istimester írta:1. Lazíts kicsit. Nem biztos, hogy ellenségesen áll hozzád az, aki nem feltétlenül ért egyet a véleményeddel.
2. A katonai szövetség a NATO, nem pedig az EU.
3. A Nagyváradi Napló nem Ady műve, hanem egy korabeli polgári lap, ahol Ady is publikált. Aki elsősorban költő volt, polgári radikális publicistaként leginkább a vörös lobogóról álmodozott. Fekete Pistát vagy Márait egyébként is jobban kedvelem.
1. Ezzel tisztában vagyok. Nem is annak szántam, hogy most fúha, jól megmondom.
2. De az EU asztalán is ott a közös védelmi politika. Megvárják a német választásokat és beindulnak a dolgok. A hírek szerint.
3. Tökmindegy, irodalom nem az erősségem, de ha elolvasod, mintha a mai helyzetet írná le. Lehet kommunsita volt, de az akkori "jobboldaliakkal" kapcsolatban igaza volt. És sajnos a történelem is igazat adott neki.
sebydani írta:Ilyen alapon én akkor mondhatom, hogy mivel más a véleményed téged meg a libsi propaganda ver át? Most akkor hogy van ez?
Kinek áll érdekében, hogy az emberek bizalma megtörjön a nyugati típusú demokráciában? Kik állnak bizonyítottan a sok álhíreket közlő blogok mögött? Kik pénzelik többnyire az európai szélsőjobbot?
Biztos van nyugati propaganda, de messze nem olan veszélyes, mint az orosz. Keletre nem jó húzni, abban remélem, egyet értünk.
Realista24 írta:Jah, valóban úgy néznek ki, mint akik dugni jöttek.
Nem állítom, hogy mind jó emberek, abban is biztos vagyok, hogy egy részük kompatibilis a kultúránkkal, de attól még emberek. Emberséget kell mutatni. Ha beleharapnak az enni adó kézbe, oké, picsán kell rúgni őket, de mindenkit egyénként kell kezelni, az egyéni lehetőségeivel, vagy épp hibáival. Kollektíven nem lehet elítélni senkit.
Realista24 írta:Mondd ezt azoknak, akiknek a telkén vonult át naponta több ezer ilyen csőcselék. Közöd nem volt az egészhez, de úgy osztod az észt, mintha átélted volna.
És akkor ha nem volt közöm az egészhez, nem aggódhatok az emberi jogok csorbulása és a szélsőséges vélemények vagy az orosz befolyás tejredése miatt? Nem akarom, hogy a mostani dolgok maitt akármelyik kormány simán megfigyelhessen, és ha úgy van, mert valakinek nem tetszik a pofám, akármikor megvádolhatnak terrorizmussal, és csak a gyanú miatt bezárhassanak. Ha így lenne, már a most megírt sorok miatt simán bezárathatna valamelyik idióta populista hatalom, akinek nem tetszik a véleményem. Meg kell nézni, mi folyik Törökországban, egy mesterségesen felfújt ellenségkép miatt. Akinek más a véleménye, mint a hatalomé, az bűnös és bebörtönzik. Ezt akarják elérni itt is a féldiktátorok, élükön az orosszal.
Realista24 írta:Még jó, hogy vannak razziák, elvégre a rendőröknek is kell dolgozni. Regisztrálás? Láthatjuk, hogy faszán működik, csak a szerencsének köszönhető, hogy most 13-an haltak meg, nem 130-an. Ha bármit is tennének a politikusok, akkor meg lennének ezek előzve, nem utólag zárnának le városokat...félévente elkapnak egy arcot, remek munka. Azt is csak azért, mert balfa.z volt.
A terrorizmus egy gyáva és aljas dolog. De a legtöbb muszlimnak pont annyi köze van hozzá, mint neked vagy nekem. A regisztrálás pedig nem megy egyszerűen, főleg gyorsan, többek között azért sem, mert az egész Unióból alig pár ország csinálja rendesen.
Realista24 írta:Akkor én ellenség vagyok, de kívánom, hogy fogadj te engedj be párat a városotokba, aki most még orvos, de fél év vagy egy múlva lehet, hogy aktiválják, ha más nem fenyegetéssel, bármivel. Hajrá. Legyél az európai kultúra nagykövete, néhány ilyen alakkal melletted. Én köszi, nem kérek belőle egy darabot sem.
A városunk jelenleg tele van szerbekkel, koszovóaikkal is (muzslimok is vannak köztük), és ugyanúgy árad feléjük az indokolatlan gyűlölet. Néha hangosabbak, de a helyiek is, mikor isznak, mégis csak a szerbek vannak baszogatva. Mert idegenek, mert senki se hívta őket.
Én megértem, hogy gyűlöljük azokat, akik az életünkre törnek, vagy a halálunkat kívánják, én is így vagyok vele. De ezeket a dolgokat nem szabad ráhúzni egész tömegekre. Ez sosem sült el jól.
Realista24 írta:
Neked biztos sokkal jobb lesz, ha arabok jönnek, robbanómellénnyel a testükre erősítve.
Mert mindneki, aki jön, robbanómellyényt visel. Magyarországon nem sok ember látott ilyet, de az orosz tankokra még tuti sokan emlékeznek.
Utolsó gondolat: Sajnos most a Világban terjed egy rohadt kegyetlen és káros világnézet, amely egy vallás hátát lovagolta meg, és a befolyásolható pszichopatákat győz meg arról, hogy gyilkosok legyenek. Ez elítélendő, és gyökerestül, kegyetlenül meg kell szüntetni. Viszont ha mindnekit bűnösnek kezelünk, aki az adott valláshoz tartozik, az rohadt kontraproduktív. Szépen feltekerjük a radikalizálódás gyorsaságát. Akaratunkon kívül.
füst írta:Eicco, Nem, sajnálom, én nem vagyok hajlandó ilyen vitába keveredni, egyszer írtam le hogy mit gondolok, azt is csak dióhéjban. Két teljesen eltérő álláspontot nincs értelme ütköztetni, mert semmi esély az egyetértésre. Ez amúgysem az a hely, ráadásul engem szétcsapott az orosz propaganda.

Viszont mégiscsak muszáj volt írni egyszer, mert ha hallgatnék azt hihetnéd hogy egy percig is egyetértek ezzel a sok visszahányt gyomorsavmarta zöldséggel.
Hát ha ilyen irányba viszed el a dolgokat, és burkoltan lehülyézel, nincs is kedvem Veled vitázni, hidd el.
Swineherd írta:A liberalizmus egy felforgató, baloldali eszme, semmi köze a jobboldalhoz. Kossuth és Petrovics idejében is az volt, meg a "nagy" elődeik, a franciaországi jakobinusok idejében is.
Mi a jobbodlal lényege. Mindenki egyéni, mindenkinek egyéni képességei és lehetőségei vannak. És csak rajta múlik, hogy hogyan aknázza ki ezeket a szabad piacon. A liberalizmus lényege gazdasági szempontból ugyanaz. Társadalmi szempontból picit árnyaltabb a helyzet, de ott is az egyén szabadságán van a hangsúly, és hogy a hatalom ne szóljon bele az egyén dolgába, amíg az betartja a szabályokat.
Van balodlali liberalizmus is, az tényleg káros. De ha az igazi liberalizmust, az egyén szabadságát vesszük alapul, akkor már átmegyünk jobbra. El is van ez nevezve: konzervatív liberalizmus. Ami véleményem szerint az egyetlen megoldás a jelenlegi helyzetre, ami a világpolitikában van.