Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. január 17., hétfő 12:31

soadroli írta:
flori írta: https://444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner ... sWDMc7EzVk
Délelőtti olvasnivaló. :lol:
Én is láttam dolgokat, de ez nagyon más szint.
https://youtu.be/e3negY1Nno4
Elég éjjel nappal budapest feeling :lol:

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. január 17., hétfő 12:20

nmate írta: Ellenzék közben otthon kussban tervezgeti a kampánypénzt hogyan nyúlja le, tudva hogy 4 év múlva ugyanúgy ebből keresik kenyerüket. :lol:
Direkt nem nyulnak bele kenyes temakba, valoszinuleg naluk is van par kamujogasz :mrgreen: Nem baj, johet a Fudan meg az allaskeresesi jaradek - lol - meghosszabbitasa :lol:

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2022. január 17., hétfő 11:53

https://youtu.be/e3negY1Nno4
Kép

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. január 17., hétfő 11:16

Ellenzék közben otthon kussban tervezgeti a kampánypénzt hogyan nyúlja le, tudva hogy 4 év múlva ugyanúgy ebből keresik kenyerüket. :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. január 17., hétfő 10:58

Vajon lesz kovetkezmenye? :kalapos:
thereisonly1ronaldo

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2022. január 17., hétfő 10:52

https://444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner ... sWDMc7EzVk

¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 16., vasárnap 22:04

kierkegaard írta: Kásler amúgy a szakmájában egy eléggé elismert személy. Az meg, hogy sárgafogú..egy csomó orvos elhízott, láncdohányos.:D
szakmájában lehet, ezt nem vitatom.
de ő már megnyilvánul és döntést hoz a magyar őstörténetről, történelemről, oktatásról, ki tudja még miről.

hobbitörténészként eldönti hogy mi legyen a tankönyvekben és tudományos berkekben.
Lásd mi történt a napokban/hetekben a témában.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. január 16., vasárnap 21:59

Kásler amúgy a szakmájában egy eléggé elismert személy. Az meg, hogy sárgafogú..egy csomó orvos elhízott, láncdohányos.:D

Most nem mondok helyet de pesten az egyik pszichiátrián a páciens előtt cigizik a doki a terápia során.
Nyilván Kásler akklimatizálódott a rendszerbe. A hatalom az hatalom.

Dolgoztam a Róbert magánkorházban, ott tudtam meg, hogy tényleg a magánegészségügy felé akarják vinni a dolgot. Mindenesetre szerintem csak így lehet megmenteni.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 16., vasárnap 21:33

sámat írta:
Feltételezem, hogy az állami oktatás ellehetetlenítése és a fizetős oktatás a célja kormányunknak, így majd nem kell rá költeni, hasonlóan az egészségügyhöz.
Én is így látom, csak nem "merik" kommunikálni, vagyis nem érdekük természetesen.
De ez lesz a vége, ha így haladnak a dolgok, amíg ilyen harácsoló sarlatánok vannak pozícióban mint sárgafogú Kásler, addig itt nincs is miről beszélni.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2022. január 16., vasárnap 21:29

csababarca írta: De, nálunk azóta is kopogtatnak a civil szervezetek, hogy a homoszexualitásról beszéljenek.
Soha. sehol.

Nálunk ez egy lufi, szándékos hergelés, amcsiknál elhiszem hogy valós probléma.

Most ki szól bele hogy én mit tanítok? Az állam. Nem a szülő.
Így ez rendben is van akkor.
Nevetséges amikor az a szöveg, hogy a szülő joga eldönteni mit tanítsanak a gyerekeknek.
Mivel ilyen nincs nálunk.
Kásler meg Vitya dönti el.

Egyébként 10 év és olyan lesz egy állami iskola itthon, mint amit a filmekben látunk az usaból.
Mondjuk már ma is nagyon sok az olyan.
De be fog dőlni az oktatási rendszer, hamarabb mint gondolnánk.
Nem véletlen jön létre egyre több alapítványi iskola, akik kivonják magukat az állami ámokfutás alól.
Feltételezem, hogy az állami oktatás ellehetetlenítése és a fizetős oktatás a célja kormányunknak, így majd nem kell rá költeni, hasonlóan az egészségügyhöz.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 16., vasárnap 20:58

Akkor a portfoliosok hulyek. :mrgreen:
Foleg hogy irjak h ujra matekot meg torit tanitanak majd, amikor az orderba konkretan ez van:

“ Political indoctrination has no place in our classrooms. The vast majority of learning in our schools involves imparting critical knowledge and skills in math, science, history, reading and other areas that should be non-controversial. Inherently divisive concepts, like Critical Race Theory and its progeny, instruct students to only view life through the lens of race and presumes that some students are consciously or unconsciously racist, sexist, or oppressive, and that other students are victims. This denies our students the opportunity to gain important facts, core knowledge, formulate their own opinions, and to think for themselves. Our children deserve far better from their education than to be told what to think.”

Arrol hogy a crt-nek helye van-e iskolakban beszelhetunk napestig, ugy sem jutunk dulore, szoval bele sem kezdek. De ez a felreforditas botranyos, es olyan narrativat teremt, ami nincs.

Bocsanat hogy picit vehemensebben irtam, hangulatkeltes triggerel. :mrgreen:

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. január 16., vasárnap 20:49

géza írta: Homoszexualitasrol szo sincs, gondolom origo vagy 888 vagy hasonlo minosegu idiota jobboldali “forras” forditotta le igy a critical race theoryt, hogy a fideszesek altal felt es rettegett nemletezo problemakra elorantsak a vasvillakat.

Amugy pontosan azt vezette be hogy nem lehet tanitani megoszto temakrol, konkretan a crt-t kiemelve, ami szinten egy nemletezo problema.

Pluszban eltorolte az ujabb hullam kozelem az allami dolgozok vakcina kotelezettseget, es az iskolakban valo kotelezo maszkviselest. Errol is irt a 888, vagy ezt valahogy kenyelmesebb kihagyni?
a portfolio-rol másoltam be, az általad említett oldalakat nem szoktam olvasni :shutup:
amúgy a critical race theory elég széles kört felölel, lásd itt
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 16., vasárnap 20:36

Homoszexualitasrol szo sincs, gondolom origo vagy 888 vagy hasonlo minosegu idiota jobboldali “forras” forditotta le igy a critical race theoryt, hogy a fideszesek altal felt es rettegett nemletezo problemakra elorantsak a vasvillakat.

Amugy pontosan azt vezette be hogy nem lehet tanitani megoszto temakrol, konkretan a crt-t kiemelve, ami szinten egy nemletezo problema.

Pluszban eltorolte az ujabb hullam kozelem az allami dolgozok vakcina kotelezettseget, es az iskolakban valo kotelezo maszkviselest. Errol is irt a 888, vagy ezt valahogy kenyelmesebb kihagyni?

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 16., vasárnap 20:25

De, nálunk azóta is kopogtatnak a civil szervezetek, hogy a homoszexualitásról beszéljenek.
Soha. sehol.

Nálunk ez egy lufi, szándékos hergelés, amcsiknál elhiszem hogy valós probléma.

Most ki szól bele hogy én mit tanítok? Az állam. Nem a szülő.
Így ez rendben is van akkor.
Nevetséges amikor az a szöveg, hogy a szülő joga eldönteni mit tanítsanak a gyerekeknek.
Mivel ilyen nincs nálunk.
Kásler meg Vitya dönti el.

Egyébként 10 év és olyan lesz egy állami iskola itthon, mint amit a filmekben látunk az usaból.
Mondjuk már ma is nagyon sok az olyan.
De be fog dőlni az oktatási rendszer, hamarabb mint gondolnánk.
Nem véletlen jön létre egyre több alapítványi iskola, akik kivonják magukat az állami ámokfutás alól.

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. január 16., vasárnap 20:12

Nem ismerős valahonnan? :hmmm:

Szombaton egyébként beiktatták hivatalába Virginia állam új, republikánus párti kormányzóját, Glenn Youngkint. Beszédében az üzletemberből lett republikánus politikus a többi között azt hangoztatta, hogy az iskolákban - mint fogalmazott - "eltávolítják a tanórákról a politikát, és ismét matematikát, olvasást, történelmet tanítanak majd a gyermekeknek". Ezzel a kormányzó arra utalt, hogy Virginiában különösen éles vita bontakozott ki arról, hogy civilszervezetek tarthatnak-e órákat kiskorú diákoknak a homoszexualitásról. "A szülőknek joguk van beleszólni abba, mit tanítanak a gyermekeiknek az iskolában" - jelentette ki Glenn Youngkin.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. január 14., péntek 22:05

Puding írta:
El Sie7e írta:

2. oltás után 6 hónapig él, 3. oltás után jelenlegi állapot szerint nincs lejárati idő.
Erre gondoltam, közben megtaláltam az infót: "Mivel csak oltással lehet igazolványt szerezni, igazolt koronavírus-fertőzésen áteséssel nem, így azok is elvesztik a védettségi igazolványukat, akik ilyen módon jutottak hozzá." -> Tehát azok akik a legjobban védettek ez ellen a szar ellen, azok nem kapnak kártyát. :lol:
Erre van valami kutatási eredmény, hogy aki átesett, az "védettebb", mint aki oltva van? És akkor az oltott-átesett meg valami szuperextraprémium cucc?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. január 14., péntek 21:47

Szavazzunk a szavazasrol.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. január 14., péntek 18:19

Puding írta:
El Sie7e írta:

2. oltás után 6 hónapig él, 3. oltás után jelenlegi állapot szerint nincs lejárati idő.
Erre gondoltam, közben megtaláltam az infót: "Mivel csak oltással lehet igazolványt szerezni, igazolt koronavírus-fertőzésen áteséssel nem, így azok is elvesztik a védettségi igazolványukat, akik ilyen módon jutottak hozzá." -> Tehát azok akik a legjobban védettek ez ellen a szar ellen, azok nem kapnak kártyát. :lol:
Akkor ezek szerint a magyar kormány mellett a belga és a francia kormány is idióták gyülekezete :)

Puding
Kedvenc játékosaid: Raúl, CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid, New England Patriots, LA. Lakers

HozzászólásSzerző: Puding » 2022. január 13., csütörtök 22:17

El Sie7e írta:
Puding írta:

Ellenanyag után jár még valami igazolvány x hónapra? Bár lehet egyszerűbb lesz a harmadikra elmenni. Csak ameddig nem megyek sehova télen, felesleges. :D
"No matter what situation we are in, we have to make the plays at critical moments to win the games." - Tom Brady

El Sie7e

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. január 13., csütörtök 20:48

tibi18 írta: A Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján U15 éves kor felett kötelező a védettség igazolása mérkőzésen. Ez érinti a játékosokat, az edzőket, a játékvezetőket, a mérkőzésen közreműködő valamennyi személyzetet. Tehát nem írható a versenyjegyzőkönyve olyan, aki nem rendelkezik valamilyen igazolással. Tudomásom szerint ezt a Magyar Kosárlabda Szövetség vezette be elsőként. Nálunk kézilabdásoknál ez egyébként szeptember 15. óta így van. Ha csak a két szövetséget nézem, nagyjából 200.000 embert érint. Ebben a mérkőzésre látogató nézők nincsenek benne.
És nem érint úgy 9,5 millió embert…
Itt akik érdeklődtek h mire vonatkozik olyanra gondoltak nyilván ami a Kormány által van lefedve és nem ilyen olyan szövetségek egyesületek által :) de ertem a problémád és hehe-nek csak azt javaslom h ne menjen kezilabdazni

Vissza: