HozzászólásSzerző: füst » 2021. október 26., kedd 18:30
Ha elmegyek szavazni, akkor Fidesz lesz, de én sem örömömben tenném. Én is szeretnék politikai megújulást, mint itt sokan mások, csak én máshogy látom a megoldást.
Az én meglátásom szerint semmit nem ér egy kormányváltás, mert ugyanazok maradnak az arcok a politikai életben, csak felcserélt szereposztással, és ha bármikor is hibázik a koala kormány, akkor nem más fogja váltani, mint a Fidesz...
Szóval ha ki akarunk lépni a mókuskerékből, akkor én abban látom a megoldást, hogy az ellenzéket kell megtisztítani. Kéne egy párt értelmes arcokkal, fiatalokból, és fedhetetlenekből, akik nem csak 2 évig tudnak Gyurcsánymentesek maradni. És ha értelmes dolgokat képesek mondani, tovább terjed a perspektívájuk mint hogy O1G, akkor rájuk szívesen cserélném a Fideszt.
Csakhogy először ehhez az ellenzéket kellene rendbetenni, az lenne a könnyebb falat. Szóval ehhez mérten szerintem a legjobb az egy újabb 2/3 lenne, mert minden más forgatókönyv a DK számára sikerként könyvelhető el... már egy enyhe Fidesz győzelem is siker, mert "sikerült lebontani a 2/3-ot". Szóval ha végre kiszáll a politikai életből Gyurcsány és a szupercsapata, akkor majd elkezdek arról álmodozni, hogy lehet változás.
MZP személyével nincs gondom, de elmondtam mire számítok ha esetleg miniszterelnök lenne. Nincs pártja, nincs frakciója, ebből fakadóan a szavainak nem lenne súlya, és semmi olyan döntést nem tud hozni a parlamentben, amire nem bólint rá a DK.
Jó esélyt látok a kormányváltásra, de a változásra semmit. A következő 4 évünk is szar lesz, de majd akkor talán együtt sírunk, együtt nevetünk.