Re: Konyhafőnök
Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:44
Lábszárból.
Azért mert így nem kell szórakoznom a zsír leöntésével ami kisül a bőrből.tubatibi írta:Tűzforró serpenyőn kezded vagy szépen fokozatosan melegszik a serpenyő a kacsamell alatt?
Érdekes egyébként, mert azért a legtöbb esetben először a bőrén szokták sütni.Neked így bevált?
-Gyakorlatilag a Tefal szerintem az egyik legjobb ilyen szempontból, azon belül meg van 100 fele méret es típus, szóval ott mar neked kell tudni.tubatibi írta:Karácsonyra keresek Muttinak valami fasza tapadásmentes serpenyőt, ami jó indukciós lapra, van valami prémium kategóriás tippetek?
Egyébként még mondhattok öntöttvas lábosokat is, amik szintén jók legyen indukciósra.![]()
Nálunk a karácsonyi leves idén kicsit máslesz, egy citromos, lazacos, zöldség leves lesz, ma találtam, pofonegyszerű és szerintem eléggé ízletes lesz.
Ami meg hétvégére van tervezve: Sörös, sajtos leves, cipóban tálalva.![]()
Egyébként ki, hogy szokta csinálni a Rosé-kacsamellet?
Szenvedek is tole neha...morientes írta: Aki alkalmanként kóstolja annsk szétkapja a bélést a 250ezres is![]()
Nekem red savino habanero van cserépben, a többi mint őrlemény. Már mint amiket felsoroltam.Idén naga vipert termesztettem, nem rossz, de kb ez is már feleslegesen erős. Egy jó habaneronak az íze is jobb talán, kápiával megfelelően keverve egész jó szószt ki lehet hozni belőle.
Az egyik legfinomabb húsleves. Mi ugyan úgy készítjük, mint a tyúkot. Bátran ajánlom.Realista24 írta:Ezek felé hajlok én is.nmem kérdés, hogy rozé kacsemell aszalt szilvával tűzdelve. Vagy szilvakompóttal tálalva. Egyszerű, mégis nagyon ünnepi kaja. Szerintem nálunk is az lesz valamelyik nap. Meg steak!Éljen a hedonizmu
Valami fasza leves kéne még, nem tudom a fácánnal hogy fogok megbarátkozni.
Ezek felé hajlok én is.nmem kérdés, hogy rozé kacsemell aszalt szilvával tűzdelve. Vagy szilvakompóttal tálalva. Egyszerű, mégis nagyon ünnepi kaja. Szerintem nálunk is az lesz valamelyik nap. Meg steak!Éljen a hedonizmu
nmem kérdés, hogy rozé kacsemell aszalt szilvával tűzdelve. Vagy szilvakompóttal tálalva. Egyszerű, mégis nagyon ünnepi kaja. Szerintem nálunk is az lesz valamelyik nap. Meg steak!Jöhetne pár gondolatébresztő, mert ötlethiányban szenvedek. A klasszikus, vörösboros marhapöri, lazac mellé akarok még két dolgot, de egyelőre nem jön az ihlet.
Az egyikre valami szárnyas+gyümölcs kombóra gondoltam,
Amúgy akkora különbség nincs szerintem érzetre, mint ahogy a skála alapján gondolná az ember, a hegyes erős is tud elég jól csípni, persze egy jó chili más kategória, de...Én egyszer "ettem" egy 750 000-res szószt, hát nagyon brutál voltegy teáskanálnyival szoktak rakni egy hatalmas bográcsba és úgy is megvan a hatása. Magyar erősebb paprikák kb 5000 és alatta mozognak, a morientes által említett Carolina Reaper meg 1,8-2 millió.
Igen a dorset naga meg a naga jolokia azok indiaiak, assam tartományból manipur környékén van nága földön a hazája, míg ugye a habanero fajták azok mexikóiak.numberone1 írta:Biztos voltam benne, h te jol ismered oket....ezekhez kepest az eros pista egy erotlen pityu.morientes írta: Igazából argentinában nem dominál annyira mint pl mexikóban, de mondjuk én szeretem. Van is egy csomó fajta, pl dorset naga, naga jolokis, red savina habanero, no meg ami kiveri a scowille skálát, a carolina reaper![]()
Indiaban ahol meg szeretik az ilyen xtra eros eteleket.
Biztos voltam benne, h te jol ismered oket....ezekhez kepest az eros pista egy erotlen pityu.morientes írta: Igazából argentinában nem dominál annyira mint pl mexikóban, de mondjuk én szeretem. Van is egy csomó fajta, pl dorset naga, naga jolokis, red savina habanero, no meg ami kiveri a scowille skálát, a carolina reaper
Igazából argentinában nem dominál annyira mint pl mexikóban, de mondjuk én szeretem. Van is egy csomó fajta, pl dorset naga, naga jolokis, red savina habanero, no meg ami kiveri a scowille skálát, a carolina reapernumberone1 írta:Mennyire szeretted a chilit? Gondolom mindenhez azt talaltak. Nekem tul eros, probalok ritkan enni csilis kajat.morientes írta:
Már régen nem vagyok dêl amerikában
Mennyire szeretted a chilit? Gondolom mindenhez azt talaltak. Nekem tul eros, probalok ritkan enni csilis kajat.morientes írta:
Már régen nem vagyok dêl amerikában
Jah otthon mi sem szoktunk nagyon lacafacázni. Halászlé, hal, húsleves-fácánleves, nyúlászlé, nyúlhús, rántott hús-krumplipüré, kacsa, sütik. Ezek szoktak lenni már évek óta, más nem is nagyon kell.morientes írta:Én ha hazamegyek maradok a jól bevált halászlé, sülthal, töltöttkáposzta mákosguba stb kombó mellett, sütök csukát egybe tejfölösen vagy vmi, szóval a szokásos ortodox menü.
Ritkán tudok enni normális magyar ételeketet sajnos.
Se normális fűszer, se normális paprika, se normális pari, se normális hagyma...