Oldal: 15 / 29
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 28., hétfő 7:02
Szerző: morientes
numberone1 írta:morientes írta:Én ha hazamegyek maradok a jól bevált halászlé, sülthal, töltöttkáposzta mákosguba stb kombó mellett, sütök csukát egybe tejfölösen vagy vmi, szóval a szokásos ortodox menü.
Ritkán tudok enni normális magyar ételeketet sajnos.
Se normális fűszer, se normális paprika, se normális pari, se normális hagyma...
Gondolom a chilit nyomatod ezerrel delamerikaban.
Már régen nem vagyok dêl amerikában

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 22:01
Szerző: numberone1
morientes írta:Én ha hazamegyek maradok a jól bevált halászlé, sülthal, töltöttkáposzta mákosguba stb kombó mellett, sütök csukát egybe tejfölösen vagy vmi, szóval a szokásos ortodox menü.
Ritkán tudok enni normális magyar ételeketet sajnos.
Se normális fűszer, se normális paprika, se normális pari, se normális hagyma...
Gondolom a chilit nyomatod ezerrel delamerikaban.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:27
Szerző: morientes
Én ha hazamegyek maradok a jól bevált halászlé, sülthal, töltöttkáposzta mákosguba stb kombó mellett, sütök csukát egybe tejfölösen vagy vmi, szóval a szokásos ortodox menü.
Ritkán tudok enni normális magyar ételeketet sajnos.
Se normális fűszer, se normális paprika, se normális pari, se normális hagyma...
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:19
Szerző: rashidm
ziro4vr írta:Nem tudom mennyit ártana vagy használna a gyerek jellemfejlődésének, ha én átvinném a kebabos, kicsit használt szexbábumat.

Egy jó kacsa sose rossz.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:14
Szerző: ziro4vr
Nem tudom mennyit ártana vagy használna a gyerek jellemfejlődésének, ha én átvinném a kebabos, kicsit használt szexbábumat.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:09
Szerző: Realista24
P. Krisz írta:Realista24 írta:Ja meg valami leves is jöhet.
Fácánleves.
A többihez, gyakorlottságtól függően, Wellington bélszín, lazac helyett lehetne fogas.
Wellingtonnal nem kockáztatnék, sosem csináltam még. A fácán jól hangzik. Most még kacsacomb vagy kacsamellen gondolkodok.
Lazac vs fogas az fogas kérdés

meggondolandó, de egyelőre az idő miatt a lazac felé hajlok. De majd olvasgatok.
Én is átmehetek? Ha ez a menü összejön, ott leszek. Gyerkőcöt kitúrom, kisszoba jó lesz a plazmatévével.
Nem mondtam még, hogy jól főzök?

Csak egy gond van, már ha lehet annak nevezni, hogy amit egyszer már csináltam nagy családi összejövetelkor, azt utána sokáig nem, hogy ne legyek unalmas

Amúgy gyere, gyerek úgyis pizsama partyt akar, hozhatod a kebabosat.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:06
Szerző: ziro4vr
Realista24 írta:Na, közeledik a karácsony.
Jöhetne pár gondolatébresztő, mert ötlethiányban szenvedek. A klasszikus, vörösboros marhapöri, lazac mellé akarok még két dolgot, de egyelőre nem jön az ihlet.
Az egyikre valami szárnyas+gyümölcs kombóra gondoltam, a másikat passzolom, az lehet valami vega cucc is akár. Anno a két sajtos spenótos mártással töltött palacsinta nagyot szólt.
Ja meg valami leves is jöhet.
Én is átmehetek? Ha ez a menü összejön, ott leszek. Gyerkőcöt kitúrom, kisszoba jó lesz a plazmatévével.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 21:00
Szerző: morientes
Portugál csicsriborsó leves
40 dkg csicseriborsó (konzerv, főtt vagy száraz)
1 db burgonya (nagyobb)
1 nagy db sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg levescsont
4 dkg lángolt kolbász
só ízlés szerint
3 teáskanál olívaolaj
5 dkg rizs
5 dkg spenót
Elkészítés:
A krumplit, a répát, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és annyi vízben megfőzzük, hogy az jó bőven ellepje.
Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a csicseriborsó felét, picit összemelegítjük a többi zöldséggel, majd botmixerrel pürésítjük az egészet. Sózzuk.
Belerakjuk a maradék csicserit, kevés spenótlevelet és egy kis rizst levesbetét gyanánt.
10 percet főzzük, hozzáadunk 2-3 ek olívaolajat, és még 5 percet főzzük.
Ez a portugálok karácsonyi levese, és még passzolna is a spenótos palacsintához.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 20:57
Szerző: P. Krisz
Realista24 írta:Ja meg valami leves is jöhet.
Fácánleves.
A többihez, gyakorlottságtól függően, Wellington bélszín, lazac helyett lehetne fogas.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 20:49
Szerző: rashidm
Realista24 írta:Na, közeledik a karácsony.
Jöhetne pár gondolatébresztő, mert ötlethiányban szenvedek. A klasszikus, vörösboros marhapöri, lazac mellé akarok még két dolgot, de egyelőre nem jön az ihlet.
Az egyikre valami szárnyas+gyümölcs kombóra gondoltam, a másikat passzolom, az lehet valami vega cucc is akár. Anno a két sajtos spenótos mártással töltött palacsinta nagyot szólt.
Ja meg valami leves is jöhet.
Tudom ajánlani a nyúlászlét.

Isteni. Olyan mint a halászlé csak nyúlból.

Aztán amikor kész majdnem a leves, kivesszük a húst a léből, tepsibe be, meg mellé fokhagyma, paprika paradicsom meg velesült krumpli. Ha ettél még finomat...
Szárnyasnak meg nekem bejött a citromos csirke... vagy mi a neve.

Mutterom megsüti a húst, mellé meg csinál szószt. Kell bele asszem szalonna, tejföl, meg fűszerek és... citrom.

Valahogy így van a szósz receptje, én is kerestem de nem találtam sose.
Desszertnek meg keksz krémest: egy réteg keksz (a négyszögletes), egy réteg puding, egy réteg keksz, tetejére meg csokimáz. Általában nekem készül egy tepsivel külön.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. november 27., vasárnap 20:39
Szerző: Realista24
Na, közeledik a karácsony.
Jöhetne pár gondolatébresztő, mert ötlethiányban szenvedek. A klasszikus, vörösboros marhapöri, lazac mellé akarok még két dolgot, de egyelőre nem jön az ihlet.
Az egyikre valami szárnyas+gyümölcs kombóra gondoltam, a másikat passzolom, az lehet valami vega cucc is akár. Anno a két sajtos spenótos mártással töltött palacsinta nagyot szólt.
Ja meg valami leves is jöhet.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 23:56
Szerző: h3x0r
KAG receptje is nagyon csabito, viszont vegul olajban kisutottem. Fokhagymas-tejfolos szoszba martogatva egesz jo volt.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 23:28
Szerző: Realista24
MesQueUnClub írta:h3x0r írta:Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek.

Sushiban gondolkodtal?
Szerintem ebből nem kéne sushit csinálni, inkább követném KAG receptjét
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 20:26
Szerző: ferni
MesQueUnClub írta:h3x0r írta:Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek.

Sushiban gondolkodtal?
Meglepően egyszerű amúgy Sushit csinálni és aki nem szereti nem kell mindenféle érdekességeket beletenni, mehet bele akármi, amit szeret az ember.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 19:34
Szerző: MesQueUnClub
h3x0r írta:Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek.

Sushiban gondolkodtal?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. július 17., vasárnap 18:58
Szerző: KAG
h3x0r írta:Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek.

Lépj hátra kettőt és dobd ki a kukába... legfőképp ezt

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. június 30., csütörtök 19:58
Szerző: h3x0r
Fagyasztott surimibol mit lehet csinalni?
Kiveszem a fagyasztobol es mehet is bele az olajba? Vagy elotte ki kell olvasztani? Be kell panirozni? Barmilyen egyszeru receptnek orulnek.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. május 30., hétfő 21:40
Szerző: Marci77
Én utálom a zsíros kenyeret,de a nagynéném azt mondta kiskoromban,hogy finom,neki az egyik kedvence. Trauma volt
Nutellás rántotthús legalább finom.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. május 30., hétfő 20:53
Szerző: ikelemen5
Sült rája, cápa.
Egyébként nem vagyok oda a tengeri kütyükért, de a part melletti éttermekben leküzdöm őket.

Polip, tintahal, de ezek nem extrák.
Itthon cukros-zsíros kenyér megvolt, baracklekváros- lila hagymás is. Józanul mindkettőt, a cukros-zsíros még finom is.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. május 30., hétfő 20:47
Szerző: Remy
morientes írta:
Kigyoval kináltak elefántcsontparton.Na,azt neeeem....
Mé' nem? Gondolom nem a fejét kellett megenni.
