Oldal: 14 / 30
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 14:01
Szerző: Remy
ziro4vr írta:
Csináljunk neked egy konyhafőnök junior topikot?

Fogadóirodáknál amúgy 1,01-et fizettek arra, hogy jön a Ziro hsz a kommentre.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 13:58
Szerző: KAG
Fagyasztott hallal amúgy mit lehet kezdeni?
Normális tőkehalfilét szerettem volna vásárolni, de csak fagyasztott volt.
Van valami tipp,trükk a kiolvasztásra vagy ígyis-úgyis szar lesz?

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 13:56
Szerző: ziro4vr
Remy írta:Csirkemell kockák, (só + bors) lisztben hempergetve majd kisütve. Egy kis BBQ szósz és kész is a 10/10-es 10 perc alatt elkészíthető finomság.

Csináljunk neked egy konyhafőnök junior topikot?

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 13:41
Szerző: Remy
Csirkemell kockák, (só + bors) lisztben hempergetve majd kisütve. Egy kis BBQ szósz és kész is a 10/10-es 10 perc alatt elkészíthető finomság.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. április 2., vasárnap 11:00
Szerző: k!ll3rcsöcs
reeed_ati írta:
Az is újdonság volt, hogy forró vizet raknak a főzőbe, ez eszembe nem jutott volna eddig, gondoltam úgyis felforr.

Régen én is forró vízzel főztem, aztán nagymamám azt mondta egyszer, hogy az nem jó, mert annak a víznek BOJLER íze van!!!

Na azóta hidegvizzel főzök. 82 év tapasztalatával csak nem mehetek szembe

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. április 2., vasárnap 7:03
Szerző: reeed_ati
Realista24 írta:
Sztem ezekben már nincs óriási különbség, a többit az adja meg, hogy milyen a kávé, te őrlöd-e, víz minősége, ízesítés.
Na végül is az olaszt rendeltem, annyira dicsérték mindenhol, hogy meggyőztek.
ziro4vr írta:Mondjuk nálam a finom meg a kotyogós nem összeegyeztethető, de ízlés kérdése.

Erős, az biztos. Meg a wc forgalmát is fellendíti.

Lehet egyszerűen csak nem jól főztétek vele a kávét, pár dologra oda kell figyelni azért.
Most néhány jutub videó után teljesen kiokosodtam, úgy néz ki, hogy eddig én is baromi rosszul főztem a kávét.
Nem szabad megtömködni, aztán időben le kell venni a tűzről, elvileg valamennyi víznek kell maradni az aljában, sőt láttam olyat is, hogy miután leveszik a tűzről, bedugják a főzőt hideg víz alá, vagy vizes konyharuhával lehűtik.
Az is újdonság volt, hogy forró vizet raknak a főzőbe, ez eszembe nem jutott volna eddig, gondoltam úgyis felforr.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. április 1., szombat 21:21
Szerző: ziro4vr
Mondjuk nálam a finom meg a kotyogós nem összeegyeztethető, de ízlés kérdése.

Erős, az biztos. Meg a wc forgalmát is fellendíti.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. április 1., szombat 21:10
Szerző: Realista24
Sztem ezekben már nincs óriási különbség, a többit az adja meg, hogy milyen a kávé, te őrlöd-e, víz minősége, ízesítés.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. április 1., szombat 21:03
Szerző: P. Krisz
Remy és sentry a két kávéguru, talán idetévednek.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2017. április 1., szombat 18:53
Szerző: reeed_ati
Kávéfőző vásárlása előtt állok, valamiért a kotyogóst jobban szeretem, mint az elektromost, nekem sokkal fílingesebb, így mindenképpen kotyogós lesz.
Már csak az a kérdés, hogy milyet válasszak?
Néztem egy ilyen szarvasit, ezen tetszik baromira az a kiöntő.
Aztán még ezt a bialettit nézegetem.
Ti mit ajánlatok, szerintetek melyikkel lehet finomabb kávét főzni?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 25., vasárnap 11:16
Szerző: pheco
Ziro, mondanál valami jó kefíres receptet? Semmi ötletem

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 20., kedd 21:01
Szerző: P. Krisz
Nálunk is lesz kacsacomb, narancsos, neném készíti, kíváncsi leszek rá.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:56
Szerző: Realista24
P. Krisz írta:Azt regéld inkább, hogy mire jutottál a lazac-fogas témában.
Leves facan.
Aztán lacaz, kacsacombok, kacsamell, marha meg csirke.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:53
Szerző: P. Krisz
Azt regéld inkább, hogy mire jutottál a lazac-fogas témában.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:47
Szerző: Realista24
P. Krisz írta:Lábszárból.
Keci. Azt akartam irni lapocka helyett

En allat.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:44
Szerző: P. Krisz
Lábszárból.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:41
Szerző: Realista24
Miből jobb a marhapörkölt ? Comb vagy lapocka?
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 7., szerda 20:58
Szerző: MesQueUnClub
tubatibi írta:Tűzforró serpenyőn kezded vagy szépen fokozatosan melegszik a serpenyő a kacsamell alatt?
Érdekes egyébként, mert azért a legtöbb esetben először a bőrén szokták sütni.

Neked így bevált?
Azért mert így nem kell szórakoznom a zsír leöntésével ami kisül a bőrből.

De csak kényelmi szempontból csinálom így. Egyébként forró serpenyő.

Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 7., szerda 18:54
Szerző: KAG
Én is mindig úgy csinálom, ahogy Tibi írja.
Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 7., szerda 18:47
Szerző: tubatibi
Tűzforró serpenyőn kezded vagy szépen fokozatosan melegszik a serpenyő a kacsamell alatt?
Érdekes egyébként, mert azért a legtöbb esetben először a bőrén szokták sütni.

Neked így bevált?