Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. február 10., csütörtök 8:56

Közben egy kis nyuggertorna :lol: :lol: (ilyenkor viszont elgondolkozok az ismerőseimen, hogy ilyen oldalakat nézeget, hogy igyunk rá :D )

Realista24 írta: Nekem az a furcsa egyébként a kormánytól, hogy nagyon könnyen fel tudnák duzzasztani a támogatottságukat és szerintem a lehetőségeik is megvannak hozzá.

Kevesebb lopással, kicsit több pénzt pumpálva a két legérzékenyebb pontba (oktatásba és egészségügybe), az a 2,5-3 milliós támogatottság hasraütve 20-30%-kal meg tudna ugrani érzésem szerint, amivel már végképp nem tudna mit kezdeni az ellenzék a következő 4-8-12 évben.

Számomra ez az igazi kérdés, hogy eljön-e ez a pillanat. Elérik-e azt a pillanatot, amikor már nem lesz mit bekebelezni, és arányaiban többet adni az országnak, mint maguknak.*
Szerintem amíg uszítással, a patásördög villogtatásával fixen poziban tartják magukat és tudják saját zsebbe csöpögtetni a lét, a könnyebb ellenállást fogják választani. Nevezetesen, hogy érdemi munka a minimumon, a propagandaosztály folyamat hergel és a plebsz meg ugrik rá, az ország meg fejlődget.. Hisz az eu-s pénzek jönnek, ha a többség meg nem érti, hogy nem jó, ha "jóárasítva van" a benzin, a farhát, hogy baj, hogy 370 az €, hát ez van..

De érdekes volna tudni, hogy mik a terveik, hogy van-e még realitásérzékük, hogy mi az a pont amit el akarnak érni és onnantól "rendesen csinálni"/van-e egyáltalán ilyen..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. február 10., csütörtök 8:15

+1 R24-nek.

2014-ig nem volt különösebben probléma a Fidesszel az én szememben. Sok olyan intézkedést hoztak, ami előrevitte az országot. Nem is ez a legfőbb baja az embereknek.

A gond az, hogy be akarták betonozni magukat, ennek pedig az ország mentális térképén nagyon nagy ára volt. Teljesen kettébontották az országot, soha nem voltak még ekkora árkok az emberek közt. Ellenségképkeresés, gyűlöletkeltés, a szavazótérképek átrajzolása, az erőltetett propagandásítás a médiában. Ezekkel van a baj.

Ha 90%-ban kormányoznának, és csak 10%-ban dolgoznának azon, hogy a következő választáson is simán nyerjenek az 50-50% helyett, akkor semmi gondom nem lenne.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 7:36

Nekem az a furcsa egyébként a kormánytól, hogy nagyon könnyen fel tudnák duzzasztani a támogatottságukat és szerintem a lehetőségeik is megvannak hozzá.

Kevesebb lopással, kicsit több pénzt pumpálva a két legérzékenyebb pontba (oktatásba és egészségügybe), az a 2,5-3 milliós támogatottság hasraütve 20-30%-kal meg tudna ugrani érzésem szerint, amivel már végképp nem tudna mit kezdeni az ellenzék a következő 4-8-12 évben.

Számomra ez az igazi kérdés, hogy eljön-e ez a pillanat. Elérik-e azt a pillanatot, amikor már nem lesz mit bekebelezni, és arányaiban többet adni az országnak, mint maguknak. Mert most is adnak, csak az elosztással vannak komoly gondok.

Persze ezt is tovább lehetne csűrni-csavarni, hogy ezáltal rengeteg jól fizető munkahelyet teremtettek és tartanak fent, tudnék én is mesélni, amikor voltam náluk interjúzni (nem, végül nem fogadtam el, mielőtt azt hiszitek fizetett lobbista vagyok :lol: ), de állítom, hogy ezen a fórumon is vannak többen, akik így vagy úgy de kapcsolatban vannak a Lölő birodalommal.

Összességében abban szerintem mind a két fél egyetért, hogy a közel 500mrd-os (bevalott :mrgreen: ) vagyon (és az ahhoz vezető út - kisajátítások, célzott felvásárlások, akár rákényszerítéssel is) nem normális, de van másik oldala is, amiben találni pozitívumokat, ráadásul szeirntem sokat.

