Igen, de az sem ártana ha az emberek értenének is valamihez. Egy rakás startup van ahol a fiatalok keringőznek 6-8 havonta váltogatnak. Mire betanul továbbáll - így nehéz cégen belül tapasztalati építeni és neked is valami szakmai részben szakértőnek lenned. Persze lesz egy rakás strategy developer meg project manager, csak ember nem lesz. Ismerősöm mesélte 6 hónapig sales és marketing stratégiákat próbálgattak, de egyikük sem értett hozzá. Saját bevallásuk szerint amit ök összeraktak egy fél év alatt azt egy profi tapasztalt marketinges 2 hét alatt megcsinálta volna. Mert vannak bevált dolgok.cart írta: Nem hiszem hogy a 21. szadban nagy jelentosege lenne kinek milyen diplomaja van, mar inkabb fontosabb az elethosszig tarto tanulasra valo hajlam az 5 eves egyetemi kepzesnel.
Ez az abra alapjan Nemetorszag is a sereghajtok kozott van.
Szóval igen is számít az is hogy tanulj valami értelemeset, hogy lehessen rá építeni és legyen valami amivel hozzá tudsz járulni. Nem kell egyetemre mennie mindenkinek a tudás/szaktudás nem egyenlő a diplomával. Lehetsz cukrász és utána nyithatsz boltot, elmehetsz cateringes céghez , megtanulhatod hogyan kell projektet managelni stb. szóval igen fontos az, hogy hajlandó legyél fejlődni - elengedhetetlen. De szerintem kell, hogy legyen mögötte használható tudás, szóval számít, hogy milyen diplomád képzettséged van.
Másik példa: az én munkakörömbe felvesznek, közgazdászokat, gazdasági és menedzsmenteseket, fejlesztőket, mérnököket. Turizmus és vendéglátással viszont nincsenek jó esélyeid, mert nincs releváns tudásod. Mint ahogy engem sem vennének fel hoteligazgatónak valószínűleg (a hotel érdekében remélem is