Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 27., csütörtök 15:18

Marky írta:
Nyilvanvaloan az USA is terjeszkedik, de ok kulturalisan sokkal kozelebb allnak Europahoz, mint a mai Oroszorszag, ezert az europai allamok termeszetes szovetsegese az USA, fuggetlen attol, hogy az EU-USA ellentetben mennyire dominans az USA.
Az europai orosz befolyasra volt egy nagyjabol 40 eves kiserlet es gyakorlatilag az osszes allam azt mondta, hogy eleg volt. Innentol kezdve mit akar Putyin?
A belpolitikai kudarcait ideig-oraig leplezheti az izmozassal, de a rohadt almat hiaba mossuk meg, attol meg ehetetlen marad.

Engem az idegesit legjobban ebben az egeszben, hogy amugy az orosz csajokkal lehet a legjobbat bulizni, gaz lenne, ha a haboruzas miatt megvonnak a vizumukat :lol:
Kulturálisan közelebb áll Európa az az USÁhoz mint Oroszo.-hoz? Még Ukrajna is? Azt hiszem nem egy filmet nézünk. :)
Amúgy is jelezném, hogy nem csak az általad kulturálisan közelebb állónak nevezett Európában vannak USA támaszpontok hanem szó szerint mindenhol a világban.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. január 27., csütörtök 14:50

füst írta: Meg eleve, meg lehet nézni hágy USA támaszpont van szerte a világban, az USA flottája és légiereje az egyetlen ami bárhol a világon képes csapást mérni, az USA keveredik háborúba a világ különböző pontjain minden évtizedben. Biztos hogy az oroszok az expanzionisták?
Nyilvanvaloan az USA is terjeszkedik, de ok kulturalisan sokkal kozelebb allnak Europahoz, mint a mai Oroszorszag, ezert az europai allamok termeszetes szovetsegese az USA, fuggetlen attol, hogy az EU-USA ellentetben mennyire dominans az USA.
Az europai orosz befolyasra volt egy nagyjabol 40 eves kiserlet es gyakorlatilag az osszes allam azt mondta, hogy eleg volt. Innentol kezdve mit akar Putyin?
A belpolitikai kudarcait ideig-oraig leplezheti az izmozassal, de a rohadt almat hiaba mossuk meg, attol meg ehetetlen marad.

Engem az idegesit legjobban ebben az egeszben, hogy amugy az orosz csajokkal lehet a legjobbat bulizni, gaz lenne, ha a haboruzas miatt megvonnak a vizumukat :lol:

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. január 27., csütörtök 13:38

Dupla D írta: És az nem lenne jobb, ha az Oroszok belátnák, hogy elvesztették a hidegháborút és végre a belügyeikre összpontosítanának a külügyek helyett?

Én innen MO-ról annyit érzékelek, hogy az oroszoknak már megint nem tetszik, hogy hol húzódik a határ és vannak országok, amik szeretnék a saját elképzeléseiket követni.

A beismerést nem teheti meg VP, hát erről szól a saját/nagyOroszország mítosza/meséje. A gonosz usa nyomul (ami szódával igaz), le akarni döfni szép orosz medve.. Nekem meg kell védenem magam..

Meg a másik, hogy ők jobban tudják mit akar ukrajna, csak az ukránok még nem tudják, h ők jobban tudják..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. január 27., csütörtök 13:29

füst írta:
Marky írta:
Ne az USA hibaja legyen mar az, hogy az ukranok tobbsege az atyuska helyett a nyugati tombbe szeretnenek integralodni...
Ezt honnan lehetett tudni 2014-et megelőzően? Még azután sem egységes Ukrajna, hogy leválasztották az ország egy oroszoklakta részét.

