A véleményed a témáról tankönyvbe illő. Sajnos ez mára már nem helytálló szerintem. Sajnos, főleg hazánkban, az ellenzéki pozíció azt jelenti (és természetesen ezt is a Fidesznek ""köszönhetjük""), hogy csak a rossz dolgokat akarja bemutatni a hatalomról. Ez szerintem rossz újságírói megközelítés. Itt már szerintem keveredik az ellenzéki a kritikussal. Egy újságírónak kritikusnak kell lennie, de nem kell feltétlenül ellenzékinek.nuevo_ericco írta:Ellenzéki pozíciót kell felvennie, és ezt azért, mert csak így tudja a választott képviselőkből kihúzni a legtöbb információt. Pl. a kerülő válaszokat, kerteléseket nem hagyja annyiban, hanem felteszi azokat újra, esetleg keresztkérdéseket használ, stb.kiserik írta: hogy egy újságírónak az lenne a feladata, hogy a hatalommal szemben ellenzékben legyen. Ezzel nagyon nem értek egyet
Már az internet előtt is negyedik hatalmi ágnak nevezték, és nem azért, mert befolyásolni tudja a közvéleményt, hanem mert csak egy újságíró szerezhet olyan akkreditációkat, amelyek segítségével egyáltalán kérdezni tud, ami egy átlagos választópolgárnak nem lehetősége.
A másik oldala, hogy nincs független és objektív média. Ami a tankönyvben szerepel, az mind arról szól, hogy a független és objektív médiának hogyan kellene viselkednie a hatalommal szemben, de mivel ez mára már nem létező dolog, így értelmét veszti a tankönyv ezen része.
És az internet elterjedésével és a független sajtó megszűnésével a tájékoztatás, ellenőrzés, elszámoltatás és közvélemény befolyásolás témakörökből a közvélemény befolyásolása erősödött fel.
Ferni, ne nevetess már, bakker. Egyrészt nem megmagyarázom a poloskázást, hanem nem magyarázom félre. Elolvasom és tudom értelmezni azt, amit olvastam. Másrészt Tarról nem nyomok fideszes propagandát, csak megemlítettem, hogy milyen kuss van azóta itt. Tisza-utálatról meg annyit, hogy több, mint 1 hete volt az etyeki buli, mégse jöttem ide már az első nap hőbörögni, sőt, konkrétan most sem írtam róla semmit.ferni írta:Pontosan ez a nevetséges benned, megmagyarázod a poloskázást meg az egyebeket, amiket OV meg narancsék művelnek, aztán meg visszamondod telibe a Fideszes propit Tarr-ról, azt bezzeg nem akarod megmagyarázni és visszaböfögöd telibe a kitekert-kifacsart dolgokat.kiserik írta:
Pont ilyen mókás, hogy az utóbbi napokban olyan kietlen a topik, mint a sivatag, bár nem is csoda, mert a Tarr féle produkció és a hozzá kapcsolódó MP magyarázkodás elég gázra sikerült. Sikerült nem kevés muníciót adni a kormány-propagandának.
Egészen vicces ez a Tisza-utálat, bármit tesznek azt 100szoros nagyítóval nézed, na de mikor a Fidesz csinál vmit vagy épp megint 100 milliárdokat lopkodnak azt nem figyeled ilyen élesen
A legjobb hogy az egyik hatalmon van és tényleges tétje van annak amit tesznek, na de ha valaki elméleti síkon mond valamit, mint ez vagy Krúbi, na akkor aztán kardokat elő![]()
Egyébként szívesen meghallgattam volna, hogy a Tisza szavazók hogyan élik meg, hogy totál hülyének vannak nézve. Mert amit Tarr tett, az nagyon butaság volt (nyilvánosan ilyet mondani), de a mondandója nem hülyeség. Ami viszont gáz, az az egész sztori.
- MP egységes 9%-os SZJA csökkentésről beszél és szavaztat meg a hívekkel
- kikerül a kormánymédiában egy papír, miszerint a Tisza többkulcsos adóemelési terven dolgozik (egyébként logikus is, az Áfa csökkentési terv miatt, meg mert szarban van a haza)
- MP tagadja az egészet
- Tarr azt mondja, hogy ezekről nem szabad beszélni, mert az bukáshoz vezethet
- MP össze vissza kamuzik a Tarr videóról
- MP bejelenti, hogy többkulcsos adót akar a Tisza, de nem emelni, hanem csökkenteni 15-ről 9-re, minden más propaganda.
Az adócsökkentés tervébe hogy a fenébe lehet belebukni??? Persze tudom, hogy a kormányváltásért mindent lehet, csak nekem nem tetszene, hogy telibe hazudik valaki az arcomba (ahogy természetesen most sem tetszik, ha a kormány teszi ezt, és úgy látom, hogy ezt minden esetben le kell írnom, mert egyeseknek nem világos és egyértelmű).
Nagyjából R24-et tarom a leg-realistább (