Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

gutihaz14

Re: Politika

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. április 8., kedd 6:43

Halfkey írta: Jujj gyerekek, most láttam ezt a doksit, imádom hogy ennyit ér a nagy Orbitron-Trump barátság.

Az amerikaiak előkészítendő a vámokat, kiadtak egy 400 oldalas panaszkönyvet múlt héten, hogy kivel mi a bajuk. Akit érdekel itt van: https://ustr.gov/sites/default/files/fi ... 025NTE.pdf

Na de a magyar rész, lényegében a korrupció a bajuk :mrgreen: :

Hungary: U.S. companies have expressed serious concerns that public procurements in Hungary are not always transparent and tend to favor either local or other non-EU countries, including China. Corruption in the public procurement system is of key concern in Hungary, despite the launching of multiple initiatives designed to address it in recent years. Hungary makes more frequent use of direct award and negotiated procedures than most other countries, without providing sufficient justification. In April 2022, the European Commission launched a budget conditionality mechanism against Hungary over the “systemic irregularities, deficiencies and weaknesses” in its public procurement procedures.
a kakadu mar ra is fogta a pressmanre :lol: :lol: oltari nagy csicskak ezek
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 8., kedd 5:51

illetve alekosz is kampanyol ezerrel mp-nek, de az nem biztos, hogy nem kontra produktiv. :D

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. április 7., hétfő 21:44

'shutterisland írta: latom, hogy caramel is tisza standnal fotozkodott.

kivancsi vagyok, most, hogy mar minimum fej-fej mellett van a tisza, de szerintem mar inkabb mp-nek all a zaszlo, elojonnek e majd a nepszeru enekesek, szineszek, stb hogy ok amugy tiszasok. :D
Október 23-án Koltai is kint volt a megemlékezésen, meg ugye korábban már Jordán Tamás és Nagy Bandó is.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. április 7., hétfő 21:44

Jujj gyerekek, most láttam ezt a doksit, imádom hogy ennyit ér a nagy Orbitron-Trump barátság.

Az amerikaiak előkészítendő a vámokat, kiadtak egy 400 oldalas panaszkönyvet múlt héten, hogy kivel mi a bajuk. Akit érdekel itt van: https://ustr.gov/sites/default/files/fi ... 025NTE.pdf

Na de a magyar rész, lényegében a korrupció a bajuk :mrgreen: :

Hungary: U.S. companies have expressed serious concerns that public procurements in Hungary are not always transparent and tend to favor either local or other non-EU countries, including China. Corruption in the public procurement system is of key concern in Hungary, despite the launching of multiple initiatives designed to address it in recent years. Hungary makes more frequent use of direct award and negotiated procedures than most other countries, without providing sufficient justification. In April 2022, the European Commission launched a budget conditionality mechanism against Hungary over the “systemic irregularities, deficiencies and weaknesses” in its public procurement procedures.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Halfkey 2025. április 7., hétfő 21:45-kor.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. április 7., hétfő 21:27

kivancsi vagyok, most, hogy mar minimum fej-fej mellett van a tisza, de szerintem mar inkabb mp-nek all a zaszlo, elojonnek e majd a nepszeru enekesek, szineszek, stb hogy ok amugy tiszasok. :D
Gundel Takács Gábor is azt mondta a napokban, hogy ő sohasem volt hardcore fideszes, mindig is kritikus volt velük szemben. A műsorvezetés mellett volt ő Budapest 2024 (olimpia) nagykövete meg Novák Katalin tanácsadója is

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. április 7., hétfő 21:14

tóthgabi pálfordulás epizód 5687.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. április 7., hétfő 20:07

latom, hogy caramel is tisza standnal fotozkodott.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 7., hétfő 19:55

Olvastam ezeket, persze meg követem, a tartossagtol tennem függővé az ilyen kijelentéseket.