Az ukránokat leszámítva mindenkinek többről szól ez a konfliktus, mint Ukrajna. Ukrajna csak egy eszköz minden más szereplő kezében. Az USÁnak is és az oroszoknak is. Mindkét fél az érdekei mentén cselekszik. Morális győztes nincs, a moralitás nem kap helyet az asztalnál. Viszont az események nem az oroszoknak és pláne nem az ukránoknak kedveznek. Az események jelenlegi állása szerint csak az USA jár jól a konfliktussal.
Mert korábban leírtam mi az érdekük, az orosz-európai viszont elhidegülése, ne legyen a felek között kereskedelem meg jó viszony, mert az egy új hatalmi pólust jelentene a világon.
Az oroszok nem nyernek a háborúval, mert sokan fognak meghalni, még komolyabb szankciókat kapnak a nyakukba, még jobban elszegényednek. Effektíve mit nyernek?
Ha viszont elfogadják, hogy NATO fegyvereket telepítsenek Ukrajnába, akkor védhetetlen pozícióba kerülnek. Egyszerűen túl közel lesz a NATO Moszkvához, szárazföldön 500 km.
Évtizedek óta folyamatosan Oroszország veszít a pozíciójábal, a USA telepít fegyvereket folyamatosan a balti államokba, Törökországba, a lengyelekhez, a románokhoz. Meg eleve, meg lehet nézni hágy USA támaszpont van szerte a világban, az USA flottája és légiereje az egyetlen ami bárhol a világon képes csapást mérni, az USA keveredik háborúba a világ különböző pontjain minden évtizedben. Biztos hogy az oroszok az expanzionisták?
És az nem lenne jobb, ha az Oroszok belátnák, hogy elvesztették a hidegháborút és végre a belügyeikre összpontosítanának a külügyek helyett?

Én innen MO-ról annyit érzékelek, hogy az oroszoknak már megint nem tetszik, hogy hol húzódik a határ és vannak országok, amik szeretnék a saját elképzeléseiket követni.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 27., csütörtök 13:18

Még azután sem egységes Ukrajna, hogy leválasztották az ország egy oroszoklakta részét.
Mi az hogy egységes? Melyik ország az milyen kérdésben? 100% támogatottság kell ahhoz hogy elhiggye egy másik ország hogy nem akarom hogy erőszakkal elcsatoljanak területet tőlem?
Biztos hogy az oroszok az expanzionisták?
Nem, senki nem mondta. Igen, az USA terjeszkedik. De:
Szerintem össze sem hasonlítható az a ‘terjeszkedés’ hogy adott ország belép egy szövetségbe, azzal hogy lerohanjuk.
Intelligens embernek tartalak, biztos vagyok benne hogy te is látod a különbséget.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 27., csütörtök 13:00

Marky írta:
Ne az USA hibaja legyen mar az, hogy az ukranok tobbsege az atyuska helyett a nyugati tombbe szeretnenek integralodni...
Ezt honnan lehetett tudni 2014-et megelőzően? Még azután sem egységes Ukrajna, hogy leválasztották az ország egy oroszoklakta részét.

Az ukránokat leszámítva mindenkinek többről szól ez a konfliktus, mint Ukrajna. Ukrajna csak egy eszköz minden más szereplő kezében. Az USÁnak is és az oroszoknak is. Mindkét fél az érdekei mentén cselekszik. Morális győztes nincs, a moralitás nem kap helyet az asztalnál. Viszont az események nem az oroszoknak és pláne nem az ukránoknak kedveznek. Az események jelenlegi állása szerint csak az USA jár jól a konfliktussal.
Mert korábban leírtam mi az érdekük, az orosz-európai viszont elhidegülése, ne legyen a felek között kereskedelem meg jó viszony, mert az egy új hatalmi pólust jelentene a világon.
Az oroszok nem nyernek a háborúval, mert sokan fognak meghalni, még komolyabb szankciókat kapnak a nyakukba, még jobban elszegényednek. Effektíve mit nyernek?
Ha viszont elfogadják, hogy NATO fegyvereket telepítsenek Ukrajnába, akkor védhetetlen pozícióba kerülnek. Egyszerűen túl közel lesz a NATO Moszkvához, szárazföldön 500 km.
Évtizedek óta folyamatosan Oroszország veszít a pozíciójábal, a USA telepít fegyvereket folyamatosan a balti államokba, Törökországba, a lengyelekhez, a románokhoz. Meg eleve, meg lehet nézni hágy USA támaszpont van szerte a világban, az USA flottája és légiereje az egyetlen ami bárhol a világon képes csapást mérni, az USA keveredik háborúba a világ különböző pontjain minden évtizedben. Biztos hogy az oroszok az expanzionisták?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. január 27., csütörtök 12:39

Én azt nem értem, hogy az oroszok nemzetvédelmi céljaival legyünk empatikusak - az ukránokéval ne?

Igen, Kuba esetében meg Amerika az aki ne pattogjon. Konzisztens a véleményem, az ország határozhassa meg saját jövőjét és keresse meg saját barátait - ez azért furcsa mert pedig alapvetően én liberális vagyok, többen akik most az oroszokat védik pedig nemzetibb/kontervatívabb érzelmeket vallanak. Akkor most mi van, hogy tévesztettünk szerepeket? :D

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. január 27., csütörtök 12:20

füst írta: In late February 2014, Anders Fogh Rasmussen, Secretary General of NATO, reaffirmed that NATO membership is still an option for Ukraine
Eztán jött a krími megszállás.
Ne az USA hibaja legyen mar az, hogy az ukranok tobbsege az atyuska helyett a nyugati tombbe szeretnenek integralodni.... Janukovics egy orosz bab volt, Putyinnak pedig a szuverenitas nem fer bele a re-szovjetizalos lazalmaba.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 27., csütörtök 12:14

Pipita írta:
füst írta: ...az USA jelenléte mérgesítette el a viszonyt, A NATO megérkezéséig a feszültségeket kezelni tudták az ukránok és az oroszok...
Azért emellett szerintem ne menjünk el ilyen simán, mert elég meredek kijelentés. A NATO mikor vonult be? Az USA mikor jelent meg? Mert például a Krím-félszigetet (Ukrajna egy területét!) már 2014-ben megszállták az oroszok. Akkor a NATO azóta ott állomásozik, és titokban provokálja az orosz nagymedvét?
2014 Augusztusban vonult be Oroszország. Fél évvel korábban, 2014 februárban volt a majdani felkelés, Ukrajna destabilizációja. Már korábban is terítéken volt Ukrajna NATO tagsága, de Yanukovics bukása után felgyorsultak a dolgok.
In late February 2014, Anders Fogh Rasmussen, Secretary General of NATO, reaffirmed that NATO membership is still an option for Ukraine
Eztán jött a krími megszállás.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. január 27., csütörtök 11:57

füst írta: ...az USA jelenléte mérgesítette el a viszonyt, A NATO megérkezéséig a feszültségeket kezelni tudták az ukránok és az oroszok...
Azért emellett szerintem ne menjünk el ilyen simán, mert elég meredek kijelentés. A NATO mikor vonult be? Az USA mikor jelent meg? Mert például a Krím-félszigetet (Ukrajna egy területét!) már 2014-ben megszállták az oroszok. Akkor a NATO azóta ott állomásozik, és titokban provokálja az orosz nagymedvét? Nekem bűzlik ez. Én értem, hogy amerika se se nem szép, se nem jó, de ne Bident hibáztassuk már azért, amiért Putyin ártatlan embereket akar ölni már megint.

Ezért egy ember a hibás egyszemélyben, de az nem Amerikát elnökli sajnos. Én nyugodtabb lennék, ha úgy lenne (lévén hogy nem vagyunk olajország. :mrgreen: )

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 27., csütörtök 11:47

füst írta:

Hát nekem ez azért sántít. A Kijevi Ruszra gondolsz? Mi közük nekik a modern Ukrajnához? Mert területileg nem sok. Vagyishát ez így nem igaz. Úgy igaz, hogy annyira ukrán, mint orosz. Melyik nemzetre gondolsz azzal a szép 500 évvel?
Pl.

De rugózhatunk ezen, viszont ha megkérdőjelezzük az ukrán állam határait, hogy most mennyire ukrán területek vagy mennyire oroszok, akkor az olyan dominó, ami egész Európát átrajzolná.
Lásd megint a lengyeleket, akiket arrébb toltak 200km-vel, vagy Erdély helyzete, stb.
Rengeteg ilyen van.

Nem sok jót vetít előre, ha most az oroszok a Krím után további területeket csípnének le, "történelmi igazságosságra" és "országvédelemre" hivatkozva.
Azért sem, mert a történelem mutatja, hogy ezek szlogenek, mögötte meg aljas mocsok szándék lapul.

Most Kínát, USA-t is említhetjük egy lapon az oroszokkal, bizony, ők is nyakig sárosak a kialakult helyzetért, de az EU is egyébként.
Én az ukránokat sajnálom, mert úgy néz ki most ők válnak megint játszóterévé a nagyhatalmaknak, sajnos ez ennek a Kelet-Közép európai régiónak a történelmi sorsa.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. január 27., csütörtök 11:11

Harom dolog alakitja a helyzetet:
-USA kivonulasa Afganisztanbol
-Kina vs. Tajvan
-Tortenelmi orosz expanzios politika

Mivel az USA kivonult Afganisztanbol es kvazi buktak egy haborut, ezert a kinaiak egyre batrabban fenyegethetik Tajvant. Tajvan strategiai fontossagu a modern vilag szamara a felvezetogyarak miatt, ezert az USA figyelme is foleg oda osszpontosul.
Ezt latva Putyinek rohogve felsorakoztatjak a hadsereguket az ukran hatarnal, mert egy strategiailag jelentektelen, nem NATO orszagert nem fog az USA komoly lepeseket tenni, de kozben Kina is vigyoroghat, mert Putyin valamennyire megosztja a nyugati hatalmak figyelmet es ezert barmikor elindithatjak Tajvan invaziojat.

En nagyon baljos eveket varok. Meg fog jelenni a keleti hatarnal az Orosz Birodalom, aminek mar most is kvazi egy csatlosallama vagyunk, Azsiaban pedig a masik aggresszor is beinditja az expanzios politikajat.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 27., csütörtök 10:52

csababarca írta:

A modern, független Ukrajna múltja 30 éves. Elég szép történetük van a 10-15. század között.
Ezt nem kell eltagadni, olyan mint ha a lengyelekre azt mondanád, hogy a 19.században nem léteztek. Jah, állam nem volt, de nemzet igen.
Hát nekem ez azért sántít. A Kijevi Ruszra gondolsz? Mi közük nekik a modern Ukrajnához? Mert területileg nem sok. Vagyishát ez így nem igaz. Úgy igaz, hogy annyira ukrán, mint orosz. Melyik nemzetre gondolsz azzal a szép 500 évvel?

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. január 27., csütörtök 10:41

raul 4 ever írta:
Professore írta: Szerintem itt senki se mosdatja Putyin elvtársat, sőt. Abban maximálisan egyet tudok érteni hogy mindkét nagyhatalom sáros. Viszont mindennek több oldala van és valahol van ráció abban is ahogy a ruszkik viselkednek. Amitől én tartok az hogy akkora már a feszültség hogy öngerjesztővé válik a dolog és elindul a lavina.

Az én szememben aki nem ítéli el a ruszkikat, az mosdatja őket. Vagy oroszbarátságból, vagy mert túlzásnak érzi, amit az ami baloldal (most sátánkiáltásban) leművel.
Lelked rajta jogod van a véleményedhez. Ez a hozzá állás meg az én szememben nettó szubjektív meg megbéjegző is. Abszolút igazság meg max a fizika törvényeinél vannak.

Attól hogy valaki (pl. én) elítéli mélységesen a Putyini rendszert na meg a koncsi múltat attól még meglehet problani nem egyoldaluan nézni a dolgokat.

Aki meg úgy gondolja hogy a világ második atom nagyhatalma és kvázi a második legerősebb hadsereggel bíró ország bizonyos értelemben nem világhatalom, az szerintem téved. Másrészt itt oszthatjuk az észt reggelig mert nem rendelkezünk releváns, hiteles információkkal, ezzel szemben a manipuláció és propaganda az pörög mindkét oldalon ezerrel.

Bízzunk a józan észben és hogy nem lesz háború. Én kiszálltam....

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. január 27., csütörtök 10:27

