Oldal: 13 / 29

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 14:11
Szerző: csabi*
a saliból hiányzik egy kis szalonna meg száraz házikolbász és akkor jó is :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 13:53
Szerző: peti_madrid
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ebben a nyári melegben nem nagyon van étvágyam, viszont egy jó salátát bármikor hajlandó vagyok letolni, össze is dobtam egyet tegnapelőtt otthon, itt a recept. Halál egyszerű, de annál finomabb. Egy közepes v. kicsit nagyobb tálnyi adagot készítettem, ahhoz vannak ezek a mértékek.

4 paradicsom
fél kígyóubi
egy kápia paprika
3 zöldalma
20 deka sajt (amilyet akartok, a füstölt történetek, edami, mind jó, de a trappista is megteszi)
egy csomag füstli (megfőzhetitek előtte, de én nyersen is kamázom)
3-4 szál újhagyma
(tésztát is főzhettek hozzá, ha szeretitek benne)
egy kis doboz tejföl
mustár, majonéz ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
só, bors

Szépen felkockázni minden alapanyagot, gyakorlatilag ahogy esik, úgy puffan, frankón összekeverni a tálban, egy másikban pedig ki kell keverni a szószt. Gyakorlatilag egy citromos, kicsit fűszeresebb tartárt készítesz, semmi bonyolult.

Ultra fincsi.

Sütöttem mellé csirkemellet felkockázva, csipszbundába panírozva (KFC-ish), de légkeverésen sütöttem, nem pedig olajban.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 9., péntek 14:41
Szerző: Remy
Svédeknél kipróbáltam milyen a kávé kókusztejjel. :sziv: Ajánlom a kávékedvelőknek. :-*

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 15:11
Szerző: reeed_ati
CS0ki írta: Mi lett végül?

Nekem Bialettim van. Amire figyelni kell, hogy olaszos kávémennyiséget készít, tehát az én 3 személyesemmel két személyre lehet csinálni nem túl sok kávét. :)
Amúgy én is forró vízzel csinálom, és előbb leveszem, kávéfőző alja gyorsan hideg csapa alá. Otthon persze legtöbbször frissen öröült jó kávé, de akkor is, a benti 100 ezres automata gépet simán veri a kotyogós kávém.
A 3 személyes Bialetti.
Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, finomat főz. :)
Ha épp nem iszik velem senki, akkor egyedül is simán megiszom azt az adagot, amit lefőzök vele.
Te melyik márkát szoktad venni a kávéból?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 14:09
Szerző: CS0ki
Lehet egyszerűen csak nem jól főztétek vele a kávét, pár dologra oda kell figyelni azért.
Most néhány jutub videó után teljesen kiokosodtam, úgy néz ki, hogy eddig én is baromi rosszul főztem a kávét. :x
Nem szabad megtömködni, aztán időben le kell venni a tűzről, elvileg valamennyi víznek kell maradni az aljában, sőt láttam olyat is, hogy miután leveszik a tűzről, bedugják a főzőt hideg víz alá, vagy vizes konyharuhával lehűtik.
Az is újdonság volt, hogy forró vizet raknak a főzőbe, ez eszembe nem jutott volna eddig, gondoltam úgyis felforr. :mrgreen:
Mi lett végül?

Nekem Bialettim van. Amire figyelni kell, hogy olaszos kávémennyiséget készít, tehát az én 3 személyesemmel két személyre lehet csinálni nem túl sok kávét. :)
Amúgy én is forró vízzel csinálom, és előbb leveszem, kávéfőző alja gyorsan hideg csapa alá. Otthon persze legtöbbször frissen öröült jó kávé, de akkor is, a benti 100 ezres automata gépet simán veri a kotyogós kávém.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 14:01
Szerző: Remy
ziro4vr írta: Csináljunk neked egy konyhafőnök junior topikot? :mrgreen:
:mrgreen:

Fogadóirodáknál amúgy 1,01-et fizettek arra, hogy jön a Ziro hsz a kommentre. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 13:58
Szerző: KAG
Fagyasztott hallal amúgy mit lehet kezdeni?
Normális tőkehalfilét szerettem volna vásárolni, de csak fagyasztott volt.

Van valami tipp,trükk a kiolvasztásra vagy ígyis-úgyis szar lesz? :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 13:56
Szerző: ziro4vr
Remy írta:Csirkemell kockák, (só + bors) lisztben hempergetve majd kisütve. Egy kis BBQ szósz és kész is a 10/10-es 10 perc alatt elkészíthető finomság. :-* :shifty:
Csináljunk neked egy konyhafőnök junior topikot? :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. június 1., csütörtök 13:41
Szerző: Remy
Csirkemell kockák, (só + bors) lisztben hempergetve majd kisütve. Egy kis BBQ szósz és kész is a 10/10-es 10 perc alatt elkészíthető finomság. :-* :shifty:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. április 2., vasárnap 11:00
Szerző: k!ll3rcsöcs
reeed_ati írta: Az is újdonság volt, hogy forró vizet raknak a főzőbe, ez eszembe nem jutott volna eddig, gondoltam úgyis felforr. :mrgreen:
Régen én is forró vízzel főztem, aztán nagymamám azt mondta egyszer, hogy az nem jó, mert annak a víznek BOJLER íze van!!! :mrgreen: Na azóta hidegvizzel főzök. 82 év tapasztalatával csak nem mehetek szembe :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. április 2., vasárnap 7:03
Szerző: reeed_ati
Realista24 írta:
Sztem ezekben már nincs óriási különbség, a többit az adja meg, hogy milyen a kávé, te őrlöd-e, víz minősége, ízesítés.
Na végül is az olaszt rendeltem, annyira dicsérték mindenhol, hogy meggyőztek. :)
ziro4vr írta:Mondjuk nálam a finom meg a kotyogós nem összeegyeztethető, de ízlés kérdése. :D Erős, az biztos. Meg a wc forgalmát is fellendíti. :lol:
Lehet egyszerűen csak nem jól főztétek vele a kávét, pár dologra oda kell figyelni azért.
Most néhány jutub videó után teljesen kiokosodtam, úgy néz ki, hogy eddig én is baromi rosszul főztem a kávét. :x
Nem szabad megtömködni, aztán időben le kell venni a tűzről, elvileg valamennyi víznek kell maradni az aljában, sőt láttam olyat is, hogy miután leveszik a tűzről, bedugják a főzőt hideg víz alá, vagy vizes konyharuhával lehűtik.
Az is újdonság volt, hogy forró vizet raknak a főzőbe, ez eszembe nem jutott volna eddig, gondoltam úgyis felforr. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. április 1., szombat 21:21
Szerző: ziro4vr
Mondjuk nálam a finom meg a kotyogós nem összeegyeztethető, de ízlés kérdése. :D Erős, az biztos. Meg a wc forgalmát is fellendíti. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. április 1., szombat 21:10
Szerző: Realista24
reeed_ati írta:Kávéfőző vásárlása előtt állok, valamiért a kotyogóst jobban szeretem, mint az elektromost, nekem sokkal fílingesebb, így mindenképpen kotyogós lesz. :)
Már csak az a kérdés, hogy milyet válasszak?

Néztem egy ilyen szarvasit, ezen tetszik baromira az a kiöntő.

Aztán még ezt a bialettit nézegetem.

Ti mit ajánlatok, szerintetek melyikkel lehet finomabb kávét főzni?
Sztem ezekben már nincs óriási különbség, a többit az adja meg, hogy milyen a kávé, te őrlöd-e, víz minősége, ízesítés.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. április 1., szombat 21:03
Szerző: P. Krisz
Remy és sentry a két kávéguru, talán idetévednek. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. április 1., szombat 18:53
Szerző: reeed_ati
Kávéfőző vásárlása előtt állok, valamiért a kotyogóst jobban szeretem, mint az elektromost, nekem sokkal fílingesebb, így mindenképpen kotyogós lesz. :)
Már csak az a kérdés, hogy milyet válasszak?

Néztem egy ilyen szarvasit, ezen tetszik baromira az a kiöntő.

Aztán még ezt a bialettit nézegetem.

Ti mit ajánlatok, szerintetek melyikkel lehet finomabb kávét főzni?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 25., vasárnap 11:16
Szerző: pheco
Ziro, mondanál valami jó kefíres receptet? Semmi ötletem :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 20., kedd 21:01
Szerző: P. Krisz
Nálunk is lesz kacsacomb, narancsos, neném készíti, kíváncsi leszek rá. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:56
Szerző: Realista24
P. Krisz írta:Azt regéld inkább, hogy mire jutottál a lazac-fogas témában.
Leves facan.
Aztán lacaz, kacsacombok, kacsamell, marha meg csirke.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:53
Szerző: P. Krisz
Azt regéld inkább, hogy mire jutottál a lazac-fogas témában.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2016. december 20., kedd 20:47
Szerző: Realista24
P. Krisz írta:Lábszárból.
Keci. Azt akartam irni lapocka helyett :lol: :lol:
En allat.