Azért megnézném, hogy az USA hogy reagálna, ha kínai-orosz strat fegyverek lepnék el valamelyik közép-amerikai országot. Ki tiltotta meg Kubának hogy szövetkezzenek a szovjeketekkel...Halfkey írta: Szerintem össze sem hasonlítható az a ‘terjeszkedés’ hogy adott ország belép egy szövetségbe, azzal hogy lerohanjuk. Ki tiltotta meg az oroszoknak hogy szövetkezzenek ők a románokkal, lengyelekkel, magyarokkal, stb? Tordedillasban osztották fel így fel a gyarmati világot a spanyolok meg a portugálok ami itt folyik, vicc.

Politika
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Szerintem össze sem hasonlítható az a ‘terjeszkedés’ hogy adott ország belép egy szövetségbe, azzal hogy lerohanjuk. Ki tiltotta meg az oroszoknak hogy szövetkezzenek ők a románokkal, lengyelekkel, magyarokkal, stb? Tordedillasban osztották fel így fel a gyarmati világot a spanyolok meg a portugálok ami itt folyik, vicc.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Szerintem itt senki se mosdatja Putyin elvtársat, sőt. Abban maximálisan egyet tudok érteni hogy mindkét nagyhatalom sáros. Viszont mindennek több oldala van és valahol van ráció abban is ahogy a ruszkik viselkednek. Amitől én tartok az hogy akkora már a feszültség hogy öngerjesztővé válik a dolog és elindul a lavina.raul 4 ever írta:Én totál be vagyok tojva a jelenlegi helyzettől, a háború (akármekkora is térben) SOSE jó.füst írta: Írtam egy szép hosszú bekezdést, de inkább kitöröltem a francba, úgyse érdekel senkit.
De azért megpróbálom pár sorba sűríteni;
Túl sok szempontból kellene megvizsgálni az ukrán-orosz helyzetet, hogy kellően tiszta képet kapjunk a dologról, én ezt meg se merném próbálni, és közben szerintem még fókuszt is tévesztenénk.
Az egésznek az USA az origója, az események mögötti motivációt és az érdekeket az USÁnál kell keresni, és az ő szemszögükből kell a történéseket látni.
Minden probléma gyökere, hogy az EU a fejlett iparával és Oroszország kifogyhatatlan erőforrásával egymás természetes és prosperáló gazdasági partnerei lehetnének, ami legalább annyira veszélyeztetné az USA hegemóniáját, mint Kína.
Ennek megakadályozás az USA stratégiai érdeke, minden ebből fakad. A majdani események, az ukránok NATO-tagsággal való kecsegtetése, az ország destabilizálása, oroszország embargója, majd most a fegyverszállítás. Elmérgesíteni a viszonyt az európai közösség és Oroszország között. Európát magához láncolni, Oroszországot elszigetelni. Nem tudom hova fog kifutni ez az egész, de azt tudni vélem, hogy annak ellenére, hogy az USA az egyik főszereplő, még sincs olyan forgatókönyv hogy az USA járjon rosszul. Európa és/vagy Oroszország fogja ezt megszívni, az ukránok meg már jól nem is járhatnak.
Azzal egyetértek nálad, hogy az usa mindig is a NO1 akar lenni, nem érdeke nekik egy erős, fejlődő Oroszország.
Viszont azt meg Putin mosdatásának tartom (ez a többieknek szól, nem neked), h érvként elfogadják tőle a saját lépései védéseképp, hogy ujjal mutogat Washingtonra, h ti gonosz fiukák, Nato-t raktok a seggembe, mert Oroszo.-nak/Putinnak a terjeszkedés is bejövős szórakozás. Szvsz addig próbálja destabilizálni ukrajnát, amíg nek jön egy kövi oroszbarát kormány/vadbarom, mint Lukasenka, s élnek újra boldogan.. Mániákus ez is, mint a 20. század 2 bajszosa. Viszont pragmatikusabbnak érzem, mint azt a 2 állatot, nem fog háborút indítani, mert az kb a világ vége is lenne, ő meg (remélem) nem akar a barom lenni (és abban is bízom mostanság, hogy remélhetőleg senki nem akar az a barom lenni), aki lezárja az emberiség pár 1000 éves történelmét.
De az usa-t se akarom mosdatni, mert ők is körmönfontak, ha a saját érdekeikről van szó, ellenben ettől a szartól is 1000 km-ekre vannak, kibickedhetnek, rángathatják szállítmányokkal, stb-vel az orosz bajszokat..
Ps: Nekem putin posztszovjet álmától mindig görcsbe rándul a gyomrom.
1/utálom a komcsikat
2/ a háború borzasztó..
Az emberiségnek együtt kéne működnie a bolygónk nem elpusztításán, de mindenki a király akar lenni a szemétdombon. Csak az a baj, ha szemétdombot csinálunk a Földből, nem lesz min kapirgálni..
De ez már inkább filozófia, s nem a helyzet értékelése..
Mind2 fél sáros nálam, ellenszenvből szubjektíven, meg mérhető, objektív dolgok alapján is..
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Én totál be vagyok tojva a jelenlegi helyzettől, a háború (akármekkora is térben) SOSE jó.füst írta: Írtam egy szép hosszú bekezdést, de inkább kitöröltem a francba, úgyse érdekel senkit.
Túl sok szempontból kellene megvizsgálni az ukrán-orosz helyzetet, hogy kellően tiszta képet kapjunk a dologról, én ezt meg se merném próbálni, és közben szerintem még fókuszt is tévesztenénk.
Az egésznek az USA az origója, az események mögötti motivációt és az érdekeket az USÁnál kell keresni, és az ő szemszögükből kell a történéseket látni.
Minden probléma gyökere, hogy az EU a fejlett iparával és Oroszország kifogyhatatlan erőforrásával egymás természetes és prosperáló gazdasági partnerei lehetnének, ami legalább annyira veszélyeztetné az USA hegemóniáját, mint Kína.
Ennek megakadályozás az USA stratégiai érdeke, minden ebből fakad. A majdani események, az ukránok NATO-tagsággal való kecsegtetése, az ország destabilizálása, oroszország embargója, majd most a fegyverszállítás. Elmérgesíteni a viszonyt az európai közösség és Oroszország között. Európát magához láncolni, Oroszországot elszigetelni. Nem tudom hova fog kifutni ez az egész, de azt tudni vélem, hogy annak ellenére, hogy az USA az egyik főszereplő, még sincs olyan forgatókönyv hogy az USA járjon rosszul. Európa és/vagy Oroszország fogja ezt megszívni, az ukránok meg már jól nem is járhatnak.
Azzal egyetértek nálad, hogy az usa mindig is a NO1 akar lenni, nem érdeke nekik egy erős, fejlődő Oroszország.
Viszont azt meg Putin mosdatásának tartom (ez a többieknek szól, nem neked), h érvként elfogadják tőle a saját lépései védéseképp, hogy ujjal mutogat Washingtonra, h ti gonosz fiukák, Nato-t raktok a seggembe, mert Oroszo.-nak/Putinnak a terjeszkedés is bejövős szórakozás. Szvsz addig próbálja destabilizálni ukrajnát, amíg nek jön egy kövi oroszbarát kormány/vadbarom, mint Lukasenka, s élnek újra boldogan.. Mániákus ez is, mint a 20. század 2 bajszosa. Viszont pragmatikusabbnak érzem, mint azt a 2 állatot, nem fog háborút indítani, mert az kb a világ vége is lenne, ő meg (remélem) nem akar a barom lenni (és abban is bízom mostanság, hogy remélhetőleg senki nem akar az a barom lenni), aki lezárja az emberiség pár 1000 éves történelmét.
De az usa-t se akarom mosdatni, mert ők is körmönfontak, ha a saját érdekeikről van szó, ellenben ettől a szartól is 1000 km-ekre vannak, kibickedhetnek, rángathatják szállítmányokkal, stb-vel az orosz bajszokat..
Ps: Nekem putin posztszovjet álmától mindig görcsbe rándul a gyomrom.
1/utálom a komcsikat
2/ a háború borzasztó..
Az emberiségnek együtt kéne működnie a bolygónk nem elpusztításán, de mindenki a király akar lenni a szemétdombon. Csak az a baj, ha szemétdombot csinálunk a Földből, nem lesz min kapirgálni..
De ez már inkább filozófia, s nem a helyzet értékelése..
Mind2 fél sáros nálam, ellenszenvből szubjektíven, meg mérhető, objektív dolgok alapján is..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Írtam egy szép hosszú bekezdést, de inkább kitöröltem a francba, úgyse érdekel senkit. 

-
Sőt akár párhuzamot lehet húzni a kubai rakéta válsággal is ahol fordított volt a szerep osztás. Akkor az USA sem nézte ölbe tett kézzel a dolgot érthető okokból. Akkor puskaporosabb volt a helyzet nem vitás de ha most baráti a vizsony akkor miért kell a NATO-t bővíteni kelet fele? Innen nézve érthető az orosz nyugtalanság. Mint mondtam valahol megértem az oroszok álláspontját bár nem örülök neki. Más szóval jobb lenne ha becsicskulnanak a ruszkik. Erre baromi kevés az esély sajnos.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Putyin vesszőparipája a nagyOroszország, ezért is akarja a befolyását kiterjeszteni Ukrajnára, többször ecsetelte, hogy neki a Szovjetúnió felbomlása mekkora lelki trauma volt...
aztán védelmi-startégiai kérdések is indokolják, Oroszországnak a legtöbb irányból jól védhető határszakasza van, kivétel ezalól a legveszélyesebb, nyugati határ. A Kelet-európai-síkvidék történelmileg is már többször problémát okozott nekik, hogy nehezen védhető és pikk-pakk Moszkvánál vannak az ellenséges hadosztályok (kb 500 km). Ezt használta ki Napóleon és Hitler is, kb ellenállás nélkül nyomulhatott előre. Ezt akarják kicsit ezzel kijjebb tolni.
Egyébként egy valakinek áll csak érdekében egy háború kirobbanása, az USA-nak. Ők nem veszítenek ezzel sokat, ellentétben 2 ellenlábasuk, az EU és Oroszország.
aztán védelmi-startégiai kérdések is indokolják, Oroszországnak a legtöbb irányból jól védhető határszakasza van, kivétel ezalól a legveszélyesebb, nyugati határ. A Kelet-európai-síkvidék történelmileg is már többször problémát okozott nekik, hogy nehezen védhető és pikk-pakk Moszkvánál vannak az ellenséges hadosztályok (kb 500 km). Ezt használta ki Napóleon és Hitler is, kb ellenállás nélkül nyomulhatott előre. Ezt akarják kicsit ezzel kijjebb tolni.
Egyébként egy valakinek áll csak érdekében egy háború kirobbanása, az USA-nak. Ők nem veszítenek ezzel sokat, ellentétben 2 ellenlábasuk, az EU és Oroszország.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
Torgyán József életének feldolgozása a Partizánon
Elképesztő minőségi és érdekes anyag, csak ajánlani tudom.
Ha még tart élőben tekerjétek vissza.
Nem volt konkrétan Torgyánhoz köze, de azon beszartam, mikor mesélték, hogy valaki kétharmaddal kormányzott és törvényt hoztak, hogy csak négyötöddel lehessen törvényt hozni és hiába nem volt meg a harmad se az ellenzék is hozhatott javaslatokat és hagyták őket müködni, mert nekik az a dolguk, hogy ellenőrizzék a kormányt

Hova fejlődtünk 20+ év alatt, beszarás...
Elképesztő minőségi és érdekes anyag, csak ajánlani tudom.
Ha még tart élőben tekerjétek vissza.
Nem volt konkrétan Torgyánhoz köze, de azon beszartam, mikor mesélték, hogy valaki kétharmaddal kormányzott és törvényt hoztak, hogy csak négyötöddel lehessen törvényt hozni és hiába nem volt meg a harmad se az ellenzék is hozhatott javaslatokat és hagyták őket müködni, mert nekik az a dolguk, hogy ellenőrizzék a kormányt

Hova fejlődtünk 20+ év alatt, beszarás...

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2022. január 26., szerda 19:56-kor.
-
Az ok de a "baloldali" médiában se sok szó esik erről, bár tény hogy nagyságrendekkel több mint a ner kommunikációban.géza írta:Viktor eppen keszul a talalkojora az idollal, aki meg az ukran hatarra helyezett szazezer katonat. Biztos azt beszelik meg, hogy aprilis 3-ig Karpataljat hagyjak beken, mert be kell buszoztatni az embereket.Professore írta: Az is érdekes hogy a magyar médiában alig alig foglalkoznak a témával míg a román média nyomtatja ezerrel...
Viktor eppen keszul a talalkojora az idollal, aki meg az ukran hatarra helyezett szazezer katonat. Biztos azt beszelik meg, hogy aprilis 3-ig Karpataljat hagyjak beken, mert be kell buszoztatni az embereket.Professore írta: Az is érdekes hogy a magyar médiában alig alig foglalkoznak a témával míg a román média nyomtatja ezerrel...
Mas:
Ok azert ertenek hozza, persze nem sokat fog szamitani, ha addigra szetbarmolnak mindent.Bod Péter Ákos - gazdaság, költségvetés, adó
Bojár Gábor - gazdaság, költségvetés, adó
Király Júlia - gazdaság, költségvetés, adó
-
- Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
semmit.....ikelemen5 írta: Valaki röviden összefoglalnám nekem, hogy mi a tökömet akarnak az oroszok Ukrajnában?
Csak egy gondolatmenet.
Kicsit elvonatkoztatva a háborús hevülettől, azért elgondolkoztató, hogy egyenlőre béke van és egyetlen egy dolog van, ami háborút kiált, az a média, ezt mindenki, mint egyetemes igazságot, a magáévá tette. Én sem rajongok a háború gondolatért, azért még annyira sem, hogy bármelyik nagyhatalommal határosak legyünk.
Egyenlőre adott egy ország, ami a saját határain belül mozgat csapatokat és adott egy másik, ami határaitól kb. 10000km-re szállít fegyvert, katonát, kiképzőt és háborút ordít.
Azt ordítja, hogy agresszor aki, a saját határán belül, A-ból, B-be szállít hadianyagot.
Persze nincs kizárva semmi, de egyenlőre ez a helyzet.
Ha belegondol kicsit az ember, akkor pont annyira kifordított dolog ez, mint a világ mostanában.
Ha meg az okok mélyét megnézzük, akkor volt egy puccs, ami azért nem puccs, hanem forradalom, mert a mainstream média tulajdonosi körének és főnökeinek ez tetszik.
Ha normális keretek között megválasztanak valakit, aki nem Hübele Balázs módon, elkezdi középre kormányozni az országot, semmi nem lenne.
Valahol érthető az, hogy egy ország szuverén akar lenni, de az is érthető, hogy egy atomhatalom nem akar a hátsó felébe egy másik atomhatalmat.
Nem olyan bonyolult ez, még ha, az egyik ember Amerika-EU fanatista is beláthatja, hogy igen, lehet agresszor LESZ az orosz, de akkor sem gáncsnélküli lovag a nyugat, amit csinál, az meg nettó szarkeverés.
Szó nem lenne semmi féle invázióról, újságban nem lehetne semmi ilyet írni, ha nincs politikai befolyásolás, szándék arra, hogy erőszakosan terjesszék az igét és, ha az ukránoknál ferr választáson küldik el Janukovicsot. (Ezt lehetne ragozni, de nem akarok litániát írni.)
Persze, itt is az az alapvető probléma, mint Líbiában, Jemenben, Afganisztánban vagy a, volt Jugóban és lehetne sorolni, hogy egy mesterségesen létrehozott ország, a kor politikai-hatalmi viszonyainak megfelelően, míg a benne élők, élesen eltérő identitással, attitűddel rendelkeznek. Ukránoknál Mariupolban virággal, Zsitomirban fegyverrel fogadnák az orosz katonát, de senki nem törődik ezzel. Hogy miért, azzal pláne nem.
Ha az 1.VH után népszavazás lett volna mindenhol, nem lett volna 2.VH, de román-magyar 100 éves ellenségeskedés sem és nem lett volna sok minden. (Nem véletlen, hogy Hitler szemében, Sopron is szálka volt és nyugat-Dunántúlt el akarta venni a nép németekre hivatkozva, de mivel neki is ott volt egy ilyen, amire az pont az itteni svábok hivatkoztak!, megelégedett azzal, hogy nem megyünk szembe vele és maradt a Status Quo.)
Szóval vaj van itt mindenki fülén bőven.
És még valami, érdemes figyelembe venni, hogy az országok, a politikusok, az ellenfeleikről, általában igazakat állítanak, ha a gyengeségeiket sorolják, de saját magukról mindig hazudnak.
Összefoglalva, lehet háború, de egyenlőre nincs semmi, csak tematizált hírek.
-
Az is érdekes hogy a magyar médiában alig alig foglalkoznak a témával míg a román média nyomtatja ezerrel...
-
Az attól függ hogy ki válaszolikelemen5 írta: Valaki röviden összefoglalnám nekem, hogy mi a tökömet akarnak az oroszok Ukrajnában?

Szerintem az csípi a szemüket hogy a NATO/Eu araszol kelet felé és egyre csökken a befolyásuk. Nem akarják hogy a balti államok után más szomszédunk is NATO taggá váljon, explicite Ukrajna. Aztán passz nem vagyok orosz szakértő, nekem ez jött le. Nem sok esélyt látok a diplomáciai megoldásra sajnos mert oda eszkalálódott az egész hogy hatalmas arcvesztés nélkül nem viszakozhat egyik nagyhatalom sem. Az oroszoknak meg tudjuk az ember élet nem számít... Ronda egy ügy az már biztos ami ide s tova 20 éve egyre csak mélyül.
Nagyon nem örülök a helyzetnek és más se hiányzik mint egy háború a sok szar tetejére de valahol megértem az orosz álláspontot is még ha nem is értek vele egyet. Csóró ukránokat sajnálom mert a világhatalmi játszmák miatt szívnak, mint a lengyelek annó. Valami afrikai közmondás (Dakota már nem sikkes

Aztán lehet küszöbön a 3 vgh ha Kína is úgy dönt hogy lerohanja Tajvánt.
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Valaki röviden összefoglalnám nekem, hogy mi a tökömet akarnak az oroszok Ukrajnában?
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Egy gyűjtés erről:'shutterisland írta: penztaros lorinc memes csoportban lattam (sajna nem tudom linkelni onnan) egy kepet, hogy fogadoirodanal 1.25x az odds az orban winre.
https://index.hu/belfold/2022/01/16/orb ... 2-fogadas/
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
penztaros lorinc memes csoportban lattam (sajna nem tudom linkelni onnan) egy kepet, hogy fogadoirodanal 1.25x az odds az orban winre.
- flori
Délelőtt ingyenes, utána fizetős lesz. Az összes tldr és a nagyobb cikkek is. Nem nagy összeg amúgy.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!
¡1, 2 y 3, Madrid!
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Amugy eddig ez nem ingyenes volt? Most lenne idom elolvasni, erre mar fizetos lett a cikk..flori írta: https://444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner ... sWDMc7EzVk
Délelőtti olvasnivaló.![]()
Én is láttam dolgokat, de ez nagyon más szint.