OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Galacticos

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2024. június 10., hétfő 17:06

hehetheoriginal írta: van egy bevett modszer, amivel könnyen meg lehet vizsgalni, doki hasadra fektet, felhajlitod a serult labad, és ha oldalra kifele instabil (egyik kezzel a talpadat huzza kifele, masikkal a terdednel tolja befele test iranyba) - ezt erzed is -, akkor szinte biztos, hogy acl szakadas. de a biztos az MRI.
Ja azon mar tul vagyok mostmar megallapitottak hogy az elszakadt. Ugyanez volt lenyegeben amit leirtal, egy kitamasztasnal minimalis kontaktnal reccsent a terdem es azota szar.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. június 10., hétfő 17:04

Bocsi, hogy bele vau-vau.
Érdemes megoperáltatni.
Addig massziv gyógytorna, izmokat erősíteni, stabilizálni.
Első 6 hétben rögzítő, amíg a csontödéma felszívódik, aztán torna-torna-torna a mütéti. Postop. rehab 9-12 hónap típustól függően (különböző csatornavezetési módok, graftok).

Amúgy ACL-t sokféleképpen lehet vizsgálni, mindenki úgy tud biztosat mondani, ahogy "begyakorolta" :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nika91127 2024. június 10., hétfő 17:07-kor.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 10., hétfő 17:00

másodjára már nem volt erőm/energiám/kedvem, gondoltam majd magától megerősödik, aztán megyünk focizni egyből :lol: csak az elejen csinaltam gyakorlatokat, de gyogytornaszhoz se mentem el, hanem en magamnak otthon csinaltam. aztan a vegen mar azt se.
pár hét terhelés után el is szakadt a kompenzálás miatt a másik oldal vádli mint mondtam.
de ismétlem, kibaszott fontos dolog a rehab, főleg az eleje, a műtét utáni pár hónap, valszeg csak szerencsém volt, hogy nem szoptam be jobban, mert csomó gyakorlatot kihagytam, szóval javaslom más ne tegye.
a lábad meg persze, hogy instabil, mert nem fogja elöl/oldalt jelenleg a két lábrészedet semmi össze, mert el van szakadva. pl sportnál, ha pl oldaliranybol jon az erőhatás, vagy te meg akarnál állni, de a felső lábszárad meg vele a tested menne tovább, viszi a lendület, akkor ugrik ki a helyerol a terd, mozdul el a helyerol. nem egy jó érzés....
van egy bevett modszer, amivel könnyen meg lehet vizsgalni, doki hasadra fektet, felhajlitod a serult labad, és ha oldalra kifele instabil (egyik kezzel a talpadat huzza kifele, masikkal a terdednel tolja befele test iranyba) - ezt erzed is -, akkor szinte biztos, hogy acl szakadas. de a biztos az MRI.
thereisonly1ronaldo

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2024. június 10., hétfő 16:48

hehetheoriginal írta:instabilitas volt
Allamiban a doki azt mondta h o ezt az instabilitast most is erzem mar a labamon.
Jezusom, ketszer vegig csinaltal kozel egy eves rehabot?

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 10., hétfő 16:44

jobb lesz, idővel elmulik a fajdalom, mozgatni is jobban tudod majd.
elhetsz vele hetkoznap, ha nem akarsz pl sportolni, akkor lehet acl nelkul elni vegulis.
de en pl nem tudnek bazmeg, amig tudok, megyek elore :lol:
de mutet nelkul nem lesz sohasem ugyanolyan stabil, embere válogatja, vki nyomja tovabb igy a sportot is (kérdés milyen hatékonyan, engem felbaszott anno, kurvara idegesito volt, hogy nem tudom megcsinalni, amit kigondoltam fejben, meg amit korabban meg tudtam), vkinek már egy buszrol valo leszallasnal figyelnie kell, hogy nehogy kimenjen, kiugorjon a helyerol a terde.
én anno az első mutet elott probaltam mindenfele jarogeppel, meg kötessel edzeni, visszaterni valamennyire (kosarlabda), de mindig volt egy pici kontakt vagy rossz mozdulat, es ujra bedagadt az egesz terdem meg fajt, instabilitas volt. aztan minden egyes ilyen esetnel par het piheno, aztan megint raserules, szoval egy kalap szar es balfaszkodas volt az egesz, gecire elegem lett belole. szoval a 2. mutetnel (2-szer szakadt el egymastol fuggetlenul, masodjara focin szinten oldalrol jovo kontakt miatt) egyből tudtam, hogy amint lelohad, azonnal a leheto leghamarabb mutet, es utána minden fasza, es igy is lett.

