Oldal: 1365 / 2196
Re: OFF
Elküldve: 2017. augusztus 2., szerda 14:12
Szerző: Donát
d.gergo írta:Donát írta:A Neymar saga margojara; hehe tiltasa mikor jar le? Nekem alapbol nem hianyozna, de most kivancsi lennek a velemenyere.

Mostanság járt le, már be tud lépni.

Koszi, akkor felkeszutem testem-lelkem.

Re: OFF
Elküldve: 2017. augusztus 2., szerda 14:09
Szerző: e.gergo
Donát írta:A Neymar saga margojara; hehe tiltasa mikor jar le? Nekem alapbol nem hianyozna, de most kivancsi lennek a velemenyere.

Mostanság járt le, már be tud lépni.

Re: OFF
Elküldve: 2017. augusztus 2., szerda 14:06
Szerző: Donát
A Neymar saga margojara; hehe tiltasa mikor jar le? Nekem alapbol nem hianyozna, de most kivancsi lennek a velemenyere.

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 31., hétfő 17:07
Szerző: wZoLee7
Ahhoz nem kevés banán kelhetett. Kíváncsi leszek hogy 180l barack cefréből mi lesz

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 31., hétfő 16:48
Szerző: peti_madrid
Babinho írta:
Az egyiket kóstoltam, nem rossz, de mondjuk a jó sem ilyen...
Ezt úgy kell szofisztikáltan megfogalmazni, hogy "Ha ilyennek kell lennie, akkor hibátlan."

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 31., hétfő 11:07
Szerző: Babinho
Jah idén 2!! ismerősöm is egymástól függetlenül miből főzött pálinkát?
Banán bahhhmeg....
Az egyiket kóstoltam, nem rossz, de mondjuk a jó sem ilyen...

Mindenesetre izgalmas elgondolás egy szabolcsi paraszttól

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 30., vasárnap 11:35
Szerző: L.Miki
sebydani írta:Eddig mi itt kisebbségben és elnyomva éreztük magunkat a földikkel, erre kiderül itt a végén, hogy a szíve mélyén mindenki szabolcsi (alkoholista

)

Nem hiába a 8 eredet védett pálinkánkból 3 Szabolcs megyében van...
Egyébként a szabolcsiak mindenből csinálnak pálinkát, az egyik bökönyi csávó még dinnyéből is csinál pálinkát, hatalmas.
Míg Tokajban a szőlőből bort állítanak elő, addig a Nyírségben pálinkát.

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 29., szombat 13:27
Szerző: M1Ö
Száz szónak is egy a vége, helytől függetlenül, éljen a pálinka!!!
meg a retró zene
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 29., szombat 4:04
Szerző: Babinho
Itt szabolcsban valóban a szilva a legjobb, de közel elérhető az igazán minőségi barack is, Tállya nem messze van tokajtol, ott már van értékes lelőhely
Na meg Panyola, az best.
De nekem személyes kedvenc a birsalma pálinkuu
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 22:42
Szerző: ___Samy___
A jó szabolcsi iszik. Azt hiszem ezzel el is mondtam mindent

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 22:17
Szerző: csabi*
sebydani írta:Eddig mi itt kisebbségben és elnyomva éreztük magunkat a földikkel, erre kiderül itt a végén, hogy a szíve mélyén mindenki szabolcsi (alkoholista

)

nyílt titok, hogy mindenki ide vágyik szabolcsországba. ez maga a földi paradicsom es meg a föld alkoholcsakrái is itt futnak össze
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 22:14
Szerző: sebydani
Eddig mi itt kisebbségben és elnyomva éreztük magunkat a földikkel, erre kiderül itt a végén, hogy a szíve mélyén mindenki szabolcsi (alkoholista

)

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 21:00
Szerző: ___Samy___
Szabolcsban nem a barack a hagyomány, hanem inkább a szilva meg az alma, de a barcak is nagyon finom tud lenni. De ittam már narancsot is. Igaz az nem szabolcsi termés volt

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:57
Szerző: kiserik
csabi* írta:
háznál kertben sokaknak van, é-k szabolcsi vagyok az ukrán határtól pár km-re
Annyira szélre nem vagyok ismerős. Nyíregyháza, Mátészalka vonalon, a homokon nem él meg, csak az őszibarack és a nektarin. Valószínűleg ott északabbra már más talaj van.
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:36
Szerző: ikarus93
Tarpai szilvapálinka.
Attól jobbat még nem ittam.
Tarpa az egyik leggyümölcsösebb hely Szatmáron belül.
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:33
Szerző: csabi*
donor írta:csabi* írta:igazából de van barack is, meg minden más
leggyakoribb még mindig a szilva egyébként, de van eper, meggy, cserkó, alma, bodza, szőlő meg bármi amiből alkoholt lehet csinálni
Érdekelne, hogy merre terem a kajszi Szabolcson belül? (Szakmai kíváncsiság)
háznál kertben sokaknak van, é-k szabolcsi vagyok az ukrán határtól pár km-re
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:25
Szerző: kiserik
csabi* írta:igazából de van barack is, meg minden más
leggyakoribb még mindig a szilva egyébként, de van eper, meggy, cserkó, alma, bodza, szőlő meg bármi amiből alkoholt lehet csinálni
Érdekelne, hogy merre terem a kajszi Szabolcson belül? (Szakmai kíváncsiság)
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:15
Szerző: Süti
Csak hozzáállás kérdése, hogy milyen ízesítő megy a cukorba.

Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 20:08
Szerző: csabi*
igazából de van barack is, meg minden más
leggyakoribb még mindig a szilva egyébként, de van eper, meggy, cserkó, alma, bodza, szőlő meg bármi amiből alkoholt lehet csinálni
Re: OFF
Elküldve: 2017. július 28., péntek 19:39
Szerző: M1Ö
donor írta:Ha Szabolcs és pálinka, akkor az max alma
Most, hogy mondod, lehet almáról ment a téma.

Mondjuk az is finom, jöhet az is.

Én Békéscsabáról szoktam barackot venni, az is valami isteni. Semmi utóíz, nem kapar, ejjj de finom.

Mondjuk felénk Békés megyében nincs jellegzetes pálinka. Nálunk a faluba pl szinte mindenki vegyest főzet, aztán hadd szóljon.

De annak még a csabai barackhoz sincs köze, nemhogy egy jó kecskemétihez.