"A Gajic nevű jobbszélsőjükről nem tudsz valamit?
Kíváncsi vagyok mennyire jó játékos, mert olyan hírek vannak , hogy a Veszprém leakarja igazolni"
Hát konkrétan Gajic a világ legjobb jobbszélsői között van.. Ellenünk 13 gólt rámolt be az előző EB-n, majdnem sikerült levédekeznünk :DD A Veszprém nem csodálom, hogy le akarja igazolni, Iváncsik Tomika egy pöppet kilóg a csapatból.. Komoly csapatban már nem fér bele az 5/2-es mutató állandó jelleggel.. Mondjuk Geri se akármi
"Ha ez a Zdolik nevű fiatal tényleg olyan tehetséges, mint amennyire mondják, megoldhatják a posztot"
Zdolik maximum magyar viszonylatban tehetséges, nemzetközi szinten már nagyon eltörpül.. A horvátoknak régebben dobott egy 6/6ot, ahol a horvátok csak lézengtek, és egy edzésre jobban felpörgönek általában, annyira vették komolyan az összecsapást.. Csak egy kis összevetés: a francia Porte 2 évvel idősebb nála, de az EB döntőn dobott egy 10/9-et a dánoknak.. MAds Larsen a dánoknál 1 évvel idősebb nála, de a dánok egyik legjobb ballövője, élmény volt nézni a dinamikus mozgását.. Ivan Sliskovic a horvátoknál 1 évvel idősebb nála, de oszlopos tagja már most a horvát válogatottnak. Csak pár példa gyorsban, hogy kik az igazi tehetségek. Zdolik 2x megkapta a labdát, 1x kiejtette a kezéből, 1x pedig elpasszolta. Ugyan ez Mocsai hibája is, mivel kevés lehetőséget adott a játékosnak, de érezhető a különbség. Amíg Ő egy Balatonfüredbe bohockódik, addig a korosztálya legjobbjai már most a Bundesliga oszlopos tagjai.. Az a legszomorúbb, hogy Zdolik valóban az egyik legnagyobb tehetségünk, és ez itt a legnagyobb baj.. Jamali fél évvel idősebb Zdoliknál, de megnézhetjük a 2 játékos közötti különbséget. Szerintem nem kell különsebben ecsetelnem, hol tart a 2 fiú egymáshoz képest. A magyar férfi kézilabda utánpótlása óriási bajban van, lassan 2 generációnk esett ki, és szép lassan visszaüt a probléma. Talán az egyetlen örömünk, hogy Ancsin Gabi személyében lehet megtaláltuk Nagy Laci megfelelő utódját, de több pozitívumról jelenleg nem tudok. Szalafai a k*rva nagy frissítésünk, hát ez marha jó. Csak hogy tudjátok, Gábor 29 éves.
De hogy lássátok, nem egy károgó p*cs vagyok, megemlítem a női utánpótlásunkat is, akik a fiúk totális ellentetjei, hála az égnek. Jelenleg a magyar bajnokság a francia és a dán bajnoksággal együtt a legerősebb a világon, ahol az U válogatott tehetségeink sorre bontakoznak ki ebben az erős mezőnyben. 3 gyors példa: Korsós Dorina, ugyan egy sérülés miatt, de úgy látszik 18 évesen a Győr kezdő balszélsője lesz a tavaszi idényre. A másik példám a magyar női kézilabda legnagyobb reménysége, Tóth Gabi, aki 96-os szempteberi születésű, de már tavaly 100+ gólt termelt az NB1-be.. Nem semmi ugye? Hornyák Bernadett pedig 98-as születésű, de idén már NB1-ben játszik.. Érzitek a különbséget ugye? Míg a magyar női kézilabda minden korosztályban termel ki komoyl tehetségeket, addig a férfiaknál már egy középszerű játékost is el kell fogadnunk sztárnak.. Sajnos..