h3x0r, Kolozsvár-Szeben-Pitesti-Bukarest útvonalon mentetek?
Gyergyó-Bukarest, 330 km, éjjel 5-6 óra, nyáron hazafele jöttem már 10-et is.
HozzászólásSzerző: Huni » 2018. december 22., szombat 18:25
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2018. december 22., szombat 18:20
Barhogy is nezzuk, egy ketszer akkora orszag fele annyi autopalyaval, ennek is a negyeden (Bukarest - Konstanca) a 2 savbol 1 szinte jarhatatlan. Nyaron volt egy Nagyvarad - Konstanca utunk, 850 km, ejszaka 10 ora alatt, nappal 11. Ami alapbol nem sokat arul el, viszont olyan is ritkan fordult elo, hogy tesom vezetes utan kb azonnal ment lefekudni, pedig korabban tobbszor is vezetett ennel idoben es tavban is joval tobbet.Professore írta:Gyere egyszer egy Kolozsvar-Bukarest vonalon es beszelgethetunk.
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2018. december 22., szombat 16:08
HozzászólásSzerző: Professore » 2018. december 22., szombat 15:54
Nem is mondtam hogy az orszagutak szintjen nagy lenne a kulonbseg. Tudod azert nalatok a fontosabb korridorok menten epultek/epulnek (valoban) sztradak azaz van alternativa itt nincs. Ne gondold hogy nalunk minden sztrada szuper bar alig van belole... Gyere egyszer egy Kolozsvar-Bukarest vonalon es beszelgethetunk. Vagy ott van Moldva, Oltenia egy-egy teljes regio 0 autopalya nelkul stb. A foldutak es kovezett utak reszaranyarol ne is beszeljunk a "vegeken" mert ez nalunk meg boven napirenden van. Feher megye (Ro) kozutjainak kb 20% fold es kovezett ut. Vagy vegyuk akarmelyik E utat nehany varost leszamitva egy telepulesnek sincs elkerulo epitve, elozesi sav max komoly emelkedoknel es ott sem mindenhol (ebben a bulgarok is messze elottunk vannak pl) Mikor a Bukaresti korgyuru fele menetiranyonkent egy savos es az is sokaszor jarhatatlan es olyan dugo van rajta sokaszor hogy 1 ora alatt haladasz 1.5-2 km mert nincs megoldva a racsatlakozas stb. En amugy befejezem mert nincs ertelme plane ugy hogy max Erdely egyes reszein van sokatoknak tapasztalata. Mielott megkerdezned ha az utobbi 5 evet nezem es durvan megfuttatom akkor valahol 7-8 ezer km mentem Magyarorszagon sztradan, fouton es megyei szintu utakon vegyesen lenyegeben minden orszagreszt erintve. Szoval ismerem a magyar utviszonyokat eleg jol hidd el es a Romaniait is eleg komolyan. A minosegrol es tervezesi es karbantartasi bakikrol nem is erdemes hogy beszeljek mert katasztrofa. Egy pelda E60 Segesvar-Brasso szakaszon beomlott az egyik forgalmi sav kb 100 m hosszan. Na ezt megjavitani ugy 3 ev kellett...es sorolhatnam. Szerinted miert az Eu szintjen a legrosszabb a kozlekedesbiztonsag nalunk? Szoval amit Huni leirt az ugy is van es tartom hogy azert nalatok jobb a helyzet a NAGYINFRASTRUKTURA teren (mert ezt mondtam egyebkent)kiserik írta: Huni írásából (mert arról volt szó) melyik az a rész, amibe nem lehet beírni Románia helyett Magyarországot? Infrastruktúra? Az E3-as főút az egyik legforgalmasabb az országban. Az országhatártól Miskolcig 80km-es szakaszon libasorban mennek folyamatosan a kamionok településeken keresztül. 20 éve készen vannak a tervek az autópályára. Tudod mennyi van ebből kész? 1 km. Tavaly adták át, mert már égő volt, hogy Szlovákiából nem tudnak normálisan lehajtani az ottani autópályáról a mi foshalom utacskánkra. Idén kezdtek bele az egész szakasz építésébe (valószínűleg a Hell érdekei miatt), de biztosan el fog tartani jó pár évig. Útfelújítás: járhatatlan utak felújítása abból áll, hogy felmarják a felső réteget, egy nagy géppel megtolólapozzák a felületet, majd az így keletkezett sűrűn barázdált útalapra rálökik a felmart aszfaltot és behengerezik. Mindezt ősz végén, a hidegben. Fél év után már csak a rázós réteg van meg. Rosszabb, mint volt, de a KPM-nek erre futja, a nagyvállalkozóknak meg nem éri meg, csak az új út építés lófasz minőségben.
Látszatra itthon minden szép és jó, csak rohad az egész. Főleg a végeken.
HozzászólásSzerző: Remy » 2018. december 22., szombat 15:05
És még így is hepehupás.csababarca írta: valamire való autópályánk az M6, mivel nincs széthasználva.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2018. december 22., szombat 15:03
HozzászólásSzerző: kiserik » 2018. december 22., szombat 13:56
Huni írásából (mert arról volt szó) melyik az a rész, amibe nem lehet beírni Románia helyett Magyarországot? Infrastruktúra? Az E3-as főút az egyik legforgalmasabb az országban. Az országhatártól Miskolcig 80km-es szakaszon libasorban mennek folyamatosan a kamionok településeken keresztül. 20 éve készen vannak a tervek az autópályára. Tudod mennyi van ebből kész? 1 km. Tavaly adták át, mert már égő volt, hogy Szlovákiából nem tudnak normálisan lehajtani az ottani autópályáról a mi foshalom utacskánkra. Idén kezdtek bele az egész szakasz építésébe (valószínűleg a Hell érdekei miatt), de biztosan el fog tartani jó pár évig. Útfelújítás: járhatatlan utak felújítása abból áll, hogy felmarják a felső réteget, egy nagy géppel megtolólapozzák a felületet, majd az így keletkezett sűrűn barázdált útalapra rálökik a felmart aszfaltot és behengerezik. Mindezt ősz végén, a hidegben. Fél év után már csak a rázós réteg van meg. Rosszabb, mint volt, de a KPM-nek erre futja, a nagyvállalkozóknak meg nem éri meg, csak az új út építés lófasz minőségben.Professore írta:Hat azert nem eppen. Nehany dolog pl. nagyinfrastruktura azert mas szinten van nalatok. Hidd el a romanok nagyon nem kedvelnek de amig irigykedve es sokszor elismeroen beszelnek Magyarorszagrol addig meg mindig nagy kulonbseg van a ket orszag kozott. Persze vana aki erti/belatja es van aki nem barmennyit ervelhetnek.Dupla D írta:Huni írásába Románia helyett be lehetne írni Magyarországot is annyi különbséggel, hogy itt a kormányfő nem báb, hanem mindennek az atyja.
HozzászólásSzerző: Professore » 2018. december 22., szombat 13:35
Hat azert nem eppen. Nehany dolog pl. nagyinfrastruktura azert mas szinten van nalatok. Hidd el a romanok nagyon nem kedvelnek de amig irigykedve es sokszor elismeroen beszelnek Magyarorszagrol addig meg mindig nagy kulonbseg van a ket orszag kozott. Persze vana aki erti/belatja es van aki nem barmennyit ervelhetnek.Dupla D írta:Huni írásába Románia helyett be lehetne írni Magyarországot is annyi különbséggel, hogy itt a kormányfő nem báb, hanem mindennek az atyja.
HozzászólásSzerző: Dupla D » 2018. december 22., szombat 13:10
HozzászólásSzerző: kiserik » 2018. december 22., szombat 12:50
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2018. december 22., szombat 12:26
HozzászólásSzerző: Huni » 2018. december 22., szombat 12:11
HozzászólásSzerző: Professore » 2018. december 22., szombat 11:18
A kormany is 5 millio kulfoldi munkavallot emleget..ennel valoszinu tobb van. Az orszag kiurul lassan. Ezert voltak kenytelenek bereket is emelni. Tuntetesek? Hat aa tavaly Bukarestben ugy 400 ezer ember + a tobbi nagyvaros. Iden a diaszpora ami megint ugy 200.ezer volt. Nem sok eredmenye volt. Az joL peldazza az itteni politikai osztalyt hogy miniszterelnok asszony mig Eu kepviselo volt azt hitte Pakisztan Eu tag...es egyebkent nem tudja hogy egy-egy varos milyen megyeben van. Korrupcio? Durvabban nyomjak mint Orbanek sokkal...es igy tovabb.'shutterisland írta:nekem van jopar roman kollegam (borzasztoan elszaporodtak egyebkent a UK-ben, kivancsi lennek egy hiteles kivandorlasi statra), ok is ugyanugy szidjak az allamot, ha nem jobban, mint mi.
mondjuk nyilvan ebbol nem lehet kovetkezteteseket levonni, csak szemelyes tapasztalat.
ketten meg unpaid holidayt is vettek ki, hogy hazautazzanak a nyari tuntetesekre.
meg valami ilyesmi is volt, ha jol ertettem a kis basic angoljukkal mit akartak kifejezni, hogy a kinti keresetuk utan otthon is meg akarjak oket adoztatni.
szoval itt is fizetnek taxot meg otthon is megsarcoljak oket az itteni bevetel utan.
kicsit mas : vannak sepsiszentgyorgyi kollegaim, ok ugye full el vannak ajulva a fidesztol, mert oket segitik.
ha jol tudom, most a sepsi focicsapatanak az akademiajat huzza majd fel a fidesz (legalabb is hozzajarul) azt meg mondanom sem kell, mennyire fontos az ottani magyaroknak a roman elso ligaban magyar csapatkent ott lenni es benn maradni, FCSB-t verni a trianon evfordulojan sarkazos gollal...ezzel is jonehany szavazot behuznak onnan.
HozzászólásSzerző: Professore » 2018. december 22., szombat 11:04
Nem tamadolag de na azert ez eros. En csekely 37 eve nyomom itt szoval latom mi a palya. Infrastruktura? A roman MOkierkegaard írta:Benne volt az is, hogy oda költözök. Engem nem tud elvakítani a múlt Romániával kapcsolatban. Ahhoz én nagyobb szinten vagyok.istimester írta:Ahogy érzed, talán költözz Romániába.
Mondjuk én inkább Ausztriába mennék
Egyébként ajánlom a román Országos Statisztikai Intézet jelentéseit is.
4-5 évet éltem romániában. Öcsém és anyám romániában is él. 50e ftot fizetnek a belvárosban rezsivel együtt egy 35-40 m2 egy szobás lakásért. Ami nagyon szépen fel van szerelkezve.
Öcsém érettségivel keresett 180-220 e ft körül egy gyárban 1 műszakkal túlóra nélkül havi 2-3 hétvégi munkavégzéssel. Persze most angliában van mégnagyobb pénzért és a terv hogy házat vegyen. Romániában. Magyarul jobban tud de szerinte ott jobb a megélhetés. Szerintem is.
Minden évben lenézek a rokonokhoz évi 3hétre. Utolsó alkalommal kaptam is egy ajánlatot IT területen, hogy ugyan menjek már oda és ne bohóckodjak otthon. Jelenleg 220e ftot keresek kafatériával főiskolai végzettséggel. Nem panaszkodom én imádom a fizum, nem vagyok nagyravágyó de romániában több mint a kétszeresét kinálták ugyan abban a pozicióban. Az IT szektort ott nagyon megbecsülik.
Egy másik rokonom már épitkezik gazdagék területén 11 millióból. Nem lesz egy hatalmas ház de szép, szép környéken.
A mondanivalója az egésznek csak annyi, hogy míg én a dübörgő gazdaságban nincs jövőm. Nem lehet saját házam (tisztában vagyok vele hogy nem mindenkinek lehet saját háza ), addig a szomszéd rokonaim fiszfasz pénzekből laknak albérletbe meg épitkeznek.
Én minden évben kint voltam romániában. Tudom, hogy nézett ki 7-8 évvel ezelőtt mikor az út majdnem tönkretette apám kocsiját de ott valami elkezdődött. Még mindig nem tökéletes, még mindig rengeteg a 90es évekből fennmaradt épületek, infrastruktúra, szegényebb régiók de elkezdődött és látványosan fejlődik.
itthon csak azt látom hogy nem jutott el 10 ezer milliárd uniós segélyforint a kibaszott lakossághoz.
Érdekes statisztika még. az emút 8 évben eus pénzből 140km autópályát élpitetett az ország (a trágya Gyurcsány 431 de ez most mellékes). A lengyel kormány pedig Orbán regnálása óta 2000 kmert.
Ezt szeretném én látni. Valami hasonlót, hogy valamiben még is csak kiemelkedünk. Ami nem a stadionok amiket a szerencsétlenek még üzemeltetni se tudnak.
Azt még megemlítem gyorsan hogy Romániába se költöznék mert nekem nem előrelépés a boldogsághoz. Mindig is álmom volt egy olyan hely ahol tengerpart közelben lehetek (nem a román féle unalmas) és hatalmas erdők is vannak a közelben. Erre a célra Olaszország tökéletes lesz hacsak addig Salviniék nem döngölik mégjobban az olasz gazdaságot a föld alá.
Tervben van még malajzia és brazilia azon belül is Florianopolis. Ezekre a helyekre már neccesebb lesz a kijutás de a barátnőm végzettsége lesz a kulcs.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2018. december 22., szombat 10:32
Ejj-ejj! Ez mán' pedig biztos nem így van. A Viktor (média) nem így mondta. TE biztos egy Soros bérenc vagy és egy dolog vezérel, hogy be akarod telepíteni a migránsokat!kierkegaard írta:....
HozzászólásSzerző: Süti » 2018. december 22., szombat 10:05
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2018. december 22., szombat 9:41
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2018. december 22., szombat 9:21
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2018. december 22., szombat 6:29
Benne volt az is, hogy oda költözök. Engem nem tud elvakítani a múlt Romániával kapcsolatban. Ahhoz én nagyobb szinten vagyok.istimester írta:Ahogy érzed, talán költözz Romániába.
Mondjuk én inkább Ausztriába mennék
Egyébként ajánlom a román Országos Statisztikai Intézet jelentéseit is.
HozzászólásSzerző: istimester » 2018. december 21., péntek 22:38
Jelenlévő fórumozók: 11 regisztrált és 0 vendég
CF Talavera
Real Madrid
Estadio El Prado
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem