Aki vitatja a brazil teljesítményét, az hülye, véleményét figyelembe se kell venni. Vinícius zseniális játékos, aki a RM szempontjából létfontosságú, és a statisztikái alapján az Aranylabdát is megérdemelte volna.dzsi91 írta: Az amit ezek az ösztönlény egybites szurkolók művelnek az internet hatalmával egészen veszélyes lett most már. Könyvet lehetne írni a rengeteg baromságról amivel telefosták a világot az elmúlt 10 évben de pl CR-nek a negyed pályafutása ment rá arra, hogy az ellentábor vallási háborút indít mindennel ami Real Madrid. Vinicius nála egy jóval gyengébb játékos fizikálisan és mentálisan is és ez könnyen kettétörheti a pályafutását azért mert mindenhol magas pozícóktol egészen a hajléktalanokig ott vannak ezek az emberek.
És az is simán benne van, hogy ettől erősebb lesz vini nyer még 3 aranylabdát, csak a mai versenysportban egy ilyen rablás sokat számít ha valaki ott akar lenni a legnagyobbak között.
Én nem kedvelem viniciust de mit csinált ami miatt ő nem fér bele a fair play szabályaiba? Kinek ártott a hisztijeivel? Okozott sérülést? Leköpött vagy megharapott valakit? Persze nem szent de semmivel nem rosszab mint a nímand 10 éves gyamal aki egy eldőlt meccsen calmázik a bernabeuban a gólja után.
A legviccesebb, hogy ugyanezek a retek emberek most sokszor úgy jellemzik vinit, hogy CR különb volt pedig akkor ugyanezt művelték vele is.
Rodri győzelme megmutatja, hogy nem csak a látványos tehetség, hanem a stabil, háttérben végzett meló is elnyerheti a legnagyobb elismerést. A City triplázásának egyik alappillére volt, folyamatosan biztosította a középpályát és összekötötte a csapatrészeket. Nem ő a leglátványosabb, nem cselez annyit, de ha ő nincs, a City játéka sem lett volna ennyire sikeres. Nagyon szeretném azt hinni, hogy a díja egy olyan üzenetet hordoz, hogy a komolyság, fegyelem és tisztesség ugyanúgy számít, mint a technikai bravúrok.
A magánéletben is „normális fickó” - nincs a közösségi médiában, nem hajszolja a luxust. Még a manchesteri évei elején is egy Opel Corsával járt, egyetemet végzett, és az életét nem a rivaldafény tölti ki. Engem az ő győzelme emlékeztet arra, hogy az egyszerű, keményen dolgozó játékosok is felérhetnek a csúcsra.
Ez nem azt jelenti, hogy Vinícius nem volt esélyes, de a fair play, a tisztelet és a profi hozzáállás is díjazva lett. Ha Vini lejjebb ad az arroganciából és kevesebb balhéval játszik, biztosan meg fogja kapni az Aranylabdát, akár többször is - itt szerintem szimpátiaszavazás is történt, nem feltétlen támadás a klub ellen.
Azt mondanám, hogy ez egy jelenség (az aranylabda körül), ami jelen van mindenben, amiről ember dönt - ugyanez a jelenség (+) adott Messinek több aranylabdát mint amennyit kellett kapjon (annak függvényében, hogy milyen más teljesítmények voltak körülötte) és ugyanez a jelenség vette el most Vinitől. (-)
Véleményezzétek, kiváncsi vagyok.