Hát ez az, hogy milyen ember az, aki munka nélkül van és nemet mond a nettó 170re? És tudod mennyi ilyen van? Rengeteg. Hány és hány felmérés született, hogy mi a diplomásoknál az elvárt minimum, amiért már hajlandóak dolgozni. Nevetségesek.lestat írta:Nemtudom milyen ismerősötök lehet de az én körömben 170-nek is örülünk. Bár ez már vidék. Itt kb minden morzsának örülnek az emberek.
És itt a baj. Hogy viszont 170ből nem is lehet a saját lábadra állni. Tegyél le jogsit legyen autód hogy legalább már ne másoktól kelljen szívességet kérned ha el kell valamit intézned. De akkor bérelj lakást 90+ért. Ja vagy vegyél hitelre. Hmm egyre jobb lehetőségek. És ha nincs párod? Már most vegyél lakást? Egyedül? És még sorolhatnám.
Nem arrol van szó hogy várom hogy csak ugy házhoz jöjjön a pénz a kocsi a lakás. Kockáztatni mindenhol kell. Az a bosszantó amit a kemény munkáért cserébe kapunk. És ez a diktatúra ami itt folyik.
És igen én is keményen megdolgozom és próbálok elindulni. Ahogy sok korombeli. Vagy mehetnék én is külföldre. Szintén mint sok korombeli.
Nem nyavalygok. Egyszerűen csak bosszantó hogy lehetne fejlődni, lehetne jobb. De nem. Inkább a lopás,csalás,népbutítás.
170ből miért ne lehetne jogsit letenni és kocsit venni, ha mondjuk otthon laksz? Nem milliós autókban kell gondolkodni. Fizetéshez mérten kell keresni, és nem szégyellni beülni egy régebbi autóba, ha azt tudod biztosan megvalósítani, hogy ne mástól kelljen szívességeket kérni.
10 éve is hitelre vettem lakást, meg az emberek nagy része is, vagy mit vársz? Hogy cash-re tudjál venni? Hol tudsz Európában kp-ra lakást venni? A bérleti díjak meg magasak, igen, de nyugaton sem apróért adják, még akkor sem, ha a fizetések magasabbak. Angliában/Spanyolországban egy normálisabb lakás is horror áron van. Ismerős párból az egyikük fizetése elmegy a lakhatásra (bérlet és rezsi), a másik fizu megmarad. Két 170ezres fizetésből ez itthon nem valósítható meg vidéken? Ne mesélje be ezt nekem senki.