matador írta:Egy olyan világban senki sem szeretne élni, ami értelmi cenzushoz vezető jogi alapokon nyugszik.
Azon túl pedig alapvetően káros, ha csak a magasröptű, jellemzően életidegen entellektüel gondolatok mentén szerveződik egy ország. Szükség van a sárban dagonyázó, mindennapi élettapasztalattal rendelkező nézőpontokra is, ezt pedig csak úgy lehet benttartani a közéleti párbeszédben, ha fenntartjuk a választói igényt rá. Az általam egészségesnek tartott egyensúlytól szerintem is távol vagyunk, de i) ki mondja meg, hogy mi az egészséges, ii) erre nem az a megoldás, hogy a másik oldalra lendítjük az ingát.
Az a narratíva pedig különösen káros, hogy hülye a vidék. Ezzel a hozzáállással nehéz lesz 4 év múlva onnan szavazatokat szerezni.
Persze, szükség van, de a kétkezi, józan életű munkásember, akinek megvan a józan esze és a naplopó, jobb esetben közmunka programmal (de ahogy látjuk közel sem csak ezzel) lekenyerezett, összetett mondatot kipréselni képtelen, abszolút tájékozatlan ember között szakadéknyi a különbség. Egyébként egyetértek Veled, nincs is megoldásom erre, meg másnak sem gondolom. Csak tényleg ugyanannyit ér a szavazat annak, aki fel sem képes fogni egy-egy kérdést, és annak aki rengeteg időt, energiát beleölve próbálja a lehető legtöbb nézőpontot körüljárva meghozni a döntését.
Az utolsó mondathoz: Igen, nyilván az ellenzéki média is az extrém példákból összevágott videókat tolja ki, a legelmaradottabb régiókból.
Pipita írta:RealMadridFanatic, neked meg respest, én inkább nem reagáltam rá. De jó, nekem jött a számla tegnap, holnap még megyek megvagdalni picit a kerítést, aztán Gyuribá erre a hónapra is ellát dellával.
Elsőre nem így nézett volna ki, de szerencsére elszámolok mindig 147000-ig.