Realista24 írta:
A Márki-Zay Péter kampányát nyíltan támogató, az ügyészség által börtönnel fenyegetett műtrágyakirály cégétől vásárolt műtrágyát a felcsúti dollármilliárdos érdekeltsége. A tízmilliárdos biznisz annak fényében is érdekes, hogy a kormány folyamatosan támadja Bige Lászlót.
Ádázul üldözik a hatóságok Bige Lászlót, a színfalak mögött viszont, úgy fest, a műtrágyakirály megfér az ország első számú oligarchájával, Mészáros Lőrinccel. Piaci forrásaink szerint cégeik gond nélkül üzletelnek:
december és január során több tételben 10,5 milliárd forint értékű műtrágyát vett az Agrolink Zrt. készpénzes előrefizetéssel a Nitrogénművek Zrt.-től.
10,5 mrd kp
Ez is fake news amúgy? A kérdés komoly.
Szerintem ez stratégiai célú vásárlás volt, most pár hónap leforgása alatt 3x akkora lett a műtrágya ára. Az oroszok felfüggesztették az exportot, és a földgáz ára is kilőtt, így az európai műtrágyagyárak vagy nem termelnek, vagy csak egyre drágábban.
Úgy gondolom ezért kötöttek már most le ekkora mennyiségben műtrágyát.
Korábban írtam, de a jelenlegi helyzet alapján cudar időkre lehet számítani, és szerintem erre próbálnak felkészülni.
Az időzítést is erre tudom fogni, választások előtt eléggé wtf egy ilyen vásárlás, de minél tovább várnak, annál drágább lesz, vagy egyszerűen más piaci szereplő egyszerűen csak elorozza, és aztán még nehezebb lesz beszerezni.
Persze lehet hogy csak én gondolom így.