Oldal: 1381 / 2212
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 30., vasárnap 11:35
Szerző: L.Miki
sebydani írta:Eddig mi itt kisebbségben és elnyomva éreztük magunkat a földikkel, erre kiderül itt a végén, hogy a szíve mélyén mindenki szabolcsi (alkoholista

)

Nem hiába a 8 eredet védett pálinkánkból 3 Szabolcs megyében van...
Egyébként a szabolcsiak mindenből csinálnak pálinkát, az egyik bökönyi csávó még dinnyéből is csinál pálinkát, hatalmas.
Míg Tokajban a szőlőből bort állítanak elő, addig a Nyírségben pálinkát.

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 29., szombat 13:27
Szerző: M1Ö
Száz szónak is egy a vége, helytől függetlenül, éljen a pálinka!!!
meg a retró zene
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 29., szombat 4:04
Szerző: Babinho
Itt szabolcsban valóban a szilva a legjobb, de közel elérhető az igazán minőségi barack is, Tállya nem messze van tokajtol, ott már van értékes lelőhely
Na meg Panyola, az best.
De nekem személyes kedvenc a birsalma pálinkuu
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 22:42
Szerző: ___Samy___
A jó szabolcsi iszik. Azt hiszem ezzel el is mondtam mindent

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 22:17
Szerző: csabi*
sebydani írta:Eddig mi itt kisebbségben és elnyomva éreztük magunkat a földikkel, erre kiderül itt a végén, hogy a szíve mélyén mindenki szabolcsi (alkoholista

)

nyílt titok, hogy mindenki ide vágyik szabolcsországba. ez maga a földi paradicsom es meg a föld alkoholcsakrái is itt futnak össze
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 22:14
Szerző: sebydani
Eddig mi itt kisebbségben és elnyomva éreztük magunkat a földikkel, erre kiderül itt a végén, hogy a szíve mélyén mindenki szabolcsi (alkoholista

)

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 21:00
Szerző: ___Samy___
Szabolcsban nem a barack a hagyomány, hanem inkább a szilva meg az alma, de a barcak is nagyon finom tud lenni. De ittam már narancsot is. Igaz az nem szabolcsi termés volt

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:57
Szerző: kiserik
csabi* írta:
háznál kertben sokaknak van, é-k szabolcsi vagyok az ukrán határtól pár km-re
Annyira szélre nem vagyok ismerős. Nyíregyháza, Mátészalka vonalon, a homokon nem él meg, csak az őszibarack és a nektarin. Valószínűleg ott északabbra már más talaj van.
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:36
Szerző: ikarus93
Tarpai szilvapálinka.
Attól jobbat még nem ittam.
Tarpa az egyik leggyümölcsösebb hely Szatmáron belül.
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:33
Szerző: csabi*
donor írta:csabi* írta:igazából de van barack is, meg minden más
leggyakoribb még mindig a szilva egyébként, de van eper, meggy, cserkó, alma, bodza, szőlő meg bármi amiből alkoholt lehet csinálni
Érdekelne, hogy merre terem a kajszi Szabolcson belül? (Szakmai kíváncsiság)
háznál kertben sokaknak van, é-k szabolcsi vagyok az ukrán határtól pár km-re
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:25
Szerző: kiserik
csabi* írta:igazából de van barack is, meg minden más
leggyakoribb még mindig a szilva egyébként, de van eper, meggy, cserkó, alma, bodza, szőlő meg bármi amiből alkoholt lehet csinálni
Érdekelne, hogy merre terem a kajszi Szabolcson belül? (Szakmai kíváncsiság)
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:15
Szerző: Süti
Csak hozzáállás kérdése, hogy milyen ízesítő megy a cukorba.

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:08
Szerző: csabi*
igazából de van barack is, meg minden más
leggyakoribb még mindig a szilva egyébként, de van eper, meggy, cserkó, alma, bodza, szőlő meg bármi amiből alkoholt lehet csinálni
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 19:39
Szerző: M1Ö
donor írta:Ha Szabolcs és pálinka, akkor az max alma
Most, hogy mondod, lehet almáról ment a téma.

Mondjuk az is finom, jöhet az is.

Én Békéscsabáról szoktam barackot venni, az is valami isteni. Semmi utóíz, nem kapar, ejjj de finom.

Mondjuk felénk Békés megyében nincs jellegzetes pálinka. Nálunk a faluba pl szinte mindenki vegyest főzet, aztán hadd szóljon.

De annak még a csabai barackhoz sincs köze, nemhogy egy jó kecskemétihez.
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 19:31
Szerző: kiserik
M1Ö írta:Kösz srácok!
donor írta:Te jó szagú málnabokor. Szabolcsi barack pálinka? Na az ami nem létezik
Akkor vagy egymást húzták vele annó, vagy valamit nagyon benéztem.

Azt tudom, hogy Duna-Tisza közén, főleg Kecskemét híres a barack pálinkájáról, azt hittem ezek szerint Szabolcsban is, mert tényleg úgy emlékszek, mintha szóba jött volna.

Szabolcsban nem él még a kajszi, max elszórtan, de én nem tudok róla. A kecskemétit jól tudod. Emellett még a gönci tájkörzet ami kiemelkedő illetve a Dunántúlon vannak még termő területek.
Ha Szabolcs és pálinka, akkor az max alma, szilva, meggy, dió (ami alma

), de biztos, hogy nem barack

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 19:22
Szerző: M1Ö
Kösz srácok!
donor írta:Te jó szagú málnabokor. Szabolcsi barack pálinka? Na az ami nem létezik
Akkor vagy egymást húzták vele annó, vagy valamit nagyon benéztem.

Azt tudom, hogy Duna-Tisza közén, főleg Kecskemét híres a barack pálinkájáról, azt hittem ezek szerint Szabolcsban is, mert tényleg úgy emlékszek, mintha szóba jött volna.

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 19:15
Szerző: kiserik
M1Ö írta:Ha már ennyire össze jöttetek, abból a híres szabolcsi barack páleszből össze dobhatnátok nekem 1 lityót, kifizetem.
Te jó szagú málnabokor. Szabolcsi barack pálinka?

Na az ami nem létezik

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 19:10
Szerző: P. Krisz
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 19:09
Szerző: ferni
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 19:05
Szerző: M1Ö
Ha már ennyire össze jöttetek, abból a híres szabolcsi barack páleszből össze dobhatnátok nekem 1 lityót, kifizetem.
Ha URL-t másolok, azt hogy a francba kell megoldani, hogy a saját szövegem jelenjen meg, ne maga az URL. Pl zenéknél, hogy a
www.youtube.com, hanem a zene címe pl.

Mert kb szerintem mindenki vágja, csak én nem.