De még mindig az a kérdés - számomra -, hogy az ellenzék miért nem tudja összekovácsolni az 5m embert (vagy legalább a felét), ha minden annyira szar, amennyire állítják.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 10., csütörtök 7:08

kierkegaard írta:
Realista24 írta:

Mivel kiserik azt írta, hogy a 12 éve regnáló hatalom, így logikus a 2009.

Összehasonlítás ide vagy oda, ha csak a 2022-t nézed, van benne sok olyan, amit kár elvitatni, mert jó dolog.
Persze, csak a hulye ne gondolna ugyan ezt.
Csak azert kár ilyen adatokkal jonni mert elotte se gyurcsanyek se orbanek nem kaptak annyi visszanem teritendo dellát mint ami beszivargott 2010től.

Most is lathatjuk mennyit er az eus penz. A momentumosok elinteztek, hogy nyáron erkezzen a penz, igy orbanek képtelenek voltak egy 755milliardos megszoritast elvegezni.
Aztan a "gazdasag tulfutottsegere hivatkoztak.
Mi az hogy a momentumosok elintézték? Csak kérdem mert ez nekem új (lehet igazad van....)

Megszorítások? Hát melyik hasonszőrű országban vezettek be durva megszorításokat? Épp az EU pörgeti a dolgot a reziliencia és helyreállítási alappal hogy ne legyen elhúzódó gazdasági válság.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 10., csütörtök 6:56

Realista24 írta:

Összehasonlítás ide vagy oda, ha csak a 2022-t nézed, van benne sok olyan, amit kár elvitatni, mert jó dolog.
Persze, csak a hulye ne gondolna ugyan ezt.
Csak azert kár ilyen adatokkal jonni mert elotte se gyurcsanyek se orbanek nem kaptak annyi visszanem teritendo dellát mint ami beszivargott 2010től.

Most is lathatjuk mennyit er az eus penz. A momentumosok elinteztek, hogy nyáron erkezzen a penz, igy orbanek képtelenek voltak egy 755milliardos megszoritast elvegezni.
Aztan a "gazdasag tulfutottsegere hivatkoztak.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. február 10., csütörtök 6:17

kierkegaard írta:
sander írta:

úgyis meglesz magyarázva de akkor :
Jo de ez csak az ovodaban allna meg a helyet. A leheto legjobb evet valasztottad..2009.... :lol:
Alapbol a valsagkezeles a bajnai hagyateknak koazonhetik orbanek. Meg is koszontek igazabol.

A munkanelkulisegi ratat pedig lodd be 6-8 koze. Mert az a valos.
Illetve azt is figyelembe kell venni, hogy a valsag utan a vilaggazdasag kurvara megugrott. Az unios penzekben uszott magyarorszag. Ez pedig nem belemagyarazas, hanem teny.

kiserik írta: Aztakurva :ozil: Azért ha ez valakinek így megvan a gépén az felvet pár kérdést. Csak nem...? :lol:
Ez legalább annyira értelmes hsz, mint az, hogy én nem megyek szavazni és a 2/3-ot támogatom ezzel.

'shutterisland írta:
A matek rossz, mert ha nem megyek el, nem kap a Fidesz szavaztot, ezért %ban kifejezve az ellenzék jobban jár, mintha elmegyek és a Fideszre szavazok.
matematikailag igazad van.

de a fidesznek "nem kell" a te szavazatod, nekik eleg, ha nem szavazol ellenuk.
az a cirka 2 millio szavazat ami az o szavazobazisuk, erdekeltsegi koruk, bebuszoztatott tomeguk, stb, az eleg, ha a bizonytalanok nem mennek el szavazni ellenuk.

lehet, hogy igy nehezen ertheto vagy szarul fogalmazok, biztos van itt, aki szebben kifejtene ezt, azt megkoszonnem. :mrgreen:
Mivel a 2/3-ad egy matematikai kifejezés, így erre reagáltam.

Magyarországnak 2018-ban volt 8 312 264 szavazásra jogosult állampolgára, ebből elment szavazni 5 731 821, amiből 2 824 206 szavazott a Fideszre. (Mandátumokba nem megyek bele, mert nem vágom annyira, hogy belekötés nélkül tudjak írni róla)

Az általatok leírtak alapján a Fideszt nem szerették meg többen az elmúlt négy évben, így kvázi várhatóan maximum hasonló mennyiségű ember fog rájuk szavazni (plusz egy kis ide oda "költözéssel" várható talán némi emelkedés)
Marad 5,5m ember, aki potenciálisan szavazhatna ellenük és 2018-ban 3m szavazott is ellenük, csak ugye a 30-40 párt között szanaszét adták le a voksokat.

Ha ezt a 3m embert nem tudják meggyőzni, hogy egy irányba szavazzanak, akkor hogy várjátok, hogy a maradék 2,5m egyáltalán elmenjen, pluszban még rájuk is szavazzon?
Ki vagy mi akadályozza meg őket? Mert engem tudom, hogy mi.
Szóval szerintem ezzel kéne foglalkozniuk, és erre fordítani az energiájukat, bár lehet már elkezdték, mert itt páran sokszor olyanok mint a fizetett botok (mindkét irányba).
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. február 10., csütörtök 1:23

kiserik írta: Aztakurva :ozil: Azért ha ez valakinek így megvan a gépén az felvet pár kérdést. Csak nem...? :lol:
Szóval mint láthatod, azért nem írja le senki mit csinált a fidesz az elmúlt 12 évben, mert nem éri meg. Vagy endless vita lesz belőle, vagy gúnyos válasz. :D

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. február 10., csütörtök 0:00

Aztakurva :ozil: Azért ha ez valakinek így megvan a gépén az felvet pár kérdést. Csak nem...? :lol:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 9., szerda 23:31

sander írta:

Jo de ez csak az ovodaban allna meg a helyet. A leheto legjobb evet valasztottad..2009.... :lol:
Alapbol a valsagkezeles a bajnai hagyateknak koazonhetik orbanek. Meg is koszontek igazabol.

A munkanelkulisegi ratat pedig lodd be 6-8 koze. Mert az a valos.
Illetve azt is figyelembe kell venni, hogy a valsag utan a vilaggazdasag kurvara megugrott. Az unios penzekben uszott magyarorszag. Ez pedig nem belemagyarazas, hanem teny.

flori

HozzászólásSzerző: flori » 2022. február 9., szerda 23:14

sander írta:
sztem mára elég volt ennyi :agree: :lol: :kalapos:
Mi ez, baloldali álhírek ellenszele facebook oldal? :lol:

Ezek így valóban "tényeknek" hangzanak, de messze nem azok. Alapból nem fair egy világválság számaival összevetni a mostani helyzetet. A gazdaság nem ilyen egyszerű, volt egy globális életminőség javulás nemcsak Európában, hanem a világon is. Sokkal több EU-s pénz jött az országba, mint bármikor. Senki nem vitatja, hogy a fidesznek vannak és voltak is jó döntései, másképpen nem lennének kormányon. De azért sok szám csalóka.

Foglalkoztatottság száma: MINDENKIT beírnak foglalkoztatottnak. Jelentősen nőtt a közmunkások száma, akik szintén foglalkoztatottak, és "tök jó", hogy munkát kapnak, de ez is egy tessék-lássék megoldás. Kapnak minimális pénzt, ami pont elég a létfenntartáshoz, de igazán semmit nem tesznek az országhoz, csak még kiszolgáltatottabbak lesznek a rendszernek. Sok ismerősöm pályázott eu-s pénzekre, amit alapból ahhoz köti a kormány, hogy 3 évig fixen vállalkozó vagy (foglalkoztatott), utána elengedi a kezedet. A covidnál jöttek is a problémák, a katát fizetni kellett, támogatást senki nem kapott. Foglalkoztatott vagy, növeled a statisztikát, de szart sem érsz vele.

Ezek a rezsi árak is... erről beszélt MZP, hogy ezekkel vezetik meg az embereket. DE ÓLCSÓ A GÁZ. Igen, olcsó(bb), de nem így kell rezsit csökkenteni. Vagyis lehet így is, de ez egy mesterséges beavatkozás a piacba, ami hosszútávon sokkal rosszabb. Mennyivel jobb lett volna ezt támogatások formájában megmutatni, korszerűsíteni, energiatakarékossá tenni az emberek lakóhelyét, mert szinte mindenki az utcát fűti, annyira le vannak romolva az épületek. Nézzetek szét vidéken, sok helyen szeméttel fűtenek. Mennek a 100 éves hűtők, mosógépek, zabálják az áramot. De a sárgacsekken ott van, hogy 201x óta spóroltál 50 ezret. Ja, ha kaptál volna támogatást/megtehetnéd, akkor vennél új, energiatakarékos gépeket, vagy korszerűsítenéd a házadat. Az a rezsicsökkentés.

De nem vagyok szakértő természetesen.

Az a bosszantó, hogy az elején még én is örültem, hogy a fidesznek 2/3-a lesz 2010-ben, szüleim is bólogattak, hogy akkor végre rendbe lesz téve az ország. Királyként vonulhattak volna be a történelembe, tényleg. Minden adott volt, ehelyett a fél ország lehányná őket (gyurcsányt is). Sajnálatos, hogy ilyen irányba ment el, mert tényleg egy nagyon jó ország lehetett volna, ehelyett nem ez történt. Van sok jó intézkedés, még több látszat, de összeségében nem véletlen, hogy sokan elégedetlenek itthon. Valószínűleg senki nem a saját ellensége, ha minden oké lenne, akkor nem lenne ekkora felháborodás.
¡Va!
¡1, 2 y 3, Madrid!

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. február 9., szerda 22:43

Rendben van, de attól hogy valaki nem elégedett a kormánnyal, nem következik hogy az ellenzékkel igen.
ezt nem is mondtam, nagyon sokan vannak, akik egyiket se akarnak.
akkor ugy mondom, ha kisebb a valasztasi reszvetel, az tobb jot sejtet a fidesznek.

nyilvan nem lesz szettrollkodva, mert orszaggyulesi valasztasokrol beszelunk, nem valami trollfoci szavazasrol, de ahogy mar emlitettem, ha az osszes bizonytalan elmenne a ketfarku kutyakra huzni egy x-et az elegge megkavarna. :lol:

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. február 9., szerda 22:35

nemtudtam szerkezteni az elozot.

kiserik írta: Én azon gondolkodom itthon Covidosan, hogy a 12 éve regnáló hatalom és hívei miért azzal érvelnek, hogy 14-16 évvel ezelőtt a másik mit csinált? Miért nem azzal, hogy ők mit tettek ebben a 12 évben? :hmmm:

Aki pedig nem megy el szavazni, az egyértelműen a Fideszre teszi le a voksát (sőt, a Fidesz 2/3-ra). Ezzel nem azt mondom hogy ez jó vagy rossz, de ezzel mindenki így számoljon.

2009-----/----2022
-1 év / +1 év ----> GYED
12% / 3,6% ---> munkanélküliség
+200% / -25% ---> földgáz ára
+100% / -25% ----> villamosenergia ára
19% / 9% ------> társasági adó
fizetős / ingyenes --->tankönyvek
36% / 15% ----> személyi jövedelmadó
3,1 tonna / 94,5 tonna --> aranytartalék
23,4% / 8% ---> szegénységben élők száma (eurostat adat)
nincs / van ---> diplomás gyed
nincs / van ---> ingyenes kresz tanfolyam
nincs / van ---> nyelvvizsga dij visszatérites
nincs / van --->adómentesség 25 éves korig (szja)
15-20% / 0 %-----> öröklési és ajándékozási sarc
20% / 34%----> diplomások aránya (lakosság)
34,5% / 49,3% ---> foglalkoztatási ráta (20-24éves)
83,6% / 85,7%----> legalább középfokú végzettségűek aránya
36 % / 0% -----> SZJA négy vagy több gyermekes anyának
12 milliárd forint / 980 milliárd forint -> családi adókedvezmény
49,5 % / 15% ---> nyugdijas munkavállaló béréből levont közteher
33,5% / 15%------> munkáltatói adó
20% / 13%-----> kifizetői ekho
5 millio / 12 millio ----> az alanyi mentesség értékhatára az áfában
2200 forint / 0 forint ----> ügyintézés illetéke
22,3% / 6,1% ----->adóelkerülés mértéke az áfában
3,7 millió / 4,7 millió ----> foglalkoztatottak száma
60% / 30% ---->külföldi kézben lévő államadósság aránya
67% / 0,5% ---> háztartási devizahitelek aránya
4,1% / 2,3% ---->államadosság kamatkiadása
3 millio / 4 millio ---> forgalomba lévő gépjárművek száma
447 ezer / 162 ezer ---> bűncselekmények száma

Önkormányzatoktól átvállaltak 2014-ben körülbelül 1500 milliárd forint adósságot.

Minimálbér alakulása
1998 --2002 19500 forintrol 50000 forintra ez 156 %os növekedés
2002 --2010 50000 forintrol 73500 forintra ez 47%os növekedés (!!!!!!!)
2010 --2022 73500 forintrol 200000 forintra ez 172%os növekedés

és akkor ilyenkor szokott jönni az infláció :
év --------nettó minimálbér---változás előző évhez (%)-----infláció (%)-------különbség
2000------------20273 ----------------------- 9,8----------------------------
2001------------30800--------------------51,9 -----------------------9,2-----------------42,7
2002------------37750--------------------22,6 -----------------------5,3-----------------17,3
2003------------43750--------------------15,9-----------------------4,7-----------------11,2
2004------------43153---------------..... -1,4 -----------------------6,8-------------...... -8,2
2005------------49305--------------------14,3-----------------------3,6-----------------10,7
2006------------53542--------------------8,6-----------------------3,9-----------------4,7
2007------------53915--------------------0,7-----------------------8,0-------------...... -7,3
2008------------56190--------------------4,2-----------------------6,1-------------....... -1,9
2009------------57816--------------------2,9-----------------------4,2-------------........ -1,3
2010------------60237--------------------4,2-----------------------4,9-----------------...... -0,7
2011------------60600--------------------0,6-----------------------3,9-----------------........-3,3
2012------------60915--------------------0,5-----------------------5,7-----------------.........-5,2
2013------------64190--------------------5,4-----------------------1,7-----------------3,7
2014------------66483--------------------3,6-----------------------0,2-----------------3,8
2015------------68775--------------------3,4-----------------------0,1-----------------3,5
2016------------73815--------------------7,3-----------------------0,4-----------------6,9
2017------------84788--------------------14,9-----------------------2,4-----------------12,5
2018------------91770--------------------8,2-----------------------2,8-----------------5,4
2019------------99085--------------------8,0-----------------------3,4-----------------4,6
2020------------107065--------------------8,1-----------------------3,3-----------------4,8
2021------------111321--------------------4,0 -----------------------5,5-----------------.......-1,5
2022------------133000--------------------19,5 erről nincs pontos infom de sztem 7% körüli

2009 ----------------------2022 /minimálbérből mit lehet megvenni/
169 liter benzin / 360 liter benzin
206 euro / 490 euro
1287 kWH áram / 4766 kWH áram
503 m3 földgáz / 1713 m3 földgáz

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. február 9., szerda 22:27

kiserik írta: Én azon gondolkodom itthon Covidosan, hogy a 12 éve regnáló hatalom és hívei miért azzal érvelnek, hogy 14-16 évvel ezelőtt a másik mit csinált? Miért nem azzal, hogy ők mit tettek ebben a 12 évben? :hmmm:

Aki pedig nem megy el szavazni, az egyértelműen a Fideszre teszi le a voksát (sőt, a Fidesz 2/3-ra). Ezzel nem azt mondom hogy ez jó vagy rossz, de ezzel mindenki így számoljon.

2009-----/----2022
-1 év / +1 év ----> GYED
12% / 3,6% ---> munkanélküliség
+200% / -25% ---> földgáz ára
+100% / -25% ----> villamosenergia ára
19% / 9% ------> társasági adó
fizetős / ingyenes --->tankönyvek
36% / 15% ----> személyi jövedelmadó
3,1 tonna / 94,5 tonna --> aranytartalék
23,4% / 8% ---> szegénységben élők száma (eurostat adat)
nincs / van ---> diplomás gyed
nincs / van ---> ingyenes kresz tanfolyam
nincs / van ---> nyelvvizsga dij visszatérites
nincs / van --->adómentesség 25 éves korig (szja)
15-20% / 0 %-----> öröklési és ajándékozási sarc
20% / 34%----> diplomások aránya (lakosság)
34,5% / 49,3% ---> foglalkoztatási ráta (20-24éves)
83,6% / 85,7%----> legalább középfokú végzettségűek aránya
36 % / 0% -----> SZJA négy vagy több gyermekes anyának
12 milliárd forint / 980 milliárd forint -> családi adókedvezmény
49,5 % / 15% ---> nyugdijas munkavállaló béréből levont közteher
33,5% / 15%------> munkáltatói adó
20% / 13%-----> kifizetői ekho
5 millio / 12 millio ----> az alanyi mentesség értékhatára az áfában
2200 forint / 0 forint ----> ügyintézés illetéke
22,3% / 6,1% ----->adóelkerülés mértéke az áfában
3,7 millió / 4,7 millió ----> foglalkoztatottak száma
60% / 30% ---->külföldi kézben lévő államadósság aránya
67% / 0,5% ---> háztartási devizahitelek aránya
4,1% / 2,3% ---->államadosság kamatkiadása
3 millio / 4 millio ---> forgalomba lévő gépjárművek száma
447 ezer / 162 ezer ---> bűncselekmények száma

