Ha a jelenlegi helyzetet veszem figyelembe, akkor nem lesz támadás, nem érdeke az oroszoknak, és az ideális időponton már túl vagyunk. Tiszta latyak és sár az orosz-ukrán határ, a lehető legrosszabb időpont ez a támadásra harcászati szempontból.
Amúgy pedig kényelmes ez a helyzet az oroszoknak, az ukrán gazdaság még idén be fog dőlni, minden tőkét menekítenek ki onnan, az eu segély lepkefing ahhoz képest. Be fognak dőlni, és a jelenlegi vezetést a saját népe fogja majd elüldözni. Jelenleg békésen is elérheti Putyin a céljait, semmi szüksége egy támadásra. Sőt, inkább az USÁra nézve válik napról napra bizarrabbá hogy jósolgatják a soha el nem induló offenzívát.
Szóval csak akkor tudok elképzelni orosz támadást, ha a jelenlegi helyzet megváltozik, amire úgy látom a legnagyobb esélyt, ha az ukránok támadnak a szakadárokra. Ott 100% hogy közbe fog avatkozni Putyin, mert a Macronnal való egyeztetésnél meghúzta a vörös határvonalat, amit nem engedhet átlépn.Szóval az ukránok térfelén pattog a labda, akik minden szempontból szopóágon vannak. A gazdaságuk óriási károkat szenved, és nem fenntartható a jelenlegi helyzet, így az idő ellenük dolgozik. A kérdés, hogy lehetnek-e annyira kétségbeesettek, hogy a megoldást egy háborús konfliktusban lássák... hogy csapást mérnek a szakadárokar, és valami úton-módon kivédekezik az orosz reakciós támadást és majd segít a Nato meg ilyenek.
Ettől szerintem messze vagyunk, szemmel láthatóan miután Bidenék megmondták hogy nem fognak katonailag segíteni, az ukránok egyből behúzták a kéziféket, és szerintem keresik a módját a békés lezárásnak.
Ha tippelnem kell, a vége szerintem békés végkifejlet lesz, az ukrán vezetés le fog mondani, és egy oroszbarát kormány jön helyette.