Oldal: 14 / 29

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:44
Szerző: P. Krisz
Lábszárból.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:41
Szerző: Realista24
Miből jobb a marhapörkölt ? Comb vagy lapocka?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 7., szerda 20:58
Szerző: MesQueUnClub
tubatibi írta:Tűzforró serpenyőn kezded vagy szépen fokozatosan melegszik a serpenyő a kacsamell alatt?
Érdekes egyébként, mert azért a legtöbb esetben először a bőrén szokták sütni. :) Neked így bevált?
Azért mert így nem kell szórakoznom a zsír leöntésével ami kisül a bőrből. :) De csak kényelmi szempontból csinálom így. Egyébként forró serpenyő. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 7., szerda 18:54
Szerző: KAG
Én is mindig úgy csinálom, ahogy Tibi írja.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 7., szerda 18:47
Szerző: tubatibi
Tűzforró serpenyőn kezded vagy szépen fokozatosan melegszik a serpenyő a kacsamell alatt?
Érdekes egyébként, mert azért a legtöbb esetben először a bőrén szokták sütni. :) Neked így bevált?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 7., szerda 18:20
Szerző: MesQueUnClub
tubatibi írta:Karácsonyra keresek Muttinak valami fasza tapadásmentes serpenyőt, ami jó indukciós lapra, van valami prémium kategóriás tippetek?
Egyébként még mondhattok öntöttvas lábosokat is, amik szintén jók legyen indukciósra. :)

Nálunk a karácsonyi leves idén kicsit máslesz, egy citromos, lazacos, zöldség leves lesz, ma találtam, pofonegyszerű és szerintem eléggé ízletes lesz.
Ami meg hétvégére van tervezve: Sörös, sajtos leves, cipóban tálalva. :)

Egyébként ki, hogy szokta csinálni a Rosé-kacsamellet?
-Gyakorlatilag a Tefal szerintem az egyik legjobb ilyen szempontból, azon belül meg van 100 fele méret es típus, szóval ott mar neked kell tudni. :)
-Ha meg nem csináltál és nem is ettél sör levest, ezúton figyelmeztetlek, hogy gusztustalan egy valami, inkább ide meg azt a sört, jobban jársz!
-Beirdalom a kacsamell bőrét, majd a bőr nélküli oldalát 3 percig sütöm, emelgetés és mozgatás nélkül, utána a bőrös felével megismétlem, majd 15 percre 160 fokra sütőbe teszem, bőrrel felfelé. A húst ugyan addig kell pihentetni, mint amennyi ideig sütöd, ezt sokan nem veszik figyelembe, így sokkal szaftosabb marad.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 7., szerda 17:42
Szerző: tubatibi
Karácsonyra keresek Muttinak valami fasza tapadásmentes serpenyőt, ami jó indukciós lapra, van valami prémium kategóriás tippetek?
Egyébként még mondhattok öntöttvas lábosokat is, amik szintén jók legyen indukciósra. :)

Nálunk a karácsonyi leves idén kicsit máslesz, egy citromos, lazacos, zöldség leves lesz, ma találtam, pofonegyszerű és szerintem eléggé ízletes lesz.
Ami meg hétvégére van tervezve: Sörös, sajtos leves, cipóban tálalva. :)

Egyébként ki, hogy szokta csinálni a Rosé-kacsamellet?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 29., kedd 17:31
Szerző: numberone1
morientes írta: Aki alkalmanként kóstolja annsk szétkapja a bélést a 250ezres is :lol:
Szenvedek is tole neha... :D :'(

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 29., kedd 15:36
Szerző: morientes
Idén naga vipert termesztettem, nem rossz, de kb ez is már feleslegesen erős. Egy jó habaneronak az íze is jobb talán, kápiával megfelelően keverve egész jó szószt ki lehet hozni belőle.
Nekem red savino habanero van cserépben, a többi mint őrlemény. Már mint amiket felsoroltam.
Egyébként annyi a különbség egyes scowille faktorok között, hogy akik rendszeresen fogyasztják, (rá lehet szokni mint a drogra :D ), az meg tudja különböztetni. Aki alkalmanként kóstolja annsk szétkapja a bélést a 250ezres is :lol:
Veidtnek meg annyit, hogy jóval két milla fölött van a carolina. :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 29., kedd 15:31
Szerző: kiserik
Realista24 írta:
nmem kérdés, hogy rozé kacsemell aszalt szilvával tűzdelve. Vagy szilvakompóttal tálalva. Egyszerű, mégis nagyon ünnepi kaja. Szerintem nálunk is az lesz valamelyik nap. Meg steak! :D Éljen a hedonizmu
Ezek felé hajlok én is. :)

Valami fasza leves kéne még, nem tudom a fácánnal hogy fogok megbarátkozni.
Az egyik legfinomabb húsleves. Mi ugyan úgy készítjük, mint a tyúkot. Bátran ajánlom.

Utána még egy jó darab szarvas steak.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 29., kedd 15:28
Szerző: P. Krisz
Akkor főzzél valami krémlevest idényzöldségből vagy gyümölcsből. Pl. sütőtökből vagy gesztenyéből, sósan és édesen is.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 29., kedd 15:22
Szerző: Realista24
nmem kérdés, hogy rozé kacsemell aszalt szilvával tűzdelve. Vagy szilvakompóttal tálalva. Egyszerű, mégis nagyon ünnepi kaja. Szerintem nálunk is az lesz valamelyik nap. Meg steak! :D Éljen a hedonizmu
Ezek felé hajlok én is. :)

Valami fasza leves kéne még, nem tudom a fácánnal hogy fogok megbarátkozni.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 29., kedd 15:15
Szerző: CS0ki
Jöhetne pár gondolatébresztő, mert ötlethiányban szenvedek. A klasszikus, vörösboros marhapöri, lazac mellé akarok még két dolgot, de egyelőre nem jön az ihlet.
Az egyikre valami szárnyas+gyümölcs kombóra gondoltam,
nmem kérdés, hogy rozé kacsemell aszalt szilvával tűzdelve. Vagy szilvakompóttal tálalva. Egyszerű, mégis nagyon ünnepi kaja. Szerintem nálunk is az lesz valamelyik nap. Meg steak! :D Éljen a hedonizmus!
Én egyszer "ettem" egy 750 000-res szószt, hát nagyon brutál volt :) egy teáskanálnyival szoktak rakni egy hatalmas bográcsba és úgy is megvan a hatása. Magyar erősebb paprikák kb 5000 és alatta mozognak, a morientes által említett Carolina Reaper meg 1,8-2 millió.
Amúgy akkora különbség nincs szerintem érzetre, mint ahogy a skála alapján gondolná az ember, a hegyes erős is tud elég jól csípni, persze egy jó chili más kategória, de...
Idén naga vipert termesztettem, nem rossz, de kb ez is már feleslegesen erős. Egy jó habaneronak az íze is jobb talán, kápiával megfelelően keverve egész jó szószt ki lehet hozni belőle.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 29., kedd 15:00
Szerző: Veidt
Én egyszer "ettem" egy 750 000-res szószt, hát nagyon brutál volt :) egy teáskanálnyival szoktak rakni egy hatalmas bográcsba és úgy is megvan a hatása. Magyar erősebb paprikák kb 5000 és alatta mozognak, a morientes által említett Carolina Reaper meg 1,8-2 millió.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 29., kedd 14:28
Szerző: peti_madrid
Meg eleve teljesen más ez a fajta chili. Míg a mi hegyes erősünk, meg erős pistánk, stb csípnek, addig ezek tényleg kurva erősek. Éget, meg kiver tőle a víz, de jó értelemben. Míg a mi paprikáink a szájban égetnek, addig ezek a chilik az első roham után belülről kezdenek el fűteni, aztán gyöngyözik a szemed alatt :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 28., hétfő 15:49
Szerző: morientes
numberone1 írta:
morientes írta: Igazából argentinában nem dominál annyira mint pl mexikóban, de mondjuk én szeretem. Van is egy csomó fajta, pl dorset naga, naga jolokis, red savina habanero, no meg ami kiveri a scowille skálát, a carolina reaper :D
Biztos voltam benne, h te jol ismered oket....ezekhez kepest az eros pista egy erotlen pityu. :mrgreen:
Indiaban ahol meg szeretik az ilyen xtra eros eteleket.
Igen a dorset naga meg a naga jolokia azok indiaiak, assam tartományból manipur környékén van nága földön a hazája, míg ugye a habanero fajták azok mexikóiak.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 28., hétfő 15:07
Szerző: numberone1
morientes írta: Igazából argentinában nem dominál annyira mint pl mexikóban, de mondjuk én szeretem. Van is egy csomó fajta, pl dorset naga, naga jolokis, red savina habanero, no meg ami kiveri a scowille skálát, a carolina reaper :D
Biztos voltam benne, h te jol ismered oket....ezekhez kepest az eros pista egy erotlen pityu. :mrgreen:
Indiaban ahol meg szeretik az ilyen xtra eros eteleket.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 28., hétfő 14:48
Szerző: morientes
numberone1 írta:
morientes írta:

Már régen nem vagyok dêl amerikában
:)
Mennyire szeretted a chilit? Gondolom mindenhez azt talaltak. Nekem tul eros, probalok ritkan enni csilis kajat.
Igazából argentinában nem dominál annyira mint pl mexikóban, de mondjuk én szeretem. Van is egy csomó fajta, pl dorset naga, naga jolokis, red savina habanero, no meg ami kiveri a scowille skálát, a carolina reaper :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 28., hétfő 14:33
Szerző: numberone1
morientes írta:

Már régen nem vagyok dêl amerikában
:)
Mennyire szeretted a chilit? Gondolom mindenhez azt talaltak. Nekem tul eros, probalok ritkan enni csilis kajat.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. november 28., hétfő 10:23
Szerző: rashidm
morientes írta:Én ha hazamegyek maradok a jól bevált halászlé, sülthal, töltöttkáposzta mákosguba stb kombó mellett, sütök csukát egybe tejfölösen vagy vmi, szóval a szokásos ortodox menü.
Ritkán tudok enni normális magyar ételeketet sajnos.
Se normális fűszer, se normális paprika, se normális pari, se normális hagyma...
Jah otthon mi sem szoktunk nagyon lacafacázni. Halászlé, hal, húsleves-fácánleves, nyúlászlé, nyúlhús, rántott hús-krumplipüré, kacsa, sütik. Ezek szoktak lenni már évek óta, más nem is nagyon kell. :mrgreen: