Én ezt sose értettem igazán... Tény, hogy a féktelen és eszetlen költekezést én sem szeretem, de ahhoz, hogy valaki középcsapatból nagycsapattá,sztárklubbá avanzsáljon elengedhetetlen.RealMadridFanatic írta:Szerintem sincs szó haldoklásról. A spanyol futball ez elmúlt 10 év klubfutballját dominálta. Közel nincs olyan bajnokság, főleg nem a #besztlíg, ahonnan ennyi versenyképes csapat került ki, akik hozták is a címeket.
Nyilván ez sem tarthat örökké. Nálunk egyszerre esett szét minden, de ha belátják a hibákat, akkor 1-2 éven belül megint tűzközelben lehet a csapat.
A Barca meg ott is lesz, amíg Messi nem megy ki.
Amúgy számomra rohadt nagy csalódás, hogy egy ilyen rangtalan PSG elszívja a tehetségeket. Főleg a Barcát kosarazó (?) de Jongot nem értem, a katalánoknál híresen magasak a fizetések, a két klub meg össze sem hasonlítható, ráadásul érik ott is egy vérfrissítés. Most pont nem érezném felelőtlen döntésnek, hogy szinteket kihagyva egyből top csapatba kerül, lenne esélye bekerülni a kezdőbe. Helyette elmegy egy szánalmas francia bajnokságba bohóckodni a tutiba. Pedig nem hinném, hogy annyival több pénzt kap. Mindegy, nyilván Ő és a környezete tudja ezt.
Mindenesetre rohadt gusztustalan az egész PSG-City-féle féktelen költekezés, az meg különösen, hogy a bohócok az UEFA élén bort isznak és vizet prédikálnak a zsebüket teletömve kenőpénzekkel... Na mindegy, ez nem fog változni. Nagyon kell szurkolni, hogy ezek a csapatok véletlenül se kerüljenek BL-győzelem közelébe, mert akkor még könnyebben fognak igent mondani nekik a spílerek.
Az érem másik oldala persze, hogy mindig lesz olyan játékos, aki inkább választ egy nagy múltú, patinás klubot.
Kellenek a focinak az új nevek, új csapatok.
A PSG kifejezetten okosan igazolt szerintem. Egyedül Neymar az akit brutális módon szereztek meg. Bár tény, hogy fogták és kifizették a kivásárlási árát.
Verattit pár millióért hozták el az Olasz kettőből...
Marquinhos is a semmiből érkezett...
Vannak saját nevelések is mint Areola vagy Rabiot.
A mai fociban lehetetlen pénz nélkül felemelkedni. Ha be is találsz pár fiatal tehetséget, elszipkázák kőkeményen. Moncao,Dortmund,Porto meg még lehetne mondani jó pár klubot.
Képtelen megtartani a tehetségeiket hosszabb távon. Bár tény, hogy ez az üzleti modelljük része.
City is vagyont elköltött ez tény, de ott azért szakmai munka is folyik. stadion, edzőközpont, létesitmények renoválása. De máshogy lehetlen hosszabb távon a PL. élmezőnyébe repülni.
Most,hogy emelkedne fel egy Wolverhapton ?
Vagy egy Lille ?
Sehogy. Kell a pénz hozzá. Ha betalálnak egy ígéretes játékost pénz hiányában úgy sem tudják megtartani őket.
Szerintme jobb így a BL is, hogy vannak új csapatok.