A helyzet nem jó nyilván, de itthon is többe kevésbé összeszedtek magukat ma a részvények a reggelhez képest.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Güler, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. április 7., hétfő 19:51

Realista24 írta:
swfan írta: Közben pedig világszerte omlanak össze a tőzsdék Donald barátunknak hála. Jó kis korszakban élünk :mrgreen:

Latom tulzasert nem kell a szomszedba menni :mrgreen: Mindenesetre nezzuk meg a tartossagot, kozben Trump is beszelt megint, hogy jo-e ez vagy sem :lol: az kiderul.
https://telex.hu/gazdasag/2025/04/07/fo ... -meszarlas

Sajnos nem tulzas. Halistennek az osszes bitcoinomat eladtam mikor a csucson volt, szerencsem volt nagyon.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. április 7., hétfő 19:38

Realista24 írta:
swfan írta: Közben pedig világszerte omlanak össze a tőzsdék Donald barátunknak hála. Jó kis korszakban élünk :mrgreen:

Latom tulzasert nem kell a szomszedba menni :mrgreen: Mindenesetre nezzuk meg a tartossagot, kozben Trump is beszelt megint, hogy jo-e ez vagy sem :lol: az kiderul.
Annyira nem tartom túlzásnak, tényleg nagy a zuhanás, és ami nagyobb baj hogy senki se tudja hol áll meg.

Vagy ha az okozatra gondolsz, az elég egyértelmű hogy Trump vámjai miatt történik dolog. És pont ez a baj igazából, ez nem csak ijedtség hanem valós leértékelés - ha nagyobbak a vámok és kisebb a piac, az alapvetően minden cégnek rossz, és kisebb világgazdaságot jelent. Trump pedig egyelőre (mai amerikai híreket még nem olvastam, szóval tegnapig friss amit írok) kitart amellett hogy ez márpedig így marad. A célja ugye az hogy hazavigye a gyárakat, de ez egyrészt nem két perces folyamat lesz ha egyáltán megtörténik, másrészt nem véletlen mentek el - drága volt nekik ott gyártani. Szóval ha varázsütésre meg is történne az átalakulás amit várt, akkor kisebb az összes cég közös összértéke mint eddig volt, mert kevesebb profitot tudnak termelni.

Én nem adtam el a dolgokat de csak mert bízom abban hogy ez fájni fog az amerikaiknak és legkésőbb a Trump éra után visszavariálják.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. április 7., hétfő 19:25

MP és bohárdani
Kép

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. április 7., hétfő 14:47

Realista24 írta:

Asian stocks from Shanghai to Tokyo and Taipei to Hong Kong plunged on Monday by levels not seen in decades, as global markets continue to reel from US President Donald Trump's tariffs.
The Shanghai Composite was down more than 8% at one point, Hong Kong's Hang Seng dropped more than 13% and Japan's Nikkei 225 closed down by 7.8% - moves that one analyst described to the BBC as a "bloodbath".

We're seeing some massive falls on European stock markets.
There have been some big swings in the first few minutes of trading - but as things stand the FTSE 100 index is down nearly 6%.
Germany's Dax index - which sank 10% at one point - is down 7.6%, while France's Cac 40 index is 7% lower.

On the other side of the world, Australia's main ASX 200 closed at its lowest close since late 2023 - adding to losses triggered by Donald Trump's tariff announcement last week.

Amerikai piac is 4-10%os esessel fog kezdeni nyitaskor

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. április 7., hétfő 14:38

Panyi Szabolcs, tényfeltáró(Direkt36) :

ORBÁN SÚLYOS BALKÁNI KONFLIKTUST KOCKÁZTATOTT, HORVÁTORSZÁG AKÁR TEK-ESEKET IS LETARTÓZTATOTT VOLNA

Újabb részleteket tudtam meg a Terrorelhárítási Központ (TEK) boszniai kalandjáról, amikor is Milorad Dodik szerb szeparatista vezető titkos kimenekítésére kaptak parancsot a magyar miniszterelnöktől.

Pár héttel ezelőtt derítettem ki, hogy a TEK-esek Orbán Viktor egykori főtestőrének, Hajdu Jánosnak a vezetésével valójában azért utaztak február végén Banja Lukába, a boszniai Szerb Köztársaság de facto fővárosába, hogy Orbán és Vlagymir Putyin szoros szövetségesének, Dodiknak a kimenekítését készítsék elő – és szükség esetén hajtsák is végre. Erre abban az esetben került volna sor, ha a boszniai hatóságok megpróbálták volna Dodikot letartóztatni egy bírósági ítélet után.

Az erre a vészforgatókönyvre felvázolt terv úgy szólt, hogy a TEK-esek Horvátországon keresztül próbálták volna meg Dodikot Magyarországra csempészni. Csakhogy maga ez terv egyrészt kiszivárgott, másrészt bár Dodikot a szarajevói bíróság valóban egy év börtönre ítélte, de fellebbezhetett a döntés ellen, és nem kellett az azonnali letartóztatástól félnie.

Ám az eredeti cikkem (melynek a linkjét kommentben találjátok) megjelenése óta olyan részleteket is megtudtam, melyek arról szólnak, hogy a magyarok terve hogyan szivárgott ki, és miféle válaszlépés várt volna Dodikra és Hajdu Jánosékra. EU-s országok biztonságpolitikai ügyekkel foglalkozó tisztviselői azt állították nekem, hogy valójában az Egyesült Államok volt az, mely már a kezdetektől tudta, hogy a TEK-esek mire készülnek, és az amerikaiak voltak azok, akik azonnal értesítették Horvátországot. A források szerint ezt követően a horvát hatóságok komolyan készültek rá, hogy megakadályozzák Dodik átcsempészését, és hajlandóak lettek volna a szeparatista szerb vezetőt, sőt ha odáig fajul a helyzet, még Orbán TEK-eseit is fel- és letartóztatni a horvát határon.

„Ez egy súlyos eszkaláció lett volna a térségben, amely akár egy teljesen kiszámíthatatlan következményekkel járó konfliktust is kirobbanthatott volna” – mondta az egyik európai tisztviselő forrás. Magyarország tehát a tűzzel játszott, és a TEK-es akció akár egy valódi válságot is előidézhetett volna a Balkánon. Amikor pedig egy magyar tisztviselőt kérdeztem arról, hogy mennyire voltak kiborulva az amerikaiak, csak ennyit válaszolt: „Nagyon.” (Korábban a Szabad Európa is arról írt, hogy a felszínen eljátszott nagy Orbán–Trump barátság ellenére rendkívül kiakadtak az amerikaiak ezen a felelőtlen, a térség stabilitását veszélyeztető akción.)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 7., hétfő 13:13

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. április 7., hétfő 13:03

Párom állami cégnél dolgozik, most zárták be az összes vidéki irodájukat, mert annyira üres az államkassza, hogy már választási osztogatásra is nehezen bírják előteremteni a pénzt. Akiket nem rúgtak ki, azok meg szépen járjanak be többszáz km-ről Pestre, mert hát HO az nincs

Közben pedig világszerte omlanak össze a tőzsdék Donald barátunknak hála. Jó kis korszakban élünk :mrgreen:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. április 5., szombat 20:34

1madridista írta: Hogy is volt ez fuggetlenobjektiveknel (meg az egesz nyugati sajtonal) fel eve? Nem proxyhaboru, szabadsagharc
Ismét pontatlanul fogalmazol. Azt a narratívát utasították el, és teszik a mai napig, hogy a nyugat provokálta ki az egészet, hogy aztán az ukránokkal vitessék el a balhét egy proxyháborúban.
Mert fordítva történt. Putyin villámháborút akart, nem jött be, lett belőle valamilyen szinten proxyháború, és az is fokozatosan, mivel az elején alig folytak fegyverszállítások, ha igen, azok is visszafogottan. Egy igazi proxyháború esetén Ukrajna nem csak javelineket birtokolt volna a háború elején.
javier88 írta:Amíg oroszbarát elnökei voltak Ukrajnának, fel sem vetődött a háború lehetősége. Az orosz szomszédságában nem árt a józan ész politikáját folytatni, mert ha sokáig provokálják, akkor ők bizony odab....nak
Ezt nevezik bábállamnak. Talán érthető, hogy az ukránoknak ehhez volt egy-két szava.

Ez pontosan az a mentalitás, amikor egy fekete BMW megáll a vállalkozásod előtt, és azt mondja, szép kis biznisz, kár lenne, ha történne vele valami.
Nem csoda, hogy Ukrajna 30 ilyen év után besokallt, és mikor Oroszország elkezdte illegálisan felfegyverezni a szakadárokat, akkor bekeményítettek. Mert nem csak úgy a semmiért kezdték b...ni az orosz kisebbséget, mint ahogy te azt megpróbáltad beállítani.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. április 5., szombat 20:15

Furcsa, hogy esely nincs szembesiteni a kopcost a korabbi sziklaszilard elveivel, mert kizarolag az alakerdezos Kossuth radio invitalasat fogadja el... :roll:
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2025. április 5., szombat 20:02

javier88 írta:
swfan írta: Nem Oroszország támadta meg Ukrajnát? Nem magának köszönheti Oroszország, hogy jelenleg "hadban áll" az USA-val? Vagy mi van, mit akartál ezzel a cikkel bizonyítani, nem értem.
Ez a háború annál sokkal bonyolultabb, hogy az orosz megtámadta Ukrajnát. Nem kellett volna b....tatni az orosz kisebbséget, ami alatt több millió embert értünk, és nem kellett volna ellenük soviniszta politikát folytatni, na meg a nato-val sem kellett volna kacérkodni. Amíg oroszbarát elnökei voltak Ukrajnának, fel sem vetődött a háború lehetősége. Az orosz szomszédságában nem árt a józan ész politikáját folytatni, mert ha sokáig provokálják, akkor ők bizony odab....nak, és ez független attól, hogy ki kinek "szurkol" ebben a háborúban.
Orbán: Ukrajnát minél előbb fel kellene venni a NATO tagjai közé

Orbán: "Meggyőződésem, hogy közép-európai népeknek kötelessége, amikor független országot ér katonai agresszió, egyértelműen és világosan beszélni. Szerintem bennünket, magyarokat 1956 miatt különösképpen terhel ez a kötelesség. Ezért amikor egy független államot az oroszok katonai agresszióval megtámadnak, akkor nekünk világosan, egyenesen és helyes erkölcsi alapállást elfoglalva érdemes megszólalni. Megmondom őszintén, hogy tényleg lehangol mindaz, amit ma Magyarországon a nyilvánosságban ezzel kapcsolatban látok és hallok. Tiszta európaiak lettünk. Az európai, tőlünk nyugatra lévő országoknál volt az a szokás – legyen szó akár a 68-as orosz bevonulásról, vagy 56-ról –, hogy az első reakciója a Nyugatnak nem az, hogy világosan és határozottan elítéli az agresszort, hanem mintegy megértő szimpátiával mentségeket keres a számára, hogy miért tette, amit tett. Ez rögtön össze is zavarja az egyértelmű állásfoglalását, mert nem tud a lényegi tényekre összpontosítani. A ma bennünket körülvevő konfliktus lényegi ténye pedig úgy hangzik, hogy Oroszország egy másik független állam, Grúzia területén katonai akciókat hajt végre. Ez az a tény, amiről nekünk véleményt kell kialakítani. Minden más csak mellébeszélés, önfelmentés és a szocializmusból itt maradt erkölcsi relativizmus maradványa. Ezért azt javaslom, hogy beszéljünk egyenes és világosan: ami katonai agresszió, az katonai agresszió."
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. április 5., szombat 19:40

javier88 írta:
swfan írta: Nem Oroszország támadta meg Ukrajnát? Nem magának köszönheti Oroszország, hogy jelenleg "hadban áll" az USA-val? Vagy mi van, mit akartál ezzel a cikkel bizonyítani, nem értem.
Ez a háború annál sokkal bonyolultabb, hogy az orosz megtámadta Ukrajnát. Nem kellett volna b....tatni az orosz kisebbséget, ami alatt több millió embert értünk, és nem kellett volna ellenük soviniszta politikát folytatni, na meg a nato-val sem kellett volna kacérkodni. Amíg oroszbarát elnökei voltak Ukrajnának, fel sem vetődött a háború lehetősége. Az orosz szomszédságában nem árt a józan ész politikáját folytatni, mert ha sokáig provokálják, akkor ők bizony odab....nak, és ez független attól, hogy ki kinek "szurkol" ebben a háborúban.
Köszönjük a fideszpropi felmondását. Remélem ma is megkaptad érte Tónitól a pénzt
Amíg oroszbarát elnökei voltak Ukrajnának, fel sem vetődött a háború lehetősége. Az orosz szomszédságában nem árt a józan ész politikáját folytatni, mert ha sokáig provokálják, akkor ők bizony odab....nak, és ez független attól, hogy ki kinek "szurkol" ebben a háborúban.
Ne haragudj, de minden népnek, így az ukránnak is jár az önrendelkezés joga, ők pedig úgy döntöttek, hogy a NATO-hoz és az EU-hoz szeretnének tartozni. Azt nem Vlagyimir Putyin mondja meg, hogy egy szuverén ország állampolgárainak mit kellene tenni.

Jó kis világban élnénk, ha ez így működne, hogy aki nem tetszik nekem, azt jól megtámadom.

Szóval nem, nem túl bonyolult ez. Putyin birodalmi törekvéseket folytat, és nem tetszik neki, hogy Ukrajna egy szuverén ország. Saját maga írta le egy esszéjében, hogy ukránok márpedig nincsenek.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. április 5., szombat 17:46

javier88 írta:
Es nem kellett volna Oroszorszagnak megtamadnia Ukrajnat.

Vissza: