A munkába járás témát járják körül, hogy oda mehetnek e igazolassal.
Védik őket

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:50
HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 12., péntek 18:49
Politika és tudomány. És a hit kérdés.Realista24 írta:Jó hogy írod, mivel az sem mindegy hol vagy helyileg, évszak, stb.Nzedge írta:
De a napozó krémeket is pl nyomják orrba szájba, amikor az is gátolhatja a d vitamin felszívódását, arra meg biztos van kutatás, hogy mit okozhat a d vitamin hiany. Az emberek nagy resze szvsz keruli a napot a propaganda miatt. Valahol - talan Ausztralia - teljesen ellene van a kozegeszsegugy, nem csak delbe..
De hogy ennek mi köze a topichoz?magam sem tudom már.
HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 12., péntek 18:48
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:48
Jó hogy írod, mivel az sem mindegy hol vagy helyileg, évszak, stb.Nzedge írta:De a napozó krémeket is pl nyomják orrba szájba, amikor az is gátolhatja a d vitamin felszívódását, arra meg biztos van kutatás, hogy mit okozhat a d vitamin hiany. Az emberek nagy resze szvsz keruli a napot a propaganda miatt. Valahol - talan Ausztralia - teljesen ellene van a kozegeszsegugy, nem csak delbe..Realista24 írta:
Jó a példa. Mert nem mindegy mikor, mennyit napozol. Gondolom tudományosan sem azt írják, hogy legyél kint 45 fokban napi 12orat.
HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 12., péntek 18:46
De a napozó krémeket is pl nyomják orrba szájba, amikor az is gátolhatja a d vitamin felszívódását, arra meg biztos van kutatás, hogy mit okozhat a d vitamin hiany. Az emberek nagy resze szvsz keruli a napot a propaganda miatt. Valahol - talan Ausztralia - teljesen ellene van a kozegeszsegugy, nem csak delbe..Realista24 írta:Jó a példa. Mert nem mindegy mikor, mennyit napozol. Gondolom tudományosan sem azt írják, hogy legyél kint 45 fokban napi 12orat.Nzedge írta: Pl a kozegeszsegugy egyenesen nem ajanlja a napozast, az UVB, UVA sugarzas miatt, de a tudomanyban talalsz kutatast ami megdonti a teoriat a melomara. Sot a d vitamin miatt meg segit is a megelozesben. Mindenre van egy fasza kutatas. Nem hiszem, hogy olyan egyszeru ez, hiaba a tudomany. Ertelmezni azt tudni kell az teny.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:38
Jó a példa. Mert nem mindegy mikor, mennyit napozol. Gondolom tudományosan sem azt írják, hogy legyél kint 45 fokban napi 12orat.Nzedge írta: Pl a kozegeszsegugy egyenesen nem ajanlja a napozast, az UVB, UVA sugarzas miatt, de a tudomanyban talalsz kutatast ami megdonti a teoriat a melomara. Sot a d vitamin miatt meg segit is a megelozesben. Mindenre van egy fasza kutatas. Nem hiszem, hogy olyan egyszeru ez, hiaba a tudomany. Ertelmezni azt tudni kell az teny.
HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 12., péntek 18:36
HozzászólásSzerző: Donát » 2021. november 12., péntek 18:34
Amúgy a múltkor olvastam ezt itt, biztos akkor is te írtad, és biztos én bénáztam, de nem találtam meg. Esetleg konkrét linkeket bedobhatnál, ha nem nagy kérés.nmate írta:Nem tudom hány ezerszer kell még leírnom: Kovidők facebook oldal, vagy Dr. Kemenesi Gábort forrásnak. Olvassatok, nézzetek utána. Tudom, nem egy velvet könnyedségű olvasmány, de kicsit legalább dolgozik az agy.Donát írta:
És hány ilyen kutatást olvastál? Azok értelmezése nem laikusoknak való ám (még praktizáló orvosoknak sem feltétlenül)
Mindegyiknél laikusoknak (nekem pl.) értelmezhető módon írtak ezekről. Sajnos mostanában visszaestek picit a mennyiséggel.
HozzászólásSzerző: géza » 2021. november 12., péntek 18:33
En is ugy vagyok ezzel mint R24. Velemenyemet meg azert alapozom ilyen biztosra, mert tobb, mint 7 milliard beadott oltas utan ez mar nem velemeny, hanem teny, hogy a vakcina jelentos mertekben ved a Covid enyhebb, de legfokepp a fatalis tunetei ellen.Nzedge írta: Aki ennyire kiáll az oltás mellett, 100%-ig hisz a benne és a tudományba, illetve ekkora haraggal van az oltatlanok ellen, az mire alapozza a véleményét ilyen beton biztosra?
Pontos cikket majd kesobb tudok linelni, de a lenyeg az, hogy az izraeli szamokat vizsgalva lattak, hogy a breakthrough fertozodesek eseten korrelacio van akozott, hogy milyen reg volt oltva az ember, es hogy milyen valoszinuseggel kapja el a virust.kiserik írta: Jó van, eddig azt kaptam amit vártam, senki nem tud semmit![]()
Influenza full más miatt kell (kell?) évente.
Inkább amit el kellene fogadni, hogy az oltás nem pajzs. Nem véd, csak segít. Az oltott ugyan úgy elkaphatja, fertőzhet, megbetegedhet, mint a nem oltott, sőt, bele is halhat, csak nagyobb az esélye ellene, mert a szervezete már ismeri a vírust. 2 adagosra fejlesztették ki a vakcinát... Persze, a legnagyobb biznisz, ha innentől mindenki élete végéig fél évente belövet egyet... a gyógyszeriparnak...
HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 12., péntek 18:32
Nem tudom hány ezerszer kell még leírnom: Kovidők facebook oldal, vagy Dr. Kemenesi Gábort forrásnak. Olvassatok, nézzetek utána. Tudom, nem egy velvet könnyedségű olvasmány, de kicsit legalább dolgozik az agy.Donát írta:És hány ilyen kutatást olvastál? Azok értelmezése nem laikusoknak való ám (még praktizáló orvosoknak sem feltétlenül)Marky írta: Az oltas mellett szolnak kutatasok, a vilag barmely pontjarol, ellene egyelore csak a vak hit.
HozzászólásSzerző: Donát » 2021. november 12., péntek 18:28
És hány ilyen kutatást olvastál? Azok értelmezése nem laikusoknak való ám (még praktizáló orvosoknak sem feltétlenül)Marky írta: Az oltas mellett szolnak kutatasok, a vilag barmely pontjarol, ellene egyelore csak a vak hit.
HozzászólásSzerző: nmate » 2021. november 12., péntek 18:28
Köszi.Donát írta: Hirtelen ilyeneket találtam. Emlékszem, hogy olvastam, téma is volt beszélgetésekben. Természetesen nem tudok utána járni, hogy igaz-e, egy konkrét esetről tudok.
Kérdésben a válaszNzedge írta: Aki ennyire kiáll az oltás mellett, 100%-ig hisz a benne és a tudományba, illetve ekkora haraggal van az oltatlanok ellen, az mire alapozza a véleményét ilyen beton biztosra?
Részben. De ebben is benne van, hogy az előző évi még simán védelmet ad neked, csak kisebb százalékkal, mert a vírus gyorsabban változik. Covid is változik, mutálódik, csak lassabban.kiserik írta:Influenza full más miatt kell (kell?) évente.
Gyógyszeripar nem máltai szeretszolgálat. Ettől függetlenül az oltás segít és a két adag növeli a hatékonyságot. Átlagban, mindenféle vakcinát nézve kb. 60-ról 80%-ra. Ami nagyon nem mindegy.kiserik írta: 2 adagosra fejlesztették ki a vakcinát... Persze, a legnagyobb biznisz, ha innentől mindenki élete végéig fél évente belövet egyet... a gyógyszeriparnak...
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2021. november 12., péntek 18:27
Ilyenről nem hallottam egyik helyen sem. A szolgálati jogviszony miatt viszont sokan koccoltakDonát írta: Nika! (vagy bárki más)
Arra a jelenségre tudunk valami magyarázatféleséget, hogy több orvos inkább elhagyta a pályát, minthogy beoltassa magát?
HozzászólásSzerző: Marky » 2021. november 12., péntek 18:22
Miutan iskolaval es egyetemmel toltottem az eletembol nagyjabol 20 evet, azutan nem csak “hiszek” a tudomanyban, hanem megtanultam ertelmezni a tudomanyos eredmenyeket.Nzedge írta: Aki ennyire kiáll az oltás mellett, 100%-ig hisz a benne és a tudományba, illetve ekkora haraggal van az oltatlanok ellen, az mire alapozza a véleményét ilyen beton biztosra?
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:22
Mert mit gondoltál, aki itt ír az tudós? A lényeg hogy így fest te erről is többet tudsz, mint más.kiserik írta: Jó van, eddig azt kaptam amit vártam, senki nem tud semmit![]()
Influenza full más miatt kell (kell?) évente.
Inkább amit el kellene fogadni, hogy az oltás nem pajzs. Nem véd, csak segít. Az oltott ugyan úgy elkaphatja, fertőzhet, megbetegedhet, mint a nem oltott, sőt, bele is halhat, csak nagyobb az esélye ellene, mert a szervezete már ismeri a vírust. 2 adagosra fejlesztették ki a vakcinát... Persze, a legnagyobb biznisz, ha innentől mindenki élete végéig fél évente belövet egyet... a gyógyszeriparnak...
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2021. november 12., péntek 18:20
Én nem haragszom az oltatlanra mindaddig amíg nem úgy adja elő, mint hehe.Nzedge írta: Aki ennyire kiáll az oltás mellett, 100%-ig hisz a benne és a tudományba, illetve ekkora haraggal van az oltatlanok ellen, az mire alapozza a véleményét ilyen beton biztosra?
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2021. november 12., péntek 18:18
Csak tele van a faszuk, hogy feltartjak a korhazban a sort, a felelotlensegukkel veszelyeztetik a beoltottakat, miattuk kell maszkot viselni es miattuk nem tunt meg el amugy teljesen a virus.Nzedge írta: Aki ennyire kiáll az oltás mellett, 100%-ig hisz a benne és a tudományba, illetve ekkora haraggal van az oltatlanok ellen, az mire alapozza a véleményét ilyen beton biztosra?
HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. november 12., péntek 18:11
HozzászólásSzerző: Nzedge » 2021. november 12., péntek 18:10
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2021. november 12., péntek 17:17
Mert sokszor olyan az emlékezete a szervezetének sokszor, mint a katalán szurkolóké. Vannak, amire még lehet tanítani egy életre, vannak olyanok, amikre nem. Láthatóan sajnos a covid nem olyan. Azok is elkaphatták újra, akik már átestek rajta, pedig talán még olyan nagy változások nem is voltak a vírus felepiteseben. Azóta még inkább elkezdett hangsúlyosan mutalodni. A jelenlegi oltasok láthatóan nem tudják a változásokat előre lefedni, szóval szinte biztos, hogy nem a harmadik az utolsó...Nem nagyon belefolyva ebbe az izgi vitába, engem az érdekelne, hogy mi indokolja a 3. oltást. Persze azon túl, hogy azt mondják a kutatók meg statisztika meg táblázat meg a Józskapista.
Az én nagyon alap tudásom a témában (vírusok, immunrendszer, oltások) az, hogy ha egy vírus megtámad egy szervezetet, akkor az immunrendszer (már a flottul működik) azonosítja, elkezdi termelni az ellenanyagot és legyőzi. Mivel az azonosítás, ellenanyag termelés és legyőzés időbe kerül, előfordul, hogy a legyőzésre már nem marad idő. Ezért az oltásokkal ""megtanítjuk"" az immunrendszert az adott vírusra, így, mikor találkozik a szervezet a vírussal élesben, már nem kell az azonosítással bajolnia, hanem egyenesen termelheti a megfelelő ellenanyagot és felveheti a harcot. Na mármost ha a 2 oltással megtanítottuk az immunrendszernek, hogy hogyan kell legyőzni a vírust, akkor minek a 3.? Illetve felvetül bennem a kérdés, teljesen laikusként, hogy nem baj e véletlenül, ha a szervezetem folyamatosan tele van olyan ellenszerrel, amit csak akkor kellene termeljen, mikor támadás ért?
Jelenlévő fórumozók: 15 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem