Oldal: 12 / 29

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. szeptember 11., hétfő 18:36
Szerző: peti_madrid
Főznék valami egytálételt, de totál ötlettelen vagyok. Ha valakinek van valami jó tippje, azt szívesen fogadom, jöhet ázsiai, olaszos, bármi :)

szerk: na meg persze magyaros is :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. augusztus 30., szerda 21:01
Szerző: Remy
Főtt tojás, majonéz, kaviár + borsos paradicsom. Ha valaki valami egyszerű, de nagyszerűre vágyik. :sziv:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 29., szombat 17:13
Szerző: h3x0r
realistahuni írta:Esetleg valaki otthon van kontakt grill témában? Szeretnék egyet venni, de nem igazán találok elég leírást a típusokról, gondoltam hátha van akinek bevált egy-egy darab. :)
Ennek az egyik elodjet hasznalom olyan 10+ eve heti rendszeresseggel. Kinezetre mar nem a legszebb, a grillezolapok is ossze vannak karcolva, a hőfokot sem lehet mar maximumrol atallitani, de csak nem akarja megadni magat.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 29., szombat 17:05
Szerző: kiserik
Nekem Severin raclettes grillem van. Olyan 20 perc míg felmelegszik, de a kő miatt nem kell alá zsiradék és nem is fröcsköl. Tisztítása baromi egyszerű. Igaz, nem tipikus kontakt grill. Olyanom nincs :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 29., szombat 16:49
Szerző: M1Ö
realistahuni írta:Bocs nem írtam oda, de nekem idősporlás céljából kell, mindennapi használatra, szóval a gyorsaság és a könnyen tisztíthatóság a prioritás nekem. Meg persze az, hogy kevés zsiradékkal süssek, ezért is akarok kontakt grillt. Leírások alapján állítólag sok olyan van ami eléggé okádja a füstöt magából, azt is jó lenne elkerülni.
Hát nem tudom. Saját tapasztalat, de szerintem a legalapabb grill is tökéletes, ha jól van használva. Ez a gyors tisztíthatóság meg kevésbé füstölés inkább marketing duma. Akár egy saját készítésű grillt is elmosol 5 perc alatt, nem kell ennyi miatt magasabb kategóriában gondolkodni. A füstölésre is oda lehet figyelni, az sem a grillen múlik. Tegnap pl egy tök egyszerű baconbe tekert virslit csináltunk, pár ezer forintos grillen. Aztán mégis olyan finom lett, hogy csak na. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 29., szombat 16:35
Szerző: realistahuni
M1Ö írta:
realistahuni írta:Esetleg valaki otthon van kontakt grill témában? Szeretnék egyet venni, de nem igazán találok elég leírást a típusokról, gondoltam hátha van akinek bevált egy-egy darab.
Nem vagyok profi a dologban, de nem teljesen mindegy a grill? Bármilyen grillen isteni kajákat tudsz csinálni, ha jól dogozol a faszénnel. Mondjuk ja, az szempont, hogy ne elektromos legyen. :) De amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy 100.000 forint, vagy 20.000. Nem maga a grill a lényeg, hanem, hogy a faszénre figyelj oda, na meg nem utolsó sorrendben a hús fűszerezésére.

Bocs nem írtam oda, de nekem idősporlás céljából kell, mindennapi használatra, szóval a gyorsaság és a könnyen tisztíthatóság a prioritás nekem. Meg persze az, hogy kevés zsiradékkal süssek, ezért is akarok kontakt grillt. Leírások alapján állítólag sok olyan van ami eléggé okádja a füstöt magából, azt is jó lenne elkerülni. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 29., szombat 16:32
Szerző: M1Ö
realistahuni írta:Esetleg valaki otthon van kontakt grill témában? Szeretnék egyet venni, de nem igazán találok elég leírást a típusokról, gondoltam hátha van akinek bevált egy-egy darab.
Nem vagyok profi a dologban, de nem teljesen mindegy a grill? Bármilyen grillen isteni kajákat tudsz csinálni, ha jól dogozol a faszénnel. Mondjuk ja, az szempont, hogy ne elektromos legyen. :) De amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy 100.000 forint, vagy 20.000. Nem maga a grill a lényeg, hanem, hogy a faszénre figyelj oda, na meg nem utolsó sorrendben a hús fűszerezésére.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 29., szombat 16:24
Szerző: realistahuni
Esetleg valaki otthon van kontakt grill témában? Szeretnék egyet venni, de nem igazán találok elég leírást a típusokról, gondoltam hátha van akinek bevált egy-egy darab. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 24., hétfő 13:49
Szerző: peti_madrid
Túl nehéz lenne egyet választani, túl sok jót ettem már :D

De a legjobb az, amit én csinálok magamnak otthon. Every single time :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 11:02
Szerző: mia san mia
Viharlampa BP nyolc évvel ezelőtt, kacsamellbol hagymalekvarral. Nem egy szokvanyos burger volt az tuti.
Saját krealmanybol pedig marhanyak mediumwellre sutve grill camambert aioli szósz feketeerdo sonkachips paradicsom rukkola barnasoros karamellizalt hagyma házi buci. Na ez bebaszott amikor megcsináltam.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 10:05
Szerző: gunner
A vadhúsok nekem is a gyengéim :)
Pár éve a Tusványoson ettünk őz/szarvashúsból készült burgert, poénkodtunk egy sort hogy megettük Bambi anyját :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 9:54
Szerző: Realista24
Pesti Burger es bár nagyon adta, ha étteremről is kell irni. De Gyuri barátom burgere is felejthetetlen

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 9:52
Szerző: kiserik
messideco írta:Új téma: életed legjobb burgerje?
Saját pufiban saját húspogácsa szarvas húsból kövön grillezve.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 22., szombat 9:49
Szerző: gunner
Új téma: életed legjobb burgerje?

Nekem a Desperados fantázianevű. ITT van leírás róla. Hát eszmléletlen :) Újabban szeretnék párat magam is összedobni, nem nehéz szerencsére :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 13., csütörtök 20:53
Szerző: h3x0r
Ismerostol kaptam nehany kilo barackot, ugyhogy gondoltam csinalok belole egy turmixot, csak elotte keresek valami jo receptet neten. Mondjuk ugy, hogy nem erre szamitottam :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 4., kedd 10:14
Szerző: peti_madrid
realistahuni írta:
Ti hogy vagytok ezzel?
Rántottákba, salátába szerintem egész finom, másra nem használom.
detto

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 4., kedd 2:22
Szerző: gunner
Pedig az a legfinomabb. :coffee:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 17:37
Szerző: realistahuni
Ti hogy vagytok ezzel?
Rántottákba, salátába szerintem egész finom, másra nem használom.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 15:52
Szerző: h3x0r
En is szoktam hasonlot csinalni, marmint maga a zoldsegek, sajt, csak füstli helyett paprikas vagy mas izesitett tofuval: felkockazom, belocsolom szojaszosszal, majd egy kis kokuszzsiron serpenyoben megpiritom. Viszont almaval meg nem probalt, ugyhogy talan holnap ki is probalom. :D

En mondjuk utalom a bolti majonezt (foleg miutan 12 evesen jo otletnek tartottam fél uveg majonezt raonteni a makaronira. Nem az volt a legkonnyebb estem, raadasul a kovetkezo 2-3 het sem tartozik a kedvenceim koze, miutan tiszta kiuteses lett az arcom), viszont egy hazi majonezt is 2-3 perc alatt el lehet kesziteni es sokkal finomabb is.

Ti az ujhagymanak a szarat is megeszitek vagy csak a feher reszet? En falun nottem fel es mi mindig a hagymat megettuk, a szarat pedig odaadtuk a tyukoknak. A tolunk 6 km-re lako varosi ismeroseim viszont hulyen neznek ram, hogy mit csinalok, mivel szerintuk az a hagyma legfinomabb resze, pedig szerintem semmi ize nincs. Ti hogy vagytok ezzel?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2017. július 3., hétfő 15:00
Szerző: peti_madrid
Mehet bele bármi, de az almát ne hagyjátok ki, attól igazán finom :D