Jo dolgok a nagy beruhazasok, de pl. a Puskasnal felmerul par kerdes:
1. Tenyleg fontosabb volt felujitani a stadiont, mint eloszor rendezni az orvosi/tanari bereket?
2. Nem jott volna ki 190 milliard forintnal olcsobban a beruhazas, ha nagyon sporolnak az epitkezesi anyagokon?
1. Az egészségügy és oktatásügybe költött minden egyes forint jó helyre megy.
Csak ezek az ágazatok nem hoznak vissza pénzt, utóbbi még csak-csak jóóó hosszú távon valamikor tud gyümölcsözni, de az egészségügy egy feneketlen gödör.
Az építőipar más. Tökmindegy mit építesz, tiszta haszon az egész, jól járnak a kivitelezők, tervezők, beszállítók,akik aztán forgatják vissza a pénzt. És szerencsés esetben az építmény funkciójától függően tudja termelni a pénzt. Egy stadion pont ilyen.
Magyarul ha le van gatyásodva egy ország, akkor a korlátozott erőforrásait szerintem jobb dolog gazdaságélénkítő ágazatba tolni, mint szociálisba. Aztán ha pörög a dolog, akkor utána mehet a két mostoha ágazatba is a pénz.
Én azt látom hogy ez történik, ha ebben a percben nem fórumoznék, akkor épp az Országos Onkológiai Intézet projektjét babusgatnám, amiből jövőre lesz valami.
2. Nem lehet spórolni az építkezési anyagon, főleg most nem, amikor meredeken mennek fel az árak, de már a Pusi idejében is ez volt. Több éves projektnél, amikor elkészül a terv még tök más munka és anyagdíjak vannak, ahogy halad a dolog úgy fog drágulni az egész. Egy akkora projektnél meg aztán szép nagy számok lesznek a végére, főleg mert van egy csomó nem kalkulált költség, ami késésből, hibából stb.ből fakad. Ez egy ilyen szakma. Persze az élelmesek simán meg tudják tömni a saját zsebeiket is közben, ezt nem vitatom. Én persze nem vagyok élelmes.