füst írta:
ha nem akarnád beléptetni és hagynád, hogy (elcsalt választásokkal, manipulált gázárakkal, szakadár megyék létrehozásával a báb)kormánnyal együttműködve kitaláljuk mi ukrajnának+oroszo-nak a jó, nem sorakoztatnék fel csapatokat a balszélen..
Sajnos nem lehet élesen szétválasztani Ukrajnát és Oroszországot. Szervesen összetartoznak, az ukrajnai területen élő oroszajkúak miatt, a közös történelem miatt. Ukrajna önálló múltja 30 éves. És az sem könnyíti meg, a dolgot, hogy Szevasztopolnál van a legnagyobb orosz hadikikötő. Ők építették, ők tartották fent, de a SZU felbomlásakor a területet hírhedt módon megkapta Ukrajna. A galibát megoldották úgy, hogy Oroszo. bérelte a saját támaszpontját az ukránoktól, de amint megérkezett a NATO, ugyanez a probléma új dimenziót kapott.
Egyetértek, hogy mindkét nagyhatalom viselkedése elítélhető. De az USA jelenléte mérgesítette el a viszonyt, A NATO megérkezéséig a feszültségeket kezelni tudták az ukránok és az oroszok,
A Status Quot az USA jelenléte borította, Oroszország gyakorlatilag sarokba van szorítva, ha meghátrál, akkor elfogadja, hogy NATO fegyverek legyenek Moszkvától 500km-re. Ez az alapvető védelmi stratégiájukat sérti már, gyakorlatilag nincs hova hátrálniuk.
Jó, hát a Krím annektálása is megérne egy misét, az előzmények és a hatásai..

Viszont ugyanez fordítva: a nyugat is 500 km-re van tőlük, de HA normális viszony lenne EU/Nyugat és Oroszo. között én pl. nem aggódnék emiatt, csak nincs, így igen...

Nyilván ott van a kutya elásva, hogy miért nincs. Lehetne napestig boncolgatni, hogy jogos-e az usa-tól, hogy semmibeveszi Oroszo.-t, ugyanakkor azt is lehetne elemezni, hogy jogos-e a ruszkiktól, hogy (nagy)hatalomnak tekintik magukat..

Az biztos, hogy az nem jó ha világ polarizálódik és a 2 rendszer egymásnak ugrik, belemennek a jó vs. rossz, a másik a gonosz, én az ártatlan vagyok szócsatába..
Csúnya dolgokat tettek az oroszok Ukrajnában (is, hol nem?), most se csak azért mennek oda, hogy magukat védjék, meg Moszkvát.

Én zsigerből utálom az oroszokat, utáltam őket a baloldali kormányok idején is (szóval nem ér legyurcsányozni, meg sorosügynöközni), meg most is. Egyszerűen nem lehet bennük megbízni*
Nekem az utolsó sor a lényeg... Ez se tetszik most se pl..

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. január 27., csütörtök 9:55

füst írta:
ha nem akarnád beléptetni és hagynád, hogy (elcsalt választásokkal, manipulált gázárakkal, szakadár megyék létrehozásával a báb)kormánnyal együttműködve kitaláljuk mi ukrajnának+oroszo-nak a jó, nem sorakoztatnék fel csapatokat a balszélen..
Sajnos nem lehet élesen szétválasztani Ukrajnát és Oroszországot. Szervesen összetartoznak, az ukrajnai területen élő oroszajkúak miatt, a közös történelem miatt. Ukrajna önálló múltja 30 éves. És az sem könnyíti meg, a dolgot, hogy Szevasztopolnál van a legnagyobb orosz hadikikötő. Ők építették, ők tartották fent, de a SZU felbomlásakor a területet hírhedt módon megkapta Ukrajna. A galibát megoldották úgy, hogy Oroszo. bérelte a saját támaszpontját az ukránoktól, de amint megérkezett a NATO, ugyanez a probléma új dimenziót kapott.
Egyetértek, hogy mindkét nagyhatalom viselkedése elítélhető. De az USA jelenléte mérgesítette el a viszonyt, A NATO megérkezéséig a feszültségeket kezelni tudták az ukránok és az oroszok,
A Status Quot az USA jelenléte borította, Oroszország gyakorlatilag sarokba van szorítva, ha meghátrál, akkor elfogadja, hogy NATO fegyverek legyenek Moszkvától 500km-re. Ez az alapvető védelmi stratégiájukat sérti már, gyakorlatilag nincs hova hátrálniuk.
nincs hova hátrálniuk, de ha csak 1 lépést is előre lépnek, az már nyílt háborúba torkollik :( valszeg pár hét alatt lerendezné ezt az orosz hadsereg, akkor fölényben vannak
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 27., csütörtök 9:54

füst írta:
A modern, független Ukrajna múltja 30 éves. Elég szép történetük van a 10-15. század között.
Ezt nem kell eltagadni, olyan mint ha a lengyelekre azt mondanád, hogy a 19.században nem léteztek. Jah, állam nem volt, de nemzet igen.

Sajnos ez túlmutat a mi ismeretünkön, mi most itt megfejthetjük, hogy mi motiválja az USA-t mi az oroszokat, de valójában nem tudjuk.
Nem kell azért nagy ész hozzá, hogy gyanús legyen Putyin nagy terve, és az orosz expanzió kiterjesztése Ukrajnára. Lehet válaszlépésként tekinteni, persze, de ez kb tyúk vagy tojás esete.

Csúnya dolgokat tettek az oroszok Ukrajnában (is, hol nem?), most se csak azért mennek oda, hogy magukat védjék, meg Moszkvát.

Én zsigerből utálom az oroszokat, utáltam őket a baloldali kormányok idején is (szóval nem ér legyurcsányozni, meg sorosügynöközni), meg most is.
Egyszerűen nem lehet bennük megbízni, a történelemben folyamatosan bizonyították, hogy gerinctelen népség, tök mindegy hogy cárság, kommunizmus, vagy éppen "demokratikus" úton működött. Ezek nem változnak, pláne nem a Putyini adminisztráció, kb olyan tekintélyuralmi rendszer van ott mint a cári időkben.

Persze megértem, hogy az országukat védeni akarják. De ők az ország védelme címszóval taszították nyomorba Kelet-Közép Európát 45 évig, szóval had ne dőljek be ennek a mesének újra.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 27., csütörtök 9:38

raul 4 ever

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. január 27., csütörtök 9:01

Professore írta: Szerintem itt senki se mosdatja Putyin elvtársat, sőt. Abban maximálisan egyet tudok érteni hogy mindkét nagyhatalom sáros. Viszont mindennek több oldala van és valahol van ráció abban is ahogy a ruszkik viselkednek. Amitől én tartok az hogy akkora már a feszültség hogy öngerjesztővé válik a dolog és elindul a lavina.

Az én szememben aki nem ítéli el a ruszkikat, az mosdatja őket. Vagy oroszbarátságból, vagy mert túlzásnak érzi, amit az ami baloldal (most sátánkiáltásban) leművel.

Nekem semmi nem legitimálja VP lépéseit, ugyanakkor az usa-ét sem. Mocskos mindkettő. Megy tovább a kolonizáció, csak már 21. századi formában. Szerintem továbbra is az a baj, amit este írtam: mindkettő a király akar lenni és aszerint lépeget a sakktáblán. Aztán mindkét oldal szimpatizánsaitól már csak a: "de az anyós visszaütött" érvek jönnek -->
-a fenyegetés miatt léptetnénk be ukrajnát a nato-ba
-ha nem akarnád beléptetni és hagynád, hogy (elcsalt választásokkal, manipulált gázárakkal, szakadár megyék létrehozásával a báb)kormánnyal együttműködve kitaláljuk mi ukrajnának+oroszo-nak a jó, nem sorakoztatnék fel csapatokat a balszélen..

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. január 27., csütörtök 8:25

füst írta:

Azért megnézném, hogy az USA hogy reagálna, ha kínai-orosz strat fegyverek lepnék el valamelyik közép-amerikai országot. Ki tiltotta meg Kubának hogy szövetkezzenek a szovjeketekkel...
Egyetértek. Kevés nagyobb péniszcibáló ország van amerikánál. Ott is lényegében évtizedről évtizedre csak bábok ülnek az elnöki pozicióban. Aki meg jó lehetne azt még gyorsan a választások előtt kicsinálják. Korábban Wallace akit rosevelt támogatott, majd végül Truman lett a befutó aki kirobbantotta a hidegháborút és sok egyéb mást. JFk-t kinyirták meg mindenki mást aki a békére törekedett. Most meg ugye Sanderst rakták félre, annak ellenére, hogy az elnökválasztási vitákon szanaszéjjel csapkodta azt a félkegyelmű Bident a hazugságaival együtt. Biden a jelenlegi Amerika tökéletes megtestesítője.

Mindenesetre Gorbacsov drágán megfizetett mikor hitt amerikának (kezdetben Reagan-nek), mert clinton és a 2. bush kormány oroszország küszöbéig terjesztette ki a nátot.

Vissza: