Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:50

:kalapos: Ausztriában elvileg arra készülnek, hogy holnap bejelentik, oltatlan nem mehet sehova.
A munkába járás témát járják körül, hogy oda mehetnek e igazolassal.

Védik őket :kalapos: nehogy elkapjak a romlott oltott nepsegtol.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nzedge
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo,Modric,Figo,Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 12., péntek 18:49

Realista24 írta:
Nzedge írta:
De a napozó krémeket is pl nyomják orrba szájba, amikor az is gátolhatja a d vitamin felszívódását, arra meg biztos van kutatás, hogy mit okozhat a d vitamin hiany. Az emberek nagy resze szvsz keruli a napot a propaganda miatt. Valahol - talan Ausztralia - teljesen ellene van a kozegeszsegugy, nem csak delbe..
Jó hogy írod, mivel az sem mindegy hol vagy helyileg, évszak, stb.
De hogy ennek mi köze a topichoz? :kalapos: magam sem tudom már.
Politika és tudomány. És a hit kérdés. :D

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 12., péntek 18:48

Kovidők
Virológia Pécs

Vannak videók, conf hívások, sokat beszélgetnek.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:48

Nzedge írta:
Realista24 írta:

Jó a példa. Mert nem mindegy mikor, mennyit napozol. Gondolom tudományosan sem azt írják, hogy legyél kint 45 fokban napi 12orat.
De a napozó krémeket is pl nyomják orrba szájba, amikor az is gátolhatja a d vitamin felszívódását, arra meg biztos van kutatás, hogy mit okozhat a d vitamin hiany. Az emberek nagy resze szvsz keruli a napot a propaganda miatt. Valahol - talan Ausztralia - teljesen ellene van a kozegeszsegugy, nem csak delbe..
Jó hogy írod, mivel az sem mindegy hol vagy helyileg, évszak, stb.
De hogy ennek mi köze a topichoz? :kalapos: magam sem tudom már.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nzedge

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 12., péntek 18:46

Realista24 írta:
Nzedge írta: Pl a kozegeszsegugy egyenesen nem ajanlja a napozast, az UVB, UVA sugarzas miatt, de a tudomanyban talalsz kutatast ami megdonti a teoriat a melomara. Sot a d vitamin miatt meg segit is a megelozesben. Mindenre van egy fasza kutatas. Nem hiszem, hogy olyan egyszeru ez, hiaba a tudomany. Ertelmezni azt tudni kell az teny.
Jó a példa. Mert nem mindegy mikor, mennyit napozol. Gondolom tudományosan sem azt írják, hogy legyél kint 45 fokban napi 12orat.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:38

Nzedge írta: Pl a kozegeszsegugy egyenesen nem ajanlja a napozast, az UVB, UVA sugarzas miatt, de a tudomanyban talalsz kutatast ami megdonti a teoriat a melomara. Sot a d vitamin miatt meg segit is a megelozesben. Mindenre van egy fasza kutatas. Nem hiszem, hogy olyan egyszeru ez, hiaba a tudomany. Ertelmezni azt tudni kell az teny.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Nzedge

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 12., péntek 18:36

Pl a kozegeszsegugy egyenesen nem ajanlja a napozast, az UVB, UVA sugarzas miatt, de a tudomanyban talalsz kutatast ami megdonti a teoriat a melomara. Sot a d vitamin miatt meg segit is a megelozesben. Mindenre van egy fasza kutatas. Nem hiszem, hogy olyan egyszeru ez, hiaba a tudomany. Ertelmezni azt tudni kell az teny.

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2021. november 12., péntek 18:34

nmate írta:
Donát írta:

És hány ilyen kutatást olvastál? Azok értelmezése nem laikusoknak való ám (még praktizáló orvosoknak sem feltétlenül)
Nem tudom hány ezerszer kell még leírnom: Kovidők facebook oldal, vagy Dr. Kemenesi Gábort forrásnak. Olvassatok, nézzetek utána. Tudom, nem egy velvet könnyedségű olvasmány, de kicsit legalább dolgozik az agy.
Mindegyiknél laikusoknak (nekem pl.) értelmezhető módon írtak ezekről. Sajnos mostanában visszaestek picit a mennyiséggel.
Amúgy a múltkor olvastam ezt itt, biztos akkor is te írtad, és biztos én bénáztam, de nem találtam meg. Esetleg konkrét linkeket bedobhatnál, ha nem nagy kérés. :)

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 12., péntek 18:33

Nzedge írta: Aki ennyire kiáll az oltás mellett, 100%-ig hisz a benne és a tudományba, illetve ekkora haraggal van az oltatlanok ellen, az mire alapozza a véleményét ilyen beton biztosra?
En is ugy vagyok ezzel mint R24. Velemenyemet meg azert alapozom ilyen biztosra, mert tobb, mint 7 milliard beadott oltas utan ez mar nem velemeny, hanem teny, hogy a vakcina jelentos mertekben ved a Covid enyhebb, de legfokepp a fatalis tunetei ellen.

Illetve amit mar mondtam, erdemes Portugaliabol nezni az adatokat, magaert beszel.
kiserik írta: Jó van, eddig azt kaptam amit vártam, senki nem tud semmit :lol:

Influenza full más miatt kell (kell?) évente.

Inkább amit el kellene fogadni, hogy az oltás nem pajzs. Nem véd, csak segít. Az oltott ugyan úgy elkaphatja, fertőzhet, megbetegedhet, mint a nem oltott, sőt, bele is halhat, csak nagyobb az esélye ellene, mert a szervezete már ismeri a vírust. 2 adagosra fejlesztették ki a vakcinát... Persze, a legnagyobb biznisz, ha innentől mindenki élete végéig fél évente belövet egyet... a gyógyszeriparnak...
Pontos cikket majd kesobb tudok linelni, de a lenyeg az, hogy az izraeli szamokat vizsgalva lattak, hogy a breakthrough fertozodesek eseten korrelacio van akozott, hogy milyen reg volt oltva az ember, es hogy milyen valoszinuseggel kapja el a virust.

Illetve erdemes azt leszogezni, hogy ez egy uj virus, minden nappal egyre tobbet tudnak az orvosok, igy lehet hogy valaki azt mondja, hogy az izraeli adatok alapjan random ilyet allitani, es valojaban csak gazdagodni akarnak, de nincsenek kiforrott tanulmanyok, vannak sejtesek, es azokat igazoljak.

Abban igazad van, hogy az oltas az nem pajzs, hanem egy eszkoz. Jelenleg a leghatasosabb eszkoz arra, hogy ne halj bele a virusba, de ugyanugy elkaphatod (erre nincs hatassal a vakcina), csak nagy valoszinuseggel nem lesz nagy baj (95+%). Ha elkapod a virust, akkor viszont oltottkent kevesbe fertozol, eppen azert, mert "gyengebb" a virus hatasa nalad.

Oltas + zart terben maszk + tavolsagtartas + alapveto higienia betartasa, erre lenne szukseg.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára géza 2021. november 12., péntek 18:36-kor.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 12., péntek 18:32

Donát írta:
Marky írta: Az oltas mellett szolnak kutatasok, a vilag barmely pontjarol, ellene egyelore csak a vak hit.
És hány ilyen kutatást olvastál? Azok értelmezése nem laikusoknak való ám (még praktizáló orvosoknak sem feltétlenül)
Nem tudom hány ezerszer kell még leírnom: Kovidők facebook oldal, vagy Dr. Kemenesi Gábort forrásnak. Olvassatok, nézzetek utána. Tudom, nem egy velvet könnyedségű olvasmány, de kicsit legalább dolgozik az agy.
Mindegyiknél laikusoknak (nekem pl.) értelmezhető módon írtak ezekről. Sajnos mostanában visszaestek picit a mennyiséggel.

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2021. november 12., péntek 18:28

Marky írta: Az oltas mellett szolnak kutatasok, a vilag barmely pontjarol, ellene egyelore csak a vak hit.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 12., péntek 18:28

Donát írta: Hirtelen ilyeneket találtam. Emlékszem, hogy olvastam, téma is volt beszélgetésekben. Természetesen nem tudok utána járni, hogy igaz-e, egy konkrét esetről tudok.
Köszi.
Itt egyik cikk azért potenciális távozókról ír nagyrészt. De biztosíthatlak, ez jelentéktelen. Illetve nagy részük zakkant háziorvos, vagy valami "kamu" orvos. Aki látott már kicsit közelről covid osztályt, rég benyomta a 3 oltást.

Ápolók esetében van itt is nagyobb probléma (én hallottam ilyenről már legalább), mint ahogy emberhiány szempontjából is.
Nzedge írta: Aki ennyire kiáll az oltás mellett, 100%-ig hisz a benne és a tudományba, illetve ekkora haraggal van az oltatlanok ellen, az mire alapozza a véleményét ilyen beton biztosra?
Kérdésben a válasz :D A tudomány miatt. Ezek megalapozott érvek, nem teoriák. Bizonyítjuk, látjuk mi történik. Az internet (pubmed, ha már említettük, vagy épp science.org) tele van cikkekkel, tanulmányokkal, publikációkkal. Ez nem egy vallás, nem hit kérdése.
kiserik írta:Influenza full más miatt kell (kell?) évente.
Részben. De ebben is benne van, hogy az előző évi még simán védelmet ad neked, csak kisebb százalékkal, mert a vírus gyorsabban változik. Covid is változik, mutálódik, csak lassabban.
kiserik írta: 2 adagosra fejlesztették ki a vakcinát... Persze, a legnagyobb biznisz, ha innentől mindenki élete végéig fél évente belövet egyet... a gyógyszeriparnak...
Gyógyszeripar nem máltai szeretszolgálat. Ettől függetlenül az oltás segít és a két adag növeli a hatékonyságot. Átlagban, mindenféle vakcinát nézve kb. 60-ról 80%-ra. Ami nagyon nem mindegy.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nmate 2021. november 12., péntek 18:28-kor.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 12., péntek 18:27

Donát írta: Nika! (vagy bárki más)
Arra a jelenségre tudunk valami magyarázatféleséget, hogy több orvos inkább elhagyta a pályát, minthogy beoltassa magát?
Ilyenről nem hallottam egyik helyen sem. A szolgálati jogviszony miatt viszont sokan koccoltak :)

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 12., péntek 18:22

Miutan iskolaval es egyetemmel toltottem az eletembol nagyjabol 20 evet, azutan nem csak “hiszek” a tudomanyban, hanem megtanultam ertelmezni a tudomanyos eredmenyeket.
Az oltas mellett szolnak kutatasok, a vilag barmely pontjarol, ellene egyelore csak a vak hit. Ha hiteles publikaciok jelennenek meg az oltasok ellen, akkor lehetne arnyalni a kepet, de addig ez csak par tudatlan ember hulyesege.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:22

kiserik írta: Jó van, eddig azt kaptam amit vártam, senki nem tud semmit :lol:

Inkább amit el kellene fogadni, hogy az oltás nem pajzs. Nem véd, csak segít. Az oltott ugyan úgy elkaphatja, fertőzhet, megbetegedhet, mint a nem oltott, sőt, bele is halhat, csak nagyobb az esélye ellene, mert a szervezete már ismeri a vírust. 2 adagosra fejlesztették ki a vakcinát... Persze, a legnagyobb biznisz, ha innentől mindenki élete végéig fél évente belövet egyet... a gyógyszeriparnak...
Mert mit gondoltál, aki itt ír az tudós? A lényeg hogy így fest te erről is többet tudsz, mint más.

Leirtad a vakcina lényegét, nagyjából ez minden oltás célja és ilyen a funkcionalitása.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:20

Én nem haragszom az oltatlanra mindaddig amíg nem úgy adja elő, mint hehe.
Lásd mint most. :lol: De azért vigyázzunk rád :sziv:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 12., péntek 18:18

Csak tele van a faszuk, hogy feltartjak a korhazban a sort, a felelotlensegukkel veszelyeztetik a beoltottakat, miattuk kell maszkot viselni es miattuk nem tunt meg el amugy teljesen a virus.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 12., péntek 18:11

Jó van, eddig azt kaptam amit vártam, senki nem tud semmit :lol:

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Nzedge

HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 12., péntek 18:10

Aki ennyire kiáll az oltás mellett, 100%-ig hisz a benne és a tudományba, illetve ekkora haraggal van az oltatlanok ellen, az mire alapozza a véleményét ilyen beton biztosra?

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. november 12., péntek 17:17

Nem nagyon belefolyva ebbe az izgi vitába, engem az érdekelne, hogy mi indokolja a 3. oltást. Persze azon túl, hogy azt mondják a kutatók meg statisztika meg táblázat meg a Józskapista.

Az én nagyon alap tudásom a témában (vírusok, immunrendszer, oltások) az, hogy ha egy vírus megtámad egy szervezetet, akkor az immunrendszer (már a flottul működik) azonosítja, elkezdi termelni az ellenanyagot és legyőzi. Mivel az azonosítás, ellenanyag termelés és legyőzés időbe kerül, előfordul, hogy a legyőzésre már nem marad idő. Ezért az oltásokkal ""megtanítjuk"" az immunrendszert az adott vírusra, így, mikor találkozik a szervezet a vírussal élesben, már nem kell az azonosítással bajolnia, hanem egyenesen termelheti a megfelelő ellenanyagot és felveheti a harcot. Na mármost ha a 2 oltással megtanítottuk az immunrendszernek, hogy hogyan kell legyőzni a vírust, akkor minek a 3.? Illetve felvetül bennem a kérdés, teljesen laikusként, hogy nem baj e véletlenül, ha a szervezetem folyamatosan tele van olyan ellenszerrel, amit csak akkor kellene termeljen, mikor támadás ért?
Mert sokszor olyan az emlékezete a szervezetének sokszor, mint a katalán szurkolóké. Vannak, amire még lehet tanítani egy életre, vannak olyanok, amikre nem. Láthatóan sajnos a covid nem olyan. Azok is elkaphatták újra, akik már átestek rajta, pedig talán még olyan nagy változások nem is voltak a vírus felepiteseben. Azóta még inkább elkezdett hangsúlyosan mutalodni. A jelenlegi oltasok láthatóan nem tudják a változásokat előre lefedni, szóval szinte biztos, hogy nem a harmadik az utolsó...

Amit lassan el kéne mindenkinek fogadni, hogy aki itt végleges mondásokat tesz a covid kapcsán, az hazudik. Ahogy azt is el kéne felejteni, hogy bármi 100%os. Itt csak jobb, rosszabb, valószínűbb, kevésbé valószínűbb dolgok vannak.

Vissza: