Politika
Re: Politika
Közben kibertámadás is érte az ukránokat.
Ez gyerekek ennyi volt.
Ez gyerekek ennyi volt.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”
Blinken szerint ma éjszaka megindulnak az oroszok több mint valószínű.Közben több helyen rakéták repülnek a Twitter tele van vele.
Ukrajnában elkezdődött állítólag.
Donyeckban több robbanás hallatszik,megérkeztek az orosz tankok.
A repülőtereken elment az áram le vannak zárva a keleti részen.
Donyeckban több robbanás hallatszik,megérkeztek az orosz tankok.
A repülőtereken elment az áram le vannak zárva a keleti részen.
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Remytol megvonnam a szavazati jogot, meg mielott a valasztasokat is eljinxelne.

- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Rajtam múlna (tudom,tudom, Hál' Istennek nem rajtam múlik...), aki külföldön él, külföldi lakcímmel rendelkezik, az nem szavazhatna.
Hozott egy döntést. Kiköltözött, kint vállal munkát, kinti politika van rá hatással, kint adózik. Ennyi a sztori.
Hozott egy döntést. Kiköltözött, kint vállal munkát, kinti politika van rá hatással, kint adózik. Ennyi a sztori.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
mas tema, ki mennyire ert egyet a hataron tuli magyarok es a kulfoldon dolgozo magyarok szavazati jogaval ?
uk-ben elo magyarkent azt mondom, hogy nem ott tartozkodom es nem oda adozom, igy nem feltetlen nekem kellene eldontenem, mi legyen otthon.
igy barmennyire is szidom itt a fideszt, nem fogok fizikailag beleszolni.
pedig van bejelentett otthoni lakcimem es siman hazakoltozhetnek a kovetkezo ciklus alatt ergo a sajat jovomrol is dontok, egy felvideki vagy karpataljai magyarnal ugye ezek kevesbe valoszinuek.
ti hogy hoznatok a szabalyt, mihez kotnetek illetve milyen formaban ?
mert a levelben szavazas is eleg erdekesen van megoldva, van, akinek lehet, van akinek nem.
bocs, ha mar volt tema anno de szerintem miota politika topic van, meg nem jott fel, pedig sok mulik rajta majd.
uk-ben elo magyarkent azt mondom, hogy nem ott tartozkodom es nem oda adozom, igy nem feltetlen nekem kellene eldontenem, mi legyen otthon.
igy barmennyire is szidom itt a fideszt, nem fogok fizikailag beleszolni.
pedig van bejelentett otthoni lakcimem es siman hazakoltozhetnek a kovetkezo ciklus alatt ergo a sajat jovomrol is dontok, egy felvideki vagy karpataljai magyarnal ugye ezek kevesbe valoszinuek.
ti hogy hoznatok a szabalyt, mihez kotnetek illetve milyen formaban ?
mert a levelben szavazas is eleg erdekesen van megoldva, van, akinek lehet, van akinek nem.
bocs, ha mar volt tema anno de szerintem miota politika topic van, meg nem jott fel, pedig sok mulik rajta majd.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Nem hinném hogy NATO tagállamot lenne mersze Putinnak megtámadni. Csóró ukránok ezt mondjuk csúnyán megszivták meg ha meg is állnak a ruszkik. Krimi+Donbasz elég komoly területi veszteség nekik. Elcseszett egy szituáció az már biztos.csababarca írta:Erről beszéltem lejjebb, pont erre gondoltam.raul 4 ever írta: Most vacsi közben olvastam az index cikkét, és a tweettől/térképtől a cikk felénél, hogy egyébként a szakadárok mekkora buliban gondolkodnak területileg, kb. túlestem egy kisebb gyomorszűkítő műtétem.. Eskü, egy korty vizet nem bírok meginni...
Nem lepne meg, ha megpróbálnák összehozni, ha már egyszer úgyis ott a fél hadsereg..
Szerintem Ukrajnának vége van, ebben a mostani formájában biztosan.
És akkor majd jöhet az 50milliós kérdés, ki a következő?
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Erről beszéltem lejjebb, pont erre gondoltam.raul 4 ever írta: Most vacsi közben olvastam az index cikkét, és a tweettől/térképtől a cikk felénél, hogy egyébként a szakadárok mekkora buliban gondolkodnak területileg, kb. túlestem egy kisebb gyomorszűkítő műtétem.. Eskü, egy korty vizet nem bírok meginni...
Nem lepne meg, ha megpróbálnák összehozni, ha már egyszer úgyis ott a fél hadsereg..
Szerintem Ukrajnának vége van, ebben a mostani formájában biztosan.
És akkor majd jöhet az 50milliós kérdés, ki a következő?
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Most vacsi közben olvastam az index cikkét, és a tweettől/térképtől a cikk felénél, hogy egyébként a szakadárok mekkora buliban gondolkodnak területileg, kb. túlestem egy kisebb gyomorszűkítő műtétem.. Eskü, egy korty vizet nem bírok meginni...
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Az lehet, hogy az EU meg Biden puhapöcs - de nem is nagyon tehetnek mást. Az EU abszolút ki van szolgáltatva az Orosz gáznak. Egy nyílt háború meg brutális válságot okozna - nézzétek csak meg a tőzsdét az elmúlt napokban. Az egy dolog, hogy a szupergazdagoknak nem esne jól, de nagyon sokan tartják a megtakarításaikat/ befektetéseiket valamilyen formában részvényben (nyugdíjalapok, indexek stb.) Egy összeomlás emberek millióinak a megtakarításait teszi kockára. Ezt az EU el akarja kerülni.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Te nem érted hogy attól hogy az én ismerõseim At mondanak a tieid meg Bt, az még lófaszt nem jelent egy ekkora ország esetében. Se az enyéim, se a tieid.hehetheoriginal írta:nem erted.Ukrajnában 70% anyanyelve ukrán, 30-é orosz, szakadár területekkel együtt. Beszélek én is angolul, de attól még magyar vagyok vagy mi.
az mindegy mit látsz wikipedián, vagy mi a hivatalos adat.
más téma, hogy mi az, ami az életben zajlik.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
nem erted.Ukrajnában 70% anyanyelve ukrán, 30-é orosz, szakadár területekkel együtt. Beszélek én is angolul, de attól még magyar vagyok vagy mi.
az mindegy mit látsz wikipedián, vagy mi a hivatalos adat.
más téma, hogy mi az, ami az életben zajlik.
thereisonly1ronaldo
Csak tekerd végig a poszt alatti kommenteket és látod hogy nem fekete fehér ez a támadás sem. Igen, itt mindenki hülye, ezért reagáltam az előző posztodra, ami pedig annyit írt hogy az ukránok hülyék.füst írta:Arról szabad írni, hogy szétcsaptak Luhanszkban egy erőművet, vagy megvárjam a Reuterst?Halfkey írta: Korábbi sajtós beszélgetésre reagálva füst, jelenleg finoman szólva sem a neutrális álláspontot hozod, hanem az orosz kormánypropaganda sajtóét. A Reuters, AP helyi tudósítói és úgy bármi sajtó tweetjei alapján a groundon nem láttak ukrán lövéseket. Ettől függetlenül lehet igaza időnként a propaganda sajtónak is, lehet tüzelnek az ukránok, de minimum a kétség legyen meg benned is ahhoz hogy valóban így van-e, ne tényként közöld hogy márpedig az ukránok lőnek és támadnak.
Ami tény, és számtalan videó van róla, szakadár (vagy orosz) hadoszlopok mennek a másik irányba.
https://twitter.com/i/status/1496098337359118341
Bár nekem ez alállomásnak tűnik, nem erőműnek, de sajnos a helyzet szempontjából mindegy, lövik egymást a felek.
Scholz úr pedig nem rég mondta hogy búcsút lehet inteni az északi áramlat gázvezetéknek. Az USA jót fog keresni lng gáz eladáson, és várhatóan a földgázt követni fogja a kőolaj. Ami minket illet, hogy mivel fogják etetni a győri és kecskeméti autógyáraink termékeit, az rejtély, sajnos ezt is fel lehet majd írni a többik közé.
Mintha nem használnák az agyukat itt európában azoknak akiknek ebben a helyzetben a legjobban kellene. Egyik oldalon se. Mint az üvegtigrisben:
-Hát itt mindenki hülye?
-Itt... Mindenki.
Az én ukrán ismerőseim meg nem ezt mondták, most akkor ezt jól megbeszéltükukran ismeroseim mondtak, hogy lvivben, kijevben, mindenutt szinte mindenki oroszul beszél. ettol meg ukranok, csak nem anyanyelven beszelnek

Ukrajnában 70% anyanyelve ukrán, 30-é orosz, szakadár területekkel együtt. Beszélek én is angolul, de attól még magyar vagyok vagy mi.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Arról szabad írni, hogy szétcsaptak Luhanszkban egy erőművet, vagy megvárjam a Reuterst?Halfkey írta: Korábbi sajtós beszélgetésre reagálva füst, jelenleg finoman szólva sem a neutrális álláspontot hozod, hanem az orosz kormánypropaganda sajtóét. A Reuters, AP helyi tudósítói és úgy bármi sajtó tweetjei alapján a groundon nem láttak ukrán lövéseket. Ettől függetlenül lehet igaza időnként a propaganda sajtónak is, lehet tüzelnek az ukránok, de minimum a kétség legyen meg benned is ahhoz hogy valóban így van-e, ne tényként közöld hogy márpedig az ukránok lőnek és támadnak.
Ami tény, és számtalan videó van róla, szakadár (vagy orosz) hadoszlopok mennek a másik irányba.
https://twitter.com/i/status/1496098337359118341
Bár nekem ez alállomásnak tűnik, nem erőműnek, de sajnos a helyzet szempontjából mindegy, lövik egymást a felek.
Scholz úr pedig nem rég mondta hogy búcsút lehet inteni az északi áramlat gázvezetéknek. Az USA jót fog keresni lng gáz eladáson, és várhatóan a földgázt követni fogja a kőolaj. Ami minket illet, hogy mivel fogják etetni a győri és kecskeméti autógyáraink termékeit, az rejtély, sajnos ezt is fel lehet majd írni a többik közé.
Mintha nem használnák az agyukat itt európában azoknak akiknek ebben a helyzetben a legjobban kellene. Egyik oldalon se. Mint az üvegtigrisben:
-Hát itt mindenki hülye?
-Itt... Mindenki.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Rá lehet mondani, hogy mindenkinek jobb lenne, ha az ukránok hagynák a francba azt a két tartományt, és kész.
De történelmi példák sora, és jelenkori példák is (lásd csodát pont ukrán-orosz viszonyban is pl) vannak, hogy ha csak át adsz területet, akkor később hivatkozási alap lesz ez, és majd jönnek az újabb területi igények.
Én is azt mondanám, ha nem ismerném az oroszokat meg Putint, hogy jah adják fel az ukránok a területet, aztán beköszönt az áldott béke.
De a realitás az, hogy majd akkor jönnek az újabb igények.
Európa megszívta, nem vagyunk tényezők már, semmi akarata nincs az EU-nak, mindenki ott is mint kicsiben itthon pl csak a saját orráig lát, és a saját nyerészkedését helyezi előtérbe.
Oroszok, Usa, Kína meg köszöni szépen.
De történelmi példák sora, és jelenkori példák is (lásd csodát pont ukrán-orosz viszonyban is pl) vannak, hogy ha csak át adsz területet, akkor később hivatkozási alap lesz ez, és majd jönnek az újabb területi igények.
Én is azt mondanám, ha nem ismerném az oroszokat meg Putint, hogy jah adják fel az ukránok a területet, aztán beköszönt az áldott béke.
De a realitás az, hogy majd akkor jönnek az újabb igények.
Európa megszívta, nem vagyunk tényezők már, semmi akarata nincs az EU-nak, mindenki ott is mint kicsiben itthon pl csak a saját orráig lát, és a saját nyerészkedését helyezi előtérbe.
Oroszok, Usa, Kína meg köszöni szépen.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
mert aki ukránul beszél, az már Magyarországon vendégmunkás, meg Lengyelországban.

- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
ukran ismeroseim mondtak, hogy lvivben, kijevben, mindenutt szinte mindenki oroszul beszél. ettol meg ukranok, csak nem anyanyelven beszelnekHacsak nem a szakadár "országokat" érted, ott igen. Személy szerint annak az elcsatolását és fel is tudom dolgozni, bár azt is látni kell hogy ez egy okos, 21. századi etnikai hadjárat. Mert az arányok ezeken a területeken tudatosan orosz felé lettek tolva 2014-ben, nem finom eszközökkel. Szóval bár most már nincs mit tenni, nem lesz ukránosítva egy általuk nem is kontrollált terület, de ha ez most el lesz engedve, itt a blueprint hogy kell a 21. században háborúzni.
thereisonly1ronaldo
Amúgy hehével nagyrészt egyetértek, Orbánnak itt nem kellene szerepelnie nagyon, az országunk súlyához méltóan - nem vagyunk tétel.
Ez viszont egyszerűen nem igaz:
Ez viszont egyszerűen nem igaz:
Hacsak nem a szakadár "országokat" érted, ott igen. Személy szerint annak az elcsatolását és fel is tudom dolgozni, bár azt is látni kell hogy ez egy okos, 21. századi etnikai hadjárat. Mert az arányok ezeken a területeken tudatosan orosz felé lettek tolva 2014-ben, nem finom eszközökkel. Szóval bár most már nincs mit tenni, nem lesz ukránosítva egy általuk nem is kontrollált terület, de ha ez most el lesz engedve, itt a blueprint hogy kell a 21. században háborúzni.az ukránok alatt mit értünk? hogy az orszagban az emberek 80%-a amugy is oroszul beszél es nem ukránul?
Persze, hogy az az érdekes, viszont ahhoz kéne a másik fél is, Putyinnak pedig nem a béke az érdeke. Békében nem jók az oroszok, nincs jólét, nincs erős gazdaság, nincs életszínvonal emelkedés. Békében sokkal jobbak a nyugatiak, pörög az élet, megy YOLO. Békére van a nyugat berendezkedve, és abban sokkal jobbak vagyunk.füst írta:Hát, hatással lesz ránk az biztos, a gázbeszerzés és paksi projekt valószínűleg megy a levesbe, az ukrán-magyar határon jelentős számban jönnek magyar és ukrán menekültek, és sajnos azzal is számolni kell, hogy a paramilitáris ukrán nacionalista csoportok basztatni fogják a kárpátaljai magyarokat. Mindennek a tetejébe globális nyersanyag-áremelkedés van kinézőben. Egész egyszerűen minden európai országnak a béke az érdeke.p.csabi1 írta:
Mi itt lakunk az ukrán határtól kb. 80-100 kilométerre kíváncsi leszek hogy itt fog e érződni valami.![]()
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Hát, hatással lesz ránk az biztos, a gázbeszerzés és paksi projekt valószínűleg megy a levesbe, az ukrán-magyar határon jelentős számban jönnek magyar és ukrán menekültek, és sajnos azzal is számolni kell, hogy a paramilitáris ukrán nacionalista csoportok basztatni fogják a kárpátaljai magyarokat. Mindennek a tetejébe globális nyersanyag-áremelkedés van kinézőben. Egész egyszerűen minden európai országnak a béke az érdeke.p.csabi1 írta:
Mi itt lakunk az ukrán határtól kb. 80-100 kilométerre kíváncsi leszek hogy itt fog e érződni valami.![]()