Oldal: 1365 / 2196

Re: OFF

Elküldve: 2017. augusztus 2., szerda 14:12
Szerző: Donát
d.gergo írta:
Donát írta:A Neymar saga margojara; hehe tiltasa mikor jar le? Nekem alapbol nem hianyozna, de most kivancsi lennek a velemenyere. :mrgreen:
Mostanság járt le, már be tud lépni. :mrgreen:
Koszi, akkor felkeszutem testem-lelkem. :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2017. augusztus 2., szerda 14:09
Szerző: e.gergo
Donát írta:A Neymar saga margojara; hehe tiltasa mikor jar le? Nekem alapbol nem hianyozna, de most kivancsi lennek a velemenyere. :mrgreen:
Mostanság járt le, már be tud lépni. :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2017. augusztus 2., szerda 14:06
Szerző: Donát
A Neymar saga margojara; hehe tiltasa mikor jar le? Nekem alapbol nem hianyozna, de most kivancsi lennek a velemenyere. :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 31., hétfő 17:07
Szerző: wZoLee7
Ahhoz nem kevés banán kelhetett. Kíváncsi leszek hogy 180l barack cefréből mi lesz :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 31., hétfő 16:48
Szerző: peti_madrid
Babinho írta: Az egyiket kóstoltam, nem rossz, de mondjuk a jó sem ilyen...
Ezt úgy kell szofisztikáltan megfogalmazni, hogy "Ha ilyennek kell lennie, akkor hibátlan." :lol: :lol:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 31., hétfő 11:07
Szerző: Babinho
Jah idén 2!! ismerősöm is egymástól függetlenül miből főzött pálinkát?
Banán bahhhmeg....
Az egyiket kóstoltam, nem rossz, de mondjuk a jó sem ilyen... :D Mindenesetre izgalmas elgondolás egy szabolcsi paraszttól :lol:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 30., vasárnap 11:35
Szerző: L.Miki
sebydani írta:Eddig mi itt kisebbségben és elnyomva éreztük magunkat a földikkel, erre kiderül itt a végén, hogy a szíve mélyén mindenki szabolcsi (alkoholista :mrgreen: ) :lol: :agree:
Nem hiába a 8 eredet védett pálinkánkból 3 Szabolcs megyében van... :mrgreen:
Egyébként a szabolcsiak mindenből csinálnak pálinkát, az egyik bökönyi csávó még dinnyéből is csinál pálinkát, hatalmas. :lol:
Míg Tokajban a szőlőből bort állítanak elő, addig a Nyírségben pálinkát. :lol:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 29., szombat 13:27
Szerző: M1Ö
Száz szónak is egy a vége, helytől függetlenül, éljen a pálinka!!! meg a retró zene :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 29., szombat 4:04
Szerző: Babinho
Itt szabolcsban valóban a szilva a legjobb, de közel elérhető az igazán minőségi barack is, Tállya nem messze van tokajtol, ott már van értékes lelőhely :D
Na meg Panyola, az best.
De nekem személyes kedvenc a birsalma pálinkuu

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 22:42
Szerző: ___Samy___
A jó szabolcsi iszik. Azt hiszem ezzel el is mondtam mindent :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 22:17
Szerző: csabi*
sebydani írta:Eddig mi itt kisebbségben és elnyomva éreztük magunkat a földikkel, erre kiderül itt a végén, hogy a szíve mélyén mindenki szabolcsi (alkoholista :mrgreen: ) :lol: :agree:
nyílt titok, hogy mindenki ide vágyik szabolcsországba. ez maga a földi paradicsom es meg a föld alkoholcsakrái is itt futnak össze

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 22:14
Szerző: sebydani
Eddig mi itt kisebbségben és elnyomva éreztük magunkat a földikkel, erre kiderül itt a végén, hogy a szíve mélyén mindenki szabolcsi (alkoholista :mrgreen: ) :lol: :agree:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 21:00
Szerző: ___Samy___
Szabolcsban nem a barack a hagyomány, hanem inkább a szilva meg az alma, de a barcak is nagyon finom tud lenni. De ittam már narancsot is. Igaz az nem szabolcsi termés volt :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:57
Szerző: kiserik
csabi* írta: háznál kertben sokaknak van, é-k szabolcsi vagyok az ukrán határtól pár km-re
Annyira szélre nem vagyok ismerős. Nyíregyháza, Mátészalka vonalon, a homokon nem él meg, csak az őszibarack és a nektarin. Valószínűleg ott északabbra már más talaj van.

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:36
Szerző: ikarus93
Tarpai szilvapálinka. B-)
Attól jobbat még nem ittam.

Tarpa az egyik leggyümölcsösebb hely Szatmáron belül.

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:33
Szerző: csabi*
donor írta:
csabi* írta:igazából de van barack is, meg minden más :mrgreen:
leggyakoribb még mindig a szilva egyébként, de van eper, meggy, cserkó, alma, bodza, szőlő meg bármi amiből alkoholt lehet csinálni
Érdekelne, hogy merre terem a kajszi Szabolcson belül? (Szakmai kíváncsiság)
háznál kertben sokaknak van, é-k szabolcsi vagyok az ukrán határtól pár km-re

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:25
Szerző: kiserik
csabi* írta:igazából de van barack is, meg minden más :mrgreen:
leggyakoribb még mindig a szilva egyébként, de van eper, meggy, cserkó, alma, bodza, szőlő meg bármi amiből alkoholt lehet csinálni
Érdekelne, hogy merre terem a kajszi Szabolcson belül? (Szakmai kíváncsiság)

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:15
Szerző: Süti
Csak hozzáállás kérdése, hogy milyen ízesítő megy a cukorba. :mrgreen:

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:08
Szerző: csabi*
igazából de van barack is, meg minden más :mrgreen:
leggyakoribb még mindig a szilva egyébként, de van eper, meggy, cserkó, alma, bodza, szőlő meg bármi amiből alkoholt lehet csinálni

Re: OFF

Elküldve: 2017. július 28., péntek 19:39
Szerző: M1Ö
donor írta:Ha Szabolcs és pálinka, akkor az max alma
Most, hogy mondod, lehet almáról ment a téma. :hmmm: Mondjuk az is finom, jöhet az is. :mrgreen: Én Békéscsabáról szoktam barackot venni, az is valami isteni. Semmi utóíz, nem kapar, ejjj de finom. :) Mondjuk felénk Békés megyében nincs jellegzetes pálinka. Nálunk a faluba pl szinte mindenki vegyest főzet, aztán hadd szóljon. :lol: De annak még a csabai barackhoz sincs köze, nemhogy egy jó kecskemétihez.