azota egy vadliszakadasom volt - nyilvan az ellentetes oldalon :lol: - mert lustageci vagyok, es nem csinaltam rendesen a rehabot (a legfontosabb rész az egész szarból nyilvan a tip-top műtét után), és nem állt be rendesen a rendszer. de ezen kivul minden fasza.
#csakaműtét, lásd minden focista azonnal műtteti, ma már éven belül térnek vissza.
thereisonly1ronaldo

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2024. június 10., hétfő 16:35

hehetheoriginal írta: szevasz. volt ilyenem.
béres györgy doki - tatai várban és pesten 14. kerületben szugló utca 10-ben rendel, tb-re megműti - bár sokat műt, és itt is lesz pár hónap várakozási idő sztem, de csak a kórházi bennfekvés ellátást meg a kontrollt kell fizetni, a műtét maga tb-re.
magánba csináltass MRI-t, cd-re vagy pendrive-ra, azt kerni fogja, akkor már megsporolsz egy kört. én a tatai kastélyklinikát hivnam fel eloszor, ott sztem hamarabb kapsz időpontot.

felejtsd el az állami balfaszkodást.

ui.: ja, mindenképp műttesd meg minél hamarabb, ha nem akarsz életed végéig baszkódni vele, rutinműtét, rehab kb 1 év, de utána fasza lesz megint. nem is kérdés, hogy műtét manapság.
nem gond elvileg, ha sokaig huzodik a mutet a terded szempontjabol, max felszivodik a szakadt szalagrész. ugyis potlas lesz, nem varrják. de mint mondtam, minél hamarabb, hogy minél gyorsabban lehessen visszatérni a normális kerékvágásba.
Koszi szepen. De a mutetig "magatol" is valamivel jobb lesz mint most nem? (Lassan 2hete tortent a serules) Azt vagom hogy addig foci vagy barmi sport kilove, de most konkretan leguggolni nem tudok es setalni is csak terdrogzitovel santikalva.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. június 10., hétfő 16:23

Galacticos írta: Pfuu ami a korhazakban van az már botrányos.
Elmentem traumatologiaray hogy reccsent a terdem es nem tudok labra allni. Rontgen meg volt, nincs tores ugyhogy menjek haza es szedjek fajdalomcsillapitot ha 2 het mulva sem enyhul akkor majd kaphatok idopontot mri vizsgalatra hogy szakadt e. De ha turelmetlen vagyok intezzem magan uton. 50k-ert 3 napon belul megallapitottak hogy keresztszallag szakadas es odema keletkezett. Visszamegyek a papirral mire a valasz ugyhogy meg se nezik a terdem vagy a cdt az eredmenyeimrol hogy a fajdalomcsillapitot szedjem tovabbra is, terd rogzitot irtak fel a felhobe meg verhigitot. :lol:
Kis hiszti aran azert csak ki jott egy ertelmesebb orvos is aki hajlando volt megvizsgalni es kozolte hogy olyan allapotban van a lab hogy ha szeretnek meg futni akkor muttessem meg, de ne itt, hanem mashol mert itt legalabb 1 evet kell erre varnom. :lol: persze a tobbi korhaz kozolte hogy nem oda tartozok ugyhogy offos, a sportkorhazba meg hogyha gondolom novemberre van idopont vizsgalatokra.
Ezert fizetjuk a tbt..

Feltetelezem tobbeteknek volt mar hasonlo serulese, mennyire ártok neki ha tovabb huzodik a mutet?
szevasz. volt ilyenem.
béres györgy doki - tatai várban és pesten 14. kerületben szugló utca 10-ben rendel, tb-re megműti - bár sokat műt, és itt is lesz pár hónap várakozási idő sztem, de csak a kórházi bennfekvés ellátást meg a kontrollt kell fizetni, a műtét maga tb-re.
magánba csináltass MRI-t, cd-re vagy pendrive-ra, azt kerni fogja, akkor már megsporolsz egy kört. én a tatai kastélyklinikát hivnam fel eloszor, ott sztem hamarabb kapsz időpontot.

felejtsd el az állami balfaszkodást.

