Miért ne lehessen egy rendőrnek például alanyi jogon önvédelmi lőfegyvere? Mint ahogy írtam, nonszensz, hogy az a munkaeszköze, a munkában vele van reggeltől estig, de otthon nem tarthat sajátot. A javaslat arra irányul, hogy ha munkájában jogosult fegyver viselésére (ott lóg az oldalán minden nap, előírásoknak, szabályoknak kell megfelelni rendszeresen), akkor ha szeretne, akkor otthon is lehessen a fiókban, vagy rejtve az utcán.Realista24 írta:De miert kene alanyi jogon lehetove tenni?b) azon személyek számára, akik munkavégzés lőfegyvertartási célból jogosultak lőfegyver
tartására, alanyi jogon lehetővé tenni az önvédelmi célból történő lőfegyvertartás
lehetőségét
Nagyon fura dolog, hogy aki minden nap az oldalán hordja a szolgálati maroklőfegyverét, annak nem lehet saját önvédelmi lőfegyvere. Reggel felveszi a szolgálatit, egész nap vele van, majd a munka végeztével leteszi, mert nincs tartási engedélye, csak viselésije a szolgálatihoz. Aztán, ha véletlenül egy horda, akik ellen intézkedett, megtámadja a házát, akkor kergetheti őket a seprűvel. Teljesen nonszensz a dolog.
A gumilovedekes...papiron emberi elet kioltasara alkalmatlan, de megneznem a fejedet, amikor halantekon kapod a gumilovedeket, vagy eppen a ket szemed kozul az egyiket viszi ki.
A kozszereplonek minek kene lofegyver? Neki miert nem eleg a gaz vagy riasztofegyver? vagy a gumilovedek, airsoft? Majd amikor pl. Puzser pisztollyal a hona alatt maszkal, az lesz am csak a csucsok csucsa.
Gumilövedékes: természetesen súlyos sérüléseket tud okozni, de egyvalamivel legyünk már tisztában: ha ok nélkül használjuk a fegyvert, akkor minket börtönbe fognak zárni. Tehát ha nekem kilövik a szemem egy gumilövedékessel, az azt jelenti, hogy baromira szerencsétlen vagyok, valakit megtámadtam vagy az elkövetőre hosszú évek várnak a börtönben. Egyébként erre a gondolatmenetre fel lehetne fűzni a kések esetét is. Simán agyon szúrhatnak vele bárkit, mégis megveheted bárhol és viheted haza a teszkós szatyorban, azaz rejtve viselheted. Megnézném a fejedet, mikor a mellkasodból áll ki 20 cm-es séfkés...
Próbáltam részletesen leírni, hogy mit jelent a viselés. Minden esetben rejtett viselést jelent. Ha majd Puzsér a hóna alatt pisztollyal mászkál és azt valaki meglátja, akkor leadja a szerelést szépen, de egyébként sincs Puzsérnak semmi köze a kiemelt közszereplőkhöz. Egyébként gumilövedék, airsoft (önvédelemre semmi értelme az airsoftnak amúgy) nem viselhető, gáz-, riasztó meg semmire sem jó, max kutyákat riogatni. Egyébként hoztam egy példát is: Jeszenszky Gézát egy kalapáccsal támadták meg, verték fejbe nem rég, mert kiemelt közszereplő volt.
Sajnos azt látni, hogy az van a fejekben, hogy ha előkerül a fegyverszerzés könnyítésének a témája, akkor az emberek azonnal valami vadnyugati filmnek képzelik el azt. Svájcban, Csehországban, Ausztriában, Lengyelországban az északi országokban, és még lehetne sorolni, sokkal megengedőbbek ezek a törvények, még sincs anarchia az utcákon.
Jelenleg kb 250.000 éles lőfegyver van legálisan magánkézben az országban még sincs mindennap lövöldözés.