'shutterisland írta:
illetve hiaba karcsu, amit az ellenzek produkal, 3 ev sok ido es ez alatt valoszinu lenyegesen tobb fidesz szavazo nyugdijas fog tavozni az elok sorabol, mint amennyi uj fidesz szavazo jon ki majd a 2001-2004 kozotti generaciobol.
DK és MSZP rosszabb helyzetben van ebből a szempontból, arrafele igencsak 60+ a tábor.
Egyébként szerintem ez nem így működik, formálódik az emberek véleménye, ahogy öregszenek. A friss felnőttek, az igazán fiatalok jellemzően liberálisabbak vagy nyitottabbak a szélsőséges látásmódra. De ahogy öregszik az ember és egyre higgadtabb, úgy változik meg a politikai látásmódja is. Persze vannak kivételek, de többnyire már nem annyira
Szeretnek lázadozni 40 évesen mint tiniként, nem áll olyan jól.
Megmondta az öreg kosárlabdafejű:
Ha 20 évesen nem vagy liberális, nincs szíved. Ha 40 évesen nem vagy konzervatív, nincs eszed.
Szóval, önmagától az idő szerintem nem fogja megoldani, a dolgot, pláne 3 év távlatában. Ha belegondolsz 9 év alatt se változott semmit, erre szerintem nem alapozhat az ellenzék, és én úgy látom, hogy amit csinálnak, az arra jó, hogy egymás szavazóit csábítgassák át magukhoz. A fidesz szavazóit egyik sem szólítja meg, így semmit nem is gyengült a fidesz, sőt... nem tudom erre mikor jönnek rá.