibogozni ki merre hány óra.
nem egy nagy durranás, de a sok foci között bőven belefért

6.5/10
Kép
Kép
Kép

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2014. június 29., vasárnap 16:55

Bocsánat a késésért, de sajnos nagyon el voltam havazva, most értem haza. Megnéztem az utolsó skót király c. filmet, holnap délután hozom és pótolni fogom a többit is. :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 28., szombat 0:40

Gabi kérlek nyomj egy delete profilt és ásd el magad, harmadik találatra kidobta :Đ
The Master

Phoenix parádé (bekaphatja az összes hájas vén tata az akadémián, amiért nem adtak neki Oscart), háború utáni társadalmi problémák kis vallásfilozófiával, frusztráló zenei, képi világ és remek párbeszédek. Néhol viszont igen lapos, főleg az első egy órában vannak érzésem szerint túlnyújtott jelenetek.
Hétfelet írtam pontnak, ha lesz időm újrázom a filmet, ha nem akkor ez lesz majd a pontszám. Nagyjából amúgy tényleg ennyi maradt meg belőle.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. június 27., péntek 23:54

nmate írta:Ezt már láttam. Lg cimborám nincs 5 perces elokeresni hogy mit irtam rola?
Fogalmam sincs, mikor írhattál róla, sajnos még mindig nem működik a megszokott webes/fórumos keresés itt, a túloldalról Sierra véleményét kidobta egyből, keresgetésre, nosztalgiára jó már csak a honlap, ki gondolta volna régen...

Az ajánlásról: régen már itt pihen a gépen, de egyszer sem vitt rá a lélek, hogy nekikezdjek, most kötelező lesz, nem akarok csalódni. :D
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 27., péntek 22:59

Ezt már láttam. Lg cimborám nincs 5 perces elokeresni hogy mit irtam rola? Színészi alakítások megmaradtak, meg vazlatokban hogy,mirol szol. Erdekes film, de nem nagy cucc.

amugy fonixbuzi vagy, mondták mar:D

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2014. június 27., péntek 19:53

Jahogy már én jövök?! :D
Hát nem lesz egyszerű darab, az biztos. Szerintem pont filmklubba való múvi;
The Master
Lehet jönni azzal, hogy Főnixbuzi vagyok, de ezt nem CSAK miatta ajánlom :D , bár kétségtelenül ő a legjobb benne, sőt, ekkora alakítást tán még nem is láttam soha. De Hoffman is zseni. Hát nagyon nem szaporítanám a szót, kíváncsi leszek a véleményekre. Ja, és ajánlott angolul nézni! Azért Csőre Gábor ehhez a Phoenixhez... hát na :mrgreen: :ike:
Kép

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. június 27., péntek 18:59

Tegnap is elmaradt az ajánlás, soadroli? :x

Amint tudom, egymás után lenyomom én is a maradék két filmet, és tiszta leszek.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. június 26., csütörtök 23:03

Na, holnaptól elkezdem darálni a filmeket. Elnézést, hogy eddig nem voltam aktív. :)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. június 23., hétfő 23:01

Konkrétan először a film volt meg, aztán a műfaj. Elég érdekes elegy a film, gondoltam megnézetem a néppel. :D
"And my heart will leave you never."

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 23., hétfő 16:09

Domino

Na jó ajánlás volt, Tony Scott 70 éves lenne, bírtam a faszi filmjeit, már amit láttam. Top Gunt, True Romancet főleg. A film hangulata, képvilága sokszor idézte az utóbbit, akaratlanul is az jutott eszembe többször is a film alatt. Alabama karakterére szerintem eléggé hasonlít Dominoé, nekem mondjuk az akkori Patricia Arquette jobban bejön, mint Keira, de azért ő is jól hozza menő, laza, de kemény csaj karakterét. Mondjuk meg kell hagyni, csak alapjaiban hasonlítanak, Domino sokkal inkább ki van sarkítva, túlzóan is. Még a filmben egy párbeszéd erejéig is előjön ez.
A filmmel nincs nagy baj, mindössze annyi, hogy szar :D A hangulata amúgy átjön, tetszik ez a fényképezés, a már említett "hatásvadász" sárgázás nekem bejönne... csak tényleg, keszekusza, logikátlan és így unalmas lesz. Azért hozzá kell tenni, hogy Tony akkor tudott jó filmet csinálni, ha megvolt a megfelelő háttérstáb. Bár Richard Kelly (Donnie Darko) nagy név, szerintem ez egy összecsapott munka.
Szóval jár a pacsi, hogy be mertél dobni egy akciófilm...féleséget...deee jobban utána kellett volna járnod a műfajban.

4/10

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. június 23., hétfő 6:28

Érdekes amit írsz, sok helyen én is hasonlókat tapasztaltam. Szerintem nem fogott meg a film hangulata (vagy Keira Knightley szőkén :-P), de anyaka-dat nem fogom elvágni a pontszámért :mrgreen: :agree:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. június 23., hétfő 1:12

Domino

5.5|10

Láttam már a filmet korábban, sajnos akkor sem voltam tőle elragadtatva, akkor ezt öt pontra értékeltem, de most, mint ajánlás eggyel magasabbra tettem. Túl sok a hiányossága, és elment nagyon a ma is jellemző "hollywood-i" stílusba. Emiatt kicsit Domino karaktere távol volt az eredetitől, helyette betettek egy viszonylag szép, kislányos nőt, aki sokkal visszafogottabb volt, ezenkívül a komolyabb drogfüggősége se jött le a filmből.
A hangulata, amit végig hozni próbál erőltetett néha, bár ez nem zavaró, de az sokkal inkább, hogy nem eredeti. Innen-onnan merít pár ötletet, mind történetileg, mind megjelenítésben, ami még el is fogadható, de valahogy nem tudta összerakni ezeket az elemeket, és kicsit szétesett a film néha.
Tony Scott-ra egyébként jellemző volt mindig is a hatásvadászat, ami olykor bejön, olykor nem. Nekem itt utóbbi jobban érvényesült.
Ettől függetlenül jó ajánlás volt, nem hiszem, hogy sokan látták.

francois:

Bőven elég a bdrip is szerintem. A sárgás képi világa miatt nincs túl sok látvány, ami indokolná. Még tv-n nézve sem.

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2014. június 22., vasárnap 22:03

domino 1080p-t valaki lökje már meg egy kicsit, mert 3 napja jön a videotékából, de még a borítója se ért ide... :mrgreen:
Kép
Kép
Kép

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. június 22., vasárnap 20:23

Az utolsó skót király
bocsánat, hogy ilyen rövidre fogom, de igazából semmi mást nem tudok elmondani, mint amit francois vagy nmate mondott. jó volt, bár számomra a tipikus "egyszer nézős" kategória. Whitaker valóban zseniális, egyik legnagyobb alakítása szerintem.

8/10

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. június 22., vasárnap 12:24

Hogyne láttam volna. Pontszám hetes körüli, 7.5

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. június 22., vasárnap 11:22

messideco írta:Napasztmek.... Elnézést kérek a magas hangszintemért, de abszolút kiment a fejemből, hogy én következem.

Akció, krimi. Ezt vállaltam, szeretném ezzel színesíteni a kört. Volt a tarsolyomban egy Clint Eastwood által rendezett darab, és két kevésbé ismert rendező remek filmje. Végül egy Tony Scott filmjét hoztam, tisztelegve a mester emléke előtt. Remélem nem látták sokan, és jól fogtok szórakozni :)

Domino
Láttad amúgy? Mert akkor pontszám is jöhet, nehogy elmaradjon, mint anno.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2014. június 22., vasárnap 3:55

Szemekbe zárt titkok

Megnéztem pár napja de csak most jutott eszembe, hogy értékelni is kellene. :mrgreen:

Nem hagyott bennem túl mély nyomot, egy korrekten megvalósított, de sokszor érdektelen unalomba fulladó filmről van szó - szándékosan nem írtam drámát, a történet és a hangvétel ellenére kevés számomra drámai elemet véltem felfedezni. Bár ha ez alapján sorolnám be műfajilag, inkább vígjáték lenne, mert többször felkuncogtam néhány helyzetpoénon, ill. az amúgy remekül megírt főbb karakterek beszólásain, gesztusain.

Kicsit úgy éreztem magam a végénél, mint a Prisoners után: bár szép és meglepő a csavar a végén, de már addig húzták-vonták, hogy elismerő bólintás helyett egy szemöldökfelvonásnál többet nem idézett elő. Hangulatilag amúgy csípem az ilyesmit, képileg is tetszetős, szóval nem mondanám, hogy nem tetszett, de még egyszer nem nézném meg, ha nem muszáj. Azért az ajánlást köszönöm szépen. :)

6/10

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. június 21., szombat 20:02

Meg lehet nézni az én filmemet is :-P :agree:

Vissza: