Szerintem ebben az is nagyon közrejátszik hogy az emberek mit éltek meg. Mert ha azt veszem alapul hogy a II. világháború után rengeteg olyan ember volt aki megélte a háború borzalmas mindennapjait és ezeket elmesélte tehát volt egyfajta hallgatóság amely "láthatott, érezhetett esetleg tapasztalhatott" az teljesen másképp fogja fel. Nekem volt lehetőseg nagyszűlőktől hallani a második világháborut. Rokonságban volt aki megsebesült, volt akit az orosz katonák meg akartak erőszakolni, volt akitől az ételt meg a termést elvettek, hallottam történeteket olyanoktól akik a németeket segítették. Ezeket én már sajnos nem tudom hitelesen továbbadni, nemlesz meg a képeségem hogy a háborurol beszéljek.babaking írta:Ki van zárva. WW2-böl mit tanultunk? Vietnámból? Irakból? Afganisztánból? Az emberiség gyorsan felejt sajnos. Ha az eddigiekböl tanultunk volna, akkor erröl most nem kellene beszélgetni.füst írta:
Remélem legalább azt a célt fogja szolgálni ez az értelmetlen háború, hogy az utókor tanuljon belőle...
De ha engem bárki megkérdez a háborurol akkor azt teljesen ellenzem, és pont emiatt hogy tapasztalhattam hogy mennyire megérint mindenkit.
A jelenlegi konfliktusba is ki jár a legrosszabbul ? Azok az emberek akik a hétköznapokat élik.... az egyik pillanatban még a kávéját főzte a másikba meg már katona, szinte semmennyire nem tehet a kialakult helyzetről aztán ők küldik ki hogy támadjon vagy épp védekezzen. Majd vagy pszihéssen nem birja vagy meghal. És ez a legborzasztobb hogy ezeknek az embereknek kell meghalniuk akiknek szinte semmi köze nincs a kialakult eseményekhez. Hősi halált halni feleslegesen.
Van értelme az ukránoknak védekezni ? Persze szép dolog hogy minden nap elmondják hogy megakadt az orosz támadás meg majd mi megmutatjuk a csunya Putyinnak hogy nemfog sikerülni neki.... De aki csak egy kicsit is realisan nézi az tudja hogy be fog következni Kijev elfoglalása, be fog következni Harkov elfoglalása, nemhiszem hogy az lenne a helyes út hogy a lakosságot még buzditani is a gerilla háborura.