jajj menjél már, legalább ilyenkor ne védd a fideszt . még sztrajkolni se hagyják őket normalisan, felháborito emberek vezetik ezt azt országot....
Nem védtem a fideszt, egyetlen szót sem írtam róluk. A mondandóm lényege annyi lett volna, hogy lehetett volna jobb és hatásosabb ez a sztrájk a lentebbi módokon. Felőlem aztán harcolják ki a tanárok a jobb munka körülményeket, nem sajnálom tőlük. Az igaz hogy őket sem sajnálom, de bántani azért mégsem akarom őket. A sztrájkok célja amúgyis ez szokott lenni rendszerint, mármint a jobb körülmények kiharcolása, nem pedig a munkaadó eltávoltítása. Ergo miért is védeném a fideszt ebben a kérdésben?
CS0ki írta:
Na, közben ránéztem erre a kék szalag témára, így még viccesebb az egész. Pont a szolidaritás jelképe, és a szakszervezetek használják már régóta.
Persze lehet hogy a vitorlások is ős MZP támogatók, már évtizedek óta versenyt is rendeznek érte a Balatonon...
Nem stimmel a példa. A kék szalag a vitorlás verseny esetében nem egy jelkép, hanem a díj neve.
Mondok egy másik jelképes példát ami legalább megállja a helyét és tényleg hasonlít ehhez a szituációhoz.
Ha a pride idején felveszek egy fehér pólót és kiteszek a mellkasomra egy szivárványos kitűzőt, és szótlanul sétálok jobbra-balra, akkor senki nem azt fogja hinni hogy én az Isten és az ember szövetségének jelképét hordom a pólómon, hanem mindenki azt fogja hinni, hogy az lmbtq mozgalom törekvéseivel szimpatizálok.
Pedig egy csöppet régebb óta használja a zsidó és keresztény vallás ezt a jelképet.
Ugyanígy: hiába volt korábban a szövetkezet jelképe a kék szalag. Ha kampány időszakban kiteszi ugyanazt a jelképet, ami ugyanakkor az egyik győztesaspiráns mozgalom jelképe is, és nem hangsúlyozza ki a különbséget a két törekvés között, akkor a félreérthetőségre minden okom megvan.