HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. október 11., hétfő 11:47
Úgy gondolom, hogy az a felelős politikai hozzáállás, ha minden egyes választás előtt hátralépünk, megnézzük, hogy mi az ami az adott közösség (jelen esetben a magyar állampolgárok) érdekeit szolgálja. Ha az a jó, amit a jelenlegi vezetés csinál, akkor nekik szavazok bizalmat továbbra is. Ha ezzel nem vagyok elégedett (ilyen az alkalmatlan vezetés, korrupció, uszítás, túlzott központosítás - mindenkinél máshol telik be a pohár), akkor keresek egy alternatívát. Nem érdekel kinek mi a pártlogója. Megnézem, hogy ki tudja az én álláspontomhoz legközelebbi alternatívát nyújtani, és arra szavazok.
Az én nézetemben 3-4 cikluson túl ugyanarra a pártra szavazni - akik közben többször lettek megválasztva, és bizonyíthattak - már nem objektív, mivel nincs olyan, hogy valaki mindig mindent jól csinál. Törekedni kell a megtisztulásra és a jóra, mert amíg az embereknek nincs meg az igénye erre, és inkább mindig leszavaznak a félig üres üvegre, amiben víz van ahelyett, hogy megnéznék mi van a letakart üvegben az nem vezet előre. Ha a letakart üvegről kiderül, hogy húgy van benne és az se tele, akkor 4 év múlva megint választok egy letakart üveget.
Ne csukjuk be a szemünket, és legyen igényünk a jobbra, mert ahogy látom még mindig marha messze vagyunk attól, amit el akarunk érni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.