morzsolt írta:
kiserik írta:
Hit vitába nem fogok belemenni. Írhatnék bármit Tisza szigetekről, szimpatizánsokról, mindet le lehet azzal söpörni, hogy propaganda. Egyet viszont mégis csak írnék, az pedig Puzsér, aki elég nehezen összefideszesezhető, még kevésbé összemihazánkosozható. Nézd meg az utóbbi megnyilvánulásait szektáról, 26-os választásról.
A Tiszának nem tett jót az adattokkal való balhé, és szerintem ez a szavazós bohóckodás sem. A Fidesz viszont, valljuk be, elég erős időszakot hozott a külpolitikában. Ha valamilyen úton módon áprilisig összejön egy budapesti béke megállapodás, akkor OV-t ezek a mennybe repítik.
Kiserik vallj már színt, senki nem fog meglepődni…
Szted az siker, hogy Amerikában is és Oroszországban is hülyének nézik, és kb csicskanak tartják a vezéred, de az, hogy a Tiszas adatok kikerültek ( sanszos hogy hogyan) az nem tesz jót!
Nem értelek, de tényleg! Nem kell a kamu 3 oldalas válasz, csak már nehezen viselem amekkora ostobaságokat írsz!
Ps.: egy rendszerváltást akaró, de nem szektás ( nem is értem baszod ezt se tőled)
Tégy meg valamit. hallgasd meg ezt
https://www.facebook.com/reel/1513161663249813, és olvad el még egyszer azt, amit írtál.
nuevo_ericco írta:
kiserik írta:
A békét majd meglátjuk. Szerintem nem véletlen az, hogy a korrupciós ügyek épp akkor kerültek a felszínre, mikor szóba jött a béke megállapodás és elég látványos sikereket értek el az oroszok a fronton. Az USA szép lassan kihátrál Ukrajna mögül, Európának meg 2 lehetősége lesz: vagy belemegy, hogy az oroszok győztek, vagy örökre eladósítja magát, így még mélyebbre süllyed a nagyhatalmi versenyben.
Orosz oldalról két kimenetele lehet a háborúnak: vagy odaadják nekik, amit akarnak, vagy elveszik erővel.
Akkor meg is kaptuk arra a választ, hogy valójában ki a háborúpárti, na meg arra is, hogy az oroszok miért tolták, ahol tudták Trumpot.
Ez a két dolog idáig is nyilvánvaló volt, mégis oldalak mentek el vitákra erről.
Amúgy az ultimátummal kötött béke ritkán valódi béke. Vagy az elszenvedője akar bosszút, vagy az agresszor étvágya nő meg.
Figy. Ez a háború meg béke meg faszom párti már egy kicsit lerágott csont. Szerintem két megközelítése van a háborúnak: racionális és érzelmi alapú.
Érzelmi alapon Oroszország agresszor és jobb lenne, ha visszatakarodna oda, ahonnan jött. Az utóbbi 10 évben új korszak kezdődött az emberiség történelmében és nem szabad erővel átlépni más országok határait. A jelmondat: egy a jelszó, tartós béke, állj közénk és harcolj érte!
Racionális alapon Oroszország agresszor és pont. Mivel a világban szinte minden terülten az erősebb van jobb pozícióban így ez nincs másképp a háborúban sem. Van egy céljuk, amit el akarnak érni. Ahogy írtam, ez 2 módon következhet be. Magyarul akkor lesz béke, ha elérik a céljukat, vagy hamarabb fulladnak ki, mint az ukránok. Mivel Oroszország minden tekintetben nagyobb, mint Ukrajna, így egyszerű matekkal ki lehet számolni, hogy vajon mennyi az esélye a második lehetőségnek.
Nekem nagyon beszédes volt Putin nemrégiben tett kijelentése. Arra reagált, hogy az európai vezetők teljesen biztosak abban, hogy 2030-ig meg fogja támadni Oroszország a Európát és a NATO-t. Azt mondta, hogy esze ágában sincs ilyen, de ha Európa háborúzni akar, akkor nem fog megfutamodni. Megemlítette továbbá, hogy miért is hívja az ukrán háborút különleges katonai műveletnek: mert óvatosan, vigyázva próbálják felőrölni az ellenséges haderőt, mert vigyáznak Ukrajnára, de ha oda kerülne a sor, akkor Európára nem kell vigyázzanak. És mielőtt felhördülnél, hogy ez nem óvatos és vigyázó, gondolj bele, mi folyik Gázában, vagy abban, hogy milyen az amerikai módi. Szőnyegbombázás mindenre is, aztán, mikor már minden a földdel egyenlő, akkor bevonulás.
Igen, felhozhatod a jolly joker szankciókat, hogy majd azok jól megroppantják Oroszországot. 19 nem volt eredményes, bár volt már itt szó gazdasági összeomlásról, kamatemelésről meg mosógép chipekről, szóval ki tudja. Lehet a 34. már hatással lesz. A kérdés, hogy addig lesz e még lakossága Ukrajnának és Európa mennyire és kinek lesz eladósodva örökre.
Cali írta:
Attol mivel lesz jobb a magyarok elete, ha nem lesz haboru? Novekszik a fizetes? Nem lesz inflacio? Javul az egeszsegugyi ellatas es az oktatas?
Jobb lesz, hogy nem kell nezni hazug oriasplakatokat az ukranokrol… ennyi jut eszembe pozitivumkent.
Utana mi vagy ki lesz Orban Viktor ellensege? Ki miatt lesz veszelyhelyzet es kitol kell majd rettegnie a nyugdijasoknak?
Erről eddig nem is volt szó, de az ilyen átkötéseket már megszoktam

Ha arra vagy kíváncsi, hogy miért lenne jó a Fidesz kampánynak az, ha Budapesten írnák alá a békeszerződést, akkor arra azt tudom mondani, hogy szerintem azért, mert a kampány semmi más, csak egy PR csata. Ide süllyedt, ide züllesztette a Fidesz. Nem programokra, tartalomra szavaz az ember, hanem reklámokra. Ebbe a csapdába esett bele egyébként a Tisza. A mai napig nincs a honlapjukon egy egyértelmű, részletes program (vagy csak én nem találtam, most néztem rá, de ha ennyire vak vagyok, akkor bocsi). Valaki (és itt most megint hit kérdés, hogy ki? Fidesz, szakértők, Ursula, akárki) írt nekik, így most mehet a magyarázkodás, tagadás, cirkusz.
És most tessék picit kilépni a komfort zónából. A szekértáborok már felálltak. A bázis szavazók rendíthetetlenek. A saját hírcsatornáikon napról napra megerősítést nyernek az igazukról. Ha OV vagy MP holnap a legnagyobb disznóságot csinálná, a nagy részük akkor is oda szavazna (főleg, hogy el sem hinné, hogy az megtörtént). Viszont van egy réteg, akik egyrészt még nem döntöttek, másrészt van, aki nem is foglalkozik a politikával. Ezeknél az embereknél számíthat a döntésnél, hogy OV személyes, partneri viszonyban van a kelet és a nyugat leghatalmasabb vezetőivel. És ha a végén a ""barátjuknál"" írják alá a béke megállapodást, akkor az bizony a propagandával megtámogatva elég nagy ütőkártya lenne a Fidesz kezében. Nem az ellenzéki szavazóknál, hanem a billegőknél meg a választás napján döntőknél.