A felcsúti kisvasút EU-s pályázat keretében épült meg. Mielőtt belemegyünk, nekem sem tetszett a dolog.
minden jel arra utal évek óta, hogy saját kassza=fidesz/kormány kassza, amiből jutna a fideszes fővárosi önkormányzatnak is.
vagy pl a felcsúti kisvasút akkor hogyna épült meg? állami beuházás vagy helyi önkormányzati? nyilván tudjuk a választ.
ezek 10-20-30 éves távlatok amiket én mondok, előbb utóbb erre fog elmenni a város, ha tetszik, ha nem.
BP, mivel nincs lemaradva az EU-s átlagtól, aligha nyerne ilyen pályázatot. De ha sikerülne ilyesmi, én is boldog lennék.
Emellettt más volumen megépíteni egy kisvasutat, mint átépíteni Budapest közlekedési hálózatát, utóbbi rengeteg erőforrást vinne el.
Abban egyetértünk, hogy modernizálódni fog BP, én is ezt szeretném. Csak amit leírtál, az akkora változás, amit nem tud finanszírozni a főváros, gondolj bele hány évente épül egy metro, vagy villamosvonal. Az állam pedig felelősséggel tartozik a vidéki városokért is, nem engedheti meg magának, hogy pest miatt elhanyagolja a többit, mert azokban is van konkrét helyzet.
Remélem, és hiszem is hogy ilyen irányba változik a város, de Tarlós nem fogja megérni a folyamat végét, és Puzsér se. Őszintén azt se hiszem hogy mi igen.
Ahogyan először írtad át kell hozzá állniuk az embereknek fejben. Szerintem nem. A mostaniaknak már nem, ha minden jól megy, akkor nemsokára megszületik az a generáció, ami már aszerint élhet.