Nem állítom én,hogy mindentudó vagyok.Bencze írta:De egy 75 kilos embernek ugyanolyan erosek a szalagjai, mint egy 140 kilos embernek aki 24/7 terheli minden porcikajat azzal a sullyal? A 180 kilos Shaqnek sosem volt terdszalag serulese peldaul.Nika91127 írta:
Csak Militao pl 78 kg, Durant meg 110. Tbo is csak 95.
Durant meg 102 (213 cm a gyerek) volt elvileg amikor megserult. Magassagukhoz kepest szerintem Durant messze a legvekonyabb, hiaba nehezebb nehany kiloval, nem tudom az szamit-e.
Zach Lavine allitasa szerint 84 kilosan szakitotta el az ACL-jet 17 februar elejen. 18 januar kozepen lepett palyara ismet.
Ha szerinted sem problema, hogy mar aprilisban jatszatni akarjak oket, neked elhiszem. Valahogy a sanitasban kevesbe bizom, mint Doktor Nika91127ben. Ezert is hoztam NBA-s peldakat osszehasonlitas kepp mert azzal tobb tapasztalatom van.
Alapvetően a kosarasoknál mások az erőkarok. Hiába más alkat, láttam már 2 méteres izmos embernek, hogy a graft max 8 mm-es volt, mert a Hamstring izmok inas része csak annyit "adott ki", míg a 165 cmesnek meg 10-es graftot tudtak csinálni, mert neki a Hamstringok "inasabbak" voltak. Az se mindegy manapság, milyen a graft, hogy a csatornák kialakítása milyen, mivel fixálják a graftot, van-e társsérülés (pl. meniscus gyök varrat, stb), kell-e kiegészítő műtét (LET)...
Sok tényezős. Ezt csak az tudja, aki kezeli és aki a sérült, h neki mikor jó.