ui.: ja, mindenképp műttesd meg minél hamarabb, ha nem akarsz életed végéig baszkódni vele, rutinműtét, rehab kb 1 év, de utána fasza lesz megint. nem is kérdés, hogy műtét manapság.
nem gond elvileg, ha sokaig huzodik a mutet a terded szempontjabol, max felszivodik a szakadt szalagrész. ugyis potlas lesz, nem varrják. de mint mondtam, minél hamarabb, hogy minél gyorsabban lehessen visszatérni a normális kerékvágásba.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 10., hétfő 16:19

Remy írta: Ha valaki, valamit szandekosan nem akar megerteni, mert konnyebb kotozkodni, akkor ugyis mindegy, hogy ki hogyan fogalmaz.
Probald ki milyen, amikor azt irod, amit ki akarsz fejezni, es utana vonj le kovetkeztetesket.
Vagy ha szereted a martir szerepet, az sem gond.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2024. június 10., hétfő 16:17

Pfuu ami a korhazakban van az már botrányos.
Elmentem traumatologiaray hogy reccsent a terdem es nem tudok labra allni. Rontgen meg volt, nincs tores ugyhogy menjek haza es szedjek fajdalomcsillapitot ha 2 het mulva sem enyhul akkor majd kaphatok idopontot mri vizsgalatra hogy szakadt e. De ha turelmetlen vagyok intezzem magan uton. 50k-ert 3 napon belul megallapitottak hogy keresztszallag szakadas es odema keletkezett. Visszamegyek a papirral mire a valasz ugyhogy meg se nezik a terdem vagy a cdt az eredmenyeimrol hogy a fajdalomcsillapitot szedjem tovabbra is, terd rogzitot irtak fel a felhobe meg verhigitot. :lol:
Kis hiszti aran azert csak ki jott egy ertelmesebb orvos is aki hajlando volt megvizsgalni es kozolte hogy olyan allapotban van a lab hogy ha szeretnek meg futni akkor muttessem meg, de ne itt, hanem mashol mert itt legalabb 1 evet kell erre varnom. :lol: persze a tobbi korhaz kozolte hogy nem oda tartozok ugyhogy offos, a sportkorhazba meg hogyha gondolom novemberre van idopont vizsgalatokra.
Ezert fizetjuk a tbt..

Feltetelezem tobbeteknek volt mar hasonlo serulese, mennyire ártok neki ha tovabb huzodik a mutet?

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 10., hétfő 16:01

Ha valaki, valamit szandekosan nem akar megerteni, mert konnyebb kotozkodni, akkor ugyis mindegy, hogy ki hogyan fogalmaz.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 10., hétfő 15:52

ferni írta:
Sztem is túltolta ma R24, de most ezen fennakadni ennyire.
Lehet szar napja van vagy elfogyott a kávé, megesik mindenkivel.
Vagy csak meg kene probalni azt leirni, amit at akar adni, mert sokadszorra tortenik meg az (az elmult hetekben), hogy leir valamit, amit nem ugy gondol, meg nem azt akarja mondani vele.
Persze megsertodve duzzogni egyszerubb.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2024. június 10., hétfő 15:51

filatáska írta: Emberünk most mondott le, több ideje lesz forumozni. :mrgreen:
Donáth Anna? :mrgreen:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. június 10., hétfő 15:42

De baszki, én is megkapom néha a törődést, de 80%ban meg is érdemlem, mert akkor tényleg hülye vagyok.

Azt a maradék 20%ot meg bírja már elviselni az ember egója, ha nincs igazuk és úgyis megy az oltogatás, mert ilyen is előfordul.

Sztem is túltolta ma R24, de most ezen fennakadni ennyire.
Lehet szar napja van vagy elfogyott a kávé, megesik mindenkivel.

Összességében mindenki annyit kap itt a madridomon amennyit megérdemel cinkelésből, ezért is működik a fórum ennyi éve, mert legyen akárkiről is szó rá van szólva ha kicsit el van tévedve és nem veszi észre magát.

Persze néha túlmegy a dolog, de ezt lehetetlen patikamérlegen kimérni, megesik az ilyen, amíg ez nem rendszeres addig viseljük már el, persze azzal nincs gond ha jelezzük ezt szépen, mint most is.

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2024. június 10., hétfő 15:22

Emberünk most mondott le, több ideje lesz forumozni. :mrgreen:

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2024. június 10., hétfő 15:20

Realista24 írta: Ha olvastad a madridistat es nem ismered a Rej sztorit, akkor nem is igazan olvastad a madridistat.
Hát most erre mit mondjak, régen volt, a focit érintő része jobban megmaradt bennem (leginkább a transzfer pletykák, hírek miatt követtem), talán annak idején ezek a civakodások még nem is szúrtak szemet.

Igazából mindegy nekem az egész, de akkor is méltatlannak érzem, hogy erre a pár arcra rászállt a kemény mag. Oké, ha mond hülyeségeket, mindenki mond, ki többször, ki kevesebbszer, de amilyen stílusban sokszor kiforgatják, meg leoltják, az a gyerekkorból visszamaradt kategória. Na és ezen szoktam mosolyogni, amikor Bushido/ Réj (?) ezeket levegőnek nézi. Az valahol egy elegáns reakció.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 10., hétfő 15:00

lestat írta: Ja amugy ha van otlet R24 ne tartsd magadban.
En augusztusban megyek Munchenbe az asszonnyal Adele koncertre. :D

Az allianz arenan kivul en nemtudom mit erdemes ott megnezni.
Elsore eleg puritan nagyvarosnak tunik.
Ez attol fugg, hogy milyen beallitottsagu az ember.
Van akit a hideg kiraz a regi epuletektol, templomoktol van akit csak ez visz egy helyre, hogy minel tobb nagyvaros, jelentos templomaiban elmenjen, es van egy target listaja is ezekrol a helyekrol.

Van aki orommel fizet belepot, van aki csak ingyenes helyeket keres.

Szoval ez kicsit olyan, mint amikor valaki tv/pc vasarlas elott all...elobb tudni kell az igenyt es a preferenciakat, aztan lehet erdemben valaszolni.
De szegeny halamadrid (szerk.: es mostmar lestat is) meg mindig nem tudja mit kene megnezzen, ha mar ott lesz.
Lasd fent.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. június 10., hétfő 14:59

Ertem en, hogy Remynek sokszor van egy fanboykodo stilusa, mintha 12 eves lenne, foleg ha a nagy tobbseg szamara trash filmekrol vagy epp Verstappen gyozelmeirol van szo; ezek miatt persze lehet is ot nem kedvelni.

Azt is latom, hogy 3 hsz-en keresztul kioktattad, hogy kellett volna megfogalmaznia azt a nehany mondatot.

De szegeny halamadrid (szerk.: es mostmar lestat is) meg mindig nem tudja mit kene megnezzen, ha mar ott lesz.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2024. június 10., hétfő 14:57

Ja amugy ha van otlet R24 ne tartsd magadban.
En augusztusban megyek Munchenbe az asszonnyal Adele koncertre. :D

Az allianz arenan kivul en nemtudom mit erdemes ott megnezni.
Elsore eleg puritan nagyvarosnak tunik.
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. június 10., hétfő 14:30

Remy írta: Kerdezett, leirtam a sajat tapasztalatomat, ajanlottam par helyet is, es en vagyok a fasz megint.

Zsenialis, de tenyleg.

De ha meg ennyire vagod a temat, kezd mar el csori gyereknek sorolni, hogy miket nezzen meg, ne belem alljal megint. Erthetetlen, komolyan.
Vagy csak tanulj meg fogalmazni ertelmesen, de segitek:
Latnivalo nem sok van a varosban. Marienplatz es az olimpiai park kb.

Viszont annal tobb es jobb bajor etterem/kocsmak.
- Weisses Bräuhaus im Tal
- Augustiner-Keller
- Augustiner Bräustuben
- Hofbräuhaus München
>>>
Sok helyen voltam mar a vilagban, Münchenben is, szerintem nem sok latnivalo van a varosban, egy napra a Marienplatzot es az olimpiai parkot ajanlom, es ha jot akartok enni, akkor ezek egyikebe mentek, mert parades a kaja pia.
- Weisses Bräuhaus im Tal
- Augustiner-Keller
- Augustiner Bräustuben
- Hofbräuhaus München
Ez ma ingyen volt. A hszed egy reszevel pedig nem tudok/akarok vitatkozni. Döntsd el melyik az.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2024. június 10., hétfő 14:24

Kerdezett, leirtam a sajat tapasztalatomat, ajanlottam par helyet is, es en vagyok a fasz megint.

Zsenialis, de tenyleg.

De ha meg ennyire vagod a temat, kezd mar el csori gyereknek sorolni, hogy miket nezzen meg, ne belem alljal megint. Erthetetlen, komolyan.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: