OFF
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
Nincs is alapja a katalán függetlenséget kikiáltani, nem volt meg az 50%-os részvétel. Persze ha nem verik szét őket lehet meglett volna, de nincsen meg, és a szavazatok száma sem igazán ellenőrizhető.
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Jó olvasni, hogy mennyire értelmesen közelíted meg a dolgot.csababarca írta:Várnék ezzel még, ki tudja hogyan alakul a politika hosszútávon.BlancoMark írta:Egyelore? Szerintem ez vegleges. Spanyolorszag egyetlen szovetsegese sem fogja elfogadni.
Ezt nem lehet kiszámítani, elég egy francia fordulat pl (amire most kicsi a sansz), és már magával ránthat több országot is.
Én is arra tennék, hogy valószínű nem lesz itt elszakadás, de hozott már olyan fordulatokat a politika, csak a 20. században is, amire nem gondoltak előzetesen hogy megtörténhet.
Mondjuk engem mint magyar embert nem annyira érdekel, hogy mi lesz, megértem mintkét fél álláspontját, és tudok igazat adni mindkét oldalnak.
off az offban: a castillás cikk remek lett, barcásként is élvezettel olvastam.
Nem egy barcástól olvastam baromságokat a különböző fórumokon. Egy magyar barca drukker milyen alapon ítélkezik teljes megszállottsággal ebben a kérdésben?
Szóval csak meg akartam jegyezni, hogy örültem az objektivitásodnak.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Várnék ezzel még, ki tudja hogyan alakul a politika hosszútávon.BlancoMark írta:Egyelore? Szerintem ez vegleges. Spanyolorszag egyetlen szovetsegese sem fogja elfogadni.
Ezt nem lehet kiszámítani, elég egy francia fordulat pl (amire most kicsi a sansz), és már magával ránthat több országot is.
Én is arra tennék, hogy valószínű nem lesz itt elszakadás, de hozott már olyan fordulatokat a politika, csak a 20. században is, amire nem gondoltak előzetesen hogy megtörténhet.
Mondjuk engem mint magyar embert nem annyira érdekel, hogy mi lesz, megértem mintkét fél álláspontját, és tudok igazat adni mindkét oldalnak.
off az offban: a castillás cikk remek lett, barcásként is élvezettel olvastam.

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- BlancoMark
Egyelore? Szerintem ez vegleges. Spanyolorszag egyetlen szovetsegese sem fogja elfogadni.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
egyelőre.Realista24 írta: Csak senki nem fogadja el.
Amúgy meg nem lett kikiáltva semmi, párbeszédet hangsúlyozta.
Itt ha egyszer el is szakadnak, az minimum 4-5 év múlva fog megtörténni, vagy több. Ha egyáltalán elszakadnak. Simán lehet hogy leül a dolog, mire ténylegesen kiírnak egy népszavazást erről, ha megegyeznek, vagy ha nem is ül el, nem lesznek többségben.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
- BlancoMark
Pont hogy nem tortent semmi.
Gyakorlatilag ezek utan teljesen feleslegesen hergeltek a tomegeket, egyet leptek elore, aztan ugyanoda gyorsan is vissza. Elegge kibabraltak magukkal.

Gyakorlatilag ezek utan teljesen feleslegesen hergeltek a tomegeket, egyet leptek elore, aztan ugyanoda gyorsan is vissza. Elegge kibabraltak magukkal.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Csak senki nem fogadja el.kelemen.istvan írta:Kikiáltották Katalonia függetlenségét.

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Isco, Marcelo, Pepe
Pedig azt a kormany reagalta tul teljesen jogtalanul.istimester írta: ukrán nyelvtörvény kapcsán, jobban tenné, ha a közéleti cikkeket is hanyagolná.
-
Éppen aktuális, meg lehetne kérdezni az energiaügyekért felelős államtitkárt, márha persze a szakértői vélemények követelményéről vagy felelős politikusként az akár birkatürelmű emberek félrevezetéséről lenne szó! A rózsafüzér megfelelő használata és a Sátán elleni harc lehet akár az ő kompetenciája is, talán hozzáillő feladat, viszont míg a zsurnalisztánál szemmel láthatóan követelmény a hozzáértés addig az Országház felelő államtitkárától már kevésbé várható el, sajnos.Én kifejezetten birkatürelmű ember vagyok, de az ilyet pofánverném, mert ez nem játék. Ő meg elégedetten hátradől és felveszi a pénzt amit ezért a cikkért kapott.
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Tegnap olvastam, teljesen hazug és félrevezető cikk. Bár amit leművelt az ukrán nyelvtörvény kapcsán, jobban tenné, ha a közéleti cikkeket is hanyagolná.füst írta:cikk
Lehidalok, hogy minden hírportálnak ilyen szennynek kell lennie. Hogy engedhetik meg egy újságírónak hogy bármiféle energetikus végzettség nélkül írjon ilyen cikket? Minden második mondata épületes baromság, és ezt elolvasva, majd erre hivatkozva verik az asztalt az emberek hogy miért nincs minden kitapétázva napelemekkel. Iszonyú káros ilyen témában félrevezetni az olvasótömeget, nem értem miért nem marad a közéleti cikkeknél, vagy ha már belefog a kedves újságíró, igazán kikérhetett volna a cikkről egy szakmai véleményt... Az agysebészet módszertanáról miért nem ír?
Én kifejezetten birkatürelmű ember vagyok, de az ilyet pofánverném, mert ez nem játék. Ő meg elégedetten hátradől és felveszi a pénzt amit ezért a cikkért kapott.
- Rasta
- Kedvenc játékosaid: Casillas, R. Carlos, Guti, Raúl, Figo, Zidane, Makelele, Varane, Xabi Alonso, Marcelo, di María, Isco, CR, Ramos, Modric, Kroos, Asensio, Kovacic
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Puigdemont végül kikiáltja-e függetlenséget. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez az egész függetlenségi folyamat nagyon gyenge lábakon áll, véleményem szerint ott nagyon csúnyán megetették az emberek egy bizonyos csoportját (sőt, nem egy olyan kommentet olvastam, ahol a katalánok helyzetét a székelyekével hozták párhuzamba, úgyhogy van baj a fejekben rendesen)
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
cikk
Lehidalok, hogy minden hírportálnak ilyen szennynek kell lennie. Hogy engedhetik meg egy újságírónak hogy bármiféle energetikus végzettség nélkül írjon ilyen cikket? Minden második mondata épületes baromság, és ezt elolvasva, majd erre hivatkozva verik az asztalt az emberek hogy miért nincs minden kitapétázva napelemekkel. Iszonyú káros ilyen témában félrevezetni az olvasótömeget, nem értem miért nem marad a közéleti cikkeknél, vagy ha már belefog a kedves újságíró, igazán kikérhetett volna a cikkről egy szakmai véleményt... Az agysebészet módszertanáról miért nem ír?
Én kifejezetten birkatürelmű ember vagyok, de az ilyet pofánverném, mert ez nem játék. Ő meg elégedetten hátradől és felveszi a pénzt amit ezért a cikkért kapott.
-
- Kedvenc játékosaid: Kovacic, Isco, Marcelo
Sziasztok!
A fórum rendszeres olvasójaként, de regisztrációig csak most eljutott tagjaként nem nagyon kertelnék, egy kéréssel fordulnék hozzátok. Ha időtök engedi kérlek töltsétek ki az alábbi rövidre szabott kérdőívet, mely a tanulmányaimhoz szükséges:
kérdőív
Előre is hálás köszönetem minden kitöltőnek!
Hala Madrid!
A fórum rendszeres olvasójaként, de regisztrációig csak most eljutott tagjaként nem nagyon kertelnék, egy kéréssel fordulnék hozzátok. Ha időtök engedi kérlek töltsétek ki az alábbi rövidre szabott kérdőívet, mely a tanulmányaimhoz szükséges:
kérdőív
Előre is hálás köszönetem minden kitöltőnek!

Hala Madrid!
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Mélységesen elszomorít, hogy egyáltalán felmerül az a kérdés, hogy tanulja-e valaki egyetemen azt a dolgot, ami igazán érdekli. Persze hogy tanulja. Annyi lehetőség van ezen a világon, nem a diploma az egyetlen - sőt, merem állítani hogy nem is a legerősebb - igazolványa annak, hogy te képes vagy megállni a helyed a lgefelsőbb szinteken is. Szóval én azt mondanám neki hogy tanulja ami érdekli és legyen életképes, bumm. Elhagytuk már azt a kort hálistennek, amikor a szülő foglalkozása határozta meg az utódok életét is.
-
- Kedvenc játékosaid: Modrić
- Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Általános tévhit, hogy aki jogot tanul az ügyvéd lesz. Pedig a végzett jogászok legnagyobb százalékát a közigazgatás szippantja fel, de jelentős azok száma is, akik egy-egy multi jogi osztályára mennek el dolgozni jogi előadóként, aztán jogtanácsosként. Ez még így "túlkorosként" is egy teljesen reális, járható út.tubatibi írta:Sziasztok!
Egyik ismerősöm fejébe vette, hogy elkezdi a jogász képzést (Nincs a családjában sem ügyvéd, sem semmilyen ehhez a vonulathoz tartozó személy), mert véleménye szerint közel áll hozzá, bújja is rendesen a könyveket, mert újra teszi az érettségit az emelt miatt Történelemből.
Én kétkedve állok hozzá, vagy szerintetek 23-24 évesen megéri így elkezdeni a Jogász képzést, úgy, hogy nincs meg hozzá a megfelelő "családi támogatás"? 28-29 évesen jó esetben végez, utána, ha még jól tudom van 2 év szakosodás, bár annyira nem vagyok képben a jogász szakkal, de mindenhol azt hallani, hogy az az egyik leg telítettebb szak az Országban.
Ha ügyvéd akar lenni, az hátszél nélkül ennyi idősen valóban necces, diploma után még 3 év gyakorlat plusz a szakvizsga (alleszusammen 1 év legalább) kell, hogy ügyvédként praktizálhasson valaki, de nyilván ez sem lehetetlen.
Amit meg kell fontolnia, hogy munka mellett, még levelezőn is, tudja-e csinálni, mert iszonyat időigényes, seggelős szak a jogász.
Sziasztok!
Egyik ismerősöm fejébe vette, hogy elkezdi a jogász képzést (Nincs a családjában sem ügyvéd, sem semmilyen ehhez a vonulathoz tartozó személy), mert véleménye szerint közel áll hozzá, bújja is rendesen a könyveket, mert újra teszi az érettségit az emelt miatt Történelemből.
Én kétkedve állok hozzá, vagy szerintetek 23-24 évesen megéri így elkezdeni a Jogász képzést, úgy, hogy nincs meg hozzá a megfelelő "családi támogatás"? 28-29 évesen jó esetben végez, utána, ha még jól tudom van 2 év szakosodás, bár annyira nem vagyok képben a jogász szakkal, de mindenhol azt hallani, hogy az az egyik leg telítettebb szak az Országban.
"If you don't like your destiny, don't accept it."
-
- Kedvenc játékosaid: Raul, Michel, El Buitre
azért ez ennél az idelista romantikánál lényegesen bonyolultabbillgner írta:Ha a katalánok tényleg ragaszkodnak a függetlenséghez, akkor azt ki is fogják harcolni, mert náluk sokkal kisebb népcsoportok is kivívták magunknak. Nyilván gazdasági okai vannak az egésznek, ők úgy érzik, hogy sokkal magasabb életszínvonalon élnének, ha nem kéne finanszírozniuk Spanyolország elmaradottabb részeit. És ha a népet a vezetők ezzel sikeresen mozgósítani tudják, akkor senki sem tudja megakadályozni őket a függetlenség kivívásában.
- RaúlCF
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde
nagy kérdés hogy például mire számithatnak az eu államoktól kereskedelem szinten. spanyolország továbbra is eu tagállam és sose fogják beszavazni őket, a többi ország aki kereskedik a spanyolokkal mennyire vállalja be hogy a spanyolok drágábban adnak nekik árut amiért a katalánokkal is üzletelnek. olyan folyamatot indíthat el ez ami elég rendesen hazavághatja a nemzetközi gazdaságot. mindenki szarul jár ha sikerül kierőszakolniuk.