Önkormányzatoktól átvállaltak 2014-ben körülbelül 1500 milliárd forint adósságot.

Minimálbér alakulása
1998 --2002 19500 forintrol 50000 forintra ez 156 %os növekedés
2002 --2010 50000 forintrol 73500 forintra ez 47%os növekedés (!!!!!!!)
2010 --2022 73500 forintrol 200000 forintra ez 172%os növekedés

és akkor ilyenkor szokott jönni az infláció :
év --------nettó minimálbér---változás előző évhez (%)-----infláció (%)-------különbség
2000 20273 ----------------------- 9,8----------------------------
2001 30800 51,9 9,2 42,7
2002 37750 22,6 5,3 17,3
2003 43750 15,9 4,7 11,2
2004 43153 -1,4 6,8 -8,2
2005 49305 14,3 3,6 10,7
2006 53542 8,6 3,9 4,7
2007 53915 0,7 8,0 -7,3
2008 56190 4,2 6,1 -1,9
2009 57816 2,9 4,2 -1,3
2010 60237 4,2 4,9 -0,7
2011 60600 0,6 3,9 -3,3
2012 60915 0,5 5,7 -5,2
2013 64190 5,4 1,7 3,7
2014 66483 3,6 0,2 3,8
2015 68775 3,4 0,1 3,5
2016 73815 7,3 0,4 6,9
2017 84788 14,9 2,4 12,5
2018 91770 8,2 2,8 5,4
2019 99085 8,0 3,4 4,6
2020 107065 8,1 3,3 4,8
2021 111321 4,0 5,5 -1,5
2022 133000 19,5 erről nincs pontos infom

2009 ----------------------2022 /minimálbérből mit lehet megvenni/
169 liter benzin / 360 liter benzin
206 euro / 490 euro
1287 kWH áram / 4766 kWH áram
503 m3 földgáz / 1713 m3 földgáz

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. február 9., szerda 22:00

Nyilván van akit megvettek krumplival, másoknak a közmunkája ugrott volna..(nincs kétségem hogy ezt bármelyik párt bejátszaná)
Viszont ami miatt a fidesz ott lehet ahol, az biztos hogy nem a jeles kormányzásuk hanem, hogy út tolják az álhíreket mintha az életük múlna rajta.

Az álhíreket pedig szó szerint úgy kell elképzelni, hogy kitalálnak nyilatkozatokat, más jelentést adnak mondatoknak, képet hamisitanak (bkm vezetője).
és nonstop megy az, hogy mindenki alkalmatlan meg a magyar gazdaság épphogy csak nem veri a nyugatot. Így csodálkozunk, hogy a fidesznél nincs alkalmasabb párt? Mert én nem.

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 9., szerda 21:29

ateeemadrid írta:
Professore írta:

És megint ott tartunk hogy nem volt elég hatékony az összefogás mert nem tudta meggyőzni a bizonytalanok jelentős hányadát. Másrészt az a fix 2 milla fideszes ami annyit van hangoztatva se az égből pottyant... Azért megdolgozott a fidesz. Mi gátolta meg az ellenzéket hogy jobban, hatékonyabban politizáljon jobb stratégiai döntéseket hozzon? Önmaguk legnagyobb részt. Pedig az ellenzéknek van egy olyan stratégiai előnye hogy kritizaljon és feszegesse mi nem jó. Volt/van magas labda elég.
Ezt úgy írod, mintha a fideszt tábort a stratégiai döntések tartanák a párt mellett. :lol: Meg megdolgozott érte a fidesz, persze, gondolom amikor zsák krumplival vásárolnak szavazatokat, akkor is épp megdolgoznak érte. :lol:

Gyenge az ellenzék, tény, de azért ne hasonlítsuk már össze a helyzetüket egy 12 éve hatalmon lévő párttal, kétharmaddal. Kicsit azért lejt feléjük a pálya, könnyű így népszerűnek lenni bizonyos körökben. :)
Pont ez a mentalitás ami nekem nem szimpi. Úgy könnyű hogy 2/3... Hát kérdem én az minek köszönhető? Biztos ennyi embert vett meg kilóra anno az akkor ellenzékben lévő fidesz... Hagyjuk.

Kormánypártnak is megvan a maga előnye nem vitás de egy kampányban mit mondhat ha már a populista huzasait kijátszotta: folytatjuk. Ennyi... Ez nem túl nagy mozgástér.
A másik oldalon másfajta "előny" van mert mindig nagyon sok eredendően elégedetlen ember van ahol könnyebbé betalálhat az ellenzék üzenete. Hogy így meg úgy reform stb.

Nyomhatod itt a vigyorgó fejeket de attól még tény hogy siralmasan gyenge politizálást tud felmutatni az összefogás évek óta.

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2022. február 9., szerda 21:15

Professore írta:
'shutterisland írta:

az a cirka 2 millio szavazat ami az o szavazobazisuk, erdekeltsegi koruk, bebuszoztatott tomeguk, stb, az eleg, ha a bizonytalanok nem mennek el szavazni ellenuk.

lehet, hogy igy nehezen ertheto vagy szarul fogalmazok, biztos van itt, aki szebben kifejtene ezt, azt megkoszonnem. :mrgreen:
És megint ott tartunk hogy nem volt elég hatékony az összefogás mert nem tudta meggyőzni a bizonytalanok jelentős hányadát. Másrészt az a fix 2 milla fideszes ami annyit van hangoztatva se az égből pottyant... Azért megdolgozott a fidesz. Mi gátolta meg az ellenzéket hogy jobban, hatékonyabban politizáljon jobb stratégiai döntéseket hozzon? Önmaguk legnagyobb részt. Pedig az ellenzéknek van egy olyan stratégiai előnye hogy kritizaljon és feszegesse mi nem jó. Volt/van magas labda elég.
Ezt úgy írod, mintha a fideszt tábort a stratégiai döntések tartanák a párt mellett. :lol: Meg megdolgozott érte a fidesz, persze, gondolom amikor zsák krumplival vásárolnak szavazatokat, akkor is épp megdolgoznak érte. :lol:

Gyenge az ellenzék, tény, de azért ne hasonlítsuk már össze a helyzetüket egy 12 éve hatalmon lévő párttal, kétharmaddal. Kicsit azért lejt feléjük a pálya, könnyű így népszerűnek lenni bizonyos körökben. :)

Professore

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. február 9., szerda 21:08

'shutterisland írta:
A matek rossz, mert ha nem megyek el, nem kap a Fidesz szavaztot, ezért %ban kifejezve az ellenzék jobban jár, mintha elmegyek és a Fideszre szavazok.

Rabiosa

HozzászólásSzerző: Rabiosa » 2022. február 9., szerda 21:07

'shutterisland írta: matematikailag igazad van.

Rendben van, de attól hogy valaki nem elégedett a kormánnyal, nem következik hogy az ellenzékkel igen. 12 évet láttunk ebből a kormányból, azonban szintén 12 éve volt az ellenzéknek bizonyítani hogy ők sokkal jobbak lennének, és kiérdemlik hogy őket bízzuk meg kormányzással. Sikerült ez bármilyen tekintetben?

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. február 9., szerda 20:55

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. február 9., szerda 20:15

Az a baj, hogy ha nem megy el szavazni aki egyikkel sem elégedett, az nem kerül be statisztikába. Altalában a jogosultak kb 40%a nem egy el. Ha ebből a fele azért nem szavaz mert senkivel sem elégedett az egy nagy hányad aki nem nyilvanit véleményt. Ha ezek az emberek elmennének szavazni és érvénytelen szavazatokat adnának le akkor az jelzés értékű lenne - ha jól tudom erről van statisztika. Ha kijonne a végén, hogy 40%Fidesz 40% egyéb és 20% érvénytelen az egy nagyin erős jelzés lenne a mai politika felé. (Amit aztán mind a két oldal leszarna)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Vissza: