Oldal: 13 / 30

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 29., szombat 16:35
Szerző: realistahuni
M1Ö írta:
realistahuni írta:Esetleg valaki otthon van kontakt grill témában? Szeretnék egyet venni, de nem igazán találok elég leírást a típusokról, gondoltam hátha van akinek bevált egy-egy darab.
Nem vagyok profi a dologban, de nem teljesen mindegy a grill? Bármilyen grillen isteni kajákat tudsz csinálni, ha jól dogozol a faszénnel. Mondjuk ja, az szempont, hogy ne elektromos legyen. :) De amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy 100.000 forint, vagy 20.000. Nem maga a grill a lényeg, hanem, hogy a faszénre figyelj oda, na meg nem utolsó sorrendben a hús fűszerezésére.

Bocs nem írtam oda, de nekem idősporlás céljából kell, mindennapi használatra, szóval a gyorsaság és a könnyen tisztíthatóság a prioritás nekem. Meg persze az, hogy kevés zsiradékkal süssek, ezért is akarok kontakt grillt. Leírások alapján állítólag sok olyan van ami eléggé okádja a füstöt magából, azt is jó lenne elkerülni. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 29., szombat 16:32
Szerző: M1Ö
realistahuni írta:Esetleg valaki otthon van kontakt grill témában? Szeretnék egyet venni, de nem igazán találok elég leírást a típusokról, gondoltam hátha van akinek bevált egy-egy darab.
Nem vagyok profi a dologban, de nem teljesen mindegy a grill? Bármilyen grillen isteni kajákat tudsz csinálni, ha jól dogozol a faszénnel. Mondjuk ja, az szempont, hogy ne elektromos legyen. :) De amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy 100.000 forint, vagy 20.000. Nem maga a grill a lényeg, hanem, hogy a faszénre figyelj oda, na meg nem utolsó sorrendben a hús fűszerezésére.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 29., szombat 16:24
Szerző: realistahuni
Esetleg valaki otthon van kontakt grill témában? Szeretnék egyet venni, de nem igazán találok elég leírást a típusokról, gondoltam hátha van akinek bevált egy-egy darab. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 24., hétfő 13:49
Szerző: peti_madrid
Túl nehéz lenne egyet választani, túl sok jót ettem már :D

De a legjobb az, amit én csinálok magamnak otthon. Every single time :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 11:02
Szerző: mia san mia
Viharlampa BP nyolc évvel ezelőtt, kacsamellbol hagymalekvarral. Nem egy szokvanyos burger volt az tuti.
Saját krealmanybol pedig marhanyak mediumwellre sutve grill camambert aioli szósz feketeerdo sonkachips paradicsom rukkola barnasoros karamellizalt hagyma házi buci. Na ez bebaszott amikor megcsináltam.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 10:05
Szerző: gunner
A vadhúsok nekem is a gyengéim :)
Pár éve a Tusványoson ettünk őz/szarvashúsból készült burgert, poénkodtunk egy sort hogy megettük Bambi anyját :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 9:54
Szerző: Realista24
Pesti Burger es bár nagyon adta, ha étteremről is kell irni. De Gyuri barátom burgere is felejthetetlen

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 9:52
Szerző: kiserik
messideco írta:Új téma: életed legjobb burgerje?
Saját pufiban saját húspogácsa szarvas húsból kövön grillezve.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 9:49
Szerző: gunner
Új téma: életed legjobb burgerje?

Nekem a Desperados fantázianevű. ITT van leírás róla. Hát eszmléletlen :) Újabban szeretnék párat magam is összedobni, nem nehéz szerencsére :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 13., csütörtök 20:53
Szerző: h3x0r
Ismerostol kaptam nehany kilo barackot, ugyhogy gondoltam csinalok belole egy turmixot, csak elotte keresek valami jo receptet neten. Mondjuk ugy, hogy nem erre szamitottam :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 4., kedd 10:14
Szerző: peti_madrid
realistahuni írta:
Ti hogy vagytok ezzel?
Rántottákba, salátába szerintem egész finom, másra nem használom.
detto

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 4., kedd 2:22
Szerző: gunner
Pedig az a legfinomabb. :coffee:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 17:37
Szerző: realistahuni
Ti hogy vagytok ezzel?
Rántottákba, salátába szerintem egész finom, másra nem használom.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 15:52
Szerző: h3x0r
En is szoktam hasonlot csinalni, marmint maga a zoldsegek, sajt, csak füstli helyett paprikas vagy mas izesitett tofuval: felkockazom, belocsolom szojaszosszal, majd egy kis kokuszzsiron serpenyoben megpiritom. Viszont almaval meg nem probalt, ugyhogy talan holnap ki is probalom. :D

En mondjuk utalom a bolti majonezt (foleg miutan 12 evesen jo otletnek tartottam fél uveg majonezt raonteni a makaronira. Nem az volt a legkonnyebb estem, raadasul a kovetkezo 2-3 het sem tartozik a kedvenceim koze, miutan tiszta kiuteses lett az arcom), viszont egy hazi majonezt is 2-3 perc alatt el lehet kesziteni es sokkal finomabb is.

Ti az ujhagymanak a szarat is megeszitek vagy csak a feher reszet? En falun nottem fel es mi mindig a hagymat megettuk, a szarat pedig odaadtuk a tyukoknak. A tolunk 6 km-re lako varosi ismeroseim viszont hulyen neznek ram, hogy mit csinalok, mivel szerintuk az a hagyma legfinomabb resze, pedig szerintem semmi ize nincs. Ti hogy vagytok ezzel?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 15:00
Szerző: peti_madrid
Mehet bele bármi, de az almát ne hagyjátok ki, attól igazán finom :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 14:11
Szerző: csabi*
a saliból hiányzik egy kis szalonna meg száraz házikolbász és akkor jó is :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 13:53
Szerző: peti_madrid
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ebben a nyári melegben nem nagyon van étvágyam, viszont egy jó salátát bármikor hajlandó vagyok letolni, össze is dobtam egyet tegnapelőtt otthon, itt a recept. Halál egyszerű, de annál finomabb. Egy közepes v. kicsit nagyobb tálnyi adagot készítettem, ahhoz vannak ezek a mértékek.

4 paradicsom
fél kígyóubi
egy kápia paprika
3 zöldalma
20 deka sajt (amilyet akartok, a füstölt történetek, edami, mind jó, de a trappista is megteszi)
egy csomag füstli (megfőzhetitek előtte, de én nyersen is kamázom)
3-4 szál újhagyma
(tésztát is főzhettek hozzá, ha szeretitek benne)
egy kis doboz tejföl
mustár, majonéz ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
só, bors

Szépen felkockázni minden alapanyagot, gyakorlatilag ahogy esik, úgy puffan, frankón összekeverni a tálban, egy másikban pedig ki kell keverni a szószt. Gyakorlatilag egy citromos, kicsit fűszeresebb tartárt készítesz, semmi bonyolult.

Ultra fincsi.

Sütöttem mellé csirkemellet felkockázva, csipszbundába panírozva (KFC-ish), de légkeverésen sütöttem, nem pedig olajban.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 9., péntek 14:41
Szerző: Remy
Svédeknél kipróbáltam milyen a kávé kókusztejjel. :sziv: Ajánlom a kávékedvelőknek. :-*

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 15:11
Szerző: reeed_ati
CS0ki írta: Mi lett végül?

Nekem Bialettim van. Amire figyelni kell, hogy olaszos kávémennyiséget készít, tehát az én 3 személyesemmel két személyre lehet csinálni nem túl sok kávét. :)
Amúgy én is forró vízzel csinálom, és előbb leveszem, kávéfőző alja gyorsan hideg csapa alá. Otthon persze legtöbbször frissen öröült jó kávé, de akkor is, a benti 100 ezres automata gépet simán veri a kotyogós kávém.
A 3 személyes Bialetti.
Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, finomat főz. :)
Ha épp nem iszik velem senki, akkor egyedül is simán megiszom azt az adagot, amit lefőzök vele.
Te melyik márkát szoktad venni a kávéból?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 14:09
Szerző: CS0ki
Lehet egyszerűen csak nem jól főztétek vele a kávét, pár dologra oda kell figyelni azért.
Most néhány jutub videó után teljesen kiokosodtam, úgy néz ki, hogy eddig én is baromi rosszul főztem a kávét. :x
Nem szabad megtömködni, aztán időben le kell venni a tűzről, elvileg valamennyi víznek kell maradni az aljában, sőt láttam olyat is, hogy miután leveszik a tűzről, bedugják a főzőt hideg víz alá, vagy vizes konyharuhával lehűtik.
Az is újdonság volt, hogy forró vizet raknak a főzőbe, ez eszembe nem jutott volna eddig, gondoltam úgyis felforr. :mrgreen:
Mi lett végül?

Nekem Bialettim van. Amire figyelni kell, hogy olaszos kávémennyiséget készít, tehát az én 3 személyesemmel két személyre lehet csinálni nem túl sok kávét. :)
Amúgy én is forró vízzel csinálom, és előbb leveszem, kávéfőző alja gyorsan hideg csapa alá. Otthon persze legtöbbször frissen öröült jó kávé, de akkor is, a benti 100 ezres automata gépet simán veri a kotyogós kávém.