Oldal: 15 / 29

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 28., hétfő 7:02
Szerző: morientes
numberone1 írta:
morientes írta:Én ha hazamegyek maradok a jól bevált halászlé, sülthal, töltöttkáposzta mákosguba stb kombó mellett, sütök csukát egybe tejfölösen vagy vmi, szóval a szokásos ortodox menü.
Ritkán tudok enni normális magyar ételeketet sajnos.
Se normális fűszer, se normális paprika, se normális pari, se normális hagyma...
Gondolom a chilit nyomatod ezerrel delamerikaban.
Már régen nem vagyok dêl amerikában
:)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 22:01
Szerző: numberone1
morientes írta:Én ha hazamegyek maradok a jól bevált halászlé, sülthal, töltöttkáposzta mákosguba stb kombó mellett, sütök csukát egybe tejfölösen vagy vmi, szóval a szokásos ortodox menü.
Ritkán tudok enni normális magyar ételeketet sajnos.
Se normális fűszer, se normális paprika, se normális pari, se normális hagyma...
Gondolom a chilit nyomatod ezerrel delamerikaban.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:27
Szerző: morientes
Én ha hazamegyek maradok a jól bevált halászlé, sülthal, töltöttkáposzta mákosguba stb kombó mellett, sütök csukát egybe tejfölösen vagy vmi, szóval a szokásos ortodox menü.
Ritkán tudok enni normális magyar ételeketet sajnos.
Se normális fűszer, se normális paprika, se normális pari, se normális hagyma...

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:19
Szerző: rashidm
ziro4vr írta:Nem tudom mennyit ártana vagy használna a gyerek jellemfejlődésének, ha én átvinném a kebabos, kicsit használt szexbábumat. :lol: :sziv:
Egy jó kacsa sose rossz. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:14
Szerző: ziro4vr
Nem tudom mennyit ártana vagy használna a gyerek jellemfejlődésének, ha én átvinném a kebabos, kicsit használt szexbábumat. :lol: :sziv:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:09
Szerző: Realista24
P. Krisz írta:
Realista24 írta:Ja meg valami leves is jöhet.
Fácánleves.
A többihez, gyakorlottságtól függően, Wellington bélszín, lazac helyett lehetne fogas.
Wellingtonnal nem kockáztatnék, sosem csináltam még. A fácán jól hangzik. Most még kacsacomb vagy kacsamellen gondolkodok.
Lazac vs fogas az fogas kérdés :mrgreen: meggondolandó, de egyelőre az idő miatt a lazac felé hajlok. De majd olvasgatok.
Én is átmehetek? Ha ez a menü összejön, ott leszek. Gyerkőcöt kitúrom, kisszoba jó lesz a plazmatévével. :mrgreen:
Nem mondtam még, hogy jól főzök? :mrgreen: Csak egy gond van, már ha lehet annak nevezni, hogy amit egyszer már csináltam nagy családi összejövetelkor, azt utána sokáig nem, hogy ne legyek unalmas :D
Amúgy gyere, gyerek úgyis pizsama partyt akar, hozhatod a kebabosat.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:06
Szerző: ziro4vr
Realista24 írta:Na, közeledik a karácsony.

Jöhetne pár gondolatébresztő, mert ötlethiányban szenvedek. A klasszikus, vörösboros marhapöri, lazac mellé akarok még két dolgot, de egyelőre nem jön az ihlet.
Az egyikre valami szárnyas+gyümölcs kombóra gondoltam, a másikat passzolom, az lehet valami vega cucc is akár. Anno a két sajtos spenótos mártással töltött palacsinta nagyot szólt.

Ja meg valami leves is jöhet.
Én is átmehetek? Ha ez a menü összejön, ott leszek. Gyerkőcöt kitúrom, kisszoba jó lesz a plazmatévével. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:00
Szerző: morientes
Portugál csicsriborsó leves
40 dkg csicseriborsó (konzerv, főtt vagy száraz)
1 db burgonya (nagyobb)
1 nagy db sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg levescsont
4 dkg lángolt kolbász
só ízlés szerint
3 teáskanál olívaolaj
5 dkg rizs
5 dkg spenót


Elkészítés:
A krumplit, a répát, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és annyi vízben megfőzzük, hogy az jó bőven ellepje.
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a csicseriborsó felét, picit összemelegítjük a többi zöldséggel, majd botmixerrel pürésítjük az egészet. Sózzuk.
Belerakjuk a maradék csicserit, kevés spenótlevelet és egy kis rizst levesbetét gyanánt.
10 percet főzzük, hozzáadunk 2-3 ek olívaolajat, és még 5 percet főzzük.

Ez a portugálok karácsonyi levese, és még passzolna is a spenótos palacsintához.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 20:57
Szerző: P. Krisz
Realista24 írta:Ja meg valami leves is jöhet.
Fácánleves.
A többihez, gyakorlottságtól függően, Wellington bélszín, lazac helyett lehetne fogas.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 20:49
Szerző: rashidm
Realista24 írta:Na, közeledik a karácsony.

Jöhetne pár gondolatébresztő, mert ötlethiányban szenvedek. A klasszikus, vörösboros marhapöri, lazac mellé akarok még két dolgot, de egyelőre nem jön az ihlet.
Az egyikre valami szárnyas+gyümölcs kombóra gondoltam, a másikat passzolom, az lehet valami vega cucc is akár. Anno a két sajtos spenótos mártással töltött palacsinta nagyot szólt.

Ja meg valami leves is jöhet.
Tudom ajánlani a nyúlászlét. :mrgreen: Isteni. Olyan mint a halászlé csak nyúlból. :mrgreen: Aztán amikor kész majdnem a leves, kivesszük a húst a léből, tepsibe be, meg mellé fokhagyma, paprika paradicsom meg velesült krumpli. Ha ettél még finomat... :salute:

Szárnyasnak meg nekem bejött a citromos csirke... vagy mi a neve. :lol: Mutterom megsüti a húst, mellé meg csinál szószt. Kell bele asszem szalonna, tejföl, meg fűszerek és... citrom. :mrgreen: Valahogy így van a szósz receptje, én is kerestem de nem találtam sose. :mrgreen:

Desszertnek meg keksz krémest: egy réteg keksz (a négyszögletes), egy réteg puding, egy réteg keksz, tetejére meg csokimáz. Általában nekem készül egy tepsivel külön. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 20:39
Szerző: Realista24
Na, közeledik a karácsony.

Jöhetne pár gondolatébresztő, mert ötlethiányban szenvedek. A klasszikus, vörösboros marhapöri, lazac mellé akarok még két dolgot, de egyelőre nem jön az ihlet.
Az egyikre valami szárnyas+gyümölcs kombóra gondoltam, a másikat passzolom, az lehet valami vega cucc is akár. Anno a két sajtos spenótos mártással töltött palacsinta nagyot szólt.

Ja meg valami leves is jöhet.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 23:56
Szerző: h3x0r
KAG receptje is nagyon csabito, viszont vegul olajban kisutottem. Fokhagymas-tejfolos szoszba martogatva egesz jo volt.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 23:28
Szerző: Realista24
MesQueUnClub írta:
h3x0r írta:Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek. :D
Sushiban gondolkodtal?
Szerintem ebből nem kéne sushit csinálni, inkább követném KAG receptjét

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 20:26
Szerző: ferni
MesQueUnClub írta:
h3x0r írta:Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek. :D
Sushiban gondolkodtal?
Meglepően egyszerű amúgy Sushit csinálni és aki nem szereti nem kell mindenféle érdekességeket beletenni, mehet bele akármi, amit szeret az ember.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 19:34
Szerző: MesQueUnClub
h3x0r írta:Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek. :D
Sushiban gondolkodtal?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 18:58
Szerző: KAG
h3x0r írta:Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek. :D

Lépj hátra kettőt és dobd ki a kukába... legfőképp ezt :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. június 30., csütörtök 19:58
Szerző: h3x0r
Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek. :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. május 30., hétfő 21:40
Szerző: Marci77
Én utálom a zsíros kenyeret,de a nagynéném azt mondta kiskoromban,hogy finom,neki az egyik kedvence. Trauma volt :lol: :-(

Nutellás rántotthús legalább finom.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. május 30., hétfő 20:53
Szerző: ikelemen5
Sült rája, cápa.
Egyébként nem vagyok oda a tengeri kütyükért, de a part melletti éttermekben leküzdöm őket. :mrgreen: Polip, tintahal, de ezek nem extrák.
Itthon cukros-zsíros kenyér megvolt, baracklekváros- lila hagymás is. Józanul mindkettőt, a cukros-zsíros még finom is. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. május 30., hétfő 20:47
Szerző: Remy
morientes írta: Kigyoval kináltak elefántcsontparton.Na,azt neeeem....
Mé' nem? Gondolom nem a fejét kellett megenni. :D