Persze lehet hogy a vitorlások is ős MZP támogatók, már évtizedek óta versenyt is rendeznek érte a Balatonon...

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 31., hétfő 17:35
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 31., hétfő 17:24
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 31., hétfő 17:19
HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 31., hétfő 17:16
A Kék szalaggal a korrupció ellen mozgalom jelképe, ami MZP-hez köthető.CS0ki írta:Mert a kék szalag az micsoda egyébként?füst írta:
Hát a PSZről nem sokat tudok, de a PDSZ kérte hogy lehetőség szerint viseljenek a sztrájkoló tanárok kék szalagot. Erre értem hogy nem jó ötlet pártpolitikát belekeverni, mert azokat elidegeníti akik egyetértenek a sztrájkkal, de a politikai oldallal nem.
A pdsz egyébként ha jól olvastam a tanárok kb. 20%-át foglalja magába?![]()
Amúgy meg bármilyen, ennyi embert érintő témában semmit nem lehet csinálni úgy, hogy ne süsse rá valaki, hogy politikai ok van mögötte. Igazából sokkal kisebb, bármilyen más témában sem.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 31., hétfő 17:08
Annyit tudok mondani, hogy a nekünk kiküldött hivatalos tájékoztatóban, és felhívásban semmiféle kékszalagozás nem szerepelt. Ezt onnan tudom, hogy bizottsági tag voltam, és elolvastam mit írok alá. Persze lehet volt ilyen ötlet, de ha volt is, elvetették, helyesen.füst írta:Hát a PSZről nem sokat tudok, de a PDSZ kérte hogy lehetőség szerint viseljenek a sztrájkoló tanárok kék szalagot. Erre értem hogy nem jó ötlet pártpolitikát belekeverni, mert azokat elidegeníti akik egyetértenek a sztrájkkal, de a politikai oldallal nem.Minek az égisze alatt szerveződne egy sztrájk, ha nem a szakszervezet alatt?
A pdsz egyébként ha jól olvastam a tanárok kb. 20%-át foglalja magába?
HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2022. január 31., hétfő 17:08
nem narancs. több nem is kell.CS0ki írta:
Mert a kék szalag az micsoda egyébként?![]()
HozzászólásSzerző: CS0ki » 2022. január 31., hétfő 17:06
Mert a kék szalag az micsoda egyébként?füst írta:Hát a PSZről nem sokat tudok, de a PDSZ kérte hogy lehetőség szerint viseljenek a sztrájkoló tanárok kék szalagot. Erre értem hogy nem jó ötlet pártpolitikát belekeverni, mert azokat elidegeníti akik egyetértenek a sztrájkkal, de a politikai oldallal nem.Minek az égisze alatt szerveződne egy sztrájk, ha nem a szakszervezet alatt?
A pdsz egyébként ha jól olvastam a tanárok kb. 20%-át foglalja magába?
HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 31., hétfő 16:58
Hát a PSZről nem sokat tudok, de a PDSZ kérte hogy lehetőség szerint viseljenek a sztrájkoló tanárok kék szalagot. Erre értem hogy nem jó ötlet pártpolitikát belekeverni, mert azokat elidegeníti akik egyetértenek a sztrájkkal, de a politikai oldallal nem.Minek az égisze alatt szerveződne egy sztrájk, ha nem a szakszervezet alatt?
HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. január 31., hétfő 16:20
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 31., hétfő 16:11
Minek az égisze alatt szerveződne egy sztrájk, ha nem a szakszervezet alatt?füst írta: Szerintem több értelme lett volna a sztrájknak, ha nem a pdsz égisze alatt szerveződik a választások előtt 2 hónappal. Sajnos így megjelenik benne a pártpolitikai vonal, ami azért nem jó, mert a tanárok egy része már csak azért se vett részt ebben a sztrájkban.
Egy valamire való sztrájkot amúgy is tárgyalásnak kell megelőznie, és csak utána élni ezzel a lehetőséggel. Persze mindezt azután, hogy meg van nevezne a konkrét cél, amihez a tanárok többsége a nevét is adja. Ezután kellett volna tárgyalást kezdeményezni, majd csak mindezek után, ha nincs más eszköz, akkor sztrájkolni. Ezt a folyamatot én hiányolom, meg lett spórolva, és ebből fakadóan ez a sztájk is a semmire ellőtt puskapor volt. Pedig ez pont egy olyan ügy ami mögé szerintem könnyű társadalmi támogatottságot szerezni, mert közvetlenül vagy közvetetten a többség érintett a témában és érdekelt a jobb oktatásügyben, és ennek része a tanárok munkakörülményei.
Összefoglalva szerintem pocsék volt az időzítés, és a szervezés is rossz kezekben volt. De a résztvevők majd eldöntik hogy volt-e ennek így értelme.
HozzászólásSzerző: géza » 2022. január 31., hétfő 16:05
HozzászólásSzerző: füst » 2022. január 31., hétfő 15:49
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 31., hétfő 14:48
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. január 31., hétfő 14:13
HozzászólásSzerző: tibi18 » 2022. január 31., hétfő 12:31
Mindenki bent volt. Ültek a tanáriba. Nem jogosítványt hosszabbítottak, meg piacoztak reggel.h3x0r írta:A sztrajk lenyege, hogy ott vagy a munkahelyen, de nem vagy hajlando dolgozni. Ha munka helyett 2 oraval tovabb alszol, vagy beulsz egy kavezoba, legyel akar tanar, akar diak, az egyszeru logas. Persze nyilvan az latvanyosabb, ha a vonat 2 allomas kozott megall es nem mozdul se elore, se hatra.tibi18 írta:
Azt lehetetlen megoldani. De annak se lett volna értelme, ha mennek a diákok és ülnek a teremben. Pont az a lényeg szerintem, hogy azt beszüntetik teljesen, amit nyújtanak.
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. január 31., hétfő 12:29
A sztrajk lenyege, hogy ott vagy a munkahelyen, de nem vagy hajlando dolgozni. Ha munka helyett 2 oraval tovabb alszol, vagy beulsz egy kavezoba, legyel akar tanar, akar diak, az egyszeru logas. Persze nyilvan az latvanyosabb, ha a vonat 2 allomas kozott megall es nem mozdul se elore, se hatra.tibi18 írta:Azt lehetetlen megoldani. De annak se lett volna értelme, ha mennek a diákok és ülnek a teremben. Pont az a lényeg szerintem, hogy azt beszüntetik teljesen, amit nyújtanak.'shutterisland írta: meg ez gondolom ugy mukodne, ha nem csak a fel tanari kar menne bele.
igy meg lehet valamennyit felmegoldasokkal meg helyettesitesekkel csillapitani a kaoszon, de ha mindneki osszefogna, nagyobb ereje lenne.
HozzászólásSzerző: tibi18 » 2022. január 31., hétfő 12:13
Azt lehetetlen megoldani. De annak se lett volna értelme, ha mennek a diákok és ülnek a teremben. Pont az a lényeg szerintem, hogy azt beszüntetik teljesen, amit nyújtanak.'shutterisland írta: meg ez gondolom ugy mukodne, ha nem csak a fel tanari kar menne bele.
igy meg lehet valamennyit felmegoldasokkal meg helyettesitesekkel csillapitani a kaoszon, de ha mindneki osszefogna, nagyobb ereje lenne.
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. január 31., hétfő 11:59
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. január 31., hétfő 11:53
Nekem csak az a fura, hogy ne menjenek be a gyerekek, csak 10-re. Ugy emlekszem, sulis koromban a sztajk mindig ugy nezett ki, hogy ott voltunk az oran, a tanar is bejott, viszont nem tanitott.csababarca írta:30an iratkoztunk fel múlt héten a sztrájkra, most 18an maradtunk (3-an betegek, többiek beijedtek az emmi fenyegetőző közleményétől). 45 fős a tantestület egyébként.Caraway írta: Na Csabi, nálatok hogy alakul a tanarsztrajk?
Környéken tudok iskoláról, ahol az intézményvezető kiírta a szülőknek, hogy csak 10-re menjenek a gyerekek , mert sztrájk lesz addig.
Tudjuk, hogy nem lesz változás, de legalább személy szerint tükörbe tudok nézni, hogy ennyit megtettem.
HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. január 31., hétfő 9:07
30an iratkoztunk fel múlt héten a sztrájkra, most 18an maradtunk (3-an betegek, többiek beijedtek az emmi fenyegetőző közleményétől). 45 fős a tantestület egyébként.Caraway írta: Na Csabi, nálatok hogy alakul a tanarsztrajk?
Jelenlévő fórumozók